- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
nvyktor #4131 üzenetére
nem egészen. a soft raidben valójában nincs tömb.
az úgy működik, hogy:
- egyrészt amíg az illető szoftver a bioson keresztül olvassa a diszket, addig a bios rutinok csinálnak raid1 jellegű dolgot
- másrészt van benne egy konfig interfész, amin keresztül be lehet olvasni a tömbök adataitamikor elindul a windows, akkor ezen az interfészen keresztül benyalja, hogy mit konfigoltak a biosban a raidben és ez alapján összerakja a köteteket és a saját driverével hajtja tovább.
linux alatt alapesetben ez úgy néz ki, hogy betöltöd a kernelt a softraid kötetről, és a linux semmit nem tud róla, hogy az mi, hanem látja az összes különálló diszket és partíciót. innentől kezdve kb. nulla értelme van, hogy a biosban is kavartál, de legalább rendszerfüggő lesz a diszked.
ezzel szemben ha hagyod az egészet a pokolba, és a biosban különálló, önálló diszkeket konfigurálsz, akkor a linux telepítővel lehet raid1-es kötetet csinálni és telepíteni rá. A bios is, a grub is tud féllábas raid1-ről bootolni, vagyis amikor indítod a gépet, akkor nem szereli össze a raid1 kötetet, minek is tenné, csak olvasásra felesleges. betolja a fél raid1-ről a kernelt meg az initramfs-t, az initramfs-ben levő programok összerakják a raidet (amire eddig nem írtál, tehát szinkronban vannak), és utána megy tovább rendes tükörként.
-
*Ropi*
félisten
válasz
nvyktor #3951 üzenetére
AMD / ATI Vision Control Centerben ki kell kapcsolni az overscant. Ha úgy nem megy, akkor le kell gyalulni, hogy csak a driver maradjon. Ha úgy sem megy, akkor ki kell húzni a másik megjelenítőt, hogy csak 1 maradjon (Ez a "hegylakó bug".
).
(#3952) radi8tor1: Tovább kellett volna olvasnom, hogy meg is válaszoltad.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nvyktor #3951 üzenetére
Se nem Microserver, se nem LCD topic témája.
Catalystben a GPU méretezés vagy LCD Overdrive beállítását kell változtatnod:
-
Rick4
félisten
válasz
nvyktor #3764 üzenetére
A W7 a megszokott internetezős környezet miatt kellene, böngésző, skype, tvtuner szoftver mindig fut, szóval ide azért kell annyi kraft, ami a hp szerverben nincs meg, plusz ha a szerver marad, az egyik pci express slotba tennék egy ati 4350-es vga-t, amin van HDMI, a másik slotba meg a műholdas tunerkártyám, innentől viszont már nem bővíthető. Ehhez képen logikusabb az említett pc konfig, főleg olyan, aminek van alaplapi HDMI kimenete, nekem ilyesmi jobban kell, mint az 5 db hdd hely.
Arról már nem is beszélve, hogy a pc hardveresen jóval erősebb lesz, tehát csak gördülékenyebben szalad majd minden...
De úgy néz ki, megveszem, összerakom, aztán látom, melyik a jobb, amelyik kevésbé, az megy. -
sanzi89
addikt
válasz
nvyktor #3550 üzenetére
És hogy derítem ki egy ramról, hogy RDIMM vagy UDIMM? Például ez megfelelő volna: KINGSTON 2GB DDR3 1333MHz KTH-PL313S/2G
-
sanzi89
addikt
válasz
nvyktor #3550 üzenetére
Köszi a választ!
4GB ram nem elég egy iskolai fájlszerverbe? A multiuser környezet fontos volna. A FreeNAS-t nem használtam még élesben, de első ismerkedésünk alapján megfelelő volna. De ha rájövök, hogy mégsem, annyi baj legyen, azt telepítek rá amit akarok, a megfelelő vas volna az elsődleges.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
nvyktor #3390 üzenetére
Bocs hogy csak most reagálok, de volt egy kis villám kárunk és az utóbbi időben azt intéztem.
Rákerestem, de bevallom, kevés vagyok ehhez.
Volt válasz a Master Browser beállításra és nálam is ez a gond, de megoldást még nem találtam.
Mármint én nem tudtam megoldani.
A kamerákat egy progi vezérli, így kell a Win7 v XP.
Köszi a segítséget. -
-
-
Tangerine
senior tag
válasz
nvyktor #2270 üzenetére
Szerintem ez nem belevaló "regisztered" ECC RAM
Neked meg unbuffered ECC kellett volna.
Ezt vetted: KVR1333D3D8R9SK2/8G
http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/partsinfo.asp?root=&LinkBack=&ktcpartno=KVR1333D3D8R9SK2/8GEzt kellett volna: KVR1333D3E9SK2/8G
http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=us&ktcpartno=KVR1333D3E9SK2/8G -
válasz
nvyktor #2224 üzenetére
Egy négylemezes NAS (ami hasonló minőségű, mint ez a HP) 100e környékén mozog, igaz, kapsz hozzá kész szoftveres környezetet (ami ugyanannyira hátrány is másoknak).
Ne azt vedd, hogy mire használod, hanem, hogy mire képes. Egy négylemezes NAS-ba is mehet két HDD.
Jelenleg három van benne, igény szerint bővül majd. -
DopeBob
addikt
válasz
nvyktor #2224 üzenetére
Hát ez elég fura indok... 2 vel használja, de akkor bővíti amikor akarja...
Én a legjobbkor vettem az 36-ost. 26e Ft volt. Nemhogy a 4, de még a két lemezes nas is joval drágább volt, arról nem is beszélve, hogy mutass egy 2 lemezes nas-t, ami tud 80-90MB/s-es R/W-t. Szerintem még a 4 lemezesknél is csak a 100k+.
Meg azért egy pöttyet több mindenre lehet használni
-
-
bambano
titán
válasz
nvyktor #2050 üzenetére
az új raidekhez kell mdadm.conf, nem autostartosak már egy ideje.
kihúzni azért érdemes a diszkeket, mert előfordulhat, hogy telepítés közben nem ugyanabban a sorrendben látja meg a diszkeket, mint később. ha az fstabban eszköznév szerint vannak a partíciók, akkor ebből lehet kavarodás (az új módszernél, hogy uuid alapján mountolja a fájlrendszereket, ez nem okoz gondot).
-
csballago
csendes tag
válasz
nvyktor #2048 üzenetére
Hmmm... valóban óvatosabb ha kihúzom őket install előtt. Korábban is szinte mindig így csináltam.
Ha jól értelmezem a linkelt részt, akkor elméletileg az ubuntu tudni fogja hogy a raid-5 winchesterei egy tömb részét képzik a rajtuk található superblock végett, így semmit nem kell csinálnom. Még a mdadm.conf fájlt sem menteni. Bár valami backup-ról ír a végén....remélem itt nem a mostani raid-5 tömbömön lévő adatokra gondol...Nem lenne hova menteni ki őket.
-
-
sellerbuyer
őstag
válasz
nvyktor #1984 üzenetére
Na épp ez a gond, amit írtál.
Directory szinten egyszerűen hiába szabályozom a jogokat, nem műxik.
A kötet szintű szabályozás vicc. Nincs mód kötetenkénti szétbontásra, az bohóckodás, gányolás lenne.
Természetsen egyetlen raid0 kötetet csináltam két db 250-es vinyóból, amire teljesen természetesen root-nak adtam tulajdonosi jogot (ill. létrejött automatice) és teljesen természetesen a root csoportjának. Ennyi.
Aztán:
A tanár usernek, meg van adva, hogy a tanar mappa tulajdonosa, összes joggal.
Az igh usernek meg van adva, hogy az igh mappa tulajdonosa, összes joggal.
Akkor kérdem én: miért tud a tanár user full jogokkal(!) hozzáférni az igh mappához? Akármit állítok, akármit csinálok, ez a helyzet sajnos. Ez pedig tutira nem normális. Ezt kellene megoldani vhogy...
-
csballago
csendes tag
válasz
nvyktor #1828 üzenetére
Jó kérdések, én is gondoltam rájuk...DE! Low profile dolgot megoldom, bár mintha láttam volna hozzá a szettben. A hangról fogalmam sincsen, maximum más helyiségbe teszem majd a szervert..
Jobban félek ettől a melegedés problémától vagy nálam jelentkezett gondtól....bár szerintem egyedi, eszköz probléma..de az ördög nem alszik. -
sellerbuyer
őstag
válasz
nvyktor #1817 üzenetére
Respect? Kinek? Minek? Annak, hogy valaki segge alá pakoltak milliós vasakat? Vagy annak, hogy még van is olyan pofátlan, hogy egy microserver-es topic-ban ilyesmivel hencegjen, hátha elájulnak tőle a kis taknyok?
Tudod, a tiszteletet ki kell érdemelni! Munkával, tehetséggel, szorgalommal, sok-sok mindennel, de mindenek előtt azzal, hogy minél nagyobb a tudása, tapasztalata valakinek, annál nagyobb a szerénysége és a szakma iránti alázata! A nagy arc nem érdemel semmiféle respect-et, majd ha kicsit idősebb leszel, megtanulod.
-
varga.tamas
tag
válasz
nvyktor #1480 üzenetére
Lenne egy kis gondom.
az 1 T-s WD Red diskeim jelenleg Raid 1-ben vannak és az utorrent disk overloaded üzenettel csökkenti a sebességet. Kb 5 MB/s (a net maximum sebessége) írásnál jelentkezik ez a jelenség, feltéve hogy több torrent fut egy időben, ha egy akkor semmi gond. A uTorrent a statisztikában 32 MB cache-t lát a disken, miközben 64-nek kellene lennie.Van ötletetek?
-
-
válasz
nvyktor #1425 üzenetére
Ez azért mókás kérdés volt.
#1434:
A következő felállásban gondolkodok:
-HP MS N40L 4 GB
-2x1 TB WD10EFRX
-2x40 GB Seagate op rendszernek -> Ez mi? Minek?
-1 db 5.1 hangkártya
-WS2k8R2Feladatok:
-HTPC
-torrent
-hálózati meghajtó, share, (egyszóval nas)
-DHCP -> Miért pont ezzel? Nincs egy routered?
-proxy Minek?
-később vpn, szerveres "játékok", ad, exchange...stb -> Nem erre való.Mennyire életképes az elképzelés? Szerintem nem jó elképzelés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 3D nyomtatás
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged