- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
pycur
tag
válasz
Dell XPS #34304 üzenetére
Köszi!
Persze egyértelmű, minden ismert variációt kipróbálunk mielőtt kukásnak nyilvánítjuk.
Csak azt az egyet nem értem miért megy pasztával fél órát? Vagy most már pasztával se menne? Ezt még délután kipróbálom....
És megbízható helyről olcsóért tudtok javasolni ilyet?
Ezt találtam csak nem tudom milyen....
[link] -
pycur
tag
válasz
Dell XPS #34291 üzenetére
A venti bekapcs után pörög, és folyamatosan egyre gyorsabban, egyre nagyobb hangerővel.
Elég ha a biosban állok, már akkor is ezt produkálja.
Nem értem mi dolgoztatja a procit ennyire...A padot a cpu magok tetejére vágtam pontosan akkorát amekkora kell. Először hagytam rá, de megfőtt. Utána méretre vágtam, de nem segített. 2 emelet szintén.
-
pycur
tag
válasz
Dell XPS #34287 üzenetére
Köszi szépen az infókat. Bár akitől vettem, azt mondta hogy tehetek egymásra több réteget igény esetén, de ez nem segített.
A gyári párnát sajnos ötletem sincs milyen lehetett, mert volt már emiatt HP szervízben, és most hogy belenéztem pasztának a nyomát láttam benne, és egy szétporladt, hajszálvékony valami réteget. Akkor még ezt nem tudtam mi lehetett, így azt letakarítottam, és kentem a cpuk tetejére egy adag pasztát és így raktam össze a gépet. Így megy fél órát kb. 1mm párnát is raktam oda, az se segített.
Ja és a CPU fő meg, nem a GPU, egyszer aidával láttam.
Lehetséges hogy hűtőt kéne cserélni a gáz miatt? -
-
-
válasz
Dell XPS #34219 üzenetére
Ja, inkább úgy kérdeztem, hogy van-e valaki, aki a konkrét hibát ismeri
Nem az első dolog, amiben lapot cserélek, de ilyen idióta hibát még nem láttam
A ram slot, igen, elvileg okozhat ilyet, de olyan ritka :S Procihiba is ritka, főleg ilyen...Még azon gondolkodok, hogy chipset hőfok monitorozás, loggolva. Ha 2-3 alkalommal ugyanaz a hőfok lesz a logban, akkor gyanús. A chipset hűtése amúgy is elég bután van megoldva :S
A test hiba jó ötlet, azt még megnézem.
Azért köszi
-
válasz
Dell XPS #34215 üzenetére
A saját lapjával kép sem volt, procihibát villogott.
Megrendeltük az új lapot, közben lett végre saját forrasztóállomásom - megkínáltam a régi lapot meleg levegővel, így már adott képet. Csak ugye ezt nem lehet tudni, meddig lesz jó, így amikor megérkezett az új, beletettem. -
válasz
Dell XPS #34213 üzenetére
Ebayről rendelt újat kapott. A lekapcsolgatás meg nem tűnt chipset hibának... A lekapcsolás amúgy nem függ össze feszítéssel-mozgatással sem... Az egyértelmű lenne. RAM-tól meg nem lekapcsol, hanem mondjuk kékhalálozna, hanem fagy :S
(A saját lapja nyilván BGA hibás volt, mert aznem adott képet, és melegítésre megjavult, csak akkor már meg volt rendelve bele az új.)
A furcsa az, hogy két különböző előéletű lappal, azonos hibajelenség... -
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Dell XPS #32977 üzenetére
Ááh Örök hála
Drenadar:Igazából én elvagyok a 8-al is, használtam aktívan fél évig laptopon, haverom retteg tőle, meg van néhány komoly program amiben dolgozni szokott, és az a lényeg, hogy azok hibátlanul menjenek. (gépészmérnök a gyerek)
Ja és a HP meg elmehet a francba a drivereivel. Anno nyomtató driver kereséssel heteket töltöttem el, csak mert nem voltak hajlandóak kirakni. NEM fogok új nyomtatót venni csak mert nincs kint a driver.[(OFF)] Undorítónak tartom ezt a fajta vásárlóösztönzést.[(OFF)](/OFF)
-
draco31
veterán
válasz
Dell XPS #32960 üzenetére
Igazából az benne sincs. Most működik, mert ahogy írtad is, a billentyűzet alatt kell nyomni, pont a tapipad fölött, így szétszedtem, és jól ki van ott tömve, kicsit púpos is lett emiatt a tapipad, de napok óta stabilan működik. KillHates már mondott rá árat is, de nem futja rá jelenleg, meg nem is tudom, hogy megérne-e annyit. Jól elvagyok az ASUS L8400L-emen is.
-
PUGI
csendes tag
válasz
Dell XPS #32732 üzenetére
Akkor tehát videokártya a gond. De vajon melyik?
Ez a kettő van benne(így jött a gyárból):
ATI Mobbility Radeon HD 4250
ATI Mobility Radeon HD 5470
Mitől ment tönkre egyik napról a másika?
Javítható e? Ha nem akkor érdemes e cserélni? Ha cserélem ugyan olyanra vagy jobbra(ha lehet olyat) cseréljem? Vagy megérné egy teljesen új laptopot venni? -
Tenken
őstag
válasz
Dell XPS #31534 üzenetére
Olyan most nincs kéznél sajnos.
Jelent az valamit, hogy nem csak világosabb lesz, de a textúrák is torzulnak? Ha most be akarom kapcsolni, akkor a win logo-t sem tudja rendesen megjeleníteni.
(#31536) Dell XPS:
Hétvégén először. Azóta egyszer pár napja és ma reggel, de ma délután pár óra pihenés után bekapcsoláskor meg már használhatatlan. -
Ferenc1989
tag
válasz
Dell XPS #31108 üzenetére
Köszi a válaszokat, nem az én gépem de rákérdeztem pontosan mi a baj..
Fent van a win8 az tökéletesen megy. Pendrive-ról próbálja felrakni a win7-et. A pendrive-os win7 biztos jó mert másik gépre felrakta róla.
Bedugja a pendrive-ot, elindítja a gépet, és olyan mintha nem bootolna róla. Újraindul a gép folyamatosan.. Ha viszont kihúzza újraindulásnál, akkor elindul a win8. Dvd olvasó nincs benne, de külső olvasóval lehetne megpróbálni nem? Vagy más ötlet?Köszi
-
ElVisZ
tag
válasz
Dell XPS #30819 üzenetére
Szia.
Na felhívtam őket hétfő reggel, mondták hogy semmi gond nincsen, de sajnos a 2 napot nem tudják vállalni, mert itt nem olyan az ellátottság mint az USA-ban, majd kedden vagy szerdán jönnek érte és kb 1 hét mire visszahozzák, mondom oké ez magyarország, belefér... Erre, most hívtak hogy közben kiderült hogy mégsem Pickup-os a garancia és be kell vinni a legközelebbi szervízbe és ott megcsinálják és majd érte kell menni.
Akkor most mondja meg nekem valaki hogy ilyenkor mivan mert már szétb@sz az ideg!
Első hozzászólásom: [link]
szerk.: Tudja valaki az európai központ e-mail címét?
-
prebuds
aktív tag
válasz
Dell XPS #30797 üzenetére
(#30796) BénaNyurga: Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Sima gépet már raktam össze, pasztát is nyomtam alá... A szervizektől azért félek, mert ez egy ellenőrizhetetlen dolog, kifizetem, aztán lehet, semmit sem csináltak vagy kispórolták az anyagot, gagyit raktak bele...
Vagy tudnátok ajánlani Budapesten olyan boltot, ahol nem vernek át?
Csak GAP-pad és gyanta csere kell, vagy a heat pipeokat is ki kell cserélni? Vagy az ott derül ki?
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #30716 üzenetére
Jogos csak ugye van hogy kikapcsol van hogy nem de egyre gyakrabb a nem kapcsol ki téma! Sokszor volt már hogy egész este ment mert rányomtam hogy kikapcs és itt hagytam a gépet reggel meg kelek fel ez meg világít meg zúg
de kép az semmi és nem reagál csak a nyomva tartott kikapcsra vagy az áramtalanításra!
Amit észrevettem hogy többször nem kapcsol ki ha nincs benne az akku mint ha bent lenne!
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #30714 üzenetére
Ezért kerestelek pm-ben is vicc ez a hozzáállás de őszintén! És akkor az nem hiba hogy nem kapcsol ki ? még is akkor mi ?
Elküldtek kb ezzel a szöveggel próbálom pontosan idézni: "Nézegessem a hp beépített teszt programjait ha hibát jelez akkumulátorra vagy esetleg másra akkor vigyem vissza"
Most őszintén ennyire nehéz korrektnek lenni vagy nem értem?
Van még itt egy szerviz 14 kerbe oda is beviszem hátha több a hozzáértés és a jó szándék!
-
Répapüré
tag
válasz
Dell XPS #30617 üzenetére
A linket, melyre kattintva egy hirdetést tekinthetünk meg ami történetesen egy használt laptopot kínál eladásra.A hirdetéshez fotográfiákat is melléket a hirdető a vásárolni szándékozó megelégedésére.
Így megfelel?
Ha nem baj,ezen a szinten nem szeretném folytatni.
Örülök, hogy találtál magadnak pár képet amiben gyönyörködhetsz,tiszteletben tartom álmaid tárgyát, bocsánatot kérek.
Szia. -
Répapüré
tag
válasz
Dell XPS #30613 üzenetére
Arra utaltam, hogy szerintem sokan sznobizmusból vesznek 600 ezres laptopot.Én is vettem már zakót, csak a márka miatt , de ez nálam ritka.
Igazából kíváncsi voltam, megszoknék e egy laptopot,még 70-et sem akartam eredetileg adni érte.
Megnéztem a linket, a teljesítmény nem rossz, de ha valaki nem használja ki, akkor fölösleges pénzkidobás.
Gazdaságtanban a zsebtükrön lévő csajszi fotót árfelhajtó tényezőnek nevezik ami az árat növeli, a tükör értékét nem./Tudom, sántít a példa/
Biztos megint csodabogár leszek, de a belinkelt gépen engem az alu. ház vonz leginkább.
Telóban is szeretem ha fémházas. -
Sperafico
aktív tag
válasz
Dell XPS #30446 üzenetére
Letiltani nem tudtam a billt, csak eltávolítani, azt viszont folyamatosan megtalálja és telepíti.
Fogtam, kibontottam és lehúztam a szalagkábelét, most usb-billel nyomom, aztán meglátjuk.
Eddig semmi pittyegés....szerencsére sikerült találni közben hozzá itt ph-n billt, elég kedvező áron. -
-
ttyborg
csendes tag
válasz
Dell XPS #30369 üzenetére
Eszerint a táblázat szerint néztem a hibakódot: http://tinyurl.com/azjnqgr
Azaz igazság, hogy nem tudom, mi miatt történhetett, mert eddig még nem volt ilyen. Legutoljára tegnap este tudtam hiba nélkül használi a gépet, nem csináltam semmi különöset, csak CS:S játszottam egy kicsit, meg a netet böngésztem, kikapcsoláskor normálisan állt le a gép. Rendszert frissítettem, de az nem hiszem, hogy ilyet okozna (Lubuntu 12.04.-et használok).
Néztem support fórumokat, de nem jutottam sokra, hard resetet írták, de változás nem történt. -
Daert
őstag
válasz
Dell XPS #29958 üzenetére
Köszi.
Valszeg az lesz,de lehet előtte megpróbálom előtte sűrített levegő spray-el kifújni.Üdv mindenki.
Hogy tudom a DV6-om hűtőventijét sűrített levegővel kifújni?Nem akarom szétszedni a gépet.
Korábban azt írták befele ne fújjak a bordákon,de akkor hogy?A gép hátulján lévő réseken? -
mrcrnl
tag
válasz
Dell XPS #30003 üzenetére
Üdv!
BIOS-ban a Startup test állandó futtatásával lemerítettem a 42%-ig feltöltődött akkut. A gép kikapcsolódott, ezután én visszakapcsoltam, BIOS-be beléptem, addig hagytam töltődni, míg világított a sárga led. Miután kialudt, a gépet kikapcsoltam, és hagytam egész éjszakára a töltőn, mert néha pár másodpercre felvillant a sárga töltésjelző. Reggel megnéztem, ugyanúgy 42%-on áll az akku, és nem töltődik. Tehát a mutatvány nem hozott változást. Továbbra is 60-80 perc körül van az akku üzemideje.
A HP Battery Check szerint a Töltéskapacitás: 96%
Sajnos egyenlőre más gépben nem tudom kipróbálni ezt az akkut. -
germinator66
aktív tag
válasz
Dell XPS #30014 üzenetére
Huhhh...Szégyellem, de megmondom őszintén, egyik válaszod sem tiszta...
Szóval, a "küzdenek a nagyok" mire vonatkozik?
Másik részben pedig, feltelepítem a Catalystot, majd letörlöm minden komponensét a VGA kivételével, majd vissza egy régebbi??? Ez totál nem világos.
Tehát, a kérdés, hogy tudom megoldani, hogy a legújabb Intel HD driver legyen fent, a mellett, hogy az AMD driver is működik (azaz tudom használni/váltani a dGPU-t). A bibi ugye, hogy a HP oldaláról letöltött AMD driver jó csak hozzá, az AMD oldalán nincs hozzá driver.
Ugye, amikor telepítem a Catalystot, akkor felsorol n db komponenst, ami mellett pipa van, azaz ki tudom választani, hogy mit akarok telepíteni. Esetleg itt valamit ki kéne venni, és akkor nem írná felül az újabb Intel drivert? Vagy pedig egyszerűen nem kompatibilis a legújabb Intel driverrel, csak azzal, ami abban a telepítőcsomagban van?
Az nem világos még, hogy mit ír felül az önűllóan telepített Intel driver, ami miatt az AMD onnantól kezdve nem hajlandó működni.
-
-
-
albi31
aktív tag
válasz
Dell XPS #29902 üzenetére
Nincs félreértés,egyszerűen ezzel lerázták a kedves ügyfelet(nem akarták elvállalni a munkát,vagy gőzük sincs a hibáról),és rosszabb esetben kifizetettek vele 3-4-5-6eFt-t bevizsgálás címén!Persze,teljesen abszurd ahogy az ügyfél leírta,vagyis azt mondották egy kb 12-13eFt-s javítási költségre(már ha az a hiba),hogy nem gazdaságos...röhej az a szerviz!
Ui.:nem a notebook töltővel van a baj,hanem az alaplapon lévő töltő áramkörrel,már ha lehet hinni annak az ominózus szerviznek!
-
lcs10
csendes tag
válasz
Dell XPS #29837 üzenetére
Legyalultam az egészet, újraraktam a win7-t, és csak a legszükségesebb illesztő progikat telepítettem, és így már jó lett, valószínű valami ütközés lehetett. Tesztelgettem sokat, 80 fokig sem ment fel a gpu, de ment szépen, eddig 60 alatt megállt a gép.
Kösz a válaszokat/ötleteket! -
D-Phrag
senior tag
válasz
Dell XPS #29839 üzenetére
Ezaz, hogy most elbizonytalanodtam, látva, hogy mennyire ki kell belezni a gépet. Pár FPS-ért vagy a hőmérséklet miatt megér ennyi munkát? SSD-vel csak gyorsulást érek el, nem? (win betöltés, alk. indulás stb.) Annyira az nem érdekelne, mert így sem érzem lassúnak. átlag 50mp alatt feláll a telejes rendszer (win7 64bit).
Akkor tehát mi a javaslat? Csere vagy nem csere
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest