Hirdetés
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Shamli86 #5197 üzenetére
Rákeresve a BIOS-ra találtam egy ilyen oldalt: [link]
To ensure the integrity of your download, HP recommends verifying your results with this MD5 Checksum value:
MD5 Hash: 2d8f7cfbe609ccd55f2d12c1f8d5c8a7 - SP64420.exeEzt ellenőrizd mondjuk Total Commanderrel mielőtt ráereszted a gépre.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Shamli86 #5195 üzenetére
Jobbra fent:
Hasznos linkek angolul (BIOS, stb)Magyar leírás itt: Bios Hackelés fejezet
Nyugodtan használd a keresőt a topikban.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Shamli86
tag
Hali. valaki Tudna segíteni, hogy az n36l-hez honnan tudom letölteni a legfrissebb biost és hogy hogyan kell felrakni pendriveról? Ugyan úgy biosban kell betölteni vagy itt másképpen megy mint az asztali gépeknél? A választ előre is köszönöm!
-
peternac
tag
válasz cyber86 #5189 üzenetére
Te sztem a hackelt bios-ra gondolsz, ami engedelyezi az ahci-t a felso, optikai meghajto helyen levo sata-ra is.
En a legfrissebb hivatalos bios-szal win2012r2-vel hasznalom, a rendszer egy 60-as ssd-n, mellette egy wd green es egy wd red, teszi a dolgat rendesen (fajlszerver, dlna szerver, nyomtatoszerver, torrent) -
cyber86
őstag
Üdv. Egy olyan kérdésem lenne, hogy adtak már ki olyan Bios frissítést amiben kezeli az ssd-et?
-
törölt tag
1 hete megy. melléraktam a 2 terás 7200-as seagate-et.
ez olyan izé arra jó, hogy ha elszáll a rendszer, vagy valami, akkor a helyére visszadobom az öreg raptort, hadd pörögjön és gondolkodom valami egyéb megoldásban :
kíváncsi leszek meddig húzza napi 5 giga írással
5 ezer pézt megért[ Szerkesztve ]
-
Mengele
tag
Hi
Egy HP Proliant G7 N40L az jo pl - Left 4 dead 2 vagy Battlefield 3 jatek szervernek?
A Helpet elore is koszonom
-
nlq
aktív tag
válasz ttomek75 #5179 üzenetére
van mini sas-os itx csak mas arkategoria (3-400USD szerver lap)
ha moddolnad a HP dobozt annal mar jobb az ha veszel bele lapot, vagy eladod a hazat es az arabol veszel egy jo itx hazat (mindenkepp beszeljunk mielott szétgyalázod! )
-
ttomek75
újonc
Gondoltam én is erre, de a vinyók csatlakoztatására nem találtam megoldást. Rögzíthető sata+táp az egyik fele, a másik meg minisas. Eme vége zavar a kábelnek. ITX lap szerintem nincs, amin ilyen csati van. Olyan kábelt sem találtam, aminek a vinyónál rögzíthető vége van, az alaplapi csatlakozása pedig sata. A kivehető vinyó miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nlq
aktív tag
válasz #95590400 #5171 üzenetére
mas a sata tap csatlakozás!!
ugy hivjak micro sata!!atalakito kabel kell hozzá (mint a képen)
-
törölt tag
lehet, hogy oltári hülyeséget kérdezek, de szerintetek egy 1,8"-as ssd-t simán rá lehetne dugni keret meg minden nélkül a csatlakozókra biztonságosan? valami 5 ropiért látok ilyesmi ssd-t, gondoltam, ráteszem a rendszert.
-
ttomek75
újonc
Ki lett próbálva jópár memóriával, de csak pirosan akar világítani. Úgy néz ki nem jó az alaplap. Lehet lesz egy eladó szerverház. Vagy érdemes alaplapot keresni bele?
-
ooszi
senior tag
válasz Boldy_Jarre #5162 üzenetére
Szia, most nálam is hasonló a helyzet, én is használom a TeamViewert, jó kis progi.
BY ooszi
-
Kikiri7
tag
Sziasztok,
nekem az lenne a kérdésem, hogy valaki tesztelte már az N36L-t 4TB-s merevlemezekkel? Előre is köszi,
Kikiri -
Boldy_Jarre
csendes tag
Hali, nekem is 8.1 van rajta és meg vagyok elégedve vele. Én vegyesen használom, htpc-nek, torrentre, tárolásra. Ha windows melllett maradsz javaslom a K10stat-ot mert azzal lehet "egy kicsit" alul feszelni. Ja néha a World of tahnks-et is nyomom rajta.... (persze video kártyával). Ha meg távolról akarok belépni a teamviewer olyan szinten megy, hogy az usb tv tunerrel akár ezen keresztül is tévézhetek.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
én a helyedben nem szórakoznék a windows-zal, csak azért mert egyszerű, meg ezért venni plusz egy licenszet, hát nem a leghatékonyabb megoldás, én inkább tárhelyre fordítanám az árát.
a RAM nem fog gyorsabban menni, mint 800Mhz, mert ennyin kezeli a RAMokat. ECC RAM használa egyébként ajánlott, ha volt benne gyári memória, mikor vetted, én nem keverném össze non-ECC modulokkal. ha nem volt, akkor hagyd benne. egyébként is felesleges lenne gyorsabb memória, mert erre felhasználásra ugyan minek?
egyszerűen telepíthető rá az Xpenology (Synology DSM), vagy OMV, grafikus felületen kell végigklikkelni, nem állítanak nagy kihívások elé senkit, aki tud olvasni, utána szintén grafikus felületen be tudod állítani őket, extra csomagokat telepíteni, ha tényleg csak média szervernek kell, ezek bőségesen ki tudják szolgálni az igényeket.
a winyót passzolom, nekem WD Redek vannak benne, és nem csinál ilyet, csak a tápvetni kezd csapágyas lenni, mint sok mindenkinél.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
ooszi
senior tag
Sziasztok nem rég vásároltam egy n40l-es microservert, raktam bele egy ssd-t és feltoltam rá a Win 8.1-t, az lenne a kérdésem, hogy keresek e rá drivert vagy jó úgy ahogy van windows alapon, minden működik, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre.
Tudom hogy nem a legjobb választás a Win 8.1, de nincs sok időm vele foglalkozni, majd ha egyszer lesz sok időm akkor tesztelek más rendszert is, otthoni NAS-ak használom, filmek, képek, zenék, helyi hálón használom.
Van egy olyan problémám is, hogy raktam bele egy Samsung 750GB 7200RPm es vinyót, ugy receg a gép hogy elviselhetetlen, esetleg erre megoldás?
Ja és raktam bele egy 4GB DDR3 1600MHZ Corsair memóriát, ez volt otthon, de működik vele, a problémám az hogy csak 800MHZ en kezeli 6-6-6-15 CR1 es időzítésben, ez így jó vagy keresek valamit a BIOS-ban?[ Szerkesztve ]
BY ooszi
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve már használom nagy nagy megelégedéssel az n40l microserverem. Mostanában gondolkozom, hogy az oprendszert lecserélem WHS2011-ről WS2012-re.
A kérdésem az lenne, hogy továbbra is hagyjam a RAID1-et az alaplapi vezérlőre vagy inkább váltsak WS SoftRaid1-re?
Van valakinek tapasztalata mindkettővel vagy legalább a softraiddel?
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
zsolt501
nagyúr
válasz sellerbuyer #5150 üzenetére
Azért a HP házért kár volt, főleg így szétbarmolni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bon
őstag
válasz sellerbuyer #5150 üzenetére
Nagyon igénytelen.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
sellerbuyer
őstag
-
bambano
titán
válasz bugizozi #5148 üzenetére
amit eddig írtál, az erősen afelé tolja a történetet, hogy a hálókártya kontakthibás. b tervnek marad még a duplexitás és a sebesség beállítás ellenőrzése a switchben. előfordulhat, hogy az automatikus port konfigurálásban nem bír megegyezni a switch meg a szerver. esetleg az automata beállítást lehet fixre drótozni, hátha segít.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fogtunder
nagyúr
válasz mandriva11 #5145 üzenetére
aki használt már csavarhúzót, kést és szigszalagot az szerintem meg tudja oldani a cserét, de ki is lehet lógatni a tápból és úgy adni neki áramot.
-
zex
aktív tag
válasz mandriva11 #5143 üzenetére
Köszönöm! Ez ilyen vékony? Én valahol azt láttam, hogy valami szélesebb venti van venne... A cseréhet kell forrasztani? Vagy könnyedén megoldható?
-
bambano
titán
válasz bugizozi #5132 üzenetére
én meg szoktam kérdezni, hogy lengőkábel vagy falikábel van-e a géphez vezetve.
illetve nekiállnék földhurkot keresni az etherneten. ennek ftp vagy stp kábelezés esetén valamivel több értelme van, mint utp kábelekkel.menedzselhető switchen láttam már olyat is, hogy a switchport konfigját nem szerette a gép. esetleg kapj fel egy desktop switchet, vidd oda, és nézd meg, hogy azon keresztül tud-e működni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz andrew-msi #5139 üzenetére
Jobbra fent:
Hasznos linkek angolul (BIOS, stb)Magyar leírás itt: [link]
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Megtudja mondani valaki, hogyan kell egy N40L-n Bios-t frissíteni?
Honnan tudom letölteni és mi a menete.
Előre is köszönöm! -
zex
aktív tag
Lehet még egy kérdésem?
Böngészgettem a fórumot, de nagyon egyértelmű vélaszt nem találtam sajna. A problémám az, hogy a tápegység ventilátora (HP N40L) kerregő-kattogó hangot ad ki és mivel egy szobában élek vele, idegesít... Még nem szereltem ki a tápot, de gondolom cserélhető benne a venti. Esetleg valaki tudna nekem egy linket küldeni, hogy milyen való bele? Meg, hogy megéri-e cserélni, vagy az új is silány minőségű? Lényeg, hogy halk legyen amennyire lehet!
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Örülök, hogy sikerült!
Az egyik ügyfelünknél most olyan parajelenség van a Microserverével (amire a mentés megy), hogy a szerverszobájukban nincs rajta hálózat, piros X van a helyi kapcsolatnál, pedig a kábel be van dugva és jo. Elhoztuk hozzánk, szétszedtük, kipróbáltuk, minden ok, nálunk működött, nem tudtuk elrontani. Visszavittük hozzájuk a szerverszobába, ott megint nem jo akár mit csinálunk vele, viszont ha kivittük az ottani IT-s irodájába és (ezt figyeld!) a lan kábelt felfelé nyomtuk akkor ott jó volt, de ezt a módszer a szerverszobában már nem vált be
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
zex
aktív tag
válasz bugizozi #5122 üzenetére
Kedves bugizozi! Bár csak előbb hallgattam volna rád! Neked lett igazad, ugyan is mégis csak ki kellett volna próbálni a direktbe kötést! Ugyan is a szerver LAN-jának semmi baja!
Tanulságként leírom....
XPEnology-t szeretnék futtatni szerveren. Korábban már használtam ezt a rendszert, de egy DELL asztali gépen. A routerben természetesen DCHP reservation meg Port forward be volt állítva.
Most csak annyit tettem, hogy a merevlemezt és a pendrive-ot átdugtam a HP-be, valamint a routerben is a DHCP reservation alatt a MAC címet átcseréltem a régi DELL-ről a HP-re, hogy az IP címem ne változzon. Csak egy dogot felejtettem el!!! WakeOnLan is be volt állítva a régi DELL-en, így a Binding Settings menüpont alatt (TP-Link router) is párosítva volt a MAC és a IP cím. És itt elfelejtettem kicserélni a MAC címet a HP MAC-jére. Aztán ettől kiakadhatott a routerem!Miután erre rájöttem és kicseréltem ezt a ping statisztikát kapom:
Packets: Sent = 633, Received = 633, Lost = 0 (0% loss)
Szóval köszönöm mindenkinek a segítségét, de igazából én voltam a láma és nem a szerver hibás!
Remélem valaki okul eme irományomból!
-
bencsikgab
tag
Én is ilyet használok, a "dobozos" kiadáshoz jár low-profile címke.
A hardverkerben vettem.
[ Szerkesztve ]
-
zex
aktív tag
válasz zsolt501 #5126 üzenetére
Gondolom valami ilyesmire lenne szükségem, csak alacsony profilúban:
http://tp-link.hu/termek/tp-link-tg-3468-101000-pci-e-halozati-kartya
De olyat meg nem találok!
-
zsolt501
nagyúr
Az alaplapot nem érinti, legalábbis nálam nem érintette, PCIE-es kártya minden további nélkül ki tudja váltani az alaplapi LAN csatolót, sőt olyanok is vannak, amik leveszik a terhelést a CPU-ról, ami által még javul is az adatátvitel.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zex
aktív tag
válasz zsolt501 #5124 üzenetére
Pfff. De jó! És szerintetek mennyire necces egy ilyen szerver? Már mint hogy egy PCI-os LAN kártya vajon tartósan megoldja a gondomat, vagy elképzelhető az is, hogy így már az egész alaplap haldoklik csak az alaplapi LAN-on jelentkezik elsőre...
Kicsit szomorú vagyok mert most vettem, mint alig használtat...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Sajnos nem örök életű a szerver alaplapi LAN portja, olyanba már én is futottam bele, hogy el el tűnt a net, és csak egy LAN kártya berakása oldotta meg a problémát, a mostani gépemnek szerencsére semmi baja még.
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ProLiant N40L-t és azt tapasztalom, hogy működése közben mintha "kihagyna". Ráküldtem pinget, és az a helyzet, hogy ilyesmi eredményeket kapok:
Packets: Sent = 230, Received = 207, Lost = 23 (10% loss),
Belső hálóban vagyok vele gigabites LAN-on. A routerre van még kötve egy QNAP szerver is, azzal viszont nem voltak elveszett pingek:
Packets: Sent = 309, Received = 309, Lost = 0 (0% loss),
Hol keressem a bajt? Lehet hogy a Microserver alaplai LAN-ja haldoklik?
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
ZEX -
ttomek75
újonc
Kipróbálom, de először szereznem kell egyet. Jelentkezem, hogy mire jutottam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ttomek75 #5109 üzenetére
Nem hiszem, hogy a memória miatt.
Ha azzal lenne gondja, akkor el sem indulna a gép, már bootolásig se jutna el.Akkor szokott világítani, ha mondjuk melege van vagy ilyenek. Bár tápot is írják, mint lehetséges hibaforrás.
BIOS-ban próbáltál load setup defaults-al alaphelyzetbe rakni mindent?
Bootolásnál nem ír olyat, POST-nál, hogy
ERROR
0....LED-es témáról itt ír bővebben: 26. oldaltól
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
ttomek75
újonc
Nem az a bajom, hogy világít, hanem az, hogy pirosan, ami hibát jelent. A Bios sem indul rajta. Valakinél előfordult ilyen hiba? A memóriát, amivel próbáltam nem szívlelheti az alaplap? Vagy kuka az alaplapnak, mert komolyabb hiba lehet? Másik tápegységgel ugyanez a probléma, piros. Válaszotokat előre is köszi.
-
Rick4
félisten
válasz ttomek75 #5105 üzenetére
A logo arra utal, hogy be van kapcsolva a készülék. Nem fog se morzejelet küldeni, se bios kódokat eltrüttyögni, bekapcsoltad, világít és ennyi. Ha zavar, lecsavarozod az elejét, és a kis fehér tölcsér végére raksz egy darab szigszalagot.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ttomek75
újonc
Sziasztok!
Tulajdonosa lettem N40 szervernek, de a HP logo folyamatosan világít. Ahogy olvastam ez utalhat a memória hibájára is. Nem is volt benne. Tettem bele 1 2GB DDR3 1333Mhz Kingmax(nem ECC) memóriát, de így is folyamatos pirosan világít. Mit tanácsoltok? Próbálkozzak vele, vagy alaplap hiba lehet? Válaszotokat előre is köszönöm. -
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
egyre inkább motoszkál bennem, hogy lecserélem az xpenologyt a szerveren. mivel a winyókon található cuccok része könnyen reprodukálható, és csak a töredékének kell redundánsnak lennie, alternatív megoldásokat nézegettem és beleakadtam a greyhole-ba és a snapraidbe. van itt olyan, aki használta/használja ezeket a megoldásokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest