- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
SAJ-NOS #50459 üzenetére
Kizárt dolog, hogy színjelzés alapján be mernék kötni USB akármit, ahol egy bekötési hiba miatt tönkremehetnek dolgok.
Fórumokon előfordul, hogy a színjelzést kérdezi valaki, akkor is csak néztem, hogy mi van? Elhiszem, hogy vannak standard színjelzések, de itt a példa, hogy az önmagában nem jelent semmit.
Műszerrel ellenőrizni kell minden esetben. Én inkább ezt nevezem óvatosságnak.
-
Kernel
nagyúr
válasz
SAJ-NOS #50231 üzenetére
Lehet, hogy az a feszültség valamilyen bekötési hiba miatt el sem jutott a LED-hez, vagy csak fordítva. Műszerrel le kellett volna követni.
Power bank kimenete zárlat ellen védett, a step up konverter normális esetben nem engedi tönkrevágni magát, de plusz védelemként be lehet iktatni a vezetékbe 1A-os olvadóbiztosítékot is:
-
Kernel
nagyúr
válasz
SAJ-NOS #50167 üzenetére
Ha a power Bank"in"-t USB töltőbe dugom, akkor ami kijön a csövön alapon töltődik a PB.
Attól függ, itt is lehet 1A, 2A, amit a power bank szintén azonosít.
- Ha a feltüntetett input 1A, akkor többet nem fog felvenni, 2A-os töltőből sem.
- Ha a feltüntetett input 2A, de a tápforrás 1A terhelhetőségű, akkor csak 1A-t szabad felvenni.Azonban a PB. out-ba teszek terhelést valamilyen fogyasztót (kicsi pl. 200mA vagy túlárammal), akkor nulla kimenő áramot ad ki. Miközben feszmérővel 5V létezik a 2 szélső madzagon.
Ezt nem nagyon tudom értelmezni az én fogalmaim szerint, 200 mA nem túláram, nem is nulla áram. Ha meg nulla áram, akkor nem lehet feszültség (terhelés alatt).
És nem szedem szét, ha nincs tudásom miféle kémia van benne a szurok alatt!
Pedig egyszerű, egy műanyag lapka volt az akkun, ha jól emlékszem, amit szikével kipattintottam, alatta volt két kis kupak. Ha azt is leveszem, a cellák belsejébe látni.
Ilyen felépítéssel, 5 V töltőfeszültséggel, nyilván nem lehet Li-ion, csak ólomsavas (de ez nem folyik ki, mert felitatott). A kupak pedig biztonsági szelep lényegében, robbanás ellen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
SAJ-NOS #50137 üzenetére
ha a 2 középső adatvezeték összezárt, akkor adja ki a Power Bank a kivehető maximálisra bekorlátozott áramot.
Ez nem így működik, a power bank ellenőrzi a tápforrás (PC vagy dugasztáp) bekötését:
PC USB port: nincs rövidzár --> A power bank 500 mA-re korlátozza a felvett áramot.
Dugasztáp, 1A: van rövidzár --> mehet a nagyobb terhelés.
Ettől független, amikor a power bankon látsz kétféle terhelhetőségű kimeneti aljzatot: 1A és 2A.
A két kimenet eltérően van bekötve, a példa kedvéért:
1A kimenet: adatvezeték rövidzár.
2A kimenet: 4 db ellenállásból álló osztó.A kimenetre csatlakoztatott készülék ezt a bekötést detektálja, attól függően veszi fel az áramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest