- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Kb 3. éve használok egy WD Caviar Green (WD10EADS) 1TB-os vinyót. Kezdetben rendszerpartíciót is tartalmazott, azonban ezt egy éve ssd-vel váltottam ki. Jelenleg 2 partíciót tartalmaz, egy 160-ast ill egy 800-ast.
Terveim szerint a 160-ra azok a játékok kerültek volna, amelyekkel nem szerettem volna az SSD-t terhelni (ritkán veszem elő, viszont nem gond, ha fent van), a 800-as pedig letöltések, arcív dolgok, etc. részére lettek volna fenntartva.
Az utóbbi hónapokban az alábbi hibajelenségeket észleltem:
Egyes bekapcsolásokkor mielőtt a windows bejön elindul a "DOS"-os checkdisk, mert szerinte vizsgálni kell a konzisztenciát. Ez megtörténik, majd talál egy csomó hibás fájt, "árva" fájltöredékeket, stb-t.
Ez nem minden alkalommal történik meg, kb 20-ból egyszer. Futtattam már windowsos hibakeresőket, töredezettségmentesítést is, mindent rendben talált. A sentinel szerint szintén minden rendben 100/100-as a vinyó.
Ami viszont bosszantóbb: mostanában mintha a fájlokat hibásan töltené le a vinyóra. A tömörített fájlok crc hibával elszállnak, az mp3 fájlokban akadásokat/sercenéseket tapasztalok. (olyan mint régen, mikor alacsony bitrátával volt grabbelve a fájl)
A 160-as partícióra többször megpróbáltam feltenni a farcry 3-at ill bf3-at, de mindig valami hibával elszállt indításkor. (már telepítést követően) Az ssd-re telepítve gond nélkül megy mind2.
Olvastam korábban róla, hogy a WD-nek egyik szériája (köztük ez a típus is) többször parkolóra teszi a fejet, de nem tudom, hogy ez összefüggésben lehet-e a hibákkal.
Vélemény, javaslat?
Köszi előre is!
üdv: mad
-
Madn!ght
addikt
válasz djculture #31034 üzenetére
Az az igazság, hogy nem az ssd-re töltök, hanem a merevlemezre. Ha az SSD-vel lenne probléma, akkor arra sem tudnék telepíteni hibátlanul, viszont azon még nem tapasztaltam semmi olyat, amit az előző hozzászólásomban írtam. A windows patent sebességgel indul, amit arról futtatok minden tökéletesen, hibátlanul működik.
A memória már az előző konfigom része is volt, ott sohasem volt vele probléma. 15 kör LinX alatt sem dobott hibát, illetve a 3d-s játékokban sincs soha semmilyen hibajelenség. Persze ez még nem zárja ki, amit Te mondasz.
Azért csak a vinyó hibájára tudok gondolni, mert csak arra letöltve/telepítve/olvasva észlelek hibát.
A tömörített állományok kitömörítésénél már az elején el szokott szállni. -
Madn!ght
addikt
válasz djculture #31036 üzenetére
Ha a letöltött fájl már hibásan lett a vinyóra írva, akkor valószínű, hogy az ssd-n is hibázni fog, nem?
Lehet, megpróbálom ugyanazt a file-t mind2 meghajtóra letölteni és úgy kipróbálni.Nem kizárt, hogy kevés feszt kapa proci, vagy valami beállítás probléma van, mert most hogy jobban belegondolok, mióta ivy-m van, azóta erősödtek ezek a tünetek.
A random chkdsk-t viszont már a régi konfignál is csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Hali!
Korábban feltettem itt a kérdést, de a kapott válasz sajnos nem volt megoldás, úgyhogy reménykedem, most hátha...
Szóval a probléma a következő.
A gépemben két merevlemez van, egy ssd amin a rendszer fut, valamint egy 1 terrás WD green adat/letöltés meghajtó.
Az ssd-n minden hibátlanul műxik, viszont az 1 terrás olyat csinál, hogy a letöltött tömörített fájlok crc hibásak, illetve a "megvásárolt" mp3 fájlokban 1-1 tizedmásodpercnyi sercenés, kattanás, ugrás (olyasmi, mint ha nem megfelelő bitrátával van grabbelve a zene) van. Ahonnan "megveszem" ott természetesen előhallgatva hibátlan. 2. 3. letöltésre már nincs hiba. Ugyanígy a rar fájloknál. Kétszer háromszor nekifutva már jól szedi le.
Korábban a játékokat is erre a meghajtóra szerettem volna tenni, de telepítés közben vmi hibaüzenet mindig jelentkezett.
Az SSD-n minden hibátlanul működik, a telepített játékok, programok, etc. LinX, 3dmark, valley terheléses tesztek nem jeleztek hibát.
Tegnap mondom legyalulom az 1 terrást, összefűzöm a partíciókat. Megtörtént, a hiba viszont megmaradt. Ma reggel leszedtem egy HDDsentinelt, a lejött rar fájl crc hibás (hivatalos honlapról). Másodjára letöltve jó.
A vinyó a sentinel szerint 100/100-as, SMART teszt szerint 0 hiba.Korábban itt a memóriavezérlőt, memóriákat okolták a hibáért, de ezeket a terheléses tesznek ki kellett volna mutatnia.
Zenéléssel is foglalkozom, ezért a letöltött zenékben lévő hibák mindenképp orvoslásra szorulnak.
Tippjeim: AHCI driver hiba (hivatalos driver van fent, kizárnám?), SATA kábel hiba? (cseréltem, a hiba maradt), proci, mem hiba? előbb írtam, kizárnám, firefox letöltési hiba? (nem tudom, hogyan szűrhetném ki), vírus? (van írtóm, de még a trojanok kiszűrésére teszek egy próbát), vmi windows beállítási hiba? (az itt leírtak szerint jártam el, csak erre tudok gyanakodni, hogy vmi beállítást az 1 terrásra is belőttem, amit az "nem bír"), gyorsítótár hiba? (hogyan szűrhetem ki?)
Ötlet?
Köszi a segítséget előre is!
üdv: mad
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
válasz djculture #32448 üzenetére
Ok, délután kettőkor végzek a melóval és készítek egy tesztet.
(#32449) El Kebir:
Igen, az adatlapomon lévő konfiggal. ha jól emlékszem inteles sata vezérlőt telepítettem. (a hivatalos honlapról, a legfrissebb drivert tettem fel) A tuning csak szorzó állítással (40), fix FSB (100) mellett, minimális offset fesz emeléssel működik.
"Az ssd és a hdd is ugyanarról a vezérlőről megy?": ezt nem vágom, külön SATA csatornákról üzemelnek. Hogy külön vezérlőről, azt honnan tudom meg?
-
-
Madn!ght
addikt
válasz El Kebir #32493 üzenetére
Emlékeim szerint már az előző konfigom is csinált fucsaságokat (p55 lap+i7 870), úgyhogy lehet, hogy a memóriával lesz vmi. A memtest, és a LinX hibátlanul lefut, pedig ott ki kellene jönnie a hibának 100% stress alatt.
Lehet kipróbálom 2 db memória modullal, mert a 4 modul leht, túlságosan kihasználja/megterheli a memóriavezérlőt. Másra nem tudok gondolni.
Am változatlanul érdekes, hogy az SSD és a Pn Drive esetében nem jelentkezik ez a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...