- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg666
őstag
válasz
Poplacsek #33370 üzenetére
Volt olyan, hogy utána teljesen hibátlan volt a winyó, vezérlő több is van rajta, érdemes megnézni melyik melyiken van, bár én teszteltem a tápot is és a sata kábeleket is, közel 30 darab 3tb-os winyó van a gépben, itt is van egy két hibaforrás.Ráadásul 2 darab minőségi táp is magasabb feszültséget adott le ami az egész alaplapot is tönkretette, és az okozta a vezérlési hibát.
Ki is cserélték illetve javították a tápot is, bár a javítást letagadták, de a műszer nem jelezte a hibát.
Tehát elsősorban nézd meg a tápot, vezérlőt, illetve kábelt és tápkábel kontakthibákat, utána lehet szervizbe vinni, de ha van lehetőséged, akkor másik gépben is kipróbálni.
Én is így szoktam, nincs kedvem feleslegesen 2-3 hetet várni az új winyóra, hogy aztán visszadobják, hogy jó.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Poplacsek #18831 üzenetére
"Nem írtam, hogy fontos rendszerről lenne szó, csak azt, hogy ipari PC."
Idővel összetöredezett a fájlrendszer -> használja valaki -> fontos rendszerről van szó."A legtöbb komoly user ezt anélkül megcsinálta volna, hogy egyáltalán megfordult volna a fejében, hogy az NT4 féle 1.2-es NTFS az koránt se biztos, hogy kompatibilis az XP 3.1-es NTFS-ével."
User nem csinál semmi ilyet, mert nincs hozzá jogosultsága, valamint retteg a rendszergazdáktól."Azért formáztam FAT16-ra mert ha nem állította volna vissza ezután a TrueImage az NTFS 1.2-t az NT4 akkor is elindult volna"
Ebben nem lennék biztos, mert az M$ próbálja megakadályozni, hogy egy telepített példányt át lehessen rakni másik gépre."Szerinted mégis mi lett volna ennél biztosabb megoldás???"
1, Másik vinyó, és ha nem sikerül az akció, még mindig vissza lehet tenni az eredetit
2, Az image elkészítése után elindítani a töredezettségmentesítést -
-
liksoft
nagyúr
válasz
Poplacsek #18831 üzenetére
Az NT úgy szereti a FAT filerendszert, mintha valaki felhőkarcolót Trabanttal építene! Az NTFS-t szereti! Én nem éreztem a stílust hibásnak, ugyanis ha ez a gyár fő gyártósorát vezérlő PC lenne, akkor a hiba esetén a kiesés anyagi kártérítése húzós lenne részedre. Ezt viszont nem tisztáztad, és senki nem fogja a kockázatot felvállalni (hogy éles helyzetben rossz tanácsot adjon - mert az akár 10-100 milliókban is mérhető).
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Poplacsek #18826 üzenetére
A főnököd helyében azonnal kirúgnálak, ha egy éles rendszeren kezdenél kísérletezni.
Majd ha meglesz a csereHDD, arra megpróbálhatod átmásolni a rendszert, mert ha nem sikerül, még mindig vissza lehet tenni az eredeti HDD-t.
Egy általános Image Restore progi nem fájlszinten ment, ezért mindegy, hogy mire formázod a HDD-t, úgyis lerombolja, és visszateszi az eredeti fájlrendszert. Sőt, szektor szintű mentéskor még a töredezettség is pontosan ugyanúgy visszakerül.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Poplacsek #18826 üzenetére
Nem. Olyanokat kérdezel, hogy inkább nem javasolom a munkát. Keress meg szakembert, és bízd (bízzátok) meg a munka elvégzésével. A gép installálása nem olyan mint egy sima asztali gépé. Van neki egyedi drivere is, illetve a program kérhet olyan hozzáféréseket, melyeket nem biztos, hogy be tudsz állítani. A gyártó cégtől meg iderendelni egy szakembert aki újra felteszi az OS-t, hát.... szerintem nem két fillér. (Mentettem már meghibásodott ipari PC drive-ot, ott is ez volt a helyzet. Egy rossz mozdulat, és repülővel jön a segítség - horror áron.)
-
liksoft
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone topik
- GTA V
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest