Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
parkasz
senior tag
na, az újabb sharkoon sem moccan meg a tápra kötve. A saját venti továbbra is megy

Mosta a molex-re kötve megy.
ha taálok még egy ilyet belepróbálok, ha nem marad így, vagy a tápot cserélem le
-
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Ma kicseréltem a tápventit egy sharkoon 4cm low noise-ra amit itt többen írtak hogy jó. De nem szenvedtem forrasztás stb... vel csak pont elfér a kábel kivezetés a hátső 12cm-es mellett, ott kapott egy molex - fan átalakítót és arról megy. Így már halk is, viszont elég kevés levegő jön ki belőle, ami viszont elég meleg. (a 12cm-nél hideg van) Ez így normális? Vagyis így akkor elvileg nem lesz semmi baja a 24/7től? Mert úgy emlékszem hogy a gyárival is csak a táp melegedett de már nem emlékszem.
előre is köszönöm! -
aFoP
csendes tag
válasz
zsozso1
üzenetére
Gondolom már vásároltál RAM-ot, de másnak még lehet segítség: itt elég jól összeszedték a kompatibilis RAM-ok listáját Gen7 MicroServerbe (N54L, N40L, N36L). Kingston-ból 16 féle jó.
http://n40l.wikia.com/wiki/Memory -
Dani122
csendes tag
Egy HP prolianMl110 g6 szerverbe belelehet-e rakni nem HP ramot?
Ugyanazok a paraméterei mint a hp-nek,csak más a gyártmánya.HP 2 GB Pc3-10600E (DDR3-1333) szerver ram helyett
IBM 2GB PC3-10600R Reg. ECC
-
-
Dave™
nagyúr
-
kiskakas
senior tag
Akinek esetleg hdmi kimenetes vga-ja van, hangkartya viszont nincs es stereo jacken szeretne hang kimenetet, en egy ilyet hasznalok, tokeletesen mukodik

http://www.tinydeal.com/hdmi-male-to-vga-female-audio-adapter-w-35mm-audio-cable-p-104257.html
-
zsozso1
tag
Köszönöm a segítségeket, próbálkozom aztán lehet hogy jövök még.

-
Rick4
félisten
válasz
zsozso1
üzenetére
W8-ról nem tudok nyilatkozni, egyelőre kerülöm, mert nagyon nem bejövős, sőt, arról se vagyok meggyőződve, hogy a microserverre lenne értelme feltenni. . Ez a bios frissítés w7 alatt tuti megy, én ott csináltam, fél perc az egész, kicsomagolod egy mappába, és kettőt kattintasz a runme.bat fájlra. Nagyon elrontani nem lehet.
-
-
zsozso1
tag
Segítséget kérnék a hozzáértőktől. N40L-re telepíteni szerettem volna a win8.1 64 de sajnos nem sikerült Aztán próbáltam a 32-est de az sem jött össze. A telepítés befejezésénél az eszközök beállításig megy el(33%) aztán onnan semmi. Memóriát bővítettem ezért akartam a 64-es rendszert. Most visszaraktam a win7-et azzal semmi gond nincs. Mit csinálok rosszul?
-
parkasz
senior tag
Ilyesmire igen.
Bár végigtúrva a dobozaimat találtam egy molex - 3 pin anya venti tápkábelt. Így erről vágo le a molexet és így forrsztatom össze. A sharkoon marad egyben és ha netán valamikor beadja a kulcsot könnyen cserélhető, mert az átalakítással már nem kell foglalkozni.
-
parkasz
senior tag
Még egy kérdésem lenne. A táp ventivcseréjéhoz hol lehetne beszerezni 3pin - 2 pin átalakítót?
Vagy a gyárit szedtétek ti szét, hogy levegyétek a csatit? -
parkasz
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
köszi a kimerítő válaszokat.
első körben akkor marad a bios mod + ssd kombó
igazándiból 2 db hdd lene egy raid tömb a torrenteknek, azaz zömmel a gyerekek mesefilmjeinek
az adatok lennének egy külön hdd (munka és a családi fotók, videók)
+ 1 hdd a biztonsági mentéseknek.
A másik javaslat amit kaptam és komolyan elgondolkodtatott az a minél több lemezt egy SHR tömbbe
a későbbi bővthetőség érekében + egy pedig a gépen kívül az ütemezett mentésre.
azt hiszem xpenology-t rakok rá elsőként és ott próbálok meg bűvészkedni
még egyszer köszi a segítséget!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
parkasz
üzenetére
Szia!
Érdemes felrakni a moddolt BIOS-t.
Pendrive vagy SSD? Ez attól függ milyen oprendszer megy rá. Egy átlagos oprendszer fél év alatt kinyírja a pendrive-ot a sok kis fájl írási műveletek miatt. Létezik olyan oprendszer, ami csak olvas pendrive-ról RAM-ba majd onnan dolgozik csak. Ebben én nem tudok segíteni neked. Nekem SSD-n van.
Lehet két RAID-et létrehozni, de eléggé lassú lesz, ha mindkettő használatban van egy időben. Az alaplapi RAID ilyenre nem használható, csak oprendszer alattiban lehet két külön RAID-et csinálni (vagy normális RAID kártyával). Az elgondolás működőképes, de akár lehetne a 4 lemezből egybefüggő RAID6 (biztonságosabb RAID5-nél).
A gyári ventilátor nem hangos. A 4cm-es tápventi a hangos, azt éri meg kicserélni. Mindemellett az sem mindegy milyen fordulatszámú ventit raknál a 12cm-es helyére. (lekapcsolja a gépet ha nem forog eléggé a venti) Kábel bekötése is más a gyárinak, mint egy PWM-es csatlakozónak (erre is figyelni kell esetleges cserénél)
Tápba igen a 4cm-es lownoise jó. Azzal megy nekem már több, mint 3 éve szinte egész évben 0-24. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy a 7en megjön az n40l-em, amire nagy valószínűséggel xpenology kerül fel.
Elöljáróban azonban lenne pár kérdésem.
1. a bios mod-ot érdemes egyből felrakni?
2. a rendszert pendrive-ra vagy inkább egy ssd-re érdemes tenni?
3. a 2db 2 tb-os hdd raidben a torrentet vinné és 2x1 tb-os hdd külön-külön az adattárolást és a biztonsági mentést végezné. Ez így működőképes elgondolás, vagy tudtok jobbat ajánlani?
4. a Cooling swif-120p ventire kicserélhetem a gyárit? külföldi fórum azt olvastam jó bele, de hátha itt van itthoni tapasztalat is
5. tápba továbbra is a sharkoon low noise 4cm a nyerő ugye?Előre is köszi a válaszokat!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zsozso1
üzenetére
Ha ECC RAM-ot szeretnél bele, mint a gyári, akkor Kingstonból ezek jók bele:
KTH-PL313E/1G 1GB 1333MHz ECC Module
KTH-PL313E/2G 2GB 1333MHz ECC Module
KTH-PL313ES/2G 2GB 1333MHz ECC Single Rank Module
KTH-PL313E/4G 4GB 1333MHz ECC ModuleNekem két darab KTH-PL313E/4G van benne.
De lehet vegyesen használni sima DDR3-asokkal (non-ECC).BD íróval simán elbír. De ha filmeket is szeretnél nézni rajta, ahhoz kell VGA kártya bele.
-
zsozso1
tag
Van egy N40L típusú kis szerverem amit nagy megelégedettséggel használok. Laikusként most két kérdésem lenne a hozzáértőkhöz. Ha ramot bővítenék akkor milyet kell bele tennem amivel működik is (most a gyári 2GB van) és könnyen beszerezhető? A másik pedig hogy egy BD írót tervezek tenni bele, ez mennyire életképes hisz tudjuk hogy nem egy erőgép? Köszönöm előre is!
-
Csarlee
tag
válasz
golya87
üzenetére
Szerintem memória lehet. Próbálj meg egy Ubuntu boot médiáról bootolni és futasd le a memtest-et. Ha hibátlanul lefut akkor még lehet a táp vagy az alaplap. Az alaplapon esetleg érdemes jól körülnézni hátha van egy púpos kondi... A táp dettó okozhat ilyet sajnos. Ez már gondolom nem garis?
-
golya87
őstag
Hello
Segítséget szeretnék kérni diagnosztizálásban, mert még azt se tudom, hogy hardveres vagy linuxos dolog.
Adott egy N40L (2012 nov) rajta egy Ubuntu 12.04+zfs+rutorrent+tvheadend+oscam+pici mysql+nfs+smb.
Már volt rá példa korábban is, de csak az eredményt láttam.
Tegnap este néztem róla nfs-el RPi-n filmet, majd egyszer csak lefagyott az XBMC, corrupt lett.
Ám ezután a szerver is megszűnt működni. Pingre válaszolt, kép nem jött ki a vga kimeneten, ssh nem élt, megosztások, apache nem működött. Áram kihúz, vissza, majd ismét ment. Egy héten belül ez már a második eset volt.Mit gondoltok, hol kezdjem a keresést?
-
Rick4
félisten
Az tény, de egy hónapokkal ezelőtt megoldott problémát, ami itt olvasható, visszakereshető, szerintem felesleges próbálkozás még egyszer megoldani.

Ráadásul gondolj bele, azok, akik rendszeresen ide járnak, milyen örömüket lelik abban, hogy kéthetente ugyanarról a témáról kell hozzászólásokat olvasni, ahelyett, hogy előremutató módon mindig újabb és újabb dolgokról beszélgetnénk..

-
aFoP
csendes tag
Ez az egy találat volt a keresőben
http://prohardver.hu/tema/hp_proliant_microserver/hsz_3976-3976.htmlAmi érdekelne, hogy tudja-e azt, mint az ILO, hogy a szervert ki/be kapcsolja (Power Management)
-
aFoP
csendes tag
Sziasztok! N36L / N40L-ben Remote Access Card-ot használ valaki? Olvastam hogy nem teljesen egyenértékű a HP iLO val, mik a tapasztalataitok?
(iLO1-el ,iLO2-vel találkoztam a cégnél és nagyon jók - kivéve hogy a Remote Console Java-s verziója eléggé megválogatja hogy milyen böngészővel és Java-val hajlandó működni...) -
Gregman
tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Honnan lehet tartalék tápot szerezni
? -
lovi27
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Nincs másképp mérve semmi! Annyi a történet, hogy egy 3,5 CFM értékű ventilátorhoz 28 CFM-et adtak meg, ami elég durva túlzás. Az is látszik, hogy kevesen vannak tisztában a CFM jelentésével, mert ha a nálunk használatos SI mértékegységben írnák oda (47,5 m3/h), akkor hamarabb feltűnne valakinek, hogy egy ilyen pici ventilátor erre nem képes, pláne nem csendesített üzemmódban.
-
lovi27
addikt
válasz
mandriva11
üzenetére
Az edigital honlapon nem valósak a műszaki adatok. Fórumtársunk a hozzászólások között már javított néhányat, de a legnagyobb baki nincs javítva. A 28 CFM egy teljesen hamis adat. A Sharkon SI mértékegységben adja meg a szállított levegő mennyiségét (6 m3/h), ami angolszász mértékegységben picivel több, mint 3,5 CFM. Ez az érték pedig köszönő viszonyban sincs a 28-al.
-
slashing
senior tag
Én szerintem kifogtam egy halkabb verziót vagy ez a típusú venti zaj kevésbé zavar engem. Én elég halknak ítélem a microserverem. Csak akkor zavar amikor csak az megy a szobában és még nem aludtam el, ilyenkor kilövöm. Filmnézés közben 2,5 méter távolságból nem érzékelem. Így nálam egyenlőre nem lesz cserélve a venti csak érdekelt hogy akkor most mennyire macerás a csere ha esetleg oda jutnék.
Amúgy meglepően nagy huzatja van a hátsó nagy ventinek, simán érzem a kezemen a levegőmozgást ha az ajtó elé teszem a kezem.
Érdekes hogy évekig dolgoztam olyan munkakörben ahol napi szinten hasonló szereléseket végeztem mint amilyen munkával járna ez a tápventi csere de valamiért itthon nem vesz rá a lélek hogy szétvágjam összeforrasszam vagy saruzzam... lehet a saját értékemet jobban becsülöm annál vagy fenetudja....
-
slashing
senior tag
a tápventi végülis most milyen? csatlakozós vagy forrasztott. Mert mintha már mindkét verziót írták volna. (n40L)
-
golya87
őstag
válasz
mukisrác
üzenetére
Én Coolink Swif2-120p-t próbáltam benne, halk, viszont melegebb tőle a szerver. Ja és a kábeleket is máshogy kell bekötni.
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem: szeretném kicserélni a 12-es ventit a microserverben (40L), mert iszonyú hangos. Mit ajánlotok, milyet érdemes venni bele? (csak 2 vinyó van benne 250gb HP, és egy 2TB WD, vga-t nem használom, mert RDP-vel érem el)
előre is köszi a segítséget -
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- GAMER PC - GTX 1080Ti - Ryzen 2600X - 48 GB DDR4 - 512 NVME SSD / 1000W
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest