Hirdetés
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
golya87
őstag
Nem volt célom offenzíven visszaszólni. Én ahogy olvastam, megoszlanak a vélemények, hogy melyik a jobb. A napp it-et puritánabbnak, de beton biztosnak írják a neten, míg a Nexenta gui részét bugosabbnak. Viszont engem meglepett, hogy milyen sok cikket lehet ilyen témában a neten olvasni. Ebben nagy szerepe van a microservernek is.
-
Brogyi
őstag
Egy kis friss hír annak aki szemezik a Nexenta-val annak ajánlanám először próbálja ki ezt.
[link]
A képen egy Proliant két USB-vel.A napp-it egy GUI, tehát windows-os fanok élvezni fogják. -
ma-Zo
tag
Sziasztok,
Sikerált szereznem egy N40L-t. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ehhez a VGA-hoz szerezni low profile beépítő "keretet"
[link]
Ugyanis nem volt hozzá
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ne hirdessünk a topicban plz.

-
golya87
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
Jelenleg a Hp supporttal levelezek, mert a RAID kártyám (Dell PERC H200, LSI 9211 firmmel) és a szerver nem igazán úgy működnek ahogy azt egy PC-től elvárnám. (Random fagyások és újraindulások Post és boot között)
Így amennyiben arra kerülne a sor, hogy na akkor gép vissza egy az egyben, akkor jó lenne ha a tápot eredeti állapotába vissza tudnám állítani. És amúgy is nyugodtabban aludnék. -
golya87
őstag
Valakinek nincs eladó érintetlen tápventije? Nem baj ha hangos!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kiskakas
üzenetére
Lehet, hogy egy Windows Update frissítette a drivert arra, amit nem szerettél volna.
Eszközkezelőben távolítsd el a drivert, aztán telepítsd fel az AMD RAID drivert. Szerintem így már engednie kell. Sima frissítésnél csak akkor engedi, ha újabb a driver, mint ami a gépen van. -
kiskakas
senior tag
hasznal vki rajtam kivul winxp-vel n40l-t? Egy adott celfeladatra kell, ezert xp.. megelozve a kerdeseket

Tokeletesen mukodott kb 1 hetig, most is megy,de a system hdd iszonyatosan belassult.. crystaldisk-el merve 1,5MB/sec a max!! A system vinyo a legelejen a 4db hdd slot egyiken logott,aztan kb 1 honapja atkotottem az alaplapi 1db sata-ra. (moddolt bios van rajta).
Anno innen http://www.hdsentinel.hu/driverzone.php leszedtem az AMD raid driver packot,ez felrakta a normalis, legfrissebb amd sata drivert..
Faszan ment is minden, egeszen az elmult par napig..innen jott a lassulas.
Eszkozkezeloben az IDE/ATA/ATAPI vezerloknel most
- AMD pci ide controller
- elsodleges ide csatorna
szerepel, itt korabban az amd raid driver szerepelt,vagy vmi hasonlo.A korabban linkelt driver csomaggal (a sima amd sata ahci) sem tudom visszarakni a drivert, eszkozkezelo nem talal frissebb drivert, odatallozva sem.
Ha valakinek lenne tippje, merre induljak el..

-
radi8tor
MODERÁTOR
bambano cikke linkelve az 1. HSZ-be: Mire jó egy HP N40L microserver?

-
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Úgy értem ezt, hogy néha gondol egyet és lefagy a gép annál a résznél, hogy kiírja F10 to setup és F12 to PXE boot, utána alatta egyre több pont jelenik meg és egyszer csak megáll.
Vagy.
LSI inicializációnál megnyomom a CTRL+C-t majd F10 a következő képernyőn és nincs ott a bootolási lehetőségeknél csak a network boot.
Vagy
Amit feljebb is említettem, hogy a C vagy F10 gomb megnyomása instant resetet okoz néha.Mindezt gyári HP BIOS és P15-ös (legújabb) LSI Firmware mellett.
-
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Bár továbbra sem működik racionálisan a kártya, már most bootol róla a rendszer és az AIDA is tud hőmérséklet adatokat olvasni minden lemezről.
-
Tangerine
senior tag
Vajon miért lesz lila a LED, ha bekapcsolom az utolsó USB funkciót?
Gondolom mindkettő (kék, piros) megy egyszerre, de miért?Érdekes.

[link]Amúgy miért van gyárilag 6 enabled-en, és a hetedik disabled-en?
Ja és miért OHCI, meg EHCI, felváltva, miért nem mind egyforma?
-
doggie
aktív tag
Hátha valakit érdekelhet a 100 GBP -s cashback miatt:
http://www.box.co.uk/Products/keywords/n40l/ex/clearance%2cdummy%2cDummy-Peripherals%2cdummy-Warranty -
Thusor
őstag
Windows Server 2012-re milyen drivert érdemes telepíteni ahhoz, hogy a hd4200 megfelelően működjön? Feltettem az új catalyst drivert amit itt linkeltek mostanság azzal nem ismerte fel a videokártyát mert a hardverek között még mindig valami microsoft vga-t ír ki és a felbontást sem tudom 1920x1080-ra állítani amit a monitor bírna.
-
DopeBob
addikt
Nem találkozott esetleg valaki olyan adapterrel, hogy meglévő fiokokba tudjak tenni SSD-t, notebook HDD-t?
-
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
ASUS M4G alaplapban memória hibát okoz. Be se bootol.

Viszont ezt a metódust eddig még sehol nem láttam, ki fogom próbálni. -
Mindreader
tag
válasz
golya87
üzenetére
Ha nincs külön boot menüje a microserver BIOS-ának akkor lehet hogy nem fogsz tudni így belépni. (Sajna én nem tudom hogy van-e olyan ritkán kapcsolgatom ki/be, ráadásul monitor sincs rajta) Én egy ASUS alaplapban próbáltam ezt az egészet. Bekapcs, megvártam a RAID BIOS post képernyőjét majd Ctrl+C, utána meg alaplapi boot menühöz F8. A menüben ott volt a kártya, azt kiválasztottam és belépett a kártya BIOS-ába. Ennek így működnie kell. Próbáld ki másik gépben.
-
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Még az elején megjelent a HP biosban a RAID kártya, ám már most az sem. A HP F10 to bios és F12 to PXE boot az a Raid kártya CTRL+C lehetősége után jön.
Ma még nekiugrok egyszer ennek a flashelős dolognak. Mert olyat olvastam hogy a Dell kártya menüje nem megy más gépekben csak Dell-ben, viszont én már átflesheltem LSI 9211 8i kártyának az enyémet.
Ph!-n van ilyesmivel foglalkozó topic? Én sajnos még nem találtam eddig. -
Mindreader
tag
válasz
golya87
üzenetére
Miután megnyomtad a Ctrl+C -t utána be kellene lépned a boot menübe. Nem tudom hogy ezt a Micorserver esetében milyen billentyűkombinációval lehet, vagy egyáltalán hogy van-e a BIOS-nak boot menüje, de elméletileg abban a boot menüben ott kellene lennie a kártyádnak, a kártyát kell kiválasztani hogy arról bootoljon a gép és utána lép be a kártya BIOS-ába.
-
zsolt501
nagyúr
Azt nem fázis mérőnek hívják
hanem feszültség mérő 
-
golya87
őstag
Egész este ment a szerver, a táp kézmeleg, semmi komoly, így megnyugodtam.
Ám ami ismét idegállapotba hozott, hogy a Dell H200i vezérlő nem igazán akarja ellátni a feladatát.
Bejön az inicializáló rész megnyomom a CTRL+C-t hogy bejöjjön a kártya konfigurációs része, ám az alábbi üzenetet kapom:
LSI Corp Configuration Utility will load folowing initialization!
Ezután még kiír egy fél pillanatra valamit, amit nem tudok elolvasni, jön a HP BIOS-os rész, majd tölt is a Windows.
Flasheltem a RAID kártyát már IT módba, sőt már most LSI 9211 8i firmware van rajta szintén IT módban, de semmi változás. És nem is bootol róla rendszer, viszont Win alól az LSI manager is látja a vinyókkal együtt.
Ja és egy nagyszerű feature: bekapcsolom a gépet, ezután akármikor újraindítom, az első képernyő kivételével a Win betöltéséig akármikor nyomok egy C betűt, akkor újraindul a szerver.
-
keyman
tag
Szívesen vennék én is egy ilyen szervert de december óta nem lehet kapni sehol.
Valaki nem tud segíteni? használt is érdekel....
Kinek van valami információja miért tünt ez el a boltok polcairól?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
golya87
üzenetére
Túl hangos volt az eredeti tápventi?
Megmérted mennyi feszültséget kap a ventilátor?Enyémben is ilyen Sharkoon dolgozik 1 éve hibamentesen. Bevallom sosem figyeltem mennyire pörgeti fel, mivel az asztal alatt van a gép és nem látom a ventilátort. Szétszedve meg főleg nem kapcsoltam be...
-
golya87
őstag
-
golya87
őstag
Épp a tápventit cserélem egy Sharkoon-ra, amit javasoltatok. Megtörtént a műtét, de bekapcsoláskor nem akar elkezdeni forogni a ventilátor, csak ha rásegítek és utána is csak eléggé döcögősen.
Olajozzam meg a ventit? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nagyonnagy
üzenetére
Ennyivel tudom segíteni a dolgodat:
Kulcsszavak: előlapi csatlakozó kiosztás power gomb hdd led
Hoppá, LED-re keresve kidobta, hogy RI/OS már csinált erről képet: [link]
-
-
xsak
tag
Igen, az ssh-t is érdemes védeni, bár csodák nincsenek, ahova be akarnak menni, oda bemennek :-).
A Fail2Ban-t nem ismerem, de szimpinek tűnik a leírás szerint.
Én a DenyHosts -t használom.Ugyan az igazi szakértők szerint nem ér semmit, azért észrevettem, hogy ha elrakod az ssh portját az alapértelmezett 22-ről másra, akkor sokkal kevesebben próbálkoznak. (Két gépem is ki van natolva otthon a netre, s a nem standard porton lévőn szinte nincs is denyhosts bejegyzés, míg a másikon jó
pár előfordul. -
xsak
tag
Ha a helyi hálózatodról szeretnél csatlakozni a gépre, akkor a remminában add meg a gép nevét/ipcímét.
Ha kintről szeretnéd elérni, akkor port-forward-olni kell a vnc portját (5800 asszem) a router külső lábára, célszerű valamilyen dinamikus dns megoldással egy nevet regisztrálni a routerednek.Én konzervatív vagyok (vagy félős, gyáva, akármi), nem szívesen raknám ki a vnc portját a világ felé, nálam csak ssh-van beengedve. Miután beléptem ssh-val, egy ssl tunnel-en keresztül lépek be távolról vnc-vel a gépe(i)mre.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
El is siklottam eme válasz felett. Tényleg teljesen más eredményt ad, ha default "random" bájtok helyett 0x00-ákat íratunk az SSD-re. Kb meg is táltosodott:
Sequential Read : 260.322 MB/s
Sequential Write : 245.185 MB/s
Random Read 512KB : 243.936 MB/s
Random Write 512KB : 237.682 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 19.586 MB/s [ 4781.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 63.101 MB/s [ 15405.6 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 178.596 MB/s [ 43602.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 150.571 MB/s [ 36760.6 IOPS]Test : 100 MB [C: 24.4% (13.6/55.8 GB)] (x3) <0Fill>
Date : 2013/02/22 20:46:28
OS : Windows Server 2008 R2 Enterprise Edition (Full installation) SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
Brogyi
őstag
Az Openindiana fórumon olvastam egy reklamálót.Szegény arra panaszkodott hogy RAIDZ2-ben 4 lemezzel csak 109-118 MB/s az írási sebessége.Ugyan ez RAIDZ1-ben 179 MB/s.Mind ez N40L volt.Nem értette meg hogy több lóerő kell azért csökkent a sebessége.Hát én a lassú sebességével is boldog lennék.3 lemezzel már 189-199 MB/s szárnyalt.Érdekes emberek vannak.
-
Thusor
őstag
Feltettem a szerveremre egy Ubuntu 12.04.2 LTS server verziót. Mivel lehet a legegyszerűbben és legbiztonságosabban megcsinálni a távoli asztal elérését, úgy hogy gördülékeny is legyen? A szerverre telepítettem az ubuntu-desktopot, mivel olyan programokat is szeretnék rajta futtatni amiket jóval egyszerűbb GUI-val kezelni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nagyonnagy
üzenetére
Pár napon belül szét kell szednem a gépet és akkor meg tudom nézni neked.
-
nagyonnagy
csendes tag
Sziasztok. Van egy N36L alaplapom, ház nélkül. Tudna valaki segíteni, hogy az előlapi kivezetések (LED, tápgomb, stb ) hogyan vannak bekötve a J20 és a J50 alaplapi csatlakozókra?
Előre is kösz a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Formula-1
- Villanyszerelés
- League of Legends
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- weiss: Autó költségek
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- World of Warships
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest