- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
batyuska100 #95971 üzenetére
Van egy pár dolog, mint üzemi hőmérséklet, frekvencia stabilitás, kapacitás tartomány stb.
De szerintem az az óracsoport semmi űrtechnika, nyugodtan beleteheted a legáltalánosabbat amit lehet kapni, biztos a gyártó is így járt el. -
válasz
batyuska100 #95969 üzenetére
Az egy 6MHz-es kristály lesz.
Szerintem a tokozás is jó lesz. -
rednifegnar
senior tag
válasz
batyuska100 #90176 üzenetére
passz, nem hiszem hogy sokaig birna stroboxkopkent (sosem hallottam meg ilyen markarol).
jobban jarsz ha veszel egy 2e ft-os eldobhato filmes gepet, abban van egy egyszeru atlathato vakuelektronika.
de ha strobi kell akkor 10-15e egy youngno 560 mk valahanyas vakuval aminek van strobi funkcioja, allithato frekivel, mindenfele vedelemmel ellatva, plusz dobozolni se kell.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
batyuska100 #83713 üzenetére
12 V ágon 3 helyett marad 2 dióda, próbára elég szokott lenni. (Nagyobb kijelzőnél lehet 4 diódás gyárilag).
24 V-ról megy a LED-driver (ami még felfelé konvertál) marad változatlan.
https://www.electronica-pt.com/esquema/lcd/power-supply-17ips61-3-vestel-23627/
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
batyuska100 #83707 üzenetére
Vannak például olyan Vestel belsejű LCD-k, ahol a szekunderen több darab párhuzamosított diódával növelik a terhelhetőséget és abból egyik zárlatos lesz.
Azt az egyet kiveszed és a TV máris elindítható, kipróbálható. Véglesre persze így nem ajánlott hagyni, de eggyel kevesebb dióda is elbírja a gépet. Ennek nem mond ellent, hogy tönkrement. Kap valami impulzust, vagy gyengébb példány, pontosan nem tudni, de tapasztalat, hogy simán működik eggyel kevesebb diódával, nem is melegszenek különösebben.
Jó esetben a tápegység a zárlatra csak leáll és más baja nem lesz. De néha tönkremennek alkatrészek a primeroldalon is. Jó diódákat felesleges cserélni, legfeljebb akkor, ha a párhuzamos darabok helyett akarsz egyformákat betenni, ami az egyforma árameloszlás miatt lehet szempont.
De ilyen hibák nem törés miatt szoktak keletkezni. Ha viszont sérült a kijelző, zárlatos lett, a T-Con panelon keresztül a 12 V ágon esetleg elképzelhető zárlat, ami miatt elszállt a tápdióda. Noha ilyet még nem láttam (hogy törés miatt lett volna ilyen baja), de akkor már régen rossz, TV nem lesz belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest