- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Szilícium
csendes tag
válasz
kjani18 #75401 üzenetére
Arra tippeltem, hogy mivel a különböző színeknél más a nyitófesz, túlfeszültség okozhatja, de lehet ez hülyeség.
A LED-chip nyitófeszültsége és színe a félvezető összetételén, anyagán múlik. Igaz, hogy tönkremenés előtt még nőhet rajta a feszültségesés, a belső hozzávezetések megégése, ellenállásának növekedése miatt, de a LED önmagában ettől nem kékül be.
A manapság elterjedt fehér LED-ek chipje az UV határán, de még a látható ibolya tartományban sugároz, ami a sárga foszfort gerjeszti. Eredő szín az ibolya és foszfor emissziójának keveréke, illetve a foszfor árnyalatával tudják szabályozni a hideg-meleg színhőmérsékletet (most mellékes, hogy a LED-áram csökkentése némileg csökkenti a színhőmérsékletet, azaz kicsit sárgul attól is).
Tehát ezen chipek jellemzője a sokak által ismert 3 V körüli nyitófeszültség, hasonlóan az UV LED-hez.
Pontosan nem tudni, talán egy LG mérnök agyából pattant ki az ötlet (LG készülékeknél jött ki először a probléma is), hogy a ritkítsuk meg a LED-ek számát a háttérben, ezáltal is megspórolható néhány dollárcent egy TV gyártásán.
De így viszont foltos lett a háttérfény. Kreatív mérnökünket ez nem tántorította el, csak azon törte a fejét, hogyan lehetne nagyobb szögben szétteríteni a fényt? Úgy, hogy a LED-et beljebb kell tolni a műanyag lencse / prizma közepébe, kisebb méretű chipet, illetve tokot alkalmazva, ami így lesz vagy 1-2 mm2. Az apró tok tetejére odabiggyesztünk egy kis foszfort, ami majd ontja jól a fényt.
Mérnökünk (vagy talán egy egész csapat?) ötlete kiválóan működött, mehetett is gyártásba. Majd telt-múlt az idő, a hőhatások miatt a sárga foszfor elkezdett leperegni, a LED színe pedig átmenni ibolya árnyalatba. Lévén ibolya-LED.
Ennyi a történet, azaz parasztosan fogalmazva: end of story.
-
törölt tag
válasz
kjani18 #75391 üzenetére
Hello elolvastam a cikket ami ezzel foglalkozik, a Vestel nevű csoda előállító vállalkozás, olyan gagyi ledeket rakott a hatter világításba, hogy arra nincsenek szavak. Ez okozza a problémát.
Ki kell cserélni, egy NEM Vestel által gyártottra es örökös megoldass. Rengeteg típust érint ez a probléma. -
-
-
bugizozi
őstag
válasz
kjani18 #71386 üzenetére
Köszönöm ezt a [DP HDMI converter] ajánlást, összekötöttem vele a PC-t a TV-vel és átviszi a hangot is
-
válasz
kjani18 #70111 üzenetére
Túl szoros a szinterbronz csapágy.
Bár évek alatt ki kellet volna kopnia. Esetleg nem a legjobb minőségű az anyaga, ennek a lényege hogy az öntésnél mikrobuborékok keletkeznek a csapágyházban, ezek a magukba tarják a kenőanyagot és évekig, évtizedekig gondozásmentes.
A technológia működik mert a személyautóm utastérfűtő ventillátora is ilyen és 19 éve nem volt olajozva és megy.Ha szétszeded és van vékony tűreszelőd, a tengely helyén bedugva, húzz a csapágy futófelületére pár (5-6) recét. Ez ott tartja majd az olajat, és felveszi az esetleges hőtágulást is.
Legjobb lenne a közepébe egy 1 milliméteres fészket marni de ehhez finom műszerész eszterga és vékony beszúró kés kell. Esetleg a Dremel szettbe van ilyen kicsi maró. Majd ezt olajjal megtöltve összerakni.
De ennyit talán nem is ér. -
darvinya
titán
válasz
kjani18 #70108 üzenetére
Bronz vagy valódi csapágyat kellene rakni réz helyett, mert a réz gyorsan felveszi súrlódási hőt, s leádást nem tudja átadni, emiatt hőtágulás miatt beszorul.
Vagy rendes görgő ipari csapágyat beszerkeszteni, az egyszerű szerkezetű csapágy helyett.
Maga az egyszerű csapágy szerkezet nem rossz, de folyamatos kenést biztosítani kell, és kell csapágyra kenő járat, szelep, stb., hogy tartósan tudjon működni.
Ezen elven működik a robbanó motorok főtengely csapágyai. -
válasz
kjani18 #70082 üzenetére
5V mellett 1A volt az áramfelvétel, egy tekerccsel, és szinte semmi ereje nem volt. Kettő sorban nem ment. Leállt a PC táp. Megpróbáltam párhuzamosan 12 voltról, 11.1 volt és 6.3A, és elég erősnek tűnt mindkét mágnes. Közel 35W/tekercs, az nem rossz. A táp 5 voltos ágát meg tudom használni munkaasztal világításnak, amíg megy az elektromos satu
Mit jelent a záró irány párhuzamosan? Nem értem, hogy kössem be a diódát.
-
válasz
kjani18 #70076 üzenetére
Azt hogy érted, hogy nem kellene elfűteni 54 ampet? A tekercs a saját ellenállása miatt nem tudna többet felvenni mint I=U/R, nem? Tehát ebből kiindulva, ha növelem a feszültséget, nő a felvett áram, vagyis erősebb lesz a mágnesem? Diódábol milyet, mennyit és hogy, hova kössem.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
kjani18 #69260 üzenetére
Veszel valami 18650-es power bankot (nekem pl. Soshine E4S van) meg 1 halom Pana 18650-es 3400mAh-s akkut műanyag tartóval. Anno elliptikus traineren néztem mekkora teljesítményt tudok tekerni, na az is kevés lett volna ide, azt a kézzel tekerős játékot meg felejts el.
-
Tamy
senior tag
válasz
kjani18 #69260 üzenetére
Mennyi időre, és mivel (gyalog/biciklivel/egyéb) mennél sátorozni?
Tapasztalatból mondom, hogy erre az igényre nem nagyon lesz megoldás. Napelemből erősen túlméretezett (legalább 10 W-os) jöhet szóba, de ha valami újabb, energiazabáló telefonod van, akkor még az is felejtős. Bringával az "agydinamó" játszhat még, ha mást nem akarsz tölteni, és visszafogottan használod a telód, akkor esetleg működhet. Ezen kívül már csak a powerbank van, de ha nincs lehetőséged hálózatról utántölteni, akkor ahogy írtad, nem fog sokáig tartani, hacsak nem IFA akkumulátort cipelsz magaddal.
Viszont az általad említett kicsi/könnyű/kézzel meghajtható generátor felől kétségeim vannak, hogy valóban képes lenne egy 10 Ah-ás akkut 10-20 perc alatt teletölteni. Az 4,2 V-os akkuval számolva is 42 Wh, azaz ha 20 perc alatt tele tudja tölteni, akkor minimum 126 W-os, és a veszteségekkel még nem is számoltam. Az már nagyon nem a hordozható kategória.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
kjani18 #68861 üzenetére
Köszi!
(#68862) aryes
Abból főzök ami van.
De legalább működőképes a dolog. Jövő héten úgyis terveztem menni a Daniellába aztán beszerzek 2 nagyobb méretű kroki csipeszt. És akkor az lesz a tökéletes megoldás. Csak a múltkor forrasztottam kisebb méretűt, és egyszerűen elengedett a forrasztás. De majd most jobban lekaparom a krómozást, illetve jobban felmelegítem a csipeszt, valamint előtte a kis lyukon ami a csipesz elején van, egyszer áthurkolom a vezetéket. Így tuti lesz.
-
válasz
kjani18 #68784 üzenetére
Látom nem tettél le róla
Nagyáramú Schottky, olyan is jó ami a pozitív ágban van csak 2 kell mert azok közös katódosak.
Az utána lévő szűrőkört is ugyanolyanra átalakítva még működhet is.
Találkoztam olyan táppal eddigi pályafutásom során ahol a kisáramú negatívnak egy külön kis tekercs volt, azoknál nem működik ez de ami a rajzodon van annál elvileg igen. -
-
-
válasz
kjani18 #68362 üzenetére
Még ritkán de a lehetőség már adott USB-C porton, a Power Delivery megoldással. Intelligens, oda-vissza kommunikáció, vagyis 1 darab töltővel lehet tölteni a bluetooth headseted (pl. 5V 200mA) és ugyanez a töltő tud 20V 5A-t is. A rácsatlakoztatott eszközök függvényében.
-
darvinya
titán
válasz
kjani18 #68360 üzenetére
USB adat csatlakozásán levő kommunikáció(QC), vagy sima ellenállás, vagy rövidzár alapján tudja telo töltő elektronikája mikor mennyi Volttal és Árammal menjen a töltés.
Rövidzárt alap töltőnél az újabb és márkásabb telok max. 5V/1A megy a töltés.
S 1A-nél többet nem fog felvenni, még, ha 5V/10A-es a töltő.(#68362) kjani18
Persze, az is egy töltő és van benne elektronika.
Nem 12-15V töltöd a telot. -
Reggie0
félisten
válasz
kjani18 #67892 üzenetére
Hutobordat sosem huzunk, hanem csavarunk.
(#67901) kjani18: Normal gumi alapu cuccokat izopropil alkohollal es asvanyi olajjal lehet tamadni. Szilikongumit pedig szilikonolajjal. De par napot hagyjad azni. Izopropil alkoholos aztatas utan a processzort erdemes fokozatosan szaritani, mert az ipa imadja a vizet is, meg konnyen bejut kis reseken at. Ha egyik sem megy esetleg limonennel. Festekoldokat nem javaslom, azokban van ami tamadhatja egyes femeket ha olyanok a korulmenyek.(dcm a rezet pl.)
-
válasz
kjani18 #67894 üzenetére
Nem a te hibád igazából. Ha a hűtő lefogatása nem teszi lehetővé, hogy levétel előtt kicsit megforgasd, hogy eltörjön az odaszáradt paszta, akkor ez van sajnos. Nem nagy gáz, 2 lehetőség van.
1.) Tapétavágó késsel úgy feszíts a proci és a borda közé, hogy a kés "nagyobb" oldala (mivel egyik oldalra vannak ezek élezve) feküdjön fel a hűtőre, és a proci teljes oldalán feszíts alá. Ha a tapétavágó kést kiveszed a tokjából, annál jobb. Kezedre vigyázz!
Ha ez nem oldja meg, akkor a drasztikusabb megoldás jön:
2.) Keress egy csavarhúzót, de ne a borda és a proci közé túrj be vele, mert megsérülhet a hűtő és a proci is! A csavarhúzó szárával feszíts alá óvatosan a proci sarkának úgy, hogy a bordán legyen a csavarhúzó feje, a proci oldalán a szára. Mint egy emelő, csak kicsiben. De nem iszonyat erővel, csak határozottan, mert letörhet a proci sarka! Körbe körbe aláfeszítgetsz, el fogja engedni, de olyan helyen csináld, hogy a proci ne essen le, főleg ne kemény felületre zuhanjon!Hajrá!
-
válasz
kjani18 #67781 üzenetére
Ezt most nem értem, miért ne lehetne, az nem az alkalmazástól vagy a funkciótól függ hanem a benne levő rádiós modultól.
Pl. én elmentem a péceli kapus boltba, vettem 2 vevőt meg 1 távirányítót. Az egyik vevő az autómba lett beépítve mert nem volt benne gyárilag centrál, a másik meg a tolókapumat nyitja. De nyithatna sorompót vagy akár konzervet is, ugrókódos, elég korszerű hcs keeloq ugrókód rendszert használ.
Nekem van egy marék tévedésből vett, a tiédhez hasonló tanítható távirányító és egyiket sem tudom feltanítani az én távirányítómra. Mert nem ugrókódos.
Nézz el ide, itt a 28-ból 4 darab az ugrókódot is tanulni képes. A többi mind csak a fixet tudja. -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kjani18 #67585 üzenetére
Őket hívtam. Megmondta kerek perec, nem segít. Elhajtott.
And Ilyen IC van benne, 8x8 szegmensenként
Letöltöttem ezt a programot hozzá FK Show 2.0, mert gyanúm szerint ez kéne neki. De nem találja a cuccot ez sem.Ráadásul ha be akarom olvasni a fényreklámból az adatokat, akkor jelszót kér.
-
-
pepejoe
tag
válasz
kjani18 #65587 üzenetére
Nekem úgy tűnik hogy még driver oldalon fel van cserélve, addig a led chipnél helyesen van forrasztva a vezeték. Vagy én értelmezem rosszul a chipen lévő pozitív - negatív jelöléseket? Mert nekem úgy tűnik hogy a chip jobb felső részén jelölt pozitív pólus a bal kivezetéshez míg jobb alul jelölt negatív pólus a jobb kivezetéshez tartozik.
-
válasz
kjani18 #65448 üzenetére
Erre nem tudom a választ de a fórumtársnak igaza van, anno 35 éve építettem egy áramkört és már a 3. garnitúra ic-t vettem bele és nem működött. Valaki mondta, ennél felejtsem el a pillanatpákát, megfogadtam, akkor vettem egy Wellert. Az áramkör azonnal működött miután nem a pillanatforrasztóval ültettem be az ic-ket. Azóta óvatos vagyok, mondjuk akkor még nem voltak a fetes alkatrészek védve, elég volt ezüstpapír vagy vezető szivacs nélkül zsebrevágni és garantáltan elhullottak.
-
mezis
félisten
válasz
kjani18 #65261 üzenetére
Üdv.!
Ártani nem árthat és ha még hiszel is benne, akkor akár csodákra képes.
(Biztos ami biztos, az orvosi utasításokat tartsd be !)
És ilyened van már ?
(Lehet, hogy jó derékfájás ellen is....
Legalább is annak aki árulja, amikor összejön neki az iszappakolásos, kanári szigeteki két hónapos gyógytúrára való... -
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
kjani18 #64873 üzenetére
kösz a valaszt hiába vettem volna meg.
tudsz ajánlani vmi olyan erositot aminek kozositheto a gnd-je vagy alapbol kozositve van?
kéne 32ohmon 1-2w
és rendes fejhalgato erositok azok 10k ba kerulnek amik megfelelnek a kritériumomnak.
nem ártana ha lehetne ebayen készen vagy kitként venni.
de ha kell meg is építem magamnak. -
bibi55
tag
válasz
kjani18 #63621 üzenetére
Szia!
Megnéztem ma, egy Philips RC 408-as van benne. Kép (nem én fotóztam)
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #63452 üzenetére
A rajzon lévő 47 Ω-os ellenállással lehet befolyásolni, de az én panelomon például 4,6 Ω van, ami lehet a gyakrabban kapható 4,7 Ω is, nincs jelentősége ennyi eltérésnek.
Ezt nem árt tisztázni a hozzászólásomban szereplő sorrend miatt is, ami felcserélődött az eredetihez képest. A triac kapuellenállása lehet 10-27 Ω.
A 4,7 - 47 Ω-on eső feszültséget behatárolja a 2-2 soros dióda kb. 1,5 V-nál, ezért nem fog leégni, nagy áramoktól sem.
Érzékenységről annyit, hogy korábban bekötöttem a konyhában, amikor még külön volt egy TV és egy DVB-T box. TV volt a master értelemszerűen, az indította a boxot.
4,6 Ω ellenállással rendesen működött, pedig a TV nem vett fel nagy áramot. Ugyanakkor a készenléti áram nem aktiválta a boxot.
Ami még érdekes lehet, hogy a BTB12-600BW triac Snubberless™ típus, nem igényel további szűrőköröket, illetve induktív terhelést is elvisz.
(#63454) csongi
Szivattyú tág fogalom, de a határértékek betartása mellett mehet. Eleve szerszámgépekhez méretezték a panelt, barkácsgépekhez (master), illetve a porszívóhoz (slave).
-
-
GZoli7
senior tag
válasz
kjani18 #63241 üzenetére
Normálisan kivitelezett védővezető hálózat nélkül az "ÉV reléd" semmit sem ér.
Tisztázni kell, hogy PEN vezető ketté lett-e választva PE és N vezetőre (TN-C-S rendszer, lakásokban jellemző).
Csak a PE-re szabad kötni, mert hatástalan lesz a védelem.
Ne kösd biztosító nélkül be. -
dik
őstag
válasz
kjani18 #63016 üzenetére
Hoppi ez nagyon jópofának tűnik!
Pozitív, negatív, jel, reset az a nullázás lenne jól gondolom? Ezt a reset dolgot hogyan lehet megoldani, hogy működjön? + az eladó megbízhatósága elég kevés értékelése lett nem tudom így mennyire megbízható. Meg merjem rendelni tőle?Vagy esetleg van másik amelyik ilyen szuper kütyüt árul és atom stabil megbízható?
Köszönöm!Szerk.: mondjuk ezek közül a legjobb értékeléses jó lehet? [link]
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
kjani18 #61842 üzenetére
Köszönöm, nem tudtam, hogy ez pontosan így működik, azt hittem tartja a feszültséget.
(#61843) Kernel
Az optocsatoló csak azért jutott eszembe, mert az eleve nem túl nagy áramot tud átengedni. De akkor békén hagyom!
Az akku egy sima ólom-savas, csak túl lett merítve szerencsétlen. Azt a tanácsot kaptam hogy töltsem 15.75V-on 200mA-rel. Így visszahozható az életbe, egyébként 14.4V-on nem vesz fel áramot.
Mire gondolsz egyszeri megoldásként?
Van egyébként töltőm, ami tud ilyen feszültséget, csak legalább 500mA-t ad le. Hátha ezzel is lehet kezdeni valamit.Ajánlottátok mindketten a CC/CV-t. Megtetszett, szóval rendelek egyet
Aliexpress-en nézelődtem, szerintem kezdetnek egy kijelzős jobb lenne, de a kijelző nélküliek között van 2 és 3 potméteres. Ezek másra valók, vagy csak valamelyiken be lehet állítani mégvalamit?Elnézést, ha nagyon amatőr vagyok, de szívesen tanulok!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
kjani18 #61622 üzenetére
Különbség a maximális kimenőáramukban van. Előbbi 1, utóbbi 3A-t tud. A gyártó nem tartja fontosnak (vagy elegánsan kerüli) a dinamikus jellemzését az ellenőrző áramkörnek. Csak spekulálni lehet: általában a nagyobb tranzisztor lassabb a kicsinél.
Nem hiszem, hogy PWM-re lenne kitalálva.
-
válasz
kjani18 #61219 üzenetére
A hoskorba, ugy 30 eve epitettem ilyet, nem frekvenciaszabalyzasra hanem 12V/220V inverter kellett, 40W teljesitmenyu.
Azt nem mondom hogy nem mukodott, de a hatasfoka valahol beka se...gge alatt lehetett.
Ez a D osztallyal biztosan javithato, de meg mindig ott a nagyobb tomeg, terfogat a 2 darab transzformator miatt,
taptrafo+kimeneti. A tap helyettesitheto kapcsolouzemuvel, az kisebb konnyebb, a kimeneti ha toroid, akkor azzal is lehet sulyt csokkenteni. Extrem igeny eseten talan lehet letjogosultsaga, de ilyen egyszeru feladatot en tuti nem igy oldanek meg.Valamint, kozeledunk a frekvenciavaltok temakorehez, a frekvenciaval aranyosan a feszultseget is csokkenteni kellene, azaz pl. fel fordulaton 25Hz, de nem 230 hanem kevesebb feszultseg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #61219 üzenetére
Lehet éppen kísérletezni, csak kell egy megfelelő teljesítményű trafó és DC-táp is, majd utána derül ki, hogy a frekvenciafüggő impedancia mennyire probléma (motor és trafó együttes eredője), amitől csökkenő frekvencián nő az áram. Esetleg korrigálni a kimenőszintet is.
Magam részéről inkább megpróbálnám előbb szaggatni a szinuszjelet, ami a legegyszerűbb:
Tehát hasítás helyett itt teljes hullámokról van szó, a motornak úgyis az átlagáram számít. Csak a példa kedvéért, 2 teljes periódus, utána kimarad 3.
Ez nagyon egyszerűen megvalósítható, akár egy nullátmenetes SSR használatával is. Vagy annál is olcsóbban jön ki egy MOC3062 + triac.
Így csak négyszögjel szükséges a vezérléshez, nem kell szinkronizálni a mikrovezérlőt, mert a driver úgyis csak nullátmenetnél kapcsol be, a triac pedig csak nullátmenetnél képes megszakítani.
Így elkerülhető a bekapcsolások áramimpulzusa, valamint az induktív kör áram alatti megszakítása.
-
-
Janos250
őstag
válasz
kjani18 #60670 üzenetére
Nem tudom pontosan, azt tudom, hogy egy kivételével a többit minden lecsapkodta.
Én is az egy húszast használom mindenhova, a másik kettő kihasználatlan. Már gondolkodtam, mit lehetne tenni. Az volna a legjobb, ha nem 3 külön biztosítékot tennének fel, hanem egy 3 fázisú 32 A-est. Sajnos, nem így teszik fel. Gondoltam, hogy kérem, hogy egy fázison legyen 32, a többi meg kikötve. Pedig jóval többe került, hogy 3 fázist húzattam be, nem kettőt. -
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #59880 üzenetére
Az jól lejárhatott, nekem rendesen tart egy kis hűtőbordát, függőleges helyzetben (TV processzor). A rendelés alapján októberben történt a művelet és ez volt.
Előbb nem részleteztem, de az alkatrészek benzines leáztatása után szoktam újrazsírozni, több év után, amikor már nagyon zörög.
-
Ribi
nagyúr
válasz
kjani18 #59530 üzenetére
Sajnos amiatt zúg, van egy variac ami 220-as, az is zúg emiatt, viszont ha forditva kötöm be (240 kimenővel) akkor a variac csak alig hallhatóan zúg és a trafó is abbahagyja. Amint tekerem fel, valamivel 230 felett elkezd zúgni és tovább erősödik 240-ig.
Most néztem bucking transformert, aminek elvileg egy sima kis trafó is jó lenne, csak ugye ezek is 230Vosak és 240-en valszeg zúgnának. Szóval eleve 240-es trafó kellene. Oan meg nem sok van.
-
darvinya
titán
válasz
kjani18 #59372 üzenetére
Ezen van dedikált fejhallgató kimenet.
Viszont figyelni kell arra, hogy itt 2(3) helyen kell állítani hangerőt, egyiket SW-n Op. rendszerben( és külön az programban ,pl: VLC), másik eszközön.
Arra is figyelni kell, hogy SW-nél sztereó füles esetén ki kell kapcsolni térhangzás lekeverést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged