- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Babetta-X #98615 üzenetére
De a "fázist" kapcsolgatja de ahhoz hogy működjön kellene egy nulla is az eredeti termosztást vezetékelésnél.
Ez akkor igaz csak ha a kazánodból 230V a kapcsolt szál ami kijön.Ha némileg modernebb mint egy C24 (ebbe és a régi Thermotéka szerű kazánokba a 230-at adja a termosztát a kazánnak, szivattyúnak, gázszelepnek) akkor már csak vezérlő szál jön ki, azt meg szigorúan tilos bármiféle 230-cal fázissal nullával kapcsolatba hozni.
Írtam már, az a legpraktikusabb, mivel amúgy is rádiós, a vevőt a kazán mellé tenni ott úgyis van 230, a kazán kapocslécen megkeresni az eddig 2 termosztát szálatés kikötni a fenébe és a helyére 2 szál ami megy a vevő Com-NO pontokra. -
válasz
Babetta-X #98603 üzenetére
Ez rf termosztát és ez a vevője. Az adója elemes.
Kell neki a 230 ahogyan mutatja, anélkül nem fog menni.
Ezt a 230-at add neki a kazántól, annak van 230-a, úgyis oda szokás tenni a vevőt. Az eddigi eredeti 2 madzag, ami ment a termosztátra, megkeresed a kazánba és közvetlenül a kazánból kösd a vevő COM és NO kapcsaira.Ha a vevőt az eredeti termosztát helyére teszed, aminek értelme nem sok, akkor kell neki adni valahonnan 230-at. Közeli konnekorból, villanykpcsolóról amibe van nulla is stb.
Jobban jársz ha a kazán mellé telepíted a vevőt.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Babetta-X #98603 üzenetére
Logikusan rá kell kötni a 230 V tápfeszültséget, de ez nem jut át a kétvezetékes kimenetre, mivel relé van benne, ami a kimenetet kapcsolja.
COM a közös pont
NO (normally open) alapból nyitva
NC (normally closed) alaphelyzetben zártA régi termosztát melegre nyit vagy zár, azt meg lehet állapítani, de ha fordítva kötöd be, attól még nem károsodik semmi, csak fordítva működik.
Előbbinél kimaradt, a -dU metódus alapfeltétele a pontosan stabilizált töltőáram, mivel csak így érzékelhető az a kis feszültségesés, ami indikálja a telítődést.
-
válasz
Babetta-X #96937 üzenetére
?
Nem tudom értelmezni.
A Q7 nem wifis, nem távvezérelt.
Felteszed a falra, beleteszed a 2 ceruzaelemet és bekötöd a kazán, szivattyú, klíma, bármi 2 szál vezetékét amit kapcsolgatni akarsz.
Majd beállítod rajta az időt, berogramozod a napi több hőmérsékletet, asszem 7 teljesen külön hőmérséklet lehet 1 nap, legkevesebb 1 perces intervallumokba.
Minden beállítószerv a termosztáton van.
A távoli vevős az a Q7RF.
Valamit rosszul értelmezek? -
válasz
Babetta-X #96113 üzenetére
Én Aliról rendeltem olyan játékot, amiben egy fadobozba volt belepakolva 7 db különböző színű LED amit 7 db különböző kapcsolóval lehet kapcsolni, meg egy poti amivel 8 db led villogási sebességét lehet szabályozni. Nekem csak 2 db AAA mérteű elemet kellett beletenni. Ez így kb 5 000Ft-ba fájt, de megérte, a gyerkőc hetekig el volt vele.
(Azt elismerem, hogy kb 2 hét múlva az összes forrasztást át kellett néznem, mert belül mindent csatlakozókkal oldottak meg és a játék röptetése nem tett jót nekik, lett egy kis kontakt hiba. De szerintem ha az anyagköltséget és munkaidőt számolom sokkal jobban jártam a készen megvett cuccal.) -
válasz
Babetta-X #96125 üzenetére
Akkor maradjon a 12V PB akku és veszel mellé egy 600 forintos step-up konvertert, kész a 24V, nem kell se ledesíteni se semmit variálni.
Nem mellékesen sokkal emberbarátabb a PB töltése, egy 14V/50-100mA egységgel meg is vagy.
De az elején nem ezt írtad hanem ledeket meg zümmert említettél, nyoma se volt a 24 voltos izzóknak meg a gyári csipogóknak. -
Barret001
addikt
válasz
Babetta-X #96125 üzenetére
"Van abból 12v-s? " Persze hogy van. Csak elég tág határok között mozog az áruk[12V powerbank]. Autót lehet bikázni róluk,és zsebben elférnek.
-
válasz
Babetta-X #96119 üzenetére
Gel és Agm nem folyik fejreállítva sem, a sav fel van itatva üvegszövetbe vagy kocsonyás zselébe.
De miért akarsz 12V tápot, minden led, a kék és a fehér is vidáman világít egy 18650 celláról, kb a felére, 3,6-3,7 voltra merülésig, még előtét is kell.
Az meg egy 2000mAh cellának pár leddel meg egy piezo zümivel kb. 25-30 óra üzemidőt jelent. Mármint használati időt. -
Pötyi
őstag
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Babetta-X #95272 üzenetére
Ez nem csak a látszó elemek cseréje lesz...
Jó esetben a C17 es kondi túlélte, érdemes lenne cserélni ki tudja mit kapott.
Varisztor is lehet halott. Emellett előfordulhat hogy ezen látszó alkatrészek csak tünetei egy másik probléma halmaznak.Kérdésem az lenne mennyi egy csere board, mert itt nem az alkatrészek cseréje lesz sok pénzbe hanem a hibakeresés.
Lehet nem a board probléma is csak a kazán valamelyik alkatrszének a halála miatt néz ki így - modern világ csodája dobjunk el mindent javítás helyett, védelem meg minek.....
-
-
-
válasz
Babetta-X #95248 üzenetére
Én lehet tennék még egy olyan kísérletet,hogy lehúznám a kimeneti csatlakozókat és úgy is bekapcsolnám de egy mondjuk egy 60W-os hagyományos izzón keresztül.Az is lehet valami mágnes szelep szorult meg vagy lepárásodott a belseje és annak az áramfelvétele csapkodja a biztosítékot.
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Babetta-X #94714 üzenetére
....a három készüléket földelés nélkül bekötöm (minden új természetesen szóval nem kínai szétélt 20 éves vackok) csak fázis és nullára akkor szerintetek van ennek valós veszélye? ....
Van veszélye, ugyanis ha a berendezéseket védővezetős érintésvédelmi móddal készítették, akkor így nem lesz megfelelő védelme. Egy testzárlat esetén pl. nem old le a kismegszakító, az ÉV relé pedig csak 30mA felett. Viszont ha történetesen úgy alakul, hogy egy zárlat alkalmával, mondjuk "csak" 27mA folyik át rajtad, akkor az ÉV relé sem old le - és ennyitől is lehet komoly maradandó sérülést kapni, (sőt rossz esetben meg is lehet halni). Általánosan 30mA az az érték, ami már nem csak ráz, hanem az átlagember már izomgörcsöket is kaphat tőle. Ha ez a légzőizmokat vagy a szívizmot érinti akkor nagyon súlyos is lehet a végeredmény. Ha egy beteg személy, vagy egy gyerek, esetleg idős ember kap áramütést, az lehet, hogy már ennél kisebb áramtól is megsérül.
Összefoglalva: Nem lehet elkummantani a védővezető kiépítését !!!A védővezetős készülékek beépített zavarszűrői is a védővezetőre csatlakoznak, ennek hiányában rázhat a burkolatuk, ami ugyan csak 1..2mA, ezért felnőtt ember számára csak kellemetlen. De egy gyereknek sok lehet. Közvetetten módon is okozhat balesetet pl. megijed valaki amikor megrázza, és pl. elvágja a kezét.
Ezen felül ezek a belső zavarszűrők sem látják el megfelelően a funkciójukat védővezető nélkül.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Előbb nem részleteztem, a közös sínen szokott lenni egy átkötés, ahol elkülönül a PE-N.
Hogy ez a FI-relé utólagos bekötési lehetőségét szolgálja, vagy az utólagos ellenőrzést, hibakeresési lehetőséget (az átkötés ideiglenes bontásával) és/vagy a rend kedvéért, ezt már a szakmabeliek tudják bizonyára.
Külföldi kép, ezt találtam most hirtelen.
-
válasz
Nem értem az év relét. Minek...?
Bááár... de miven nincs földvezeték a fogyasztóknál, ételmetlen.
Hibaáramr ugyan le fog oldani d ez necces egy fa tlapzaton vagy szigatalt padlón álló fémburkolatú készüléknél.
Az emberen keresztül fog lérejönni a hibaáram, fene tudja.Nem követsz el hibát ha a (magyarul) nefhát használod, azaz a TN-C rendszert. (jobb lenne a TN-S de nálad lehetetlen mert nincs védővezető)
feltételei,
valóban minden kötésnek rendbe kell lennie mert az üzemi nullavezető a földvezető is, ha ez szar akkor nem tud kialakulni akkora hibáram amitől leold a kismegszakító. Bizkodjunk hogy a bejövő rendben van mert feltétele a védelem helyes működésnek. Egy nulla lazulás a bejövőn eléggé életveszélyes lehet.
Valamint ekkor tilos szétválasztani bárhol is a PE-N vezetőket azaz a védővezetőt és a nullát. Esetedbe nem is lehet mivel nincs PE.
Egy kivétel van, a konnektorba dugható firelé amivel 1 darab fogyasztót védesz. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nem kell földelés a FI-relé működéséhez, az csak a fázis és nulla áramát figyeli, aminek egyformának kell lennie. Ha egy ember vagy bármi elvezeti az áram egy részét a föld felé, akkor az a rész hiányozni fog, felborul az egyensúly, erre old le a FI-relé.
Azt a földelést valószínűleg kikötötték, amikor nullázott hálózat lett kialakítva, aminek ez a szokásos megoldása, a mérő után ágazik szét a nulla és védővezető többfelé.
Sok lakásban a lépcsőházban van a mérő, két szál vastagabb vezeték megy a lakásba (csak fázis és nulla), az előszobában van egy elosztódoboz, ahol egy közös sínre van kötve a nulla és védővezetők.
FI-relé bekötése bővebben:
-
válasz
Babetta-X #94221 üzenetére
Földelési ellenállás mérés, egyébként nem ördögtől való bizonyos szabályok btartásával.
Keress rá. Pl. Yutubon teljesen érthető videók vannak erről, és mezei eszközökkel, multiméter egyebek. Van erre célhardver is pár100 ezerért de teljesen jól mérhető házi módszerrel.
[pl. ez itt eléggé érthető, bár monoton az előadás] -
Tamy
őstag
válasz
Babetta-X #94062 üzenetére
Az olaszországi viszonyokat nem ismerem, de számomra elég egyértelmű, hogy ha nincs aktív előfizetés, akkor áram se lesz. Az meg számodra lényegtelen, hogy távolról van lekapcsolva, vagy simán rossz, mivel az a kismegszakító gondolom úgyis a szolgáltató tulajdona, ha rossz, majd cserélik.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Babetta-X #94040 üzenetére
Nem épp arra szokták használni, inkább vészleállítóként (Emergency Power Off), sőt vezérelheti egy távolabbi túláramérzékelő vagy bármi eszköz:
Van nyitó, azaz állandó táplált változata (öntartónak is mondhatjuk), ami még biztonságosabb, nem kell tartani szakadási hibától:
Ez a "shunt trip" ebben a kontextusban egyfajta ipari szleng, ha jól vettem ki.
Párhuzamos lepattintó, kiakasztó, leoldó és hasonló értelemben. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Babetta-X #94037 üzenetére
DZ47S-63
https://www.ien.eu/uploads/tx_etim/Shunt-release_Circuit_Breaker.pdf
https://www.google.com/images?q=shunt+trip+coil
S-betű jelentése szerint van egy kioldó tekercs, amire 230 V-ot lehet kapcsolni és akkor (is) megszakítja az áramkört.
Ha maga az eszköz hibás, lehet plombával ellátva, amit feltörni nem szabad.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Babetta-X #93044 üzenetére
ikea-ban van egy egesz jo, digitalis, nekem ketto olyan van, 2500 piz.
https://www.ikea.com/hu/hu/p/fantast-hushomero-idozito-digitalis-fekete-20103016/ -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Babetta-X #92862 üzenetére
110 °C-ig ez sem rossz (nem PID):
https://www.google.com/images?q=W1209
Leírások hozzá:
https://www.google.com/search?q=w1209+pdf#92867 demars
Egyszerűen némítja a végfokot, de a nyugalmi áramfelvételt nem szünteti meg. (Utóbbi a standby, illetve OFF funkció, ami szintén létezik némelyiknél.) Nem kötelező használni egyiket sem, opcionális.
-
leweegee
aktív tag
-
ViZion
félisten
válasz
Babetta-X #92862 üzenetére
ehh...
sütőnél pontosabb: ez mit takar? +- 5°C?
Van eddig egy találatom: linkelhetnéd, h lássuk, h mit is keresel. Majdnem pákát ajánlottam... Esetleg keltetőgép, mondjuk az 40°C alatt, de kezdetnek jó
Ha levegőt melegítesz (mint a sütőnél), akkor egy ajtónyitásnál menthetetlenül zuhanni fog a hőfok. Vannak kicsi elektromos kemencék, arra indulnék el. -
törölt tag
válasz
Babetta-X #81904 üzenetére
Létező dolog a lágyindító nem is ördögtől való a bekötése sem, egy próbát megér.
-
törölt tag
válasz
Babetta-X #81902 üzenetére
Pontosan azért amit írtam, az indító áram egyszerűen sokk a motor/generátor számára. Lehet próbálkozni akár külső lágy indító/induktivitassal de érdemes előtte megnézi a sarokcsiszoló adatait is, mert indítás közben a Cosfi lehet csak 0.5, és terhelés nélkül 0.8, ami azt jelenti hogy terhelés nélkül a sarokcsiszoló eleve alulról súrolja a 3.3kVA-t.
Saját ajánlásom, szerezzenek egy 5kVA generátort és nem lesz semmi gond.
Lehet játszani, de ha pl megszorul a korong vágás közben akkor lefullad az egész, és kezdheted az egészet elölről, a másik ha határon van akkor nagyobb esély az alacsonyabb feszültségre, ami melegedést okozhat, extra kefe szikrazast a mágneses mezők torzulasa miatt, ami az elégtelen gerjesztő áram miatt jelentkezik.A kérdés játszani akartok vagy dolgozni?
-
válasz
Babetta-X #81893 üzenetére
Csinalj egy lagyinditot.
Egy 1kW rezsó vagy minigrill es egy kb. 1-2 sec keslelteto ami rovidre zarja a rezsot. Vagy gyari lagyindito, triakos, ellenallasos-reles vagy barmi ami csokkenti az inditasi aramlokest.
Ez lehet akar a kinai piacon vett 20 meteres sarga hosszabbito amibe 0,5mm2 kb a vezetek keresztmetszet -
törölt tag
válasz
Babetta-X #81895 üzenetére
Csak egy gyors infó:
Olyan nincs hogy 3.5kW is generátor, olyan van hogy 3.5kVA generátor, itt kezdődik a bajod, mert az hogy a sarokcsiszoló 2.5kW azt még nem tudjuk meg, hogy hány kVA.Ami ilyenkor javasolt legalább 2X a ráírt watt érték amit a generátornak tudni kell látszólagos teljesítményben.
(2.5*2=5kVA generátor)
Pl az indítás közben simán felvesz 5kVA-t egy motor amíg felpörög, ezt egy 3.5kVA generátor nem fogja tolerálni, csak egy nagyobb példa kedvéért nálunk a SAG malom 2.2MW és 0.94 a Cos FI amikor üzemel, indításkor minimum 6MVA all rendelkezésre, hogy ne Essen be a frekvencia 48Hz alá!
Ha a frekvencia leesik azzal az összes aszinkron motor meg van lőve.Tudom, hogy a sarokcsiszoló soros gerjesztésű univerzális motor, de ugye a frekvencia mellett a feszültség is leesik, ami csökkenti a gerjesztő áramot a motorban.
-
törölt tag
válasz
Babetta-X #81645 üzenetére
Le lehet ellenőrizni, igaz nagy esély van rá, hogy megöli a Multit, esetleg Téged is ha nincs szerencséd!
Levalasztod a földelő szondát, mérsz egy feszültséget a szonda és a 0 között majd mersz egy ellenállást a szonda és a 0 között.
Ha mindenki jól csinálta a dolgát 0V amit mérni fogsz 1X Ohm környéke.Mivel ilyenkor egy párhuzamos áramkört hozol létre, ha valami gubanc van a környéken, akkor a TE szondád is részt vesz a hibaáram elvezetésében, így akár téged is meg tud ölni!
Új installáció tesztelése során sokszor mértem, talán 2X vágta ki a biztosítékot az MM Ben.
-
válasz
Babetta-X #81622 üzenetére
Nagyon rosszul gondolod de ez még nem is akkora baj de villanyszerelőt is 6 percig győzködtem meg magyaráztam neki mire felfogta gogy soha nem lesz nagyobb a nullavezető árama a 1 fázison golyó áramnál.
Pjen, ne beszélj butaságot, ha helyben lever egy rozsdás csövet és kinevezi földnek, annak akár 10ohm nagyságrend is lehet a földelési ellenállása. Megbízik benne holott egy földzárlatnál ez 23 ampert jelent azaz egy 25-ös kismegszakító le se old és kinnt van a fémházon a 230V.
Ha félreértettelek akkor elnézést.
Ha arra gondoltál hogy helyben a nullából ágaztat le védővezetőt az járható út de ennek feltétele az atombiztos nulla.
Én helyben ÉV reléznék és ezt támogatnám meg egy földszondával, lehet akármilyen gagyi akár 100 ohm is, 30mA ki tud rajta alakulni.
De azért korrekten kéne kialakítani. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Babetta-X #81617 üzenetére
Közben megtaláltam, itt volt szó pontosabban az árameloszlásról:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_79320-79320.html
#81620 Tomika86
A szokványos alaptípusra gondoltam, de úgy látom, mindegy, mert ez is csak az antiparalel LE-ekben különbözik. Így bármilyen irányú bemeneti áramra érzékeny.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Babetta-X #81617 üzenetére
A betáplálás nullavezetőjének keresztmetszete számít ilyen szempontból, hogy az mit bír.
Védővezetőt a lakás főelosztójánál, illetve a mérőnél lehet /szabad elágaztatni a nullából (kettő nem feltétlenül ugyanaz, ld. azon társasházi lakások, ahol a mérő a lépcsőházban van, elosztódoboz a lakásban).
-
PROTRON
addikt
válasz
Babetta-X #81239 üzenetére
Jaja a kolléga által javasolt XBS ELO sorozatot könnyen igényeidre szabhatod (persze mint legolcsóbb termék, érződik az anyag minőségen) és ha Te szerelsz mindent akkor még tudsz rajta spórolni.
Annyi hogy olyan főkapcsolót válassz ami biztosan tud 3x16A-t tartósan, mert sok típusnál csak a hirtelen lökésszerű értéket adják meg, nem az állandó üzeműt.
-
válasz
Babetta-X #81236 üzenetére
Ha van rá keret (mert a dobozok mocskos drágák), akkor ilyesmi és mellé egy 3 fázisú. Főkapcsoló mehet az első dobozba, sínre szerelhető verzióban. Ezek elég szépek, már ha bejön az industrial jelleg (nekem igen).
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Babetta-X #80629 üzenetére
Mivel az elektronika az automatikus időzítésekért felel, annak hibája esetén is tudnád használni, csak neked kellene mérni az időt. De nem feltétlenül itt kell keresni a hibát.
A hőmérsékletet a hőkapcsoló határozza meg, ami ki-be kapcsolgat a hőfok elérése után. Hibája esetén a hőbiztosíték felel a biztonsági védelemért, noha ez néha ok nélkül is megszakadhat, illetve fáradás miatt.
Méréssel ellenőrizni kell mindkettőt, valamint a főtőbetét szakadását (vezetését) is.
-
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Babetta-X #80038 üzenetére
nem tudom mit ertesz a valtokapcsolon de itt van jonehany megoldas:
https://megaohm.hu/villanykapcsolo-bekotes -
törölt tag
válasz
Babetta-X #80038 üzenetére
Szia,
2 váltó kapcsoló és egy kereszt váltó kapcsoló kell. A kapcsolás pofon egyszerű a 2 váltó kapcsolót bekötöd mintha rendes 2 pontos megoldás lenne, és a 2 lengo szál megszakításaval berakod közéjük a kereszt váltó kapcsolót. Ha több pont kell az utolsó részt ismetled amennyiszer szükséges.
-
törölt tag
-
7Sony7
addikt
válasz
Babetta-X #80028 üzenetére
Üdv. Bár már leírták a lényeget, én is írok egy verziót: a 5 állású az "fokozatkapcsoló", és igen, feszültséget szabályozol vele.
A másik viszont szerintem az, hogy a TR-en lévő szigetelők (csapok) üregesek, a belsejükben tr olaj van, egyben az olajtérrel, ahol a tekercsek vannak. Ezek alatt-fölött gumi tömítés van, ha itt elereszti az olajat, (test)zárlat alakulhat ki, mert itt az olaj szigetel. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Középfeszültségű hálózat, illetve transzformátor a hazai elnevezés.
Nálunk ebből jellemzően a 20 és 35 kV-os háromfázisú légvezetékek láthatók, illetve ilyen kábelek is vannak, míg a 3 / 6 / 10 kV inkább csak kábel.
https://bekapcsoljuk.eon.hu/lak_layout/lak_uj_bekapcsolas_info/feszultsegszint
-
törölt tag
válasz
A tapcahnger az a tranformator tekercselésének csapolásai között kapcsolgat, vagyis kicsit tudod módosítani a trafó áttételt. Feszültség választó ami korrekt lenne, vagy áttétel választó kapcsoló.
A bushing attól függ hol van a környezetben, lehet a belépő kábel átvezető a Gland plate-en vagy lehet a tap changer tengely csapagyazas.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Az első (tap switch) az jó eséllyel leágazás kapcsoló/váltó, noha ez a wikin tap changer-ként szerepel. https://en.wikipedia.org/wiki/Tap_changer
A bushing meg szigetelő hüvely, vagy átvezető szigetelő (ez nagyszótárban simán benne van).
https://en.wikipedia.org/wiki/Bushing_(electrical) -
PitLee
őstag
válasz
Babetta-X #79913 üzenetére
Ladies first chicken door
https://youtu.be/3gd-6fJzxXQ?t=621 -
válasz
Babetta-X #78394 üzenetére
Az indító kondenzátor elvileg elhagyható, gyakorlatilag meg ki kell próbálni. Azért írtam, hogy első körben két kondival próbáld, mert akkor 100 %, hogy elindul terhelés alatt is.
Ha indul szépen a motor, akkor második körben kihagyható az indítókondi.
Persze elsőre is megpróbálhatod indítókondi nélkül, legfeljebb ha vonakodik indulni, akkor kézzel rásegítesz a szíjtárcsánál.
-
pjen
félisten
válasz
Babetta-X #78394 üzenetére
Felhasználás függő.Az indítóval nagyobb az indulási nyomaték,az üzemivel az üzemi nyomaték a nagyobb.indító kondinak 1Kw os motorhoz 75 mikrós kondit szoktak tenni.Indítónak például egy 250 Wattos halogén trafó is jó.Vagy például 10 db fénycső fázisjavító kondi párhuzamosan kapcsolva.
-
-
törölt tag
válasz
Babetta-X #76101 üzenetére
Próbálj meg elindulni itt, elvileg ez úgy kapcsol ahogy neked kell, és olyan menet van rajta ami neked kell. Nissan navarán van hasonló. Persze ezt jó lenne szemrevételezni vásárlás előtt egy boltban, vagy egy bontott után nézni és azt kipróbálni. A linkben ott a cikkszám az alapján tudsz keresni.
-
Barret001
addikt
válasz
Babetta-X #76092 üzenetére
Ez esetleg? Szabvány rögzítésű,és méretű a kapcsolód!!!
[tolatolampa]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Crucial 240GB SSD eladó
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged