- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ginew
aktív tag
hali all, létezik olyan átalakitó hogy satás vinyót patás IDE kábelre rálehessen dugni, ill ugyanez dvd iróval is? alaplap csak 4 satát kezel, de rámszakadt 6db vinyó.. vhogy rá kellene kötni.. esetleg vmi vezérlőkártya létezik?
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy hibás Maxtor DiamondMax 10 200 gigás atás vinyóm. Azt produkálja, hogy kinyírja a tápot, mert bekapcsoláskor úgy leterheli, hogy még a hűtőventi is csak fél másodpercre tud elindulni a tápban. Aztán meghal az egész. Kipróbáltam több gépben is, de mindenhol ezt csinálja. Eleinte úgy kezdte, hogy elindult a gép, aztán kikapcsolt, majd el se indult, csak ment a táp, aztán jött ez a mostani állapot. Az elektronikára gyanakodtam, hogy zárlatos lehet. Levettem az elektronikát, gondoltam ha a mechanikus rész szar, akkor simán az elektronikával még el kéne indulnia a gépnek, de ugyanazt produkálja. Erősítsetek, vagy cáfoljatok meg, a hiba megállapításával kapcsolatban. Valamint ha tényleg ez lehet a hiba, akkor valaki tudna segíteni abban, hogy hol tudnék szerezni egy újat helyette, mert nem nagyon találok ilyen típust sehol. Az elektronika kódja: B2GBA. A segítséget előre si köszönöm mindenkinek.
Üdv:
spgabor -
meszi16
tag
Sziasztok!
Multkor történt egy olyan baleset, hogy megbolondult a gépünk tápja (hozzáértő szerint túlszaladt benne a feszültség) és kinyírta a gépben a HDD-ket, CPU-t, alaplapot. Volt a gépben 2 db tipusra egyforma 40 gb-os maxtor winchester, mindkettő nyáklapján kiégett 1-1 Ic. Az lenne a kérdésem, hogyha én a nyákot kicserélném egy ugyanolyanra mint ami a Hdd-n van, akkor elképzelhető hogy működne? B8FED a nyák tipusa, már tettem rá B8FEA és B8FEC nyákot, gondoltam hátha nem számít sokat az az egy betű eltérés, de sajnos nem jártam sikerrel, az egyik nyák még megpörgeti a vinyó motorját mindkét HDD-n, de a másikkal nem csinál semmit. Légyszi segítsetek hogy ezzel lehet-e még valamit csinálni vagy már ne is vesződjek vele? Köszönöm előre is! Üdv. -
Kernel
nagyúr
válasz
djxp01 #11789 üzenetére
Kézenfekvő módon a WD honlapján találsz programokat, ha nem is emlékszem, tud-e akusztikát szabályozni, de van program. A fejszerelvény vezérlőáramát lehet ilyenkor módosítani, vagyis kevésbé zajosan fog "kaparászni".
Fordulat meg nyilván meglepő elvárás, rugóerő és fordulat bizonyára egymáshoz van hangolva a kívánt légpárna érdekében, anélkül meg érdekes lenne...
-
tomp
félisten
válasz
djxp01 #11789 üzenetére
Erre van a zöld vinyó. Azok csak 5400-at forognak.
Manuálisan lassítani nem lehet. Az akusztikai beállítás sem a fordulatot állítja.Windows 7 alatt alapból nem lehet az akusztikát állítani. Csak Xp alatt és DOS alatt megy. Az infók alapján pedig le van tiltva az AMM. Azaz a WD spéci progijával kell először engedélyezni.
-
Agyas
aktív tag
Helló
Van egy raptor (74gb) vincseszterem. Játszottam, majd elindítottam egy töredezettségmentesítést és kimentem. Mire visszajöttem egy kék képernyő fogadott, újraindítottam de a win töltésnél megfagyott és a vinyó csak kattog. Betettem egy másik rendszervincsesztert mellé a raptort. Az xp bootol majd kiírja ellenőrizni kell a konzisztenciát. Elkezdi majd hibát talált és utána azt írja, hogy A fájlrekordszegmens (300) olvashatatlan. A zárójelben lévő érték mindig egyel nő és elmegy 130ezer valameddig majd xp betölt de a vinyót nem látom a sajátgépben csak hallom hogy kattog. Mi lehet a baja? -
djxp01
senior tag
Sziasztok! Annyi lenne csak a kérdésem, hogy ugyebár 7200at fordulnak percenként a lemezek a vinyóban. Van-e arra lehetőség ennél a HDD-nél, hogy valamiféle lelassítást csináljak manuálisan (ha pl csak egy filmet nézek, nem másolok stb) hogy az élettartamát növeljem a HDD-nek. Láttam valamiféle akusztikai beállítást, de sehol sem tudtam engedélyezni ( Windows 7/HDD sentinel) Tud valaki segíteni, hogy milyen programmal lassíthatnám lejjebb a vinyó pörgését alacsony kihasználtság idejére? HDD sentinellel nem sikerült, mert azt írja hogy nem támogatja a hdd az akusztikai menedzsmentet (közben meg támogatást ír)
Lemez modelszám,WDC WD6400AAKS-00A7B2
Lemez revízió,01.03B01
Energiatakarékossági üzemmód,Aktív
Akusztikai jellemzők,Beállítás
Akusztika Menedzsment,Támogatva
Akusztika Menedzsment,Letiltva
Jelenlegi akusztikai szint,Maximális teljesítmény és hangerő (FEh)
Ajánlott akusztikai szint,Minimális teljesítmény és hangerő (80h)
Energiagazdálkodás,Támogatva
Lemez család,Caviar SE16
Akusztika (Pihenő üzemmód),"2,5 Bel"
Akusztika (Minimális teljesítmény és hangerő),"2,6 Bel"
Akusztika (Maximális teljesítmény és hangerő),"2,9 Bel"
Felpörgési áramfelvétel,1 085 mA
Teljesítmény (pozícionálás),"8,3 W"
Teljesítmény (pihenő üzemmód),"7,7 W" -
CSorBA
őstag
Nem feltétlen probléma, csak érdekesség:
Van egy WD 250Gb-s winyóm. (WD 2500KS-00MJB0)
Ilyen backup winyó, ritkán használom. Most épp vmit töltök, ezért rádugtam a gépre, de nem a gépházban van, csak így mellette.
Nah az érdekesség pedig: Nem csinálok semmit, csak megy a gép, akkor olyan 45-46fokos. (meleg van no...) De ha elkezdek tölteni, egy (50Gb-os torrentet), akkor pedig 36fok környékére lehűl. (HDD sentinel szerint, de kézzel is érezhető eléggé).
Nem fordítve kéne lennie? -
Kernel
nagyúr
válasz
Digital #11783 üzenetére
Persze, mert biztos nem az a gond. Ha már egyszer fent volt az XP, ő megformázta magának, ahogy kell, mellesleg a formázásba beletartozik a partíció első szektorának (bootszektor) felülírása is, úgyhogy nem volt azzal gond, ilyen szempontból.
Vinyóval lehet valami, meg kellene próbálni végigírni az egész lemezt a KillDisk-kel vagy bármi hasonló zero fill programmal. Hibás szektornál el fog akadni, esetleg hátha a felülírástól rendbe jön a vinyó.
Egyébként XP-nél a gyorsformat nem nézi végig a lemezt, míg a "rendes" formázás végigolvassa a szektorokat és csak utána formáz.
-
Digital
addikt
Hali!
Ubuntuval küszködtem a merevlemezem 10gb-os particiójaán.
Meguntam, leszedtem, ( javító módban "fixmbr"), viszont a frisen telepített XP random fagyogat, újraindul, állandóan lassú. Sokadik telepítés után (az utolsó pár telepítésnél fagyás közeli állapotot produkált, egy egész délelött akart formázást egy 40-es vinyón) már nem tudja formázni a particiót! Elméletileg a vinyó üres nincs rajta semmi oprendszer. Valahogy meg lehetne formázni, hogy települjön az xp? A legjobb volna mindent legyalulni! (Boot szektort is!) -
asthma
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne (ami ma jelentkezett), hogy ha bent van a mobilrack a gépben (nálam az F: ), akkor nem töltődik be a windows, mert a windows-os boot képernyőnél a csík mozog, de a gépház elején a töltést jelző "kis piros led" folyamatosan világít, ergo lefagy ott
Vártam már 5-15 percet is, de nem történt semmi. Ugyanakkor, ha nincs bent a rack, akkor betöltődik a windows, de nagyon-nagyon lassan (kb. 5 perc) - a gépindítástól számítva, beleértve az elején futó dos-os cuccokat is. Esetleg bios-ban kéne valamit állítanom?
Nem tudom, hogy esetleg számít-e az, hogy BIOS-ban IDE Channel 4 Slave-n van a rackes vinyó?!Szeretettel várom az ötleteket, megoldásokat
Köszönettel
asthma -
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum #11778 üzenetére
Én azt tervezem, hogy majd veszek egy új házat jövőre, mivel most nincs is túl sok lovém (30k kéne giga cupio-ra) és nemsokára jön az ősz, amikor a gépem átlag hőmérséklete kb 5fokot csökken (hidegebb nyári napokon is ez a helyzet). Gondolom egy olyan ház, ahol elől-hátul van 1-1 12cm-es venti, az szellőzik annyira, hogy nyáron is, játék közben 45fok alatt tartsa a vinyót. Most 27fokos szobában, ház ventik nélkül, játék közben max 48fokig megy fel a hőmérséklete (pedig nem is ezen vannak a játékok...).
Hát nem teljesen ilyen, de nagyon hasonlít. Az összes vinyó nagyjából így néz ki.Sajnos HDD témában nem vagyok túl jártas.
-
válasz
vzsryl #11777 üzenetére
Erre azt mondom fűtsön, van egy 6*6-os venti a HDD-m felett, ez hőmérséklet változásra emeli a fordulatát, ergo kuss van, de ha meleg van felbőg, azaz pl game alatt, ha kilépek pár perc és visszahűti a HDD-t. Új házamba ez már nem fog kelleni nem tudom mi lesz vele, majd kitalálom. Neked is kb ilyen a kicsike? [link1] [link2] [link3] [link4] és elég vad a hangja amikor kikapcsol.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum #11776 üzenetére
Sajnos a hőmérséklet felmegy 45fok fölé is játék közben, mert akkor a proci és VGA is befűt, a házamban meg egy venti sincs (és ebben a házban már nem is lesz, majd ha cserélek...). De szerencsére olyan fajta vagyok, hogy naponta max 2-3x játszok, és általában max 30-40 percig. Sztem ennyi még nem árt neki. Ez egy Hitachi, bírja ez bázeg.
A hangja csak a teszt alatt ilyen brutális, tehát nem zavaró annyira, hogy maszekoljak neki egy ilyen "hangszigetelést". -
válasz
vzsryl #11766 üzenetére
Nekem is van egy IBM Hitachi 80Gb ATA100-asom és tök normi ha kalapál!
Lassan nagyon fog mert újra aktívan fogom használni.
45 fölött tartósan ne legyen HDD-d. De nyilatkozzon a szakértő.Kicsit más ha már hangszigetelés:
[link]
[link]
[link]
Ijesztő belátom, de nem megyek 41 fölé akkor sem ha bent 34 fok van és nem zajos!Beta állapotok: [link] [link] Ezekkel csak egy baj volt! Nem fért be a gépbe, a hűtés ezzel ellentétben jó volt!
-
Kernel
nagyúr
válasz
warrior28 #11774 üzenetére
A fotókon látható HDD-tartólemezek alá vastag szivacsot helyezve, ház aljába letéve, nem búg például. Kettő közé még valamilyen lemez, ami merevíti a szivacs felületét, hogy ne süppedjen bele a szerelvény talprésze.
http://prohardver.hu/tema/hdd_problema_segitsetek/hsz_10973-10973.html
-
warrior28
aktív tag
válasz
warrior28 #11737 üzenetére
Tudnátok egy topikot, ahol válaszolnak e kérdésemre (mivel itt nem...)?
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Nem tudom, hogy ez probléma-e, de a most vásárolt Hitachi Deskstar 7K1000.B vinyóm egy kicsit kattog ha másolok rá, és a HD sentinel-es véletlen elérési idő teszt-ben olyan hangja van, mintha kis kalapácsokkal verné szét valaki. A Hitachi Deskstar P7K500-am (160GB 8MB) teljesen kussba van a teszt alatt is.
Tehát az a kérdésem, hogy normális-e ez kopácsoláshoz hasonló kattogás az elérési idő tesztben? Amúgy a kondiciója 100%-os, a hőmérséklete (teszt alatt) 45fok és nincs egy bad sector se rajta.
Egy régi 40GB-os Hitachi-m adott ki ehhez hasonló hangot, amikor dolgoztattam. -
용 Bob
senior tag
Üdv Topic!
Problémám a következő lenne,hátha vki tud segíteni:
Ma vettem észre, hogy ha mozillával (csak ezt a böngészőt használom) klippeket,videót nézek a C rendszer meghajtómon folyamatosan fogy a hely.Mintha letöltené valahova a videókat, valameilyk mappába.Ha kilépek az adott videóból abba marad a hely fogyása.
Lemezkarbantartót, ideiglenes internet fájl törlését,CC Cleaner-t már próbáltam,de csak töredékét szabadította fel az előzőleg lefoglalt helynek.
Még annyi hogy előtte lévő nap raktam fel legújabb Nod-ot...
Vista 64-em van.
-
liksoft
nagyúr
Nem, nem a fejet készítik olyanra. Parkoló zóna van a motorhoz legközelebb a lemezen, mely érdesített a letapadás elkerüléséért. Ha viszont adatterületre téved a fej, akkor ott letapad. És a sík felületek igencsak erősek. Gondold végig, mekkora erők vannak ott normál körülmények közepette is. Valamint a motort működésre, és nem tépkedésre méretezik. Ha az lenne a cél, akkor kétszer többet fogyaszthatna. Ráadásul a tulajnak esélye sem lenne egy későbbi adatmentés esetén. Ugyanis a tapadás kezelhető hiba, míg a szakadás nem.
Szerk: Nézz körül itt.
-
villamos
őstag
válasz
villamos #11757 üzenetére
Nem biztos hogy ilyen drasztikus eszközhöz kell nyúlni. Meg kell nézni az eszközkezelőben a lemezt, hátha le van tiltva, mert pl összeakad valamivel.
Esetemben a beépített webkamerával akadt össze. Letiltottam a webkamerát (amúgy sem használok ilyesmit), és máris tudtam engedélyezni a lemezt.Az ember úgy van vele, hogy a merevlemez egy eléggé érzékeny jószág, elektromechanikus szerkezet, és ha valamiért nem működik, mindjárt a legrosszabbra gondol, pánikba esik. Főleg napjainkban, amikor nem pár megabájtnyi adat veszhet el, hanem sokkal több...
-
lazlo8
tag
válasz
liksoft #11742 üzenetére
hello
hdtune lefutattam már lett egy piros ami damaged szektor az összes többi zőld
rendszereszközök>lemezkezelő ott találom az os lemezkezelőjét? (itt melohelyen semit nem látok me korlátozva van)
vagy hol van os lemezkezelője?
laptop ról van szó tehát ilyen floppy ról bootoló téma sajna nem mukodik...
thx -
villamos
őstag
A másik vinyón lévő XP kékhalálozik, lehet hogy nem tetszik neki az AMD után a C2D.Feldobtam rá újra az XP -t, hátha működik, de mivel jelenleg nincsenek meg a laptophoz tartozó driverek, így nemigen akar működni. Ma már mindehhez nincs hangulatom, holnap folytatom...
-
nonoka74
tag
sziasztok! 1Tb-os samsung vinyo újjraindítás után nem indul(sekép-sehang)!eddig semmi baja nem jelentkezett!átraktam másik gépbe,külsőházba ott is kuka!ha van valaki aki így járt vagy tud ennek ártani valamit írjon már egy pár sort!én marha 700gb cuccot tároltam rajta!
-
akos90
tag
sziasztok! nem találtam olyan topikot ahol problémámat meg írhattam volna így gondoltam ide írom! elfüstölt egy seagate 80gb-os winchesterem sajnos
egyszer csak a táp beszikrázott és vitte az egész gépet sajnos.
a winchester elektronikáján égés nyom nincs. rákötötem egy másik gépre ott a gép be se kapcsolt a halott winchester miatt és az lenne a kérdésem hogy megéri elektronikát cserélni rajta vagy nem is azal lehet a gond? válaszotok előre is köszönöm
-
villamos
őstag
Kipróbáltam a keretet másik merevlemezzel. Működik...
Tehát a merevlemez másik gépbe téve tökéletesen működik, és a keret is működik egy másik lemezzel. Most annyi ötletem van még, hogy megpróbálok betenni a laptopba egy másik vinyót, amin van egy telepítve egy XP és azzal hátha elindul... -
villamos
őstag
Nos...
Eszembe jutott, hogy megpróbálom ideiglenesen belerakni a lemezt egy másik gépbe, hátha működni fog.
A másik gép egyből felismerte, még a lemezkezelőt sem kellett elindítani. A rajta lévő xp adott neki egy betüjelet, A lemezen lévő adatok hiánytalanul megvannak... Kérdés, ha visszateszem a keretbe, és megpróbálom csatlakoztatni a laptophoz, akkor működni fog?Lehet hogy nem is a merevlemezzel van gond, hanem teszemazt a registry zavarodott össze mondjuk a gépen?
-
villamos
őstag
A következő a problémám:
Van egy usb keretem, ebbe egy Sata Samsung lemezt tettem. A napokban rendesen működött, de most valahogy nem akar egyszerűen beindulni. A bios, és a windows is látja a lemezt. A lemez kb félig tele van (volt), mérete közel 1Tb.
Bemegyek a lemezkezelőbe, és a következőket látom:
lemez 0 alapvető xGb online
lemez 1 dinamikus kapcsolat nélkül
lemez újraaktiválása... nem történik semmi
újabb kattintás: homokóra hegyek majd: a kérés határideje lejárt, így nem lehetett végrehajtani
majd megjelenik: lemez 1 dinamikus y Gb online Egyszerű kötet, kifogástalan
viszont nincs betüjele... elvileg lehet neki adni... Meghajtójel, és elérési út módosítása: hozzáadás:
A művelet nem fejeződött be, mert a partíció/kötet nem engedélyezett. A partíció/kötet engedélyezéséhez indítsa újra a számítógépet.Hát jó restart. Erre:
lemez 0 alapvető xGb online
lemez 1 dinamikus kapcsolat nélkül...
lemez újraaktiválása... nem történik semmi stb...
Valami ötlet?ui... levettem az említett lemezellenörző programot, a lemez kifogástalan.
-
lazlo8
tag
nagy a baj a laptop merevlemezemmel ha partition magic 8.0 és 8.05 se tudtam uj partíciot létrehozni mert vmi hibát irt ki? aszem mikor ujraindult vmi 1308-as hibát írt.
-
manoarc
senior tag
Sziasztok !
Ez év februári WD SATA 160GB-os vinyóm a tegnapi nap,(ARMA II játék) felrakása és elindítása után elkezdett kattogni.Elötte teljesen halk volt és sosem kattogott 1et se
(tényleg)
HD sentinel szerint 100%os kondiban van a hdd.
Próbálkozzak gariztatással,vagy esetleg van valakinek valami 5lete mit lehetne tenni?
Borzasztó idegesítő a folyamatos zaj amit okoz,teljesítményre és sebességre semmi változást nem észlelek negatív irányban.
(Nforce driver alaplaphoz fenn van,XP64 alatt hajtom a masinát.) -
Jarod1
veterán
válasz
Bajnokfoto #11729 üzenetére
a biosba is állítsd át a winyókezelést, gondolom Satás winyó..
-
artiny
őstag
Honnad lehet letolteni SAMSUNG HD753LI firmware -t...gondoltam ez segitene abban h netűnjön el a sajatgepbol a HDD mikor hasznalom egy 5-15 perc utan.
-
warrior28
aktív tag
Sziasztok!
Van 3 vinyóm (adatlapom) egy CM HAF932 házban vinyókeretekben ahol lenniük kell... Viszont bekapcsolt állapotban berezonál - van, hogy elviselhetetlenül - a ház. Tudnátok ötleteket adni, hogy mi lenne a megoldás? -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kernel #11735 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok!
Nem az én gépemben ment tönkre "tudom a szövegből úgy jön ki".
De ha max annyira fog működni hogy leszedjük róla az adatokat már megérte
a fáradozás. Ilyenekkel nemszabad szórakozni ezzel tisztában vagyok meg a szabványokkal is ismerem vmennyire.Ez a vincsi úgy jött a házhoz "ingyér" és lehet az előző tulaj gépe vágta haza a
diódát csak most jött ki rajta véglegesen.
De amúgy lényegtelen már. -
Kernel
nagyúr
válasz
Mtbsrác #11734 üzenetére
Nem szűrő, hanem Zenerdióda, ami az 5 V-os táppal paralel van elhelyezve.
Csak az a "vicc", hogy a zenerdióda ugyebár túlfeszültség hatására lesz zárlatos. Tegyük fel, ha beépítenek egy 5,6 V névleges feszültségű Zenert, akkor az kicsivel 5,6 V felett tönkre is megy Miért megy a tápfeszültség 5 V felé? Mert szar a táp. Legközelebb majd hátha a vinyót nyírja ki.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az 5 V tartósan meg van emelkedve, hanem egyes pillanatokban (bekapcsoláskor, terhelésváltozáskor) rövid időre felszökik. Olyan szintre, hogy merevlemezen védelmi céllal beépített Zenerdióda zárlatossá válik. Vagy szűretlenség miatt (táp öregedése) impulzusok vágják agyon. A zárlatos diódát valóban el kell távolítani, tehát utána lesz egy olyan vinyód (amin más vinyókhoz hasonlóan) nincs védődióda egyáltalán.
Mindamellett az is elképzelhető, hogy nem hibás a táp, csak gyengébb minőségű, nem elég stabil. Kisebb ingadozást a számítógép elvisel károsodás nélkül, tehát bizonyos határ alatt hibáztathatjuk a védődiódát is, hogy túl "érzékenyre" méretezték. Fent említett 5,6 V csak példa (szabványérték), nem tudom, milyen van rajta. Vagy léteznek integrált túlfeszvédő eszközök is, ami a Z-diódánál meredekebb karakterisztikával bír, pontosabb megszólalási értékre tudják belőni.
Innen kezdve lehet találgatni, ki a hibás? Aki nem tud műszeres méréseket végezni, soha nem lehet biztos benne, hogy esetleg táphibája van, amiből később még nagyobb baj is lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
A master / slave jumpert a kapacitás limitre tetted. Rendes helyére téve és utána átformázfa kell látni az egészet, de csak NTFS-ben tudod egybe.
-
tomp
félisten
válasz
Próbáld újraformázni ntfs-ben. Mivel fat32-nél ilyen kicsi. ntfs-ben 1xxGB-nak kellene lennie.
Mtbsrác
WD vinyón Samsung chip -
Bajnokfoto
csendes tag
Sziasztok!
Új gépembe akartam átrakni egy régi winchesteremet (Maxtor 200GB) ami FAT32-s fájlrendszerrel volt ellátva. A vista egyből kérte, hogy formázzam meg amit megtettem aztán jött a meglepetés...A 200 gigából most 31.4 gigát lát a gép ez miért van? Vissza lehet hozni a teljes kapacitását a vinyónak? Mik a lehetőségek ilyenkor?
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Nemrégien távozott egy 250-es Sata-s WD.
A nyáklapon egy (kondi???) vagy nemtudom mi füstöl
mikor ráteszem a tápot, és persze utána azonnal meg is áll
a tápegység.Kérdésem hogy ez a probláma javítható-e esetleg cserével.
Kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/090817/751225259IMG_7342_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ui:
Nemakartam miatta új topicot indítani. -
tomp
félisten
Vki hallott már a Samsung F2-ről panaszt?
-
SPC3RUN
tag
ok, csak driver kellett
-
pete_21
addikt
válasz
liksoft #11715 üzenetére
Tudom, hogy adatmentéssel foglalkozol, de nem egészen értem a válaszod...
Az üveglemezes IBM gondolom a JMicron lenne.
De arra, hogy a SATA eszközök IDE módban is ugyanakkora sebességre képesek-e, mint AHCI-ban, erre szeretnék választ kapni.SPC3RUN: Kapásból rakj fel egy chipset drivert, ha úgy se látja, akkor Lemezkezelőben adj neki betűjelet. Persze, csak akkor, ha a BIOS látja...
-
SPC3RUN
tag
Asus P5Q lapom van 2 vinyó megy sata csatlakozóval egy 80as rendszernek és 300as adatnak, a 300ast nemlátja (most telepítettem ujra a rendszert, semmi driver nincs még fennt) csaka driverek hiánya miatt van szerintetek?
-
pete_21
addikt
Hi!
Lenne egy kérdésem, biztos hülyeségnek tűnik, de itt láttam a fogalmaknál, hogy a "legacy IDE mód" csak 133 MB/sec sebességre képes. Az lenne a kérdésem, hogy ez az én alaplapomnál is így van? Tehát, ha rákötnék egy SSD-t, és nem AHCI-ban menne, akkor nagyon durván visszafogná a sebességét az, hogy IDE-ben megy?
Ui: Az ICH9-es vezérlőm nem tud AHCI-t, csak a JMicron, de nem tudom, hogy ez mennyire megbízható...
Köszi a választ! -
válasz
liksoft #11712 üzenetére
Ezzel egyet értek, de nem mindegy hogy egy HDD meddig működik hiba nélkül.
Egyszer vettem rossz HDD-t, a maxtor slim szériás 30-asát, előtte és utána sem volt rossz HDD-m. Seagate volt az első HDD-m és ezen kívül mást nem nagyon veszek már, a WD is szóba jöhet mert az is nagyon jó. Samut soha, tudod milyen idegrohamot kapott haverom amikor lejért a 3 év gar róla és egy ***** nappal utána úgy megállt, hogy fel se pörgött? Fizikailag megsemmisítette a winyót és megfogadta soha többet samut. Mellesleg ez volt az első negatív hír amit hallottam róluk, azóta akadt még egy jó pár. De az F1-esre azt mondják jó.
Nekem van egy 2003-as 80Gb IBM-em, arra is rátenném az életemet. A klasszikus értelembe vett Maxtor és Samu ki van csukva. Kinek ez kinek az.
Megvan, hogy egy adott cég miben jeleskedik. A sony tegyük fel jó hang cuccokban, de digitben nem vennék, van 3 kép a gépemen ami egy méregdrága Sonyval készült. Nem vagyok süsü a beállításokhoz, de nem tudtam rávenni, hogy legalább olyan szintű képet képet kreáljon mint a Samu digitem, és a samu sem a digitek terén jeleskedik.
Folytassam? Asus és az LCD?Inkább Samu LCD-ből, Asust max alaplapot!
Juteszembe! HDD-kről az tud nekem sokat mesélni aki azzal foglalkozik, hogy a megállt winyókról ment adatokat, tehát ha ő azt mondja ilyet ne akkor olyat nem veszek! Szép kis történetet mesélt arról milyen márka mire érzékeny mit nem és hogy....
Kicsit hosszú lett! -
liksoft
nagyúr
válasz
Kolondrum #11711 üzenetére
Mindenki követ el hibákat, de a garancia ezért van. A többi gyártónak is vannak gyengébb szériái. Ilyen a világ.Hol ez a jobb, hol meg a másik. Ezen kívül van még pár szempont ami nem látszik, így én inkább veszek Samut, mint WD-t. De tudom, a többség ezzel nem így van. Ennek ellenére megvannak az okai.
-
Csabesz82
csendes tag
Sziasztok Urak. Lenne 1 kis problémám, vettem kb. 2 és fél hete egy 1 tb-s samsungot és most este újraindult a gép. És onnantól nem engedte megnyitni a vinyót, azzal a szöveggel hogy nincs formázva. Formázza most? Leformáztam és most csak 32 mb-nak léátja Ez mitől lehet? Halottatok már egyáltalán ilyenről? Hétfőn viszem gariztatni.
-
pH érték
aktív tag
Jut eszembe, nekem is kattog a vinyóm, pedig most jó táp van benne. Szerintem ez valami széria hiba lehet a Samsungoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged