- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
forrás függő. 2000 passmark pont körül igényel egy jobb fajta fhd transzkódolás a hivatalos álláspont szerint. az 1.9-es cerka meg 1900 körül hoz a táblázat szerint, amiből ugye lejön az os és társai.
a gen 8 procija erősebb valamivel, de simán be tudtuk akasztani cimboránál, két 720p-s film nem igazán akart már kimenni. a tervek szerint "csúcsidőben" két tévé meg egy mobil eszköz legalább menne róla, vagy hugom rálép a koleszból extrában, és megfekszik minden mint a bot.
ha meg csak sima file kiszolgálásra kötöm be, a kliens oldalon meg a plexet átlövöm mediaplayerbe, akkor ebben se moccan semerre se a proci
ezért írtam hogy kevés "sajnos", elég sok tesztet olvastam el, meg tele a plex fórum ezzel kapcsolatos topikokkal, i5-el toltak ki 3 fhd-t ha transzkódolni kellett telefonra pl vagy stickre, ami alapvetően baromság, mert ezek az eszközök röhögve viszik el az ilyen tartalmat, csak a kliensben nincs erre megfelelő támogatás vagy y.
-
parandroid
félisten
Mondjuk Bing erre a keresésre csak másodiknak hozza
, és pont ez volt az a hozzászólás, amire a korábbi hozzászólásban hivatkoztam, hogy látom, hogy javasoltak firmware update-et, utána már csak letölthető firmware-t nem találtam hozzá a hp-nál.
Egyébként egyértelműen béna vagyok a dologhoz, nem kell még párszor beleütni az orromat, ezért is jöttem kérdezni.
p
-
parandroid
félisten
Ja, hát ha win 8.1-re kerestem volna, akkor az lenne, de én 7-ről 10-re frissítettem. Találtam amúgy egy külföldi fórumot, ahol javasolták a firmware-frissítést, mint megoldást, de a hp oldalán már semmit nem lehet megtalálni, konkrétan általában ehhez a termékhez már nem létezik támogatás, vagy nem létezik ilyen termék üzenetekkel dobált ki. Kínomban már megpróbáltam HP Passportot, vagy mifenét is létrehozni, de ott elakadtam, hogy adjam meg a business adatokat (cégnév, cég címe, cégadatok, mifaszom), és nem bírta megemészteni, hogy márpedig nekem ilyenem nincs.
NIC, vagy network adapter típusa alapján is kerestem, de a netxtreme driver sem segített.
Így, hogy korábban megadtátok, hogy mit kell keresni, az sp-szám és a fájl neve alapján találtam egy blogot, ahonnét le tudtam tölteni az update-et, onnét már gyerekjáték volt.
Köszi még egyszer mindenkinek, működik is a dolog.
p
-
worxland
addikt
Vadász, vadász...
Többiek ugorhatnak, némi logisztika és/vagy szemantika ismereti pót-óra következik.1. matematikai logikai, alapismeretek, 2. óra: "csak egy kis képzelőerő kellett volna, hogy ettől függetlenül léteznek régebben vásárolt termékek, amik ugyanúgy mennek ma is, mint tegnap is." != "Most komolyan, ébredj már fel, tényleg azt hiszed, hogy létezik még olyan alaplap, ami nem megy el állandóan bekapcsolva 10 évet? ", avagy a létezik (van olyan) és a mindegyik különbsége
2. 10 éves Codegen vs 3 éves Microserver-táp: igen, és melyikben van több üzemóra?
3. A fenti még akkor sem lenne végső bizonyíték a kommersz vs brand vitában, ha a kodegány lett volna jobban használva (egy-egy esetből nem általánosítunk - nekem is volt Codegen tápom, 2 is, mindkettő megköszönte a közreműködést és felmondott)
4. "Viszont az a lap, mait kb 7-8 éve vettem, az is megy a mai napig. a probléma csak az a marhaság volt, miszerint a mikroszerver bármivel is többet bír." - bocsánat, biztos én nem figyeltem, de milyen lapról is van szó, mert az számomra nem derült ki. Majd ha néven nevezzük a gyereket, akkor jöhet az, hogy mivel is hasonlítod össze a HP-t. Nehogy kiderüljön, hogy a lapod többe került, mint az egész Microserver, amit vettem (24 ezer jómagyar rénus sztotyinkánál van a léc). - esetleg a felhasználói adataidnál feltüntetett Asrock Q1900B-ITX-ről van szó, ami 19-23 ezer között kapható jelenleg?
5. Véleményem olyan, amilyen. Szubjektív, a magam csökött rögvalóságából fakad. A tények kizárólagos birtoklásának joga viszont kétlem, hogy Nálad lenne. Amennyiben mégis, akkor add ki könyvben, lehetne a neve mondjuk "42". -
devil-k
nagyúr
2 HDD lenne benne, nem több. HTPC-t feladatokat nem akarok, mivel azt nemrég építettem és nagyon meg vagyok elégedve vele.
A Gen. 8 topikban azt írták, hogy nem érdemes NAS összerakásával bajlódni, mivel ez a HP minőségi alkatrészekből áll és nagyon jól teszi a dolgát. A legjobb lenne, ha olyan néma lenne, mint a HTPC, de mivel abban passzív hűtés van, így egy NAS-nál ez csak vágyálom természetesen.
-
Snoop-y
veterán
2x3Tb lenne a storage resz. Egyelore a masik ketto szabadon vagy az egyikre raknam a rendszert.
En angliaban lakom szoval nekem oda kene bejatszanom ezt.Koszi az infokat akkor gen7-et nem is nezek. 2008 futna rajta egy ssh szerverrel ( tavoli backup ) illetve halozati megosztasokkal.
Ezt 80K-ert el tudom hozni
HP ProLiant MicroServer Gen8 Ultra Micro Tower Server Celeron (G1610T) 2.3GHz
-
Snoop-y
veterán
Ezt nem nagyon ertem. Egy normalis 4bay nas amin van AD support lemez nelkul is legalabb 80K
Microserverbe siman bele lehet passzitani egy SSD-t a cd helyere es marad 4 lemeznek hely. Vagy akar bootolhatok pendriverol is...Elsore lehet overkill ez igy kicsit de marad legalabb benne egy kis tartalek.
-
*Ropi*
félisten
Olyanom nincs (csak 12 és 14 cm-esek vannak), de NF-A4x10 FLX ha minden igaz (ez már az új szériás lapátokkal készül).
-
*Ropi*
félisten
Csak akkor működik, ha tökéletesen egyező működési karakterisztikájú mindkét ventilátor.
Tényleg lapozzunk!
-
*Ropi*
félisten
Szerintem abban az esetben van igazad, ha a távozó levegő oldalán lévő ventilátor a lassabb, mert így a gyorsabb rásűríti a levegőt. Ha a levegő beérkezési iránya felőli ventilátor a lassabb, akkor a másik leszívja róla: többet szívna ha lenne, de nincs, így elvileg légritka tér keletkezne (persze mindkét esetre igaz, hogy csak akkor ha ha tökéletes lenne a szigetelés, de ez nem valószínű: így jut be levegő, ami kiegyenlíti).
-
zsolt501
nagyúr
Lehet kifogtál egy gyengébb darabot, vagy egy szériát, ez előfordulhat nem egyedi dolog.
Amúgy nem csak te fogtál ki ilyen hibás darabot, hanem én is, pontosabban az ismerős gépébe lett betéve az övé is zajossá vált egy idő után, nálam még hibátlan 24/7-ben megy és nem zörög, remélem nem is fog, illetve raktam még másnak is a gépébe onnan sem jeleztek még hogy gond lenne. -
worxland
addikt
1. nem egy Codegen halt meg a könyezetemben, hanem kettőből kettő.
2. az NxxL Microservereknek egy ismert problémája van - a zajos ventillátor. Ezért igen, amikor megvásárolható Microserver után keresgéltem, ventihang alapján választottam ki azt, amelyiket megvettem, hogy ne kelljen gányolnom a madzagok átkötögetésével.
Örülök, hogy neked minden világos... Te biztos szín alapján választottál volna inkább. -
worxland
addikt
-
Firehani
csendes tag
Belefér(ne)
Nekem is 24/7 órában megy, de nálam windows van rajta és 1-2 havonta beugrik valami gebasz amit már nem lehet a szolgáltatások-ok újraindításával orvosolni. Persze ez se sok.
Menet közben ment tönkre, nem indításkor, viszont durván zárlatos lett, a trafó biztos elszállt, többet nem tudtam kimérni, de nem kísérletezek, ment kukába. De legalább bebizonyosodott hogy jó konstrukció, mivel még háromszor visszakapcsoltam a hibakereséskor (mindig a főbiztosítékot vágta le, volt vagy 20 fogyasztó bekötve és persze másra gyanakodtam) és semmi nem ment tönkre a gépben. -
Firehani
csendes tag
Azért induláskor 4-5 vinyónak kell a "kakaó". Én 100 watt feletti induláskori fogyasztást mértem 5 Samsung Green hdd-vel, de volt olyan hogy 6 disk volt benne + 2 usb-s külső vinyo volt rákötve (azt sajnos nem mértem).
Nekem pár hete ki is nyiffant a gyári táp, egy új eredeti meg horror áron van, tehát valami alternativát kellet keresnem, így most egy 250-es van benne. Meg is mérem most mit fogyaszt, ez 80 plus bronze minősítésű... -
sellerbuyer
őstag
1. Nem írtad, hogy tehetek egy próbát.
2. Nem megy, fogadd el.
3. Az official driver-t én is megtaláltam volna, nem gondolod?
Na kösz a helpet!
Valaki más? Tényleg mindenki 100-on használja? Ne már! A Digi brutálisan megemelt sávszélességein ez így igen harmatos lesz ám uraim! A LAN-os másolásról már nem is beszélve. Ötlet? Radi8tor1?
-
gg72
veterán
Jó, de mindig csak hálózati másolás közben? Különben atomstabil a gép már 3 éve.
Én is inkább a zsolt501 által említett hálókártya-hibára gondolnék, mindenesetre most feltettem a legújabb driver-ét, kíváncsi vagyok most jelenetkezik-e a hiba.
Amúgy a korábban a topicban már említett Intel EXPI9301CT hálókártya továbbra is ajánlott? -
andrew-msi
aktív tag
Egyenlőre megoldott, úgy hogy a kamera minőségén csökkentettem.
Így lement 60-65%-ra a proci használat.
Hosszútávon azt hiszem a gép csere lesz a megoldás.
Köszönöm a segítséget!*Ropi*:
Sajnos igen, köszönöm neked is!Egyébként van olyan alaplap, ami egyszerűen betudok rakni a HP-be és komolyabb processzor megy bele?
-
slashing
senior tag
Én ezt úgy mondanám hogy akiknek sok eszközre kell ugyan az a médiatartalom(adatbázis) illetve mondjuk streamelni akarja a cuccait neten keresztül annak a plex server egy áldás minden másban az xbmc szerintem jobb. De a szerver része a plexnek az nagyon jó és rohadt kényelmes megoldás. Ha ezt megoldanák az xbmc-ben anélkül hogy mysql kelljen bogarászni meg xml fájlokat írogatni akkor minden tekintetben xbmc lenne a nyerő.
De akinek n40l-je van annak mondom hogy a streaming rohadtul megfogja a gépet mert real time-ban konvertálja le vagy felfele a műsort!! Helyi lanon nem gond ott csak simán olvassa fájlt...
-
gerokrisz
tag
Akkor jó.
Gondolkodtam h forrasztok, vagy összevágom a kábeleket de annyira nem volt hozzá kedvem, és erre olvastam a kommented, kép is volt googlen h simán elfér úgy, úgyhogy maradt azt végül.
Mostmár csak a vinyó hangos, meg h megy a levegő... de ezzel sajna nem tudok mit tenni
már csak valami porszűrő kéne az elejére mert eléggé porosodik amióta be lett hozva a szobába.Másik.
Szerintetek a bios modot feltenni megéri? még garis 10. hóig, de hp nál nem találtam semmi friss bios-t.
(n54l) -
Dave™
nagyúr
-
parkasz
senior tag
Ilyesmire igen.
Bár végigtúrva a dobozaimat találtam egy molex - 3 pin anya venti tápkábelt. Így erről vágo le a molexet és így forrsztatom össze. A sharkoon marad egyben és ha netán valamikor beadja a kulcsot könnyen cserélhető, mert az átalakítással már nem kell foglalkozni. -
aFoP
csendes tag
Ez az egy találat volt a keresőben
http://prohardver.hu/tema/hp_proliant_microserver/hsz_3976-3976.htmlAmi érdekelne, hogy tudja-e azt, mint az ILO, hogy a szervert ki/be kapcsolja (Power Management)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Nintendo Switch 2
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Epson nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Horizon Forbidden West
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest