- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz Kernel #52441 üzenetére
Igaz egyrészt, de legtöbbször nem a hozzávaló folyadékkal használták, ami okoz kárt.
Arról nincs infó milyen videó magnó, mert fej különbségek vannak, amik éritésre is tönkre mennek.
Ilyen fejtisztót max. 2x lehet használni.
Annyit tennék hozzá, hogy sokat állt, beporosodott fejet, inkább pórt lefuvatni kell, különben csak ráragasztjuk a koszt.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kjani18
őstag
válasz Kernel #52445 üzenetére
Ezért nem Neked írtam, mert már csinálhattál nem egyet. Egyébként nem a papírrost okozza a gondot, hanem felfűzéskor a szalag, láttam már olyan fejet, amin fél centi vastagon volt
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Samus
addikt
válasz Kernel #52449 üzenetére
Azt viszont még mindig nem értem, hogy miért nem mérek feszültséget az RCA egyik csatornájának két pontja között sem, de a kasztni és az RCA között miért igen, illetve a TDA7492 miért szól, ez pedig miért nem...
Azt ugyanezzel a módszerrel kötöttem be, és szólt. Harmatos hangerőn, de szólt.A külön akku csak a tesztüzemben lesz, a kocsi akkujáról kapja majd a tápot a végleges felállásban, ha végre működésre tudom bírni. Előre épített panellel még nem szívtam ekkorát.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Samus
addikt
-
-
Samus
addikt
válasz Kernel #52454 üzenetére
Igazság szerint beleuntam már a dologba, a 8932 sehogy sem müködik. Csendben van.
Viszont a másik végfok (tda7492) hülyeséget csinál. Egyrészt addig nincs táp (van rajta pici led, ami jelzi), amig nincs hangszóró rákötve. Ha viszont elkezdem növelni a hangerőt, ritmikusan rángatja a membránt, mindig befelé. Közben szól, de másodpercenként ránt egyet (ilyenkor a led is gyengébben világít). Ez mi?
Ami viszont végképp kiverte a biztosítékot, hogy ha tápot adok neki terhelés nélkül, akkor a bemeneten 2.8 voltot mérek (huszonötször rámértem). Ha kap terhelést (hangszóró), akkor megvan az akku feszültsége. Ez fizikai lehetetlenség számomra. 5 méternyi 4mm2 a táp.
Hagyom az egészet, veszek egy használt autós erősítőt, és probléma megoldva.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
norbert1998
nagyúr
válasz Kernel #52526 üzenetére
Ezek egyike elég lehet?
[1]
[2]
[3]
4
5
Nyilván törekednék arra, hogy olcsóbban megússzamIlletve még egy kérdés: egy AT(nem ATX) tápot hogy lehet PC nélkül bekapcsolni? Valahol azt olvastam, az 5V ágra terhelést kell rakni. Ez lehet akár egy LED is mondjuk? Vagy ez így nem egészen igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz Kernel #52606 üzenetére
Ha kapnál egy számodra ismeretlen típusú ledet,meg tudnád határozni az üzemi áramát?
Ez egy gyakori probléma,ha ki akarjuk aknázni a benne levő teljesítményt is
Működik,de ilyen típusú smd ledet még nem láttam... Állítólag fényerő méréssel saccolható a terhelhetőség,ennyit tudok a dologról. -
Samus
addikt
válasz Kernel #52626 üzenetére
A problémám, hogy mindenképp kész panel kellene a feladatra. Találtam valamit, ami on-off delay néven fut, de nem értem a működését.
Lehet jobban járok, ha simán kapcsolóval megoldom az áthidalást, vagy nyomógombbal, amit nyomva kell tartani, akkor biztos nem marad állandón. Bár azt hittem könnyen találok ilyen vezérelt késleltető kapcsolást.
-
szabifotos
senior tag
válasz Kernel #52472 üzenetére
"Neked viszont egy NPN, földelt emitteres megoldás kellene:"
Amatőr fejjel még nem kellet tranzisztort vennem. Milyen válasszak? Mire kell figyelni?
-
-
csabyka666
veterán
válasz Kernel #52640 üzenetére
Köszi, akkor hagyom, szerzek egy stabil 3V-os tápot neki, csak ott meg az a probléma, hogy honnan tudom, valóban stabilizált-e, ha nincs nálam multi?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
-
-
Batman2
őstag
válasz Kernel #52651 üzenetére
Az inverteres hegesztők működését alapul véve igenis kell legyen különbség, ha magasabb az induló feszültség, ebből jött a puffer kondis gondolatom.
Ebben valóban nincsen folytó tekercs, de arra gondoltam, hogy azt csak azon transzformátoros hegesztőknêl használták, melyeknél a kimeneti áramot így szabályozták.
Ennél viszont a vasmag mágneses átvitelét szabályozza a teljesítmény szabályozó, méghozzá fokozat mentesen.Nem akarnêk beruházni inverteres hegesztőbe, ha már ez megvan, csal gondoltam, hátha ezt fel lehet egy kicsit még tupírozni.
De ha nem, akkor használom így.Üdv.
[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
matta2003
tag
válasz Kernel #52695 üzenetére
Ilyenre gondolsz?
transformator1
vagy ilyenre:
transformator2Az, hogy az egyik 1A-es a másik meg 2A-es azzal kell foglalkoznom?
nem 21 éves vagyok...
-
Batman2
őstag
válasz Kernel #52680 üzenetére
Szevasz
Egy szóval sem mondtam, hogy a fokozat szabályozóval a feszültsêget változtatnám.
A feszültség természetesen állandó, hiszen a menetszámok fixek, a bemenő feszültség meg állandó, így a kimenet sem fog változni, csak terhelés hatására.
A fokozat szabályozó természetesen a kimeneti áramot szabályozza.Ezt mind értem amit írsz, és logikusnak is tűnik, most akkor viszont vagy az inverteres hegesztők ív gyújtás könnyítő, nyugalmi feszültséget növelő funkciója paraszt vakítás, vagy Te gondolod rosszul és tényleg van értelme, hatása.
Mindegy, nem variálok a trafón semmit, megpróbálok szerezni vékony bevonatos elektródot.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Kernel #52706 üzenetére
Olyat látok, ahol a munkafeszültséget lehet szabályozni (pl. 16-26 V), védőgázas üzemmódba kapcsolva (MIG). Elképzelhető, illetve arra következtetek részinformációkból, hogy ilyenkor feszültséget stabilizál, míg a hagyományos módban (MMA) íváramot, pontosabban inkább úgy mondanám, hogy eltérő karakterisztikát valósít meg. Tehát vagy egyik, vagy másik jelleghez közelítve.
MIG/MAG technikanal feszultseget allitunk, nem maramerosseget. Mondjuk a felso hatart kitolnam 30V fole.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Batman2
őstag
válasz Kernel #52706 üzenetére
Szevasz
Ismét utána néztem a dolgoknak.
Valóban van olyan funkciója az inverteres hegedztőknek, amivel könnyebben fog ívet az elektröd, ezt nevezik Hot start funkciónak, csak arra nem emlékeztem jól, hogy nem a feszültséget, hanem az áramerőt növeli meg az indításhoz.
Mondjuk ehhez is jó lenne a pufferelt egyenirányított hagyományos trafó kimenete, némi folytó tekercssel, mert akkor kicsit lassabban sül ki a puffer kondi, viszont a hegy már felízzik tőle, nem ragad oda, majd ahogy az ív létrejött, a kondi pedig kimerült, az áram lecsökken a beállítottra.
De mint mondtam, maraf minden a régiben, mert úgy sincs alkatrészem hozzá.Üdv.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Kernel #52758 üzenetére
Pongyolán fogalmaztam, igazad van. Mondjuk érdekes amiket írsz, még senki nem tért ki ilyen részletekre, bárkit is hallottam érintésvédelemről beszélni.
Viszont ez szintén csak azt erősíti meg, hogy asztali számítógépet nem szabad földelés mentes helyen használni.
pjen kérdése a radiátorra földelésre viszont érdekes. Annak mi lenne a vége, életveszély az egész épületben?
pjen: nincs felújítva, 86-os építésű Pécsi panel. De amúgy a fi relének kell lennie földelésnek is, mert testzárlat hozza működésbe.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
pjen
félisten
válasz Kernel #52760 üzenetére
Nem olyan régi panel 20év körüliek.De nem is ezen gondolkodtam,jó eséllyel nem vágja agyon.Ami érdekesebb egyik gép csipked a másik nem ugyanolyan táppal.Ugyanúgy az egér is egyiken sétál másikon nem.
CPT.Pirk;A fi relét a hiba áram hozza működésbe,a fi relének mindegy,hogy a hiba áram egyenesen folyik a földbe vagy rajtad keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Kernel #52774 üzenetére
A hivatkozott FuSi tápegység kéteres kábellel csatlakozik a 230V-hoz, védőföldelés nincs. A nyomtatott áramkörön határozottan elválik a nagyfeszültségű rész a 19V-os résztől. A kettő között az "átvezetést" 3 dolog okozhatja: maga NYÁK szigetelő alapja, a transzformátor és egy optikai csatoló.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
soldi3r
veterán
válasz Kernel #52778 üzenetére
Nem lenne biztosabb, ha en is tennek ra egyet? Nem igazan stabilizalnom kene, csak ha lokesszeruen kap egy nagyobb terhelest, akkor lehet gondom. Van benne valami Active Power Factor Correction circuit.
Tulajdonkepp nem olyan gagyi fajta.E30 (oo=[][]=oo)
-
gyenesmartin
őstag
válasz Kernel #52801 üzenetére
Ez a fajta modulok nem igazán váltak be nekem. 1 A-nél is már annyira melegszik ,hogy tönkremegy. Ráadásul nem is 29V-ig, hanem akkor még csak 16V-ig kellett volna tölteni.
Nekem meg legalább 3 A kéne.
Egy balancer áramkör lehet jó volna még hozzá. Bár nem nagyon szokott eltérni a feszültség enélkül sem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest