Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Dzsidzsi32
üzenetére
Kábelt ellenőrizted?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
mandriva11
üzenetére
Nagy valószínűséggel hibás a LAN csatlakozó drivere, igy nagy valószínűséggel vadászni kell hozzá egy rendesen működő drivert, vagy teszel bele egy olyan hálókártyát amivel megy.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
golya87
üzenetére
Ennek a gépnek a leggyengébb pontja a táp, és annak is a hűtése, ha ki van pár havonta takarítva és ellenőrződ a kondik állapotát akkor tényleg sokáig bírja.
Ha visszaolvasol akkor látható hogy elsősorban a táppal voltak leginkább gondok, volt aki az eredeti táp helyére pico psu-t tett, de itt is érdemes odafigyelni, hogy azért azoknak is kell a légmozgás. -
zsolt501
nagyúr
válasz
golya87
üzenetére
Ha CSAK a táp ment tönkre akkor van még értelme a táp cserének, ezt le tudod ellenőrizni másik normál táppal is, kérdés, hogy neked megéri e.
Alapvetően nem rossz gépek ezek, kb 30 ezer órát működött nálam is ilyen gép, és aki megvette tőlem annak még ma is működik évek óta. -
zsolt501
nagyúr
Tudom javasolni az OpenMediaVault rendszerét.
-
zsolt501
nagyúr
Régi "szép" idők, mikor még egy alaplapnál a fólia kondenzátorok mentek jobbára tönkre, azok még könnyedén kiszűrhetőek voltak, sokszor elég volt ránézni és látszott hogy melyik szorul cserére pl. púpos vagy már ki is fújt, de most
Nem egy alaplapnál láttam már olyat, hogy silány minőségű fesz szabályzó kondit ami szó szerint tört, vagy szétmállott, ezek általában (szerencsére) a garanciális idő közben adták meg magukat. -
zsolt501
nagyúr
Arra hogy ennél a HP sorozatnál letiltható e már nem emlékszem 1 éve kb nincs meg a gép, de valaki csak meg tudja pontosan erősíteni, hogy mi is a helyzet itt.
Az előlapi USB csatlakozó kábeleit érdemes lehúzni hátha az a probléma gyökere, ha ez megvolt akkor jöhet a letiltás. -
zsolt501
nagyúr
Egy ilyen próbát érdemes lehet tenni, régen futottam olyan alaplapba bele, ahol maga az alaplapi USB vezérlő hibásodott meg, magának az alaplapnak más baja nem volt így egy külön USB kártyával a hiba kikerülhető volt, mondjuk ez csak olyan alaplapoknál járható ahol tényleg le is tiltható.
-
-
zsolt501
nagyúr
Ennek a kártyának a fogyasztása 50W alatt van, már több ilyet használtam, sőt ebből létezik teljesen passzív hűtésű is, de ott nagyobb a borda valamivel ez viszont laposabb a ventilátor miatt, de azt bele kell kalkulálni, hogy nem túl hosszú életű ezeken a ventilátor.
Arra azért figyelni kell, hogy a házba CSAK Low Profile videokártya fér el, szóval a kártyához egy ilyen hátlap lemez is kell. -
zsolt501
nagyúr
Procit semmi képen nem tudsz, mert az forrasztott, USB3 kártyát tehetsz bele, de kérdés mi az op rendszer, mert ez is meghatározza a típust, mert vannak olyan kártyák amik nem minden Linux verzió alatt mennek.
Ha linux alatt is használni akarod, akkor olyat érdemes nézni ami már régebbi kernel verziókat is támogat, olyan oldalakon nézd ahol oda is írják hogy mely kernelektől támogatott. -
zsolt501
nagyúr
Úgy néz ki hogy ismerősöm HP-ja megadta magát, még azt kell kiderítenem, hogy csak a táp, vagy a komplett gép megadta e magát, mert nem reagál a bekapcsolásra.
Nos ez miatt kérdésem is lenne, hogy ha csak a táp adta meg magát akkor milyen táppal helyettesíthető az eredeti táp, van itt olyan aki más tápot rakott a gépbe és nála minden működik?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jó az a HP, de a HDD adatátvitele több szálon nagyon gyorsan elfogy ezért és az adatbiztonság miatt is érdemes raid-et használni, sok ismerős esett már ebbe a hibába, hogy az egyszálú adatátvitelt kezdték összehasonlítani a többszálú több fájlos adatátvitellel.
Némileg lehet ezen a belassuláson segíteni több rammal egy hdd nélkül, de az is csak részmegoldás, és ez még nem oldja meg a problémát. -
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Egyébként mennyi ram van ebben a gépben, mert az is lehet hogy az fogy el és a HDD nem tudja kellő tempóban kiírni az adatokat.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Win10 az biztos megy Xpenology esetén viszont nem garantált ha csak bele nem heggeszted a drivert a részben zárt operndszerbe, vagy keresel a Xpenology oldalán kompatibilis USB3 kártyát, mert ott már volt erről szó.
radi8tor Xpenology eléggé hardver specifikus, nem minden rendszeren megy és nem minden bővítővel.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ezek a HP-k biztos kezelik, de azt nem tudom milyen op rendszer alatt használnád, mert ott nagy a szórás.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Miért ne lehetne bővíteni LP profilos kártya kell bele és megvan oldva.
-
zsolt501
nagyúr
Pendrivra nem tennék operációs rendszert, még annak ellenére sem, ha elfér rajta, ennek több oka is van, de a legkirívóbb az élettartam, mert nem folyamatos üzemre tervezték.
Hosszútávon még akkor is megbízhatóbb egy SSD ha arra nem ír a rendszer, hanem csak az op rendszert tárolja, nálam is egy 32GB-os SSD-n van a rendszer arra bőven elég és még nem is volt drága. -
zsolt501
nagyúr
Látom most jót élveztek, ez legyen életetek legnagyobb élvezete...

-
zsolt501
nagyúr
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Azért a HP házért kár volt, főleg így szétbarmolni.
-
zsolt501
nagyúr
Lehet kifogtál egy gyengébb darabot, vagy egy szériát, ez előfordulhat nem egyedi dolog.
Amúgy nem csak te fogtál ki ilyen hibás darabot, hanem én is, pontosabban az ismerős gépébe lett betéve az övé is zajossá vált egy idő után, nálam még hibátlan 24/7-ben megy és nem zörög, remélem nem is fog, illetve raktam még másnak is a gépébe onnan sem jeleztek még hogy gond lenne. -
zsolt501
nagyúr
Ja egyszerűbb, de a fordulatszám vezérlést elbukva, mert ha a molex csatira köti akkor folyamatosan maxon megy a ventilátor feleslegesen, ha meg 5V-ra köti az meg kevés neki, így meg a táp szabályozza hőmérséklettől függően, a régi ventit meg így is úgy is ki kell iktatni annak a helyére megy ugyebár az új, akkor meg minek kábelezgessen az ember össze vissza, ha ott a lehetőség, a páka meg szerintem nem egy nagy dolog, nem hinném hogy a környezetében valakinek nincs olyan ismerős akinek nincs ilyen.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
andrew-msi
üzenetére
Jelenleg ennél jobb megoldás nem ismeretes.
A beépítésnél a sárga eret nem kell bekötni, csak a pirosat és a feketét, de arra figyelj, hogy ezeket ne cseréld fel, és rendesen le legyen szigetelve az a rész ahol az új kábelt bekötöd, illetve érdemes a kábelt forrasztással bekötni, és nem csak úgy összesodorni... -
zsolt501
nagyúr
Én N54L-re keresek AHCI-s új bios-t, nekem csak ez a fontos a többi nem, vagyis én szervernek használom.
Egy régebbit kipróbáltam, de abban nem jelent meg az a menü amiben benne van a külső és az optikai részhez az AHCI. -
zsolt501
nagyúr
Mondjuk nálam elég érdekesen derült ki a gond, mivel nálam nem volt monitor a gépre kötve ezért első körben én is RAM hibára gyanakodtam, majd cseréltem memóriát, de a hiba újra elő jött, majd egy alkalommal ráraktam a gépre egy monitort, és láss csodát a gép nem lefagyva volt, hanem a hálózati csatoló olyan volt, mintha le lett volna tiltva, még ezt párszor eljátszotta a gép, és egy ismerős javasolta, hogy rakjak be egy hálókártyát a gépbe, mert ő azt olvasta külföldi fórumon, hogy ez egy nem általános hiba, de sajnos előfordul.
Azóta mióta a gépben egy másik hálókártya van azóta stabil a gép. -
zsolt501
nagyúr
Amúgy a leghangosabb ebben is a Táp venti hűtője, amit érdemes cserélni.
Amúgy észrevettem, hogy tesztelték Core i3-as procival, és működött vele, vajon mekkora sebesség pluszt adna ez, mint amivel eredetileg adják. iletve van aki Xeon procival használja, de az már szerintem már a tulzás kategória ebbe a gépbe, főleg az ára miatt.
-
zsolt501
nagyúr
Sárpac: Megnéznéd, hogy az iLO linux alatt rendesen megy e, mert valahol olvastam, hogy gond szokott vele lenni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
mandriva11
üzenetére
Na ezzel tényleg öngólt fog rúgni a HP.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
andrew-msi
üzenetére
Ez kb az USB2 hasznos sávszélességéből adódik, picit lehet még ezen javítani 20-25-ig ez felmehet, de ez már a TCP-IP miatt nem biztos hogy összejön.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
andrew-msi
üzenetére
És így mennyivel megy?
-
zsolt501
nagyúr
Van aki már próbálta a Windows 2012 R2 szervert ezen a gépen?
Mik a tapasztalatok, hogy fut ezen a gépen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Macska topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mikrotik routerek
- YouTube
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest