- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
radi8tor #6538 üzenetére
Semmilyen támpontot nem ad, hogy mennyit használták.
Nem a PCB, nem az ellenállás, nem a trafó, nem az induktívitás, nem a táp fémháza adja meg magát a tápban, hanem a elko öregszik el.
Az pedig álltában is. Olyannyira, hogy üzemelő gépben, a hibás elko még hónapokig-évekig üzemképes marad az első betáp elvételig. -
kgymac
őstag
válasz
radi8tor #6525 üzenetére
ilo4 az ilo2 helyett. A dl380g7-ben ilo3 van, lic függő képességekkel, ahogy a microserver g8 is, már alapból több beállítási lehetőség van, nagy része lic-cel használható. A lic-eket az ebay-en vettem, működik, még a hpe letöltési galádságait is vette (fizetős ügyfelek tudnak letölteni az előfizetés időtartam alatt bios stb. állományokat. Ez szerintem sok embernél kiverte a biztit, a dell még trollkodott is rajta). Nem fizetős ügyfelek csak a tisztán biztonsági frissítéseket értek el, egy ilo-t pl. nem. Hogy most hogy van, passz, jó 5-6 éve regeltem hozzá a hpe-nél, még friss volt a használt g8 microserver.
-
Bambuszpro
tag
válasz
radi8tor #6516 üzenetére
Nagyon jó kis cucc.Az enyémet direkt ennek a használatával telepítettem és állítottam be. Nekem annyit kellett trükközni, hogy a KVM nem akart működni windows 10 alatt a megfelelő java verzióval sem. De áthidaltam egy win7-es virtuális géppel. Ott gond nélkül megy. Találtam egy github projektet is ahol dockerben futtatja ugyan ezt ott viszont amikor a VNC-vel beléptem rá nem akarta átvinni egy idő után a nyílgombokat így azt elengedtem.
-
Gabesz87
veterán
válasz
radi8tor #6401 üzenetére
Persze, ezt én nem is kétlem, és nem is vontam párhuzamot a HP és az RPi közt, csak azt mondom, hogy amire nekem kell, szimpla mediatarnak, arra megfelelő. Ha meg a jövőben komolyabb célok is lesznek, akkor majd ismét elgondolkdom rajta.
#bambano: ha esetleg használtan keresgélék, mit érdemes? Tekintve, hogy nem ismerem ezeket, fogalmam sincs. Pl?
[link]
-
Gabesz87
veterán
válasz
radi8tor #6399 üzenetére
"mennyibe kerül egy 4 diskes QNap NAS"
Jogos
"Bármire lehet használni csak a képzelet szab határt neki."
Igen, valami ilyesmi válaszra számítottam
És 28000-ert mikor, mit vettél, annyiért nekem is kéneNekem ahogy írtam, célnak megfelel az Rpi is, bár amikor torrentezek rá és közben masolnek rá, érzem a hw korlátot, szóval valami erősebb procis gép jó lenne. Meg nekem 1 max 2 HDD slot is doszt elég.
Köszi a segítséget. -
dchard
veterán
válasz
radi8tor #6262 üzenetére
Alaplapi tápsín... Nálam is az baszakodik, nem a táp maga. Az USB-s problémám is a PCH tápellátása miatt van. Nem sikerült még pontosan belőni a hibahelyet, de biztosan az alaplapon van, és táp erdetű, de nem az ATX tápból jön. Vagy valami kerámia kondi(k) fosik be, vagy valamelyik stab kocka gyengélkedik. Csak hát kapcsolás nélkül baromi nehéz ezt feltárni... Ehhez kevés egy multiméter
-
Tangerine
senior tag
válasz
radi8tor #6251 üzenetére
Beraktam az új tápot, kicsit variálni kellett vele, mert teljesen más csatik vannak rajta, a régi "5.25-ös" csati alig (2 db) van, a sata meg rövid. A 24 pin-es alaplapi is rövidebb kb 10 cm-vel, de hálistennek másfelé vezetve elég lett így is. Pár átalakítót kellett csinálnom, vagyis a sata tápcsatikból kiszedtem a tüskéket, és arra rácsavartam egy rossz tápról levágott csatik vezetékeit, így 1 satából mindjárt 3 lett, és hátra ér a DVD meghajtó mögé, illetve a tetején lévő rendszer SSD-hez.
A másik sata csatiból meg további 2 db 5.25-ös lett, ami kell a 4 db HDD-hez. A gari miatt nem akartam elvágni/forrasztani az új táp vezetékeit, egyelőre csak rátekertem, és zsugorcsöveztem, hogy vissza lehessen csinálni, ha esetleg gariztatni kell a tápot.
A gép megy tovább, remélem ez a táp is kibír 8-10 évet.
Kösz a tippet mégegyszer! -
Tangerine
senior tag
válasz
radi8tor #6249 üzenetére
Köszi! Akkor rendelek egyet.
A gyárit nem lehetséges megjavítani egyébként? Belenéztem, de semmi égésnyom, még egy púpos kondi sincs benne. A ventije sem volt hangos, pedig 8 évet ment legalább. Nagy baja nem lehet...
Kár, hogy nem értek annyira hozzá, hogy megállapítsam a hibáját, de kicserélni bármit ki tudnék benne, ha van valami típushibája, hogy mi szokott elszállni. -
hubee
csendes tag
Nekem még az "ős" MicroServer N36L van... Reinstallkor most megpróbáltam 2féle win10-el, de nem látja a hálózatot.
Gondoltam veszek egy low profile hálókártyát bele. Ez az ajánlás amit írtatok
https://www.arukereso.hu/halozati-kartya-c3658/intel/expi9301ct-893647-p39275334/#velemenyek
az árukereső vélemények közt azt írják, hogy win10 nem támogatott. Van esetleg másik tippetek win10hez?
Előre is köszi! -
-
mcroberto
tag
válasz
radi8tor #6198 üzenetére
Van másik ugyanilyen tápom, még évekkel ezelött vettem egy komplett ugyanilyen gépet, csak ház nélkül, én hülye pár éve eladtam az alaplapot a készletből, így van táp, meg gyári nagy szellözető venti, meg hdd backplate de azokkal sem indul.
Elem csere volt kb 1 hónapja, akkor bövítettem 2x1GB gyári hp ecc-s ramról 2x2Gb nem ecc-s ramra. De eddig ment szépen. Szaga nem volt.
-
-
Farika79i
újonc
válasz
radi8tor #5825 üzenetére
A telepítés első egy percében kiírja hogy tegyem be a driver cd gonmdolom a SATA meghajtó kellene, mert nem ismeri fel a winyot benne. kiírja hogy 250 GB elsődleges meghajtó majd telepítés megkezdése fájlok másolása, és egyből kéri a drivereket. Ezért kellene nekem egy gyári cd hozzá. 5 éve erre a lemezre telepítettem ugyanezt semmi hardwer változás nincs.
-
doit
csendes tag
válasz
radi8tor #5748 üzenetére
Ez eszembe sem jutott, hogy ne tudnék onnan bootolni. Gondoltam, ha optikai meghajtót rakok oda, az oprendszert is arról kezdem el telepíteni.
A moddolt BIOS-t eddig azért nem raktam fel, mert nem volt rá szükség, illetve az is felmerült bennem, hogy a gyári BIOS talán okkal korlátozza a maradék portok sebességét. Persze lehet, hogy csak üzleti oka van.
-
cspguy
csendes tag
válasz
radi8tor #5731 üzenetére
Én a helyedben nem dobnám el, ebayen találsz hozzá lapot viszonylag emberi áron.
Nincs más ilyen alternatíva, ilyen hűtéssel a piacon, ekkora méretben.
6 HDD-t bele tudtam gyömöszölni, a külső esata portot visszaforgatva a ház belsejébe és az 5.25-ös helyre pont befért 2 db 3.5 hdd.
-
parandroid
félisten
válasz
radi8tor #5516 üzenetére
Tehát működik sima DDR3-as RAM-mal is? Csak mert ahogy nézem, egy ECC-s RAM kb négyszeres áron mozog a mezei DDR3-akhoz képest, annyit nekem speciel nem ér a dolog. Egy ilyesmit ilyen áronviszont bármikor hajlandó lennék venni hozzá, akkor is, ha ezért esetleg ki kell vennem a benne lévő 2GB-os modult (esetleg később veszek ilyenből még egyet, hogy két egyforma legyen benne).
p
-
törölt tag
válasz
radi8tor #5496 üzenetére
nem igazán. nyers proci kell neki sok. de megoldható hogy ne kelljen transzkódolni, egyszerűen pl a telefont mint klienst át kell lökni player üzemmódba, és a kiválasztott cuccot egy rendes droidos lejátszóra bírzni. akkor csak az adatokat küldi és semmi mást.
plex az úgyis csak házon kívülről megy majd ha épp valahol telephelyen kívül dolgozok és megint ilyen 3 klikk 3 óra várás üzemmódba kerülünk. otthon kodi megy majd mindenhova, azzal nincs gond, szépen megoldja ahogy kell.
-
-
EG0
aktív tag
válasz
radi8tor #5407 üzenetére
BlueChipben, de azóta már nem látom az árlistájukban. :-(
Akkor ott volt a legolcsóbb épp. Mármint mindenhol drága egyébként, normál méretű ATX tápokhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gmail
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Facebook és Messenger
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest