Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Értem, köszönöm az infót!

-
*Ropi*
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Mennyi volt az induló befektetés?
-
*Ropi*
félisten
Van táp tesztered? 2500 Ft (elm)ebay-ről, aztán legalább az alapokat látod vele, mondjuk hirtelen jövő feszültségtranziensek lenyomozására nem alkalmas, viszont az látszik, ha valamelyik tápfesz instabil, vagy határon túli értéket mutat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
mukisrác
üzenetére
Szokott hálózati ingadozás lenni a környéketeken? Ha igen, érdemes egy túlfeszvédős elosztót és egy AVR-es szünetmentest elé kötni - ezt arról jutott eszembe, hogy nemrég egy villámcsapott Synology NAS-ról mentettem adatot, ami ezeknek az eszközöknek a használatával megelőzhető lett volna. A jobb nevű számítógépes tápoknál ügyelnek arra, hogy ha a táp maga meg is hal valamilyen külső behatás következtében, akkor is megvédje a többi alkatrészt - ez többé kevésbé sikerül is nekik (persze a kiépített, 5 szintű villámvédelmet semmi sem pótolja). A NAS-ok dugasztápjai például sokkal egyszerűbb védelmi megoldásokkal rendelkeznek a PC-s tápoknál, így gyakorlatilag csak az nem nyírja ki a NAS-t, ami nem akarja. Ebben az esetben a kert végébe csapott a villám, de ez is elég volt ahhoz, hogy az ügyfél házában kb. mindent kifektessen, csak 3 db TV maradt élve, mert azok túlfeszültségvédős elosztóban voltak dugva. A NAS-ban mindkét, RAID1-be kötött WD RED HDD meghalt mechanikailag (!) (lehet túlélték volna, ha az ügyfél utána nem próbálja meg utána mindenáron beindítani őket), ezért tiszta térben külső donorba kellett átültetni a kevésbé sérültből a tányérokat (a jobban sérültben a befordult fej bekarcolta az adathordozót, így az menthetetlenné vált) és úgy lementeni az adatokat. A lényeg, túlfeszültség védelemmel és szünetmentes táppal sok probléma megelőzhető.

Ha mákod van, akkor a tápja megvédte a többi elektronikát és az adataid nem sérültek. Ha nincs, akkor adatmentésig is fajulhat a dolog...Ebben az esetben ha jól tippelem, akkor az elsődleges feladat az adatok megmentése.
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Melyik az a briós, ami tartalmazza mind az AHCI mod-ot, mind a hálókártya patchet? Most a "TheBay v2" van fent és pont ez a baj
, mert nincs net (a NIC biztos jó, mert előtte ment, csak új oprendszert tettem rá).Vagy a NIC patch feltehető bármilyen BIOS-ra, mert csak azt a részét írja át, amit kell és a többi megmarad?
Köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Igen, mert a "keresek" típusú hsz.-ok is hirdetésnek minősülnek a PH! szabályzata szerint.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Cickánykoma
üzenetére
Vagy forrasztasz, vagy gányolsz (jól összesodrod a vezetékeket a polaritásra ügyelve és jól körbetekered szigetelő szalaggal, hogy még véletlenül se érjenek hozzá semmihez).
-
*Ropi*
félisten
2 éve vettem vagy 5 db-ot felkészülve a hosszú, ínséges télre (az Árpád hídnál lévő Bluechipben, ha jól emlékszem).

Szerk.: most látom, hogy már nem rendelhető.

-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Folyamatosan mennek rajta a Win frissítések, viszont abból, hogy le is kapcsolt a vas gondolom, hogy nem egyszerű driver hiba. Még nyomozok, majd megírom a fejleményeket. Egyelőre nem akarok nagyon ugrálni, mert a tulaja tegnap külföldre utazott, így ha valami miatt hardveresen újra kellene indítani, akkor arra várhatnék egy pár napot.

-
*Ropi*
félisten
Csak egy szünetmentes van rádugva, de az működik, kommunikál rendesen. Még monitor meg egér / bill. sincs rajta, mert távolról csinálok mindent (egyébként fájlszerverként működik).
Egy ilyet találtam (eszközosztály azonosítója), de egyelőre vakvágány:
{36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}
-
*Ropi*
félisten
válasz
tomi5244
üzenetére
Ez az dvi add2 flexislot engem is érdekel, kérlek írd meg a tapasztalataidat vele!
Mondjuk a kompatibilitási listájában nincs benne...
Köszönöm!

-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Transcend TS-PDC3-at használok (dupla USB3.0 + dupla SATA3).
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Jól tévedek, hogy - még "The Bay" BIOS-al sem - PCIe foglalatos M.2 SSD-t nem fog felismerni, bootolhatóként pedig még annyira sem?
Konkrétan egy Samsung 950 Pro (MZ-V5P512BW) modellről van szó.
-
*Ropi*
félisten
válasz
szabolcs77
üzenetére
Akkor vagy a tápon, vagy a Sharkoon légkavarón változtattak időközben.

-
*Ropi*
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
Végül 3 különböző ventilátor sem indult el benne (sem a gyárija sem 2 Sharkoon low noise), szétbontottam de annyira nem volt időm, hogy a tápot teljesen szétforrasztgassam, mert egy külön panelen van benne védelem és a ventilátor fordulatszám szabályzója, viszont ennek a panelnek van vagy 10 lába amivel a fő panelre csatlakozik. Van a panelen egy IC amiről nem láttam, hogy micsoda: így nem akartam a potit vaktában tekergetni - nem véletlenül van az beragasztva.). Mivel nem volt időm, így végül az egyik Sharkoon kapott egy Molex áthidalást és megtápláltam a 12V-os ágról (biztos ami biztos, mert tele lesz pakolva HDD-kkel és nem szeretném, ha megsülne).
Közben megnéztem a gyáriját: érdekes, mert 12V-on sem indul el csak ha kézzel bepörgetem, utána viszont már megy magától. Ha elveszem a tápját nem indul újra: teljesen úgy viselkedik, mint egy 24V-os ventilátor.
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a HP microserverek tápventije terhelésfüggően pörög fel, vagy folyamatosan? Cseréltem egyben a Sharkoonra és HDD-k nélkül bekapcsolásnál megmoccan a venti de nem pörög fel (ha jól emlékszem, folyamatosan kellene pörögnie). Kipróbáltam: maga a venti jó nagyobb feszültségről meghajtva, tehát a táp ad neki keveset (12V-os venti, csak a tápban 5V-ról van meghajtva, hogy halk legyen - az indulási feszültsége a gyártó szerint 4.5V - van a ventilátor csatlakozása mellett egy beragasztott potméter, az véletlenül nem a meghajtását szabályozza?).
Köszönöm!

-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Találkozott már valaki fehér matricás "recertified" 4 TB-os WD RED HDD-kkel? Vettünk 4 db-ot (természetesen microserverbe
), és a négyből kettő ilyen. Van valami negatív tapasztalat velük? A garanciájukat este ellenőrzöm a WD oldalán, hogy nem-e lejárt garanciás engineering sample-k. -
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Használ valaki Adaptec 3405-ös RAID kártyát microserverben, Windows alatt és 3TB-os, vagy nagyobb lemezekkel? Mármint működik ilyen felállásban?
-
*Ropi*
félisten
Kísérletképpen beledobtam egy 36L-be egy Noctua NF-S12B FLX-et (nem PWM-es, így épített elektronika vezérli, visszavettem a fordulatszámát kb. a 2/3-ára - a briósban elfelejtettem megnézni, hogy mennyi, most meg már nem akarom újraindítani emiatt). A CPU 45 Celsius, a HDD-k: [RAID] 28, [SYS] 31, [DL] 33 Celsiusosak - várok pár órát, hogy feljebb megy-e.
-
*Ropi*
félisten
Persze, kapacitásmérővel meg lehet mérni kiforrasztva. Én arra gondoltam, hogy szkóppal egyszerűbb végigmérni az egyenfeszültségeket (mint a kondikat kiforrasztgatni), hogy mennyi hálózati brumm, jitter, egyéb oda nem való dolog van rajtuk - aztán ahol kérdéses ott érdemes kiforrasztani a kondit és konkrétan rámérni.
-
*Ropi*
félisten
Ez a legbiztosabb módja, hogy utána már valóban legyen baja. Ha csökkentes a kapacitást, akkor eaetleg már annyi tranziens jut szűretlenül az alkatrészekre, amit nem viselnek el - lehet nem azonnal jön ki rajtuk, hanem csak később, amikor már azt hiszed, hogy minden rendben és nem kapcsolod össze az ok-okozatot. Szkóppal lenne érdemes végigmenni a tápon, akkor látszana, hogy melyik kondenzátornak nem elég a kapacitása.
-
*Ropi*
félisten
Ami furcsa, hogy ki volt kapcsolva az írási gyorsítótárazás (mindig bekapcsolom rajtuk, hiszen UPS-en vannak a szerverek) - ezt visszakapcsoltam, meg letöröltem róla 2 anyagnyi helyet, hogy legyen mozgástere. Így végül tegnapra helyreszámolta magát, minden a régi kerékvágásban.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Most már én is csak kíváncsiságból, de kivárom, mikor végez vele - ez csak a backup backupja, szóval nem lenne nagy érvágás, ha rátapadna a kezem a format gombra.
Bár tartok tőle, hogy az újrainicializálás is eltartana pár napig... 
Azt nem értem, miért nem sikerül azóta a folyamatjelzője %-át megnézni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
golya87
üzenetére
Köszönöm! Már ott is feldobtam a kérdést, de úgy tűnik még senki sem tért magához a tegnapi meccs okozta mámorból.

Hajnalban valahogy sikerült elővarázsolnom a folyamatskálát és azt látom, hogy 42%-nál jár (azóta nem sikerült újra előhoznom). Még az jutott eszembe, hogy közben mégis lehetett egy újraindulás: a Windows Update nemrég frissíthetett, mert az uptime 3 napot ír. Szóval halad, csak behúzott kézifékes csigaként.

-
*Ropi*
félisten
Mennyire normális az, hogy a 4 x 3TB WD RED-ből álló WHS2011 SW RAID5 tömböt kb. 2 hete szinkronizálja? A fájlok elérhetőek rajta, csak szinkronizál...18 GB üres rajta, egyébként nagy méretű fájlok (fotóanyagok 7zip-el tömörítve, átlag 30-50 GB méretben). Segít, ha letörlök róla mondjuk 100 GB-ot, hogy helyet szabadítsak fel vagy ne nyúljak addig bele, amíg nem végzett? Azóta nem állítottam le, nehogy az legyen a gondja (UPS-en lóg).
Előzmény: szétszedtem, mert fülsértően hangos volt a tápventije, de pont nem kaptam sehol belevalót, ezért ideiglenesen kapott szilikonzsírt amíg le nem cserélem. Persze 2 nap után megint megjött a hangja.

-
*Ropi*
félisten
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Egy próbát megér legalulra tenni: a meleg mindig felfele száll, a többi is azt fűti pluszban (meg akkor kiderül, hogy valóban melegebb-e).
-
*Ropi*
félisten
Olyanom nincs (csak 12 és 14 cm-esek vannak), de NF-A4x10 FLX ha minden igaz (ez már az új szériás lapátokkal készül).
-
*Ropi*
félisten
Csak akkor működik, ha tökéletesen egyező működési karakterisztikájú mindkét ventilátor.
Tényleg lapozzunk!

-
*Ropi*
félisten
Szerintem abban az esetben van igazad, ha a távozó levegő oldalán lévő ventilátor a lassabb, mert így a gyorsabb rásűríti a levegőt. Ha a levegő beérkezési iránya felőli ventilátor a lassabb, akkor a másik leszívja róla: többet szívna ha lenne, de nincs, így elvileg légritka tér keletkezne (persze mindkét esetre igaz, hogy csak akkor ha ha tökéletes lenne a szigetelés, de ez nem valószínű: így jut be levegő, ami kiegyenlíti).
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
gyurczy
üzenetére
Egy másik gépben formázd meg teljes formázással és adj neki valami betűjelet! Ide visszarakva [jó esetben] nem fog megjelenni meghajtóként, amíg nem adsz neki itt is újra betűjelet, onnantól rendben lesz.
Ha úgy sem, akkor hexeditorral belenéznék az MBR-be és partíciós táblájába, hogy nem egyezik-e meg a másik ugyanilyenével.
-
*Ropi*
félisten
Összesen 3 db N36L és 2 db N40L működik a környezetemben 3 éve gond nélkül (mondjuk AVR-es szünetmentes tápokon, tehát a villámcsapáson kívül mindentől védve vannak - elvileg attól is, de még nem lett letesztelve
). Szóval nem olyan könnyű kinyírni őket. Abban igazad van, hogy össze lehetne dobni alkatrészekből jobbat ha otthonról van miből, viszont akinek nincs, annak nem opció. Én ezt megtérülési szempontból nézem: így van egy kompakt megoldás, ami a maga korlátai között jól működik és nem megy el x időm arra, hogy összekirakósdizzak egy gépet. Több pénzt hoz be így annyi idő alatt. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Battlefield 6
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EAFC 26
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Gamer : RTX 3080 10GB / 16GB DDR4 / Intel i5 12400 / 1TB NVME SSD /
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Patch nélkül, régi BIOS-sal nincs a Win7-nél újabb oprendszerekkel. Meg az azok által felpakolt 17.2.1-es Broadcom drivert is jobb lecserélni régebbire (pl. 16.0.4), ha nem akarsz anomáliákat.

Keresek origi AMD-t...