Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz schawo #50469 üzenetére

    Nézd meg az eredeti felvetést:

    Nem túl aprólékos dolgokra kell, arra jó lenne az is ha előtúrnám apám ezerével forrasztópisztolyát?

    Egyrészt mire kell, másrészt én sem szóltam volna, ha nem írja, hogy mi van. Ami már megvan, azt 2000 forintba sem kerül kipróbálni, utána majd elválik.

    Csak megszokás kérdése egyébként. Katonaságnál hírműhelyes voltam (híradós szerviz lényegében), ott Wellert használtunk, először fura volt, de hamar ráállt a kezem arra is.

    Utána viszont otthon volt fura a pillanatpáka. De nem sokáig.

    Ezek olyan hitviták, mint valaki a Linuxra esküszik (ahhoz van szokva), más meg a Windowsra (ahhoz van szokva). Kétségtelen, a szakértelem is szerepet játszhat, de az, hogy óriási szívás, nagyon nagy gyakorlat, számomra mégis értelmezhetetlen.

    Iskolás koromban még Weller sem volt, a Minifor nevű kis pákához voltam szokva, de amikor megvettem az első pillanatpákát, nekem sokkal jobban bejött. Nem nagyon kellett szokni.

    Magam sem hittem volna, de LCD T-Con panelokon az AS15 IC cseréjét is jobb (nekem) pillanatpákával végezni, ennek persze megvan a trükkje is:

    0,5 mm huzalból készült pákahegy (telefonkábel belső ere), valamit egy testelővezeték / darab drót, ami a pákát és a GND-t összeköti, nehogy valami impulzus kárt tegyen.

    Fotó a netről származik, de teljesen esztétikus, korrekt végeredményt kell elképzelni.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák