- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
ggg666 #33360 üzenetére
1) Secure bootot külön kell kikapcsolni? Mert én semmit nem buheráltam ,azt sem tudom, mi ez...
2) Nincs más megoldás, mint teljesen újragyalulni az SSD-t és újratelepíteni a windowst? (úgy, hogy zero fill-el teleírom?)
3) A másik, hogy ezeknek már alkalmatlan a partition magic - ezt mire érted? ilyen unallocated esetben, vagy SSD-re nem jó? Amúgy windows telepítő cd-vel csináltam meg a partíciókat az SSD-n.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Windows 7 home lett telepítve egy SSD-re. Ami meghibásodott valamiért. A probléma pedig a következő: lett 2 extra partíció is, ezek vannak most: [link]
Unallocated, partition magiccel nem tudok semmit csinálni velük, nem engedi, hogy meghajtót csináljak belőlük, error-t ír. Hogyan tudnám helyrehozni? Windows újratelepítés és teljes meghajtó legyalulás, újra particionálás a megoldás? Az nem volna jó
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #30904 üzenetére
Hiren's boot cd DriveImage XML programjával full backupot csináltam az egész gépről még korábban.
Azt próbáltam, hogy más régebbi gépre nem tudom felrakni, mert ugye más a konfig, alaplap stb... Viszont ha új vinyót cserélek, ez a kis változás nem gátolja meg a full backup visszarakását? -
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture #30900 üzenetére
köszi, nem tudtam, hogy van ilyen. Volt leírás a vinyón, úgyhogy be tudtam rakni slave-be. Majd rákötöttem ugyanarra az adatkábel másik csatlakozójára, amin a másik gép vinyója van, így elindult a gép. De nem látja az új vinyót - tudok most valamit csinálni, vagy kuka a winchester? Esetleg valami adatvisszaállító céggel érdemes felvenni a kapcsolatot?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi orvosi gép, 1,2 ghz, 64 mb ram stb... Elég égető lenne a megjavítása, mert addig a betegellátás is akadozik
A vinyó meghibásodott - azt írja ki a gép, nincs hdd telepítve. Windows xp telepítő cd is ezt írja ki. A 60 gigás vinyó búg, tehát áramellátása van.
Hogyan tudnám bedugni egy másik gépbe, esetleg hozzáférni? Mert be tudom dugni egy másik gépbe az ottani vinyó mellé, de akkor induláskor vagy lefagy és kiírja, hogy 2 hdd van, ha meg akkor rakom bele, miután felállt a rendszer, lefagy... Szóval nem úgy működik, mint egy külső winchester.
Tudnátok segíteni? köszönöm! A vinyóhoz az adatok és a rajta lévő orvosi program miatt nagoyn fontos lenne hozzáférni...
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture #30300 üzenetére
Mindent próbáltam, nem értettem, mi a franc van. A megoldás: elromlott a telepítő CD! Régóta megvolt, használtam pár napja más gépeknél, tökéletesen ment, most is elindult, csak formázni nem tudta a meghajtót - de nem a meghajtó hibája volt ez, hanem a telepítő cd karcolódhatott úgy, hogy ez a funkció sérült, vagy nem tudom
A lényeg, hogy másik cd-vel most ment
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture #30296 üzenetére
A vékony volt benne és nem értetted akkor a helyzetet. 1,7 ghz-es gép, benne 160 gigás vinyó. A rendszeren windows 2000 fut. Újratelepíteném, berakom az XP-cédét, felismeri a vinyót, de formázni nem tudja, hibát ír ki. Linux gond nélkül felmegy, hd sentinel szerint a vinyó hibátlan. XP-t mégsem tudok telepíteni
Nem variálgattam a kábelekkel. De most kipróbáltam 40 és 80 eressel is, mindkettővel ugyanaz a baj.
Régebbi alaplap, ilyen vinyó való bele: [link]
Viszont találtam egy másik vinyót, ennek más a csatlakozója: [link]
Az egyikhez van átalakító, viszont a tápkábeleket össze lehet hozni valamilyen átalakítóval? Ha igen, milyet keressek? Mert akkor ki tudnám próbálni a másik vinyóval is...
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture #30293 üzenetére
DTK márkájú gépek. Több volt, van, aminél ment a telepítés, van, aminél nem ment.
Az atás az a vékonyabb kábeles, újabb, ugye? Mert nekem a régebbi típusúak vannak. Viszont van egy újabb gépből származő, 80 gigás vékony ATA-kábeles vinyóm, azt is kipróbálnám. Az egyik kábelhez van is átalakítő, viszont a vékonyabb, "L" keresztmetszetűhöz nincs, és a régi alaplapon az adatkábel nem olyan, hanem széles. Létezik átalakító ezekhez?
Ha nem volt érthető, csinálok képet
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture #30290 üzenetére
Próbáltam, de sajnos nem tudom gépbe berakni, mert vagy régi a csatlakozó, vagy lefagy a gép, amibe berakom. Úgyhogy passz. Egyébként más vinyókat is beraktam, amiken windows 2000 futott jól - ugyanezt írta ki az XP telepítő CD-je, hogy nem tudja formázni a meghajtót. Lehet, hogy a régi vinyóra nem megy fel az XP? Vagy az alaplap nem bírja már?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture #30287 üzenetére
Látja a vinyót. Én nem is hallottam ilyenről, hol tudom megnézni/átállítani? Ubuntu live cd-t beraktam, partícionáló programoknál nem láttam ilyen lehetőséget... Vagy hiren's boot cd-m van még, ezeken is van egy csomó program, de nem tudom, hol lehet ilyet beállítani? köszi
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Kaptam néhány db pentium 3-4-es gépet. Mindegyik elindult, bejött az operációs rendszer bejelentkező felülete, de mivel úgyis újra kell telepíteni, nem léptem be (nem is tudtam a jelszót). Van, amelyik gépet ugyanazzal az XP-telepítő cd-vel újra tudtam telepíteni, egyiknél viszont probléma adódott, amikor berakom az XP-cd-t és formázná a merevlemezt, elkezdi, aztán ezt írja ki: https://www.dropbox.com/s/52gcfuj4bmdgbov/20130405_203827.jpg
Ubuntut tökéletesen feltelepítettem CD-ről, jól megy az egész rendszer. Aztán próbáltam megint felrakni CD-ről az XP-t ugyanerre a gépre, de megint ez a hiba fogadott... Mi lehet a baj szerintetek? köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged