- iGO Primo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommmmka
senior tag
Bocsi, nem igazán tudom, hogy ide tartozik e de megkérdezném!
Adott egy Asus P5QL-E lap (P43)
és egy SataII-es vinyó namármost vista csak úgy volt hajlandó feltelepülni, ha IDE-re állítottam. Az lenne igazán a kérdés, hogy IDE módban IDE sebességgel teper vagy így is megvan e a SATAII adta sebesség. Ha nem akkor mit és hogy állítsam be, hogy SATAként biosból megtalálja az oprendszert vagy mit:STudom, hogy nyakatekert de nem tudom jobban megfogalmazni
Köszi előre is a segítséget
-
sysrq
őstag
Tudja valaki hogyan lehet szétszedni a WD MyBook Essential sorozat házait?
Kívülről nincsen csavarhely, feszegetésre nem reagál, törni nem kellene. -
fireproof
őstag
Nem tudjátok mi lehet a baj hogy alapból rendszergazdába lép be a gép ez oké is de amikor átjelentkezek az én szintén rendszergazda fiókomba akkor kb 15 mp után ezt írja ki ez miért van :? [link] [link] beatda a kulcsot a vinyó vagy mi? vagy vírus?
-
sgbo
csendes tag
Kérnék segítséget, tippeket (bár sztem úgyis az lesz hogy visszaviszem a boltba)
Lényeg hogy vettem egy új 640-es WD vinyót. Amikor betettem a gépbe a Win feltűnően lassan bootolt. A lemezkezelőben látszott a vinyó de semmit sem lehetett kezdeni vele. Végül egy Win telepítő cd-vel sikerült formázni ahogy kell.
Utána jön a lényeg Win elindul, látja a vinyót ahogy kell G meghajtóként, úgy néz ki mintha működne, másolni még tudok rá (egyszer), de olvasni v törölni már nem. Win kiirja hogy hardverhiba miatt a másolást nem tudja befejezni. Újraformázni nem lehet, scandisc sem hajlandó elindulni, sőt még Partition Magic sem indul el, hibaüzenetet ad.
Szóval gondolom hardver hiba és csere, vagy lehet vele vmit kezdeni ???
-
válasz
cascada #10389 üzenetére
Régen bevált szokás volt, hogy ilyenkor hűtőbe tettük az ilyen vinyókat estére - és sokszor be is jött.
Az a 44 fok nem pont ideális, bár még nem halálos; szerintem tegyél arra is egy ventit vagy valami hűtést és akkor remélhetőleg sokkal ritkábban fog kattogni. Ja, és közben nézz ki egy másik HDD-t is lassan.
Nem feltétlenül kell megakadnia, ha az nem tünet, attól még nem egészséges.
-
cascada
senior tag
válasz
liksoft #10388 üzenetére
Szia!
Értem. Nagyon köszönöm a gyors választ
Az ér valamit ha figyelgetem a hőmérsékletet? Vagy már annyira tönkremehetett hogy nem teljesen hőmérséklet függő?
A rendszerwinyóm csak ugy hűtés nélkül van a házban. Most éppen 35 fokos, de van hogy 42-44 fok, aztán visszacsökken 40-re. (HDSentinel alapján 96%-os kondíció.)
A másik winyóm állandóan 19-23 fok között mozog (arra vettem hűtőventit, HD Sentinel: 99%-os a kondíció.)
De ez gondolom nem jelent sokat, mert bármikor meghalhat.
KösziSzerk: még annyit, hogy mivel ez a rendszer winyóm: nem kéne megakadnia akár csak egy fél mp-re is a filmnek, vagy zenének, vagy bármi más futó programnak, amikor kattan egyet a winyó?
-
liksoft
nagyúr
válasz
cascada #10387 üzenetére
Akkor megvan a baj. Ma hidegebb van mint tegnap volt. Vagyis, ha túlmelegszik, akkor hibázik (feltehetően servo hiba a winyón belül), és alaphelyzetből indít restartot az egyik winyód. Tessék hűteni, de már kaphatott annyit, hogy nem tartom túl stabilnak. Vagyis létfontosságú anyagot ne tarts rajta, ha nincs meg máshol is.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Már irtam korábban. A gépemben van egy 400W-os Coolink táp, 2db 120GB-os Maxtor winyó, meg egy DVD író. Az egyik winyó időközönként véletlenszerüen kattant egyet, mintha ujraindult volna, aztán lehuztam az egyiket, és a rendszer winyó is csinálta (bár lehet előtte is csak az kattogott), egy IDE kábelen vannak, mindenesetre vettem uj IDE kábelt. Pár hétig jo volt, de tegnap ismét elkezdett vmelyik (v. mindkettő) kattogni. Van hogy 20 mp-enként. Kikapcsoltam a gépet 15 perc mulva vissza és eltelt 2 óra mire kattant. Ma pl 5 órája megy a gép, winyó kattanás nélkül.
Az Everest a +5V-os feszültségre: 5,05V-ot ir általában, de van, hogy 5-10mp-enként le-le esik 4,92, illetve 4,87V-ra.Az Everestnek lehet vajon hinni? (ECS alaplap), és ha igen akkor nem alacsony a 4,87V-os érték?
Ha nem a táp a hibás akkor még mi lehet?
Köszi
-
-
djxp01
senior tag
Hallottam, hogy a WD Essential (500gb) my passport vinyókra nem lehet másolni 4.2gb-nál nagyobb file-okat? Ebben mennyi igazság van ?
A másik kérdés , hogy esetleg ezeknek a külső vinyóknak az élettartamuk nem kevesebb mint a beépített klasszikus vinyóknak?
-
gabo89
senior tag
hali!
A hd sentinel, idézem ezt irja: "A merevlemez UDMA mód 2-ben üzemel, mely a sebességet korlátozza 33 Megabájt/másodpercre. Javasolt 80 eres szalagkábel használata ha a vezérlő ennél gyorsabb átviteli sebességet is biztosít.
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.Nincs szükség beavatkozásra."
a teljesitmény 67%
a kondició 100%
valami baj lehet a merevlemezzel vagy ez normális?
a merevlemez egy ata hitachi 250gb, az alaplap pedig egy asrock p4vm890 -
Calibos
addikt
Üdv
Lehet hogy rossz topikba írom. 1 winyora szeretnék 2 operációs rendszert telepíteni.
3 partíció lenne összesen:
1part: WinXP rendszer
2part: WinXP játék, zene, film
3part: Win7Jó ez így vagy érdemes a Win7-t külön winyora telepíteni?
-
8nemesis8
veterán
Köszi mindekettőtöknek.
Sajnos csak pénteken korán leszek otthon. Akkor átteszem másik házba. Ha meg nem jó akkor még asztali gépbe, ha az sem segít akkor szervíz:S -
8nemesis8
veterán
válasz
Zeratul #10370 üzenetére
Jah én is erre gondoltam azonban ,már időm nem volt másik házba beletenni:S De nagyon mérges leszek ha vadonatúj winyó megadta magát 10-15óra használ után és 300GB adatomat elnyelt:S
Olyan hangja volt, hogy mintha megpróbálná felpörgetni de nem megy neki és újra próbálja:S
Lehet esélyem, hogy csak a ház halt meg? -
8nemesis8
veterán
Hy!
Most reggel indítanám a külső winyót erre csak ilyen nagyon hülye hangot ad ki olyan 10szer egymás után és ennyi, nem pörög fel a winyó. Tegnap még bőven használtam. Zsír új WD640es winyó van benne. Alig ment még 10-15órát.
Mi lehet a gond? -
petrelli86
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10367 üzenetére
poén volt csak, nekem is leesett hogy az 50akárhány fokos vincsónak nem megfelelő a hűtése, ezért is tanácsoltam hogy szereljen be egy 12x12-es ventit, hátha segít a dolgokon..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
petrelli86 #10361 üzenetére
Idézem liksoft hozzászólását:
"Hőmérsékletek!Hosszú üzemeléshez:
3,5" Normál működéshez: 25-40C° , erős terhelésnél lehetőleg 48C° alatt.
2,5" 25-45C° , 55C°-ig.Ha nincs más lehetőség, és használni kell, akkor 4-5C° plusz hőmérséklet még elmegy. Viszont vigyázat, ugyanis ilyenkor ha alkatrészhibás (chiphiba), sokkal könnyebben hal meg "gyorshalállal".
Célszerű a gyártónál megnézni a típus ajánlott működési hőmérsékletét. Ha hosszú távra tervezünk, akkor 10-5C°-al módosított határértékek között (0-50C° helyett 10-45C°) várható a legkisebb meghibásodás. (Bár van olyan gyártó amelyik 60C°-ig adja meg a drive működési hőmérsékletét, célszerű 50C° fölé nem túlzottan engedni.)"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#10358) petrelli86: "de amúgy működik nem??nem mind1 hány fokos?
" Remélem ez csak vicc akart lenni, nem komolyan mondtad.
-
Kórájszevön
csendes tag
válasz
petrelli86 #10365 üzenetére
Aha! szal nem drágák.
Kösz a helpet! -
petrelli86
aktív tag
válasz
Kórájszevön #10364 üzenetére
nézd csak: ventik
a srác egész jóáron nyomatja.. -
Kórájszevön
csendes tag
Mennyibe kerül egy ilyen venti?
Most mindenben csak a hibát keresem mert prime alatt lefagyott a gép, de hibát azt nem talált. -
petrelli86
aktív tag
válasz
Kórájszevön #10360 üzenetére
én azt nem mondtam hogy nem árt neki
biztos kellemesebb lenne a vinyónak, ha szerelnél elé egy 12x12-es ventit.. -
Barney™
aktív tag
válasz
petrelli86 #10361 üzenetére
50 fok fölött nem igazán tesz jót a hdd-nek hosszú távon
-
Kórájszevön
csendes tag
válasz
petrelli86 #10358 üzenetére
Ezek szerint nem árt neki az állandó 50 fok. Ha nem akkor mindegy
-
Barney™
aktív tag
válasz
petrelli86 #10358 üzenetére
egy nem túl jól szellőző házban, venti nélkül simán meglehet az 50fok
-
Barney™
aktív tag
válasz
Kórájszevön #10355 üzenetére
nem igazán normális, nincs előtte ventilátor?
-
Kórájszevön
csendes tag
Hali!
Kicsit sokallom a hdd-m (WD2500AAJS) hőjét. Inditaskor 36 fok, de pár percen belül már eléri az 50 - 54-et és 48 alá sose megy. Ez normális? Előre is kösz! -
adm
őstag
válasz
liksoft #10336 üzenetére
lehet, hogy rossz következtetést vontam le, de mentés közben elég jól behatároltam az érintett területet.
van egy könyvtár, amiben van 22db ~400megás avi. ezek olvasása, másolása eredményezi a fizikai tüneteket; szaggatás, dermedés, vinyó kikapcsolás.
létezik, hogy ezeket békén hagyva használható még a vinyó?
ha ezeket a fájlokat vagy a partíciót törlöm mi történhet?
a bad sector fizikai behatás nélkül egyből garanciális eset?előre is köszönöm a válaszokat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kartács #10347 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem, Gigabyte alaplapok esetén volt hasonló kompatibilitási gond. Sajnos a drive kapacitását is vissza kell állítani teljes értékre, mert a BIOS azt állította el. Kell BIOS frissítés, és drive helyreállítás is. De nem biztos, csak emlékezetből írom. Használd a keresőt, biztosan találsz útmutatást.
-
Kartács
aktív tag
Szevasztok!
Az mitől lehet (haverom problémája) vett egy 1TB SATA vinyót és a BIOSban is meg a BOOT menüben is csak 32MBosnak látja :S Particionálásnál sem tud megadni nagyobb értéket neki... -
liksoft
nagyúr
Már a CHKDSK-val is "helyre tette". Csinált egy konvertálást aminek az adminisztrációja hiányzik nagymértékben, majd visszacsinálta a hibás adatokkal, majd a duplán hibásat kijavíttatta a CHKDSK-val! Itt már csak a harakiri segít.
Egyáltalán hogyan ugranak neki, ha nem futott CHKDSK a művelet előtt, sőt, célszerű defrag-ot is futtatni.
Itt csak RAW recovery jöhet szóba, de ott ahol keresztbe linkelés van, ott lesz nagymértékű töredezettség is. Így a RAW recovery is csak korlátozott mértékben tud adatokat visszahozni.
Régi mondás: "Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos!"
-
Hukimoo
csendes tag
hali!
kérdés nagyon egyszerű. VISTA alatt partícionálta egy vinyót 2 partícióra. ( ntfs)
raktam rá pár giga zenét, stb..
beraktam XP-s gépembe a vinyót, a gép nem látta partíciókat, de a vinyót igen.
kérdés: hogyan tudom a partíciókat XP alatt megjeleníteni, nem akarom ujra formázni xp alatt, mert vesznéek az adatok. -
kb05
csendes tag
Hello!
NTFS-ről konvertáltam egy meghajtót FAT32-be Partition Magic-ben. Kb 90%-nál kaptam egy hibaüzenetet: "Cross-linked files were found." Nem tudta befejezni a konvertálást.
Azóta semmi nem elérhető azon a meghajtón.
Látszanak a mappák, de nem lehet egyikbe sem belépni mert "The file or directory is corrupted and unreadable."
A Partition Magic hibakeresője ezeket találja: cross-linked files, file size does not match FAT allocation for file, one or more lost clusters are present.
Megpróbáltam visszaalakítani NTFS-re, de nem sikerült a hibák miatt. Azt írta ki a Partition Magic, hogy futtassam le a CHKDSK /F-et hibajavításra. Megtettem, elvileg ki is javította a hibákat, de továbbra sem kezeli a meghajtót és konvertálni sem tudom.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Mindenem azon a meghajtón van, nem formázhatom.Köszi előre is, üdv!
-
adm
őstag
üdv
van egy 10 hónapos samsung HD103UJ hdd-m.
délelőtt menet közben kikapcsolt, kábel igazítás/csere és restart után pár percen belül szintén kikapcsol.a hd sentinel 1 hibás és 7 gyenge szektort talált. a kondícióját 81%-ra értékelte.
szinte folyamatosan megy, de állandóan venti hűti, így a hőmérséklete ~35fok körül mozog.asus p5w64ws.pro alaplap (ich7r)
chieftech gps500 tápvége? vagy tehetek még valamit?
mire ezt megírtam szintén kikapcsolt.
bootolás után a hd sentinel nagy tesztje nem tud lefutni. -
feco88
tag
sziasztok
adott egy MSI -KM4M alaplap. Aza gondunk vele, hogy a BIOS-ban felismer bármilyen ATA-s winyót de amikor rendszer telepitésre kerölne a sor betölti az adatokat ( win xp sp2 ) és már nem jutunk ell odáig ahol a partíciót kell kiválasztani. Egyetlen Quantum 15Gb-os winyóval hajlandó elindulni de arra meg 2-2.5 óra egy XP telepitése :S a BIOS-ban megvan minden rendesen. Ha valaki tudna gyors válaszával segiteni nagyon megköszönnémElőre is köszönö a válaszotokat
-
liksoft
nagyúr
válasz
jhonnycage #10330 üzenetére
XP-nek install során a SATA driver-t meg kell adni, különben nem látja a winyót. Esetleg ha az alaplapon be lehet állítani a kompatibilis üzemmódot arra a SATA csatornára, akkor standard IDE (ATA) csatornaként kezelheti az XP. Ehhez a BIOS-t kell tudni állítani, de függ attól, milyen controlleren van. Ennek beállítását az alaplap témájában tudod megkérdezni.
Fontos adatokat SOHA nem szabad csak egy eszközön tartani, így ha erre átmentetted az adatokat, készítsd el a biztonsági másolatot is (DVD-re, vagy harmadik winyóra). Utána a rendszer felrakása már sokkal kisebb veszéllyel fog járni.
-
jhonnycage
csendes tag
kedden vettem 1 Samsung 320Gbos sata2 es vinyot és olyan problemam van hogy biosban sehogy sem tudom detectelni.... bootnal latja mmint amikor megadom h melyikrol bootoljon...xp telepitoben sem latja...pedig ezen szeretnek 1 particiot a rendszernek... viszont haverom eljott es "megcsinaltuk" ugy hogy winben latom a vinyot sot mar masoltam is ra... pls vki segitsen mert a masik vinyom a halálán van !!! PLS HELP elore is THX
-
liksoft
nagyúr
válasz
dances #10326 üzenetére
A "Saját gép"-re viszed az egeret, és ott NEM bal egérgombbal, hanem a JOBBAL klikkelsz. Utána kiválasztod az előugró menüből a kezelést. Ahogy elindul a program, azon belül a "lemezkezelés"-t kell választani, és ott tudod particionálni a drive-ot. Partíció kijelölése nélkül nincs formázható terület.
-
dances
tag
Üdv mindenkinek!
A problémám, melynek megoldásához segítséget szeretnék kérni, a következő lenne:
Vásároltam egy Samsung HD753LJ típusú vinyót (a PATA-s mellé), de mivel az alaplapomon csak PATA csatlakozók vannak, vettem egy PCI-os SATA vezérlőkártyát is.
Eszközkezelőben a lemezmeghajtóknál megjelenik ugyan az új vinyó (a SATA-s kártyát is sikeresen telepítettem), de sajátgépben és Total Commanderben nem, s így nem tudom formázni.
(A gép indulásakor F4-gyel bejön valami, ahol elvileg az új vinyót lehetne RAID-be kötni és low level format-tolni.)
BIOS pedig csak az IDE-seket látja.
A gépen XP SP3 fut, az alaplapom: Abit NF7.
Kérem, ha valaki tud, segítsen, mert én nem igazán vagyok otthon ebben a témában. -
Kernel
nagyúr
válasz
windovslive #10315 üzenetére
Előfordulhat ilyen, ha például lopott telepítő CD-t használsz, ahol az i386 mappában egy winnt.sif nevű fájlt látsz, benne a sorozatszámmal és egyéb, előre beállított adatokkal.
-
NFree
addikt
Hali srácok a probléma a következő képen látni fogjátok [link]
Nincs fél éves , kifog nyiffanni ?
A másik kettő tuti , csak ezzel van baj, vagy nem nem értek hozzá.
Lehet gariztatni? Vagy mi a teendő?
Köszi -
techie_guy
tag
Köszi a válaszokat!
Egy alaplap elem kiszedés berakás megoldotta. A gép maga szinte semmit se csinált. Egy halk processzor hang, meg a HDD mintha próbálkozott volna valamit, aztán semmi, csak a ventillátor pörgött.
-
Biriboyka
senior tag
válasz
techie_guy #10317 üzenetére
Esetleg egy másik táppal, de lehet alaplaphiba is szóval sokminden.
-
Imco
őstag
válasz
techie_guy #10317 üzenetére
Nem valószinű. Egy BIOS resettel probálkoznék még.
-
techie_guy
tag
Átmentem ismerősömhöz, mert mondta hogy bekapcsolásnál hibát ír ki a gépe. Megnéztem biosban és a floppy volt beállítva first boot devicenak, gondoltam ez a probléma (most meg nem mondom mi volt a hibaüzenet, de ilyesmi problémára utalt) ezért átállítottam HDD-t az elsőnek. Utána restart és kész, hulla az egész. A monitor egyáltalán nem kap jelet és még az a pc hang csippanás sincs és a gép se jelez semmi merevlemez aktivitást, egyszerűen áll az egész. Lehet, hogy ettől az állítástól romlott volna el vagy a HDD ment galyra?!
-
CollectoR
aktív tag
Bevittem ma a szervizbe, ott azt mondták, hogyha még az adataim le akarom menteni, ne adjam be, mert többé nem fogom látni (értelemszerűen a gyártónak küldik vissza). Így most kölcsönbe kellene vadásznom egy ilyen elektronikát, mert valószínű az a bűnös.
-
windovslive
csendes tag
Hello mindenkinek!
Az lenne a problémám hogy mikor ujra szeretném telepiteni a gépet akor nem tudom frisiteni !! Ez akkor jelenik meg ez a probléma amikor telepiteném az xp-t és ahogy kéne tovváb lépnie a telepitésnek nemk ad be formázást és olyan problémám is van hogy ujj partriciot se enged csinálni a régit nem tudom letörölni!!!
ez mért van?? vagy valami megoldás van rá?? -
liksoft
nagyúr
válasz
CollectoR #10312 üzenetére
500GB ~ 120db DVD ~ ugyanannyiért. Igen, idő, de nagyobb biztonság. Igen, a DVD nem mentésre való - de egy gépben 2 winyó vírus, túlfesz ellen nem véd. Vagyis nem tökéletes, ennek ellenére inkább DVD. Ami meg nélkülözhetetlen (családi fotók) azt 3 példányban írom ki. Legalábbis én. És 2-3 winyón IS megvan.
-
CollectoR
aktív tag
válasz
CollectoR #10312 üzenetére
Bocs, nem hitachi, hanem seagate-re szól 2012-ig a gari. A garancia érvényesítésével soha nem volt probléma, már jó 10 éve vásárolok az aquánál.
Attól is tartok, hogy ha valamilyen módon működésre bírják a szervízbe a vinyót, ott akárki hozzáférhet fontos adatokhoz, amik nem kerülhetnének más kezébe. Gondolom van valamiféle nyilatkozat, hogy nem turkálhatnak kedvükre a vevők hdd-in. -
CollectoR
aktív tag
válasz
liksoft #10311 üzenetére
Nem mondtam, hogy a hd sentinel mindenható, vagy hibás.
Épp azért vettem 500-as vinyót, mert nem férnek rá kisebb hordozóra az anyagaim, és ebből kifolyólag nem is tudom lementeni az összeset, csak ha kettőt veszek. Amúgy van a gépben egy 60-as és az egyik 'rossz' 160-as (3% kondícióval, és egy halom bad sectorral), és utóbbin CSAK és kizárólag átmentések vannak, de mivel 160-ra nem fér rá 500 giga, ezért nem tudtam mindent lementeni. 3 windows van fent a gépen (illetve már csak 2), éppen az ilyen esetek miatt.Hosszú garanciáról annyit, hogy a samsungból az 5 éves garisat vettem. A hitachi garija 2012-ig szól.
Tápot cseréltem, mint említettem, FSP-re. A kis 60-as maxtor már legalább 7 éve működik, szóval annak is meg kellett volna halnia, ha valami gond lenne a géppel.A mostani vinyó vásárlásánál már nagyon gondolkodtam, hogy 500-as helyett 2 darab 300-as körülit veszek, és két helyre mentem az adataim, valahogy spórolósabban. Mostmár biztos, hogy ez lesz, többször ezt nem fogom eljátszani.
-
liksoft
nagyúr
válasz
CollectoR #10310 üzenetére
Áruld el, a hirtelen szívleállást és halált mivel jeleznéd előre?
A HD Sentinel sem mindenható. Ha a drive öregedése vagy kezdődő hibája alapján ad valamilyen visszajelzést, arra képes reagálni. Viszont ha hirtelen hal meg, arra nincs előrejelzés. A hibát ott követted el, hogy az előző három eset sem tudatosította Benned, a fontos adatokat archiválni kell. Vagyis nem csak és kizárólag egy példányban éles rendszerben tárolni. De ezen már túl vagy.
Hogy milyent? Nehéz megmondani, hiszen mire kiderül (van tapasztalat), már az utána lévő szériát sem kapod meg a boltokban, nemhogy azt amit keresnél. Adatmentéses szempontból a WD szenvedés (amíg megy egészen jó!), a Hitachi kézben tartható (kiváló környezetet követel - tápellátás, hűtés), Seagate (Maxtor) menthető (a régebbi szériák talán jobban sikerültek), Samsung jól menthető (elég változatosak a visszajelzések - nagy a szórása).
Akkor most melyiket, ráadásul a fenti meglátások már a kifutott szériákra vonatkoznak úgy, hogy hiányolják a kereskedelmi adatokat (csak adatmentéses szervíz és fórumon lévő visszajelzések). Így pedig pontos ajánlást lehetetlen adni.
Olyan drive-ot vegyél aminek hosszú a garanciális ideje. Olyan helyen vedd, ahol várhatóan tudod is érvényesíteni a gart. A fontos adatokat archiváld.
U.i.: Ahol ennyi drive meghal, ott valami más gond is van. Legtöbbször tápellátás (hibás tápegység, csatlakozó, zavart és/vagy ingadozó 230V), üzemeltetés (túlmelegedés, tuning, gép fenyítése, statikus kisülések, stb...). Esetleg érdemes lenne utánajárni.......
-
CollectoR
aktív tag
Épp most halt meg zsinórba a 4. nagy vinyóm. Ez egy seagate 500gb-os, és mai nap nem ismerte már fel a bios. Talán 3 hónapja vettem. Az előző samsung 320gb-os volt, az is kb. 3 hónapig bírta. Az előtt már nem is tudom. De azokról legalább le tudtam menteni az adatot, de jelenleg totál esélytelen, mivel semmi sem látja hogy létezne. Persze marha jó dolog a garancia, de immár negyedszer kezdhetem újra összeszedni az adatok egy részét, a másik fele meg pótolhatatlan. Még az előző vinyó cseréjénél mondtam a szervizesnek, hogy adjon már valami tanácsot, hogy milyet vegyek, nehogy megint bekövetkezzen.. és íme ismét.
Közben már volt tápcsere is, mert az is meghalt, szóval nem okozhatja az a problémát.Tudtok valami működő vinyót ajánlani?
Ja még annyit ehhez, hogy a HD sentinel a RAW error diagramon állandóan többszáz millió hibát írt rá naponta. De nem jelzett semmit előre (az előző vinyóknál legalább kiírta hogy namost sürgősen tegyek valamit, mert vége a dalnak)
-
DeSanto
őstag
Sziasztok!
Reggelre elkezdett a gépem fagyogatni és ez a kép várt: [link]
Vihetem vissza gariban?
Nem tudtam se inicializálni se semmi. -
Biriboyka
senior tag
válasz
Sk8erPeter #10305 üzenetére
A többi vinyó hibátlanul megy.
-
Biriboyka
senior tag
Nem látja semmilyen op a merevlemezt. Tudom, hogy meghalt, mert amikor a külső merevlemzetartóba beteszem akkor felpörög majd kattogni kezd. Nem is az adatmentés érdekel, mert azt meg tudom csinálni hanem az, hogy nem lehet valahogy újra életet lehelni bele kb 1/2 órára amíg leszedem az adatokat? Mondjuk mi van akkor ha megütögetem?
-
tetrix
tag
- van egy wd6400aaks hdd,melyet tárolásra használok,nem fut rajta rendszer.ha letöltési helynek adom meg az egyik partícióját,egy nagyobb fájlnál,letöltés közben eltűnik.Hibaüzenetet dob hogy a meghajtó ahová a partíció parancsikonja mutat nem elérhető...
-a fent leírtakon kívül működik rendesen,csak ha letöltök rá akkor nem oké valami.
a hdd-nek fizikai baja,szektorhibája nincs.
mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest