- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
gyimger #45815 üzenetére
Ha kékhalált dob, az nem biztos, hogy HDD probléma. Első körbe futtass egy memóriatesztet, Hiren's BootCD-t le kell tölteni, kiírni lemezre, bootolni róla, és Memtest86+. Ha ez lefut hiba nélkül, akkor gondolkodunk tovább.
-
válasz
Janó 44 #45795 üzenetére
8Mbit (gondolom Mbps-re gondolsz) nem túl izmos, ha HD tartalmat akarsz nézni. Interneten sok infó fellelhető, van, amelyik szerint 2Mbps elegendő a 720p-hez, nekem a tapasztalatom az, hogy élvezhető (akadásmentes) lejátszáshoz 720p videók esetén 10Mbps kell (~1MB/s), 1020p vidikhez 15Mpbs (~1,5MB/s). Főleg akkor jön jól a sávszélességtöbblet, ha a netet nem csak te használod, hanem mellette telefonok, tabletek lógnak rajta, illetve van, hogy IPTV esetén a TV is lecsap annyit, hogy ha a megrendelt szolgáltatás amúgy annyival is jön, amennyire előfizettél, akkor TV-nézés közben ez kevesebb lehet.
Szvsz nálad nem (csak) sávszél gond lesz, de a játékok akadása éppen lehet vinyó probléma is, látni kellene, hogyan akad. Állandóan, szakaszosan, csak bizonyos helyeken...? Ilyen gondolnál én először újratelepíteném a rendszert, lehet valami program állandóan pörgeti a procit a háttérben.
-
válasz
Janó 44 #45792 üzenetére
Egyik sem életbiztosítás sajnos. Én a 33MB/s-ossal abszolút nem foglalkoznék, mehet minden a SATA-ra, de gyakran mentegess. Számolni kell azzal is, hogy egyik nap nem indul majd el a Windows.
Folyamatosan figyeld az állapotát, mert ha nem szaporodnak a hibás szektorok, akkor azért el lehet lenni még vele. -
válasz
vargapdavid #45789 üzenetére
Üdv!
Egész pontosan itt: Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Séma beállításainak módosítása -> Speciális energiagazdálkodási beállítások módosítása -> Merevlemez -> Merevlemez kikapcsolása, és itt adj meg 0-t értéknek.
-
-
-
Üdv mindenki!
Furcsa dologgal találtam szemben magam, mondjatok valami okosságot.
Érkezett hozzám egy villámvágott noti, az alaplapja elszállt a LAN porton érkező ménkűtől. A vinyójáról (WD 320GB) le tudtam menteni az adatokat gond nélkül, HDSentinel 100/100-asnak írta, gondoltam megúszta a traumát. Fel akartam használni egy másik notihoz, de szokatlanul lassan, percekig tartott, amíg a telepítő létrehozott rajta egy 100 gigás partíciót, aztán ugyancsak hosszú perceken át formázta le a fennmaradó részt (gyorsformázással). A következő újraindításnál kékhalált dobott a töltőképernyőnél.
Próbaképp beraktam egy másik notiba, újra akartam telepíteni a Windows 7-et, de a telepítés közben 0xC0000005 hibát dobott.Nyilvánvalóan a HDD volt az oka, mert mindkét noti feltelepedett azóta gond nélkül másik vinyóra. Eddig ez ok lenne, de az előbb beraktam egy harmadik laptopba a kérdéses HDD-t, és probléma nélkül megy most.
HDSentinel továbbra is 100/100-ra írja, viszont 1 nap 1 óra üzemidőt, és 926 indulást ír, az üzemidő mindenképp téves, mert ismerem a villámvágott noti eredetét, ennél sokkal többet ment.Találkoztatok már hasonlóval? A vinyót nem LowLevelFormatáltam, semmi ilyen beavatkozás nem történt rajta.
Köszi a segítséget előre is!
-
-
-
-
-
Oks, értem. A folyamat akkor is ugyanaz, mint amit leírtam, csak a C-t is töröld. Persze ezt csak akkor tudod megtenni, ha nem arról fut a rendszer.
Ha Windows-ban nem sikerülne, akkor tölts le egy Hiren's Boot CD-t, és az azon lévő PartitionMagic, vagy bármelyik lemezkezelő program jó erre a célra. -
Nem tudom, jól értem-e. Neked az kellene, hogy a "C" maradjon meg, és a másik 2 partíciót összesíted, és leformázod? Tehát magyarán a jelenlegi 3 partícióból 2-t akarsz csinálni, ahol az egyik marad a régi "C", a másik pedig a 2 maradék partíciójának összege?
Ha ezt akarod, akkor a Sajátgép -> jobb klikk -> Kezelés-en belül a Lemezkezelés pontban tudod megtenni.
Az egyszerűség kedvvért a partíciók legyenek C,D,E. A C-t hagyd figyelmen kívül, a másik kettőt pedig töröld. Ezután hozz létre egy új partíciót a D és az E által létrejött helyből, és ilyenkor automatikusan összehúzza egy partícióba, ami eddig külön volt.Jól értettem?
MOD: Ilyenkor a "C"-n megmaradnak az adatok, de értelemszerűen a D és E partíció tartalma elveszik.
-
-
-
Üdv mindenkinek!
Leírom a történetemet, hátha valaki találkozott már ilyennel. Talán okosodunk belőle, és a segítségetekkel én is rájövök a titok nyitjára.
Adott egy asztali gép, amin bedöglött a Windows XP. Gondoltam, újraghostolom. A ghostfile a notimon volt, így hát az IDE-s, 3,5-ös vinyót rádugtam egy IDE-USB átalakítóval a notira. Felmásoltam a ghostfile-t az egyik partícióra, eltávolítottam a vinyót a notiról, majd visszatettem a gépbe, betettem a Hiren's BootCD-t, indítottam a Ghost-ot, és azt az üzenetet kaptam, hogy "The following drives were not mounted cleanly", és nem volt hajlandó megnyitni a partíciókat a lemezen.
Előkaptam a PartitionMagic-et, ő viszont "Partition table error #110 found" hibát dobott. Elszállt volna a partíciós tábla? Ugyan mitől?!Gondoltam, ráfér egy tisztítás a mervlemezre, így a WD saját alkalmazásával tisztára gyalultam a lemezt. PartitionMagic elindít, most már nem dobott hibát. Készítettem rá 2 partíciót, egy Primary-t és egy Extended-et, előbbit aktívvá is tettem. Még nem másoltam fel a ghostfile-t, de próbaképpen elindítottam a Ghost-ot. Hiba nélkül láttam mindkét partíciót. Örült a fejem - megvan a hiba!
Ismét rákötöttem az IDE-USB kábellel a notira az IDE-s vinyót, ismét rámásoltam a ghostfile-t, ismét szabályosan eltávolítottam, ismét visszatettem a gépbe a vinyót. Indítom a Ghost-ot, megint ugyanaz a hiba: "The following drives were not mounted cleanly".
A PartitionMagic is ugyanazt dobta: "Partition table error #110 found".A csavar a történetben, hogy egy régebbi verziójú Ghost hiba nélkül kezelte a partíciókat, viszont azzal nem tudtam megnyitni a fájlt, mert az újabb verzióval készült. Egy másik partíciókezelő program szintén látta a vinyón lévő partíciókat, hibát sem dobott.
Végső elkeseredésemben indítottam egy WinXP Preinstalled Enviromentet. Szépen láttam a partíciókat. Nem csináltam vele semmit, újraindítottam a gépet, majd megint indítottam a Ghost-ot, és most hiba nélkül sikerült újrahúzni a rendszert.
Akkor most mi van?!
Tegyük fel, hogy egyik esetben sem távolítottam el szabályosan a vinyót a notiról, és ezért dobta a hibát a Ghost és a PartitionMagic is. A kérdésem ebben az esetben csak annyi, hogy eddig hogyhogy nem találkoztam ezzel a hibával? Pedig elhihetitek, mindig így járok el.
A gép azóta is jól üzemel. Ha tudtok mondani bármi okosat, szívesen fogadom!
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
-
válasz
DjPremier #5862 üzenetére
Hali!
Lehet, hogy írták már többen, de van olyan lehetőség is, hogy jumperrel korlátozod le a vinyó méretét (lehet, hogy pont 32 gigára). Nem lehet, hogy így van jumperelve? Az ok, hogy slave vagy master, nem erről beszélek. Nézd meg alaposan a jumperelési lehetőségeket, hátha van valami ilyesmi, hogy "Limit to 32 GB capacity", vagy valami hasonló.
Pl. az én Maxtoromon is van ilyen lehetőség a jumpereknél, hogy "Cap limit", gondolom azzal hardveresen lehet korlátozni a veinyó méterét.
Sok sikert! -
Húh, valamelyik Maxtor egyszer nálam is csinált ilyet, hogy csak úgy elpárolgott. Ha csak egyiket kötöd rá, akkor sem látja? Ezt azért kérdezem, mert ha csak egy van rajta, és nem látja, akkor lehet, hogy elszállt a vinyó. Főleg, hogy Maxtor, ez könnyen lehet. Én is szívok velük már jó ideje.
-
-
válasz
liksoft #5844 üzenetére
Nem baj, ha nem változik, megpróbálom, hátha nem fagy meg. Csak ha a WinXP-s partíciókezelővel választok le 1-2 gigát, amit nem formázok, akkor a kövekező nagyobb (formázott) részre nem enged telepíteni. Azt szeretném valahogy elérni, hogy engedje...
Mod: Jah, hogy te a HDD Sentinel-re gondoltál a SMART vizsgálatakor? Annál is két százalékos érték közül a felsőre?
-
válasz
liksoft #5842 üzenetére
Húh, na akkor először is. Hogy tudom én ellenőrizni/vizsgálni a SMART-ot? Van rá valami progi?
Azt nem tudom megoldani, hogy egyszerűen leválasszam a meghajtó első 1-2 gigás területét, hogy ne férjen hozzá semmi? Tehát hogy oda semmiképpen sem írhasson...
Van egy 80 gigás Maxtorom, annál ugyanez a hiba, de ott akkor fagy meg a gép, ha a vinyó végére kell írnia. Azt könnyen megoldottam ezzel a partíció-leválasztó módszerrel, egész pontosan azzal, hogy a végére csináltam egy 7 gigás részt, amit nem formáztam, és így azt nem használja. Ezt nem lehetne megoldani a 30as elejére?
Köszi! -
Hali! Erre valami ötlet?
"Olyan progit keresek, amivel a vinyó egy részét le tudom zárni, értem ezalatt a következőt:
Van egy 40 gigás Maxtor vinyóm, aminek az elején van jó pár bad sector, és emiatt mindig megfagy a gép win telepítésnél. Le szeretném választani az első 1-1,5 gigás részt a vinyóról úgy, hogy azt ne is lássa a telepítésnél.
Próbáltam, hogy csinálok egy 1 gigás partíciót, utána meg egy 8 gigásat rendszernek, majd ezután letörlöm az 1 gigásat, de úgy nem engedi telepíteni. Partition Magic-et néztem, de nem találtam benne semmi használhatót. Köszi!" -
Hali!
Olyan progit keresek, amivel a vinyó egy részét le tudom zárni, értem ezalatt a következőt:
Van egy 40 gigás Maxtor vinyóm, aminek az elején van jó pár bad sector, és emiatt mindig megfagy a gép win telepítésnél. Le szeretném választani az első 1-1,5 gigás részt a vinyóról úgy, hogy azt ne is lássa a telepítésnél.
Próbáltam, hogy csinálok egy 1 gigás partíciót, utána meg egy 8 gigásat rendszernek, majd ezután letörlöm az 1 gigásat, de úgy nem engedi telepíteni. Partition Magic-et néztem, de nem találtam benne semmi használhatót. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged