Hirdetés
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janika16
csendes tag
felraktam az F9-es biost és semmi változás, még mindig csak 32mb-nak látja ez a fosadék:@
-
gixxer-tomee
aktív tag
Bocs a ronda írásért, de uj win volt angol billentyű beállítással és egy sűrűn kifagyó explorerrel. Még annyit tennék hozzá, ha valaki segiteni akarna, hogy 3 particios programot probaltam, de egyik se indul el ha bennvan ez a vinyo.
Acronis->fel se települ a vinyora kivatkozva.
Partition Magic-> partition drive letter cannot be identified
Paragon->Operation Failed Disk is AbsentWindows felismeri, de semmit nem tudok vele kezdeni, azon kivül, hogy nézegetem az eszközkezelőben.
Ja és csak ott található meg. A computer management ben semmi nyoma. Rámegyek a disk management-re akkor 10 percig elvan hogy keresi, de semmi. Biztos megtalalta, csak nem tetszik neki hogy nincs se partico rajt, se semmi felismerhető dolog. Gondolom én.Most akkor kérdem én... WTF??
-
gixxer-tomee
aktív tag
Hali$ gzorsan irok mert lehtmegin megall ez a szemet bongeszo. Megtudjatok mondani mivel tudom leformazni a winchestert ugy hogz nem megz win< Illetve mi;rt nem indul el a dvd-meghajtorol semmi, ha benn van egz bizonyos vinyom.
Az a vinyo most kezdett el szarakodni. Egyszercsak nem talalta a particiokat. Vinyot felismeri de a particiokat nem. Ha benn van akkor is ugy indul el a windows hogy legalabb 5 perc ha nem 10 percig tart.A windowsos es a rosszalkodo vinyo nem ugyanaz!!!
Ugy kezdodott, hogy uj win/t akartam rakni, csak volt egz kis problema. Elozo telepitesnel valamiert felcserelodott a C meg a D . Na gondoltam most megforditom. Mivel volt egy dvd/n egy ilyen @tuning@ windows, es azon egy particion magic 8 assyem, gondoltam helyrerakom.
Na akkor aszondja nekem a PM hogy bizonyos particioknak rossz ay MBR-je vagy mia a franc, es o majd jol megjavitja. Mondom ok. Erre bejott a PM. De nem ismerte fel a vinyokat. Meg a jot sem. Akkor jutott eszembe, hogy hat ez ismeros szitu. MAskor se szokta az NTFS eket felismerni. Jo akkor mondom majd mashogz megoldom. Jott a restart.
Aztan semmi. Ha az a vinyo benn van, akkor k lassan indul (mondom 5-10perc). A lemezeken levo windows es egyeb dolgok viszont el sem indulnak. Kerdem en, mi koze van a dvd-nek a vinyohoz???????Most mar kicsit
Kerlek segitsetek!!!!
Koszi!!
-
janika16
csendes tag
megcsináltam a bios frissítést (F13-asra) és még mindig csak 32 megát lát! lehet h az F9-eset kellett volna??? az F13 nem tartalmazza azt amit az F9 frissít?? ilyenkor mi van?:S
-
janika16
csendes tag
(bios frissítés előtt kell teljes adatmentést csinálni a vinyókról? )
-
janika16
csendes tag
hali! ma vettem egy WD 1TB Caviar Blacket és azt szeretném kérdezni, hogy miképpen tudom láthatóvá tenni a sajátgépen is. A lemezkezelésben 32Mb-osnak látja csak az Xp-m(SP3), gondolom mert ekkora a cache. Szal hogy tudom elő varázsolni az 1 terrát???
-
ezozo
tag
Sziasztok olyan gondom van hogy a gépemben van egy sata hdd samsung 320gb azon van az xp most vettem mellé egy satás Hitachi 1TB és a sajátgépben nem jelenik meg eszközkezelőben viszont ottvan és azt írja megfelelően müködik és használatban van válaszokat előre is köszönöm
-
Gergosz2
veterán
valaki meg tudná mondani hány watt egy 250gb-s 7200 fordulatos vinyó teljesítménye?
-
michaelpit
csendes tag
Sziasztok!
A probléma a következö:80gb maxtor ami az xp telepités kezdéséig el megy.
Ez az a pont ahol a particiot meg kell neki adni.Bármit csinálok nem hozz létre uj particiot és csak az merevlemez teljes értékét mutatja,meg persze h formázatlan.Formázni nem engedi.
Aki tudd segitsen,kérem h priviben irjatok,kösszi. -
epidemic
tag
Sziasztok!
Megkérdezem itt is...
Haver itt hagyta a Maxtor 160Gb SATA winyóját, hogy írjak ki neki róla ezt-azt. Nekem egy alap ATA-s Seagate HDD-m van. Bekötöttem a SATA-t, feltelepítettem az alaplaphoz adott RAID illesztőprogramot majd újraindítottam. A rendszer partícióját (F) nem látta az XP de a másikat (G) igen, tervszerűen. Telepítettem fel egy DVD író programot (CDBurnXP) ami kérte a .NET frissítését is. Megcsináltam, de újraindítás után csinált egy scandisc-et és mire betöltött az XP a haver winyójáról eltűntek a mappák, mindkét partícióról! Az adatok rajta voltak, foglalták a helyet is csak egyszerűen nem látszottak. Szerencsére GetDataBack-el le sikerült mentettem őket. Megpróbáltam a 2.(G) partícióját formázni de nem lehet, nem sikerül befejezni. Próbáltam TotalCommanderből, Intézőből, Partition Magic-el, boot lemezről, de semmi! Mostanra viszont már a rendszer (F) partíciója is elérhetetlen. Látszanak a partíciók, de formázatlannak látja őket az XP és formázni sem lehet! Viszont a GetDataBack-el a rendszer (F) partícióját is le tudtam menteni! Ilyenkor mi van???
Kiegészítés...
Letöltöttem a gyártó honlapjáról egy teszt programot a SeaTool-t. Az én winyómat képes tesztelni de a haverét nem! El sem kezdi, kiírja hogy a teszt nem lehetséges.
Az indítás elején a Scandisc ilyeneket ír nekem:
,,Fájl rendszerszegmens törlés"
,,Hibás attribútum"" -
Kernel
nagyúr
válasz
Baboon #10932 üzenetére
A vinyót egy rezgés csillapító szivacsra tettem a ház aljába. Szerintetek melyik fele legyen a szivacson?
Egyik se. Hamarabb nem tudtam felrakni képeket, mivel csak a gép bekapcsolása előtt tudtam fotózni, de szóval nem nagy kaland két lemez közé beszerelni 1-2 vinyót. Ezek itt például 2 mm vastag alulemezek, azért van ilyen formájuk, mivel régi Videoton TV-ből lehet ilyeneket készen kitermelni, csak pár lyukat kellett rá fúrni. De nyilván sokféle lemez megfelel.
Ebben az a jó, hogy hűtőbordaként is funkcionál. Aljára gányoltam még egy ventit is. Videoműszerészként mindig akad(t) a fiókban pár gumiszíj, ezeket használtam fel gyors/gány megoldásként.
De így csak az alsót hűti (eleinte csak egy HDD üzemelt), bár közvetve, a lemezeken és légáramláson keresztül a felsőre is hat. Végső megoldás a ház elejénél beszerelt ventilátor oldalirányú légárama, ami a két vinyó között is elhúz.
Búgás esetén pedig az egész szerelvény alá lehet tenni szivacsos stb. anyagot.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Van két PATA-s winyóm, amik eléggé oda vannak.
- Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB 6Y120L0
- Maxtor DiamondMax 10 160GB 6L160P0Az előbbi alacsony szintű formázás után is BAD SECTOR-os.
A 160-as meg azonnal nyikek-nyökög, kerreg-kattog, amint áramot kap gépindulás után. Ezt a BIOS sem látja. Ezt egy elektronika csere gyógyítani tudja?
Köszi!
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
valami rejtelyes dolog tortenik a kulso WD 250 gb-s vinyommal. kb 200 gb film volt rajta, .avi kiterjesztesben, par filmnel meg .rar-ban is megvolt. most raneztem mert neztem volna egy filmet es az osszes mappabol eltuntek az avik, a rarok megmaradtak, de kozben meg ugyanugy 200 gb helyfoglalas van. nem ertem hova tuntek az avik vagy miert nem latom oket, se total commanderrel se linux alol. :S
please helpppppppppp
koszi: fulmi
-
Sziasztok!
Adott egy 500Gbos Maxtor HDD, SATA 2es. Állítólag csak pár órát ment, HD Sentinel ezt igazolta is nekem. Kondíció 100%, Teljesítmény 100% [link]
Smart fülön azonban van egy felkiáltójeles érték: Run Out Cancel [link]
Ez mitől van? Használhatom nyugodtan, hibátlanul fog menni vagy baj van?
Köszi szépen
mod: Most látom talán itt jobb helye lett volna a kérdésnek, elnézést, megkérdezem ott is akkor...
újabb mod: Csináltam rajta egy gyorsformázást és most jó lett. Lehet hogy az volt a gond hogy szerverben volt használva? -
Kernel
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
leonaprofi #10963 üzenetére
Ha korrekt módon látják egymást, és nincs egyéni védelem / titkosítás rátéve az adatokra, akkor adminisztrációban nagy valószínűséggel nem lesz gond. Én inkább a Vista alatt másolnék, de csak esetleges plusz adminisztrációs eltérések miatt.
Azért írom ennyire "homályosan", mert nem tudom, van-e codepage eltérés (okozhat gondot - pláne kínai, koreai és egyéb esetekben leginkább), vagy egyebek.
A sebesség függ a drive tulajdonságaitól, file-ok méretétől és darabszámától, átviteli módtól (PIO - UDMAx), memória méretétől.........
De az írogatásunk ideje alatt már sikerülhetett volna is (10-30 perc körül).
-
liksoft
nagyúr
válasz
leonaprofi #10960 üzenetére
COPY
-
liksoft
nagyúr
válasz
kostyalik #10957 üzenetére
Tudod, ilyen winyók nap mint nap rohangásznak az utcán, a sarki fűszeres is ilyent buherál, így azért nem válaszolt senki, mert triviális a megoldás!
Viccet félretéve, még én sem tudom mi lehet a gond, pedig pár hibás winyó megfordult a kezemben. Ebből a szériából viszont egy sem, így halvány lila fin.om sincs a megoldásról.
Ha a gyártó oldalán nem találsz hozzá megfelelő kézikönyvet, akkor szerintem hanyagold. Vegyél hagyományos winyót hagyományos boltban, hagyományos garanciával.
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek egy IDE-s merevlemezről,milyen módon lenne a legjobb átrakni a fájlokat egy SATA2-s wincsire?Köszi előre is.
-
kostyalik
csendes tag
vagy ha valaki tud olyan programot ami a levédett vinyókban is tud turkálni akkor annak a nevére kiváncsi lennék de legjobban a vinyóm firmware-jának örülnék hátha van itt ojan ember aki jobban tudja hol kell keresni.
[link] -
kostyalik
csendes tag
pls valaki help
[link]
-
Imco
őstag
válasz
kostyalik #10946 üzenetére
Konkrétan nem tudom a választ a problémádra, de...
Többször volt már dolgom olyan asztali kütyükkel amikben -szerintem szándékosan-
kötik a firmwarhez az eszközt. Pl ilyenek egyes vinyós cuccok. -gondolom nehogy mán be tegyél a 160 helyett egy 500-ast elv szerint! De láttam már asztali irót 1:1 LG béléssel és mégsem indult el amikor kicseréltük. Tehát -ne legyen igazam-, de márka szerviz és csere sok pénzért. Esetleg probálj valami szervizes kapcsolatot keriteni, hátha elárulja a Titkot!
Ha sikrülne megoldást találni, számolj be légyszi, mert érdekel a kérdés! -
8nemesis8
veterán
Nah recovery programmal nézem és ezt látja
C: (NTFS)
*:HP_RECOVERY (NTFS)
Akkor csak nem veszett el, hanem rejtett lenne? -
8nemesis8
veterán
Erre valaki
help
-
liksoft
nagyúr
válasz
Baboon #10947 üzenetére
A csapágy asszimetrikus terhelése miatt az indulás kérdéses. Ha sokszor áll, akkor ne, 24 órás üzemben mindegy. Egyébként ebből kiindulva a hanyatt fekvés sem a legjobb. Talpra téve viszont szivacson a panel izzad.
Sokkal jobban hiszek a szellőztetésben, mint a halkító - hűtő - stb kütyükben. Jól megtervezett szellőztetéssel a házban, maximum rugalmas rögzítés mellett jó értékeket lehet elérni. Persze ehhez a házak összes be és kilépő nyílását felül kell bírálni, esetleg újat vágni, míg máshol takarni. Lehet, hogy 3-4 venti helyett 1-2 is elviszi! Itt lehet csendesíteni.
-
Baboon
senior tag
Na még 1 gyors kérdés. Mennyire tesz rosszat a vinyónak ha hosszabbik v rövidebbik élére állítva van rögzítve és használva?
-
kostyalik
csendes tag
halihó
ez a vinyó amiről szó lessz:
hitachi cinemastar p7k500 hcp725032gla380 320GB
p/n (part number):0a37036
firmware gm3oa5caNah az lenne a gond, hogy ez a merevlemez partíció nélkül, egy digicorder beltéri fejegységből van amire fel lehetett felvenni adást.
Ha rádugom satával a gépre akkor elvileg felismeri de a sajátgépben nem jelenik meg hogy tudjak benne turkálni, hanem felismeri feltelepíti magát és pl: mint amikor egy pendrive-ot lökök a gépre megjelenik a biztonságos eltávolítás ikon az óra mellett, és enyi a sajátgépben semmit se mutat, de amúgy mindenhol jelen van minden programban ha rákeresek pl: az everest, partícionáló progik, a bios-om is mutatja stb..
Meg is próbáltam partícionálni de mindíg errort írt ki.Arra gondoltam, hogy firmware-t frissítek rajta de sehol nem találtam a firmware-jét.
Jah am lehet ezt a merevlemezt vásárolni rendes pc boltban is és a két hdd között csak anyi a különbség hogy más a part number az enyémnek 0a37036 mint az fent is látható annak pedig amit aa boltokban árulnak 0a37044 és van 0a37040-is.ha valaki tudna segíteni ebben a problémában az írhat msn-en is kostyalik_attila@freemail.hu
de az lenne a legjobb ha valaki tudna nekem küldeni a firmware frissítéshez egy .exe
vagy bin fájlt.DE ha más ötletetek van akkor azt is szívesen meghallgatom.
Előre is köszi mindenkinek
-
liksoft
nagyúr
Hibakeresés esetén MINDEN alternatívát végig kell nézni. Lehet, hogy kisebb volt a felvett teljesítmény, de ha "zajos" a tápellátás, az rossz!
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mentettem már ilyen drive-ról. Vagyis a drive is lehet hibás, mint minden más is. Autóknál is hallottuk már, hogy egy teljes szériát visszahívnak javításra. A winyó nem ekkora érték.
A mai drive-ok a tápellátásra (és a hűtésre) NAGYON érzékenyek!
Nem azt mondom, hogy teszteld másik gépben, vagy szaladj tápot venni, hanem gondolkozz, és utána cselekedj. Mi csak ötleteket tudunk adni, a megoldás a Te kezedben van!
U.i.: Ami fontos azt nem kéne máshol is tárolni? (Ami beszerezhető, az NEM fontos, csak bosszúság ha elvész! De a gyerek születési képe NEM tölthető le máshonnan.)
Gondolkozz!
-
sagit
veterán
válasz
liksoft #10943 üzenetére
akkor másik tápot vegyek mindenképpen? tuti nem elég ez a 410 es chifi?
am a másik vinyó (ugyan ilyen, ugyan így halt el) még másik proci ill vga mellet ment tönkre ugyan így
akkor egy 4200+ és egy 2600XT illetve 1 gb ram volt csak mellette....
akkor is a táp volt a hibás? kétlem... de kipróbálom máshol, illetve hozok egy másik tápot
üdv
-
liksoft
nagyúr
Csak ha az aláméretezett táp miatt a tápvonal "zajos", akkor szép lassan a tápfeszre rakódó "tüskék" maradandó károsodást okozhatnak a legérzékenyebb elektronikában. Ez Nálad a winyó. Innen kezdve mondhatod, hogy ez az ág, vagy az az ág, de a winyó esetleg már valóban kuka a szamóca tápellátástól. És NEM a gyártó (Samsung) tehet róla.
-
Imco
őstag
Itt a PH-n azt irják hogy a Radeon 4830-nak min 450w táp kell, és ugye a csingilingikre is figyelni kell! Illetve a táp sem 100% örökké. Ne zárd ki csak azért mert bekapcsol a gép! Mivel a táp "csodás" dolgokra képes, -itt a topicba is kifejtetteem már többed magammal- ezért fent tartom a gyanum. Mivel drága dolog egy jó tápot tesztre venni, legalább probáld ki másik gépbe, vagy egy másik vga-val magát a vinyót egy live linuxxal /
/ vagy hasonló modon szürve! Szerintem...
-
sagit
veterán
külön ágra kötve az egyszem 500 as vinyó, külön 1 ágon a vga, külön 1 ágon a 160+dvd író, külön a ventik...
táp kicsukva szerintem... :S amint elindítok valami alkalmazást egyből kattog és az alkalmazás nem válaszol
visszaolvasva nagyon sok mindenkiek volt ezzel a típussal ugyan olyan baja, de megoldás nagyon nem volt...
esetleg valami software-es javítgatás?ja és még az a poén az egészbe hogy ki akartam kötni hogy ne menjen potyára, de akkor nem bootol be a rendszer pedig semmi köze a windóóózhoz az 500 as winyónak :S
ha letíltom csak akkor tudom a gépemet használni :Sfene se érti
-
sagit
veterán
Sziasztok...
Volt egy 500 GB-os samu winyóm... kb 2 hónapot ment és megadta magát...
Elkezdett lassulni a rendszer amikor be volt kötve, illetve kattogni periodikusan, még teljesen meg nem adta magát....
Cserélték garral egy ugyan olyan típusra (SAMSUNG HD501LJ) (reménykedtem h csak kifogtam egy hibásat)
Aztán a másik is megvan kb 2 hónapja, és láss csodát elkezdte ma ugyan úgy a hülyeségeit....A rendszer megint kezd tetű lenni, megint kattog 7 másodpercenként...
A HDD sentinel 100% teljesítményt ír de csak 99 % kondíciót...és ezt írja:
"A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra."
Szerintem ez a Winyó is el fog halni, fogalmam sincs hogy miért, 50 napot nem ment (sentinel szerint), amint megjött zalman hűtést kapott, 35° fölé sosem ment a hőmérséklete, nem cipeltem sosem...
plíz HELP!!!
nem akarok megint minden adatod elveszíteni
üdv
ui: bocsi hogy hosszú lett
-
8nemesis8
veterán
Hy!
Vettünk egy HP notebookot. Vista recovery partíción van fent.
Feltettem a partition magic-et ,hogy szétszedjem a nagy partíciót ,de semmit nem csináltam még és eltűnt a D recovery partícióMit tudok tenni, hogy visszahozzam?
Mert progi már legalább látja, hogy van egy 7GBos partíció de ismeretlennek írja:S -
Baboon
senior tag
Szervusztok!
Nem tudom ide illik-e a kérdés de ide teszem fel
A vinyót egy rezgés csillapító szivacsra tettem a ház aljába. Szerintetek melyik fele legyen a szivacson? A chipes vagy a külső fémborításos (magyarul fejjel lefele)? -
liksoft
nagyúr
válasz
Pöttön #10928 üzenetére
Szia!
Majd szervizes kollégák leírják pontosan. Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ami valóban fontos, azt mindenképpen menteni kell. Ugyanis nem csak a telepítés, hanem a drive meghibásodása is okozhat totális adatvesztést. Ez ellen meg csak az archiválás a védelem.
-
Peti78
őstag
Sziasztok
A Crytical disk ilyen hibát jelez:
Reallocated sector count: Current 100; worst 100; threshold 36
Ez mit jelent? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni ezzel a témával kapcsolatban .
Az eggyik ismerősömnek kellene majd segítenem a gépét feltelepíteni.
3-ba van particionálva a winyója és csak azt kellene formázni amin az op rendszervan.
Csak én régebben ez ügyben ugy jártam hogy a másik két particiót nem ismerte fel a friss op. rendszer.
Valahol régebben olvastam hogy csak el kell nevezni a particiókat és ez miatt nem ismeri fel a friss rendszer.
Ezt szeretném kérdezni hogy hol lehet megcsinálni a windowsnál és hogy jár e adatvesztéssel vagy iesmivel. Fontos lenne a segítség.
A segítségeteket elöreis köszi!
Üdv.: Pöttön -
liksoft
nagyúr
válasz
jubilleum #10925 üzenetére
Szia!
Nem!
0.0.1 (nem nulla a szektor kezdeti érték) MBR (master boot record - partíciós tábla.
Az itteni értékek határozzák meg a boot szektor (egy vagy több szektor) helyét. FAT pedig csak FAT típusú partíción van a boot szektor után közvetlenül, vagy kicsit odébb. FAT12 esetén 10-20 körüli szektor, FAT16-nál 100-200-as nagyságrend, FAT32-nél akár a 6-8 ezres értéket is elérheti. Természetesen ez csak a FAT egy kópiája. Biztonsági okokból kettőt használnak a rendszerek (kivétel a tömörített partíciók DOS 5-6 esetén), de elméletileg 1-255 kópiája lehet. Sőt, a főkönyvtár is lehet dedikált helyen, vagy adatterületen melynek kötött maximális bejegyzése lehet csak, vagy a 65 ezret is elérheti.Dióhéjban. Az egyéb változatokat nem sorolom, mert az hosszú lenne.
-
jubilleum
senior tag
üdv!
nem találtam jobb topikot úgyhogy ide teszem fel:
A FAT-tábla a vinyon a 0. sáv 2. és 3. szektorában helyezkedik el, tehát akkor mi van 0. 1. szektorában?
(info éretségi) -
Skodry
aktív tag
Van egy óriási problémám.
Volna egy 1TB Hitachi ultrastar 32MB -os hdd-m sata 2es eddíg álomjól hangzik.
Elkezdek másolni totalcmd vel és a sebesség a következő 1100/2000kb/mp
na most ez olyan 70000kb/mp vel kellene történnie.
Eddíg volt egy 50 es rendszer meg 880 a De meghajtó egymásra ez volt a jellemző.
Elindúl néha 60.000-rel aztán 2másodprc után megzuhan 20.000 aztán 5000 és stabil 1000kb.
Kipattanta szikra biztos sok a 880GB egyben lefaragtam belőle 120at(annyi helyet sikerült csiholni)kicsi javulás 120asról másolva 50es partícióra egész gyors ,viszafelé tetü,nagyobbikra lassu viszafelé mégtetübb.
Mit tegyek?Lap egy Gigabyte NF56SLi 6db sata2 vel.
op rendszer. Winxpsp3 ...vista alatt is szar volt.PLEASE HELP!!!!
-
liksoft
nagyúr
válasz
SunBreeze #10921 üzenetére
Az egyik partícióról a másikra jó csak igazán az adatokat menteni. Legalább tudod, tutira biztonságban vagy, hiszen két helyen is megtalálható. Három vagy több partíció esetén három, vagy több példányban.
Csak a winyó ne haljon meg, mert akkor az összes példány "megy a levesbe", Te meg sírva hozzám.
-
SunBreeze
aktív tag
köszi a tanácsokat, kénytelen leszek már résen lenni, és mindig rendszeresen másolatokat készíteni a másik partícióra.pedig már csak 3-4 hetet kellett volna kibírnia, míg hazamegyek, és újratelepítettem volna. most így mindent le fogok róla pucolni ^^
-
Kernel
nagyúr
válasz
SunBreeze #10917 üzenetére
Sokféle hibája lehet egy számítógépnek, amitől sérülnek az adatok, nem csak a merevlemezen múlik.
Nekem, ha instabilitási problémáim voltak, hibázott a számítógép, elsősorban mindig a hardverben kerestem a probléma okát, esetleg driverekben is. Például más, jobb alkatrészeket pakoltam alá, azután valahogy mindig kiderült, hogy a Windows (főleg az XP megjelenése óta) gyakorlatilag hibátlanul is képes működni. Főleg adatvesztést nem okoz (bár ismert ilyen bug is), de inkább annak elkerülésére vannak beépítve "mechanizmusok", mint például az adatátviteli sebesség csökkentése CRC-hibák észlelése esetén, vagy maga az NTFS, mint naplózott fájlrendszer is képes kiszöbölni egyes adatvesztéseket.
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
SunBreeze #10917 üzenetére
hd-sentinelt is lefuttattam most (kicsit dejavu-m volt
). nem ért meglepetés, hisz az F meghajtót -amin a xp lenne- nem ismeri fel. kérdőjel a mérete. több információ lekérdezési céllal rákattintottam, és azt írja hogy nincs lemez a meghajtóban.
a getdataback-kel is voltak gondjaim. mert ez a program sem ismerte fel tökéletesen a partíciót (120 gigásnak írta, holott az a partíció csak 15 gigás, és az egész vinyó 120 gigás)melegedést kizárnám, tegnap nem melegedhetett túl, mert mikor bekapcsoltam a gépet még betöltötte a wint, de az üdvözlőképernyő már a szerett kékhalál volt
-
SunBreeze
aktív tag
köszi a válaszokat
a getdataback-et lefuttattam és már át is mentettem a fontos adataimat.
szerintem nem hardveres hibája van, mert ha az lett volna akkor nem tudtam volna ezt megcsinálni. de lehet hogy tévedek. szerintem csak a fájlrendszer omlott már megint össze... -
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #10915 üzenetére
Ha így közelíted meg, akkor igazad van. Valóban annyit mutat, hogy nem tökéletes előrejelző a SMART. Az viszont már nem jön ki, hogy az esetek legalább 80%-ban igenis tud előre jelezni, persze NEM a szabvány szerinti küszöb átlépésével.
Számomra azért az gond, hogy milyen fontos és pontos "lett" az a felmérés. Pláne nem tetszettek (ha jól emlékszem), a grafikonok.
Sokkal fontosabbnak tartanám annak tudatosítását, hogy bármilyen berendezés tönkre mehet. Legyen az autó, winyó, mikró, stb.... Ezt nem képesek elfogadni az emberek. A szemlélet, hogy én kifizettem, tehát annak jónak kell lennie, mert különben..... Na itt van a gond. Az már más lapra tartozik, hogy valami "békebeli" minőségű, vagy mai "gagyi". Ezt örömmel boncolgatnám.....
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #10897 üzenetére
Lehet, a desktopra rosszul emlékeztem, de most akkor végeredményben fizikailag is nyilvánvaló, hogy a SMART nem tudhat mindent előre, elmélet és gyakorlat (fórumok stb.) is ezt mutatja, innen kezdve a végfelhasználót nem nagyon vígasztalja, hogy a Google felmérése szakszerűtlen és tudománytalan, ha végül (lényegileg) mégis igazuk van.
Másképp megközelítve, a SMART akár téves biztonságérzetbe is ringathat olyan laikusokat, akik félreértelmezik azt. Lehet, ez főleg az ő problémájuk, jobban utána kellene nézni, vagy csupán belátni a fizikai tényeket.
De a Google legalább helyreteszi őket is, hogy a SMART nem csoda, csupán egy opcionális lehetőség, amit nem árt figyelni (már majdnem azt írtam: akinek fontosak az adatai, de ez szinte értelmetlen kitétel, hiszen ők több úgyis példányban tartják azokat).
-
liksoft
nagyúr
válasz
SunBreeze #10911 üzenetére
A SMART mit mond a drive-ra? Szerintem túlmelegedhetett, és ez hibához vezet. De hibás tápellátás (noti esetén az akku) ugyanígy okozhat hibát. De ha a memóriában sérül az adminisztrációs adat amit a rendszer leállításkor a drive-ra visszaír, akkor ugyanúgy megnyithatatlan lesz. Ez viszont nem a drive hibája!
Jó lenne eldönteni mi is a hibás. Amíg ez nincs meg, addig a megoldást sem lehet megadni rá!
-
Imco
őstag
válasz
SunBreeze #10911 üzenetére
A kérdésed elsőfelére megtalálad a topicban, és itt a válaszokat.
A linuxos fejtegetés azért téves, mert a linux ugyan ugy használja a vinyót.
Tehát egy HDD hibát nem uszol meg pusztán mert linux van fent. Sőt! Igy hamis biztonságérzeted lesz, és még több adatot veszthetsz egy esetleges hibánál! Szerintem... -
SunBreeze
aktív tag
moin!
notebookomban elszállt a 120 gigás wd winyóm 15 gigás partícióján a windóz. ezt abból valószínűsítettem, hogy tartalékba helyzetem (még ezelőtt 1 évvel) egy készre telepített notebookvinyót ilyen esetekre. gyorsan kicseréltem a kettőt, és minden működött kivéve a windows partíciót. Azon kívül hogy fél óra kellett a mobilrackben, hogy a 120 gigás vinyót beolvassa (tele van adattal), nem lehetett behozni a windows partíciót, csak a másikat.
így rossz sejtéseim vannak a következő kérdésekre:
minden adat elveszett a windows particióról?
van arra mód hogy ezzeket házilag visszanyerjem? szeptember óta nem lett újratelepítve, így minden aktuális adat a c meghajtón voltfurdal a kíváncsiság; linux-nak vannak ilyen problémái? mert nekem kb 3x 4x már történt ehhez hasonló esetem windows-sal (az elmúlt 1,5 - 2 évben), és most hogy többen ajánlották az ismerőseim közül kedvet kaptam hogy linuxot telepítsek a nagyon közeli jövőben
választ előre is köszi -
HellGreg
őstag
Sziasztok, külső rackben hány fokig mehet el egy vinyó, ami még nem veszélyes? Most 40 asszem.
Köszi -
grunker
tag
sziasztok,
van egy aggasztó vinyó probléma
vettem egy 1TB samsung spinpoint F1 vinyót és a gépbe rakva, ha másolni akarok (pl külső vinyóról) rá késleltette írás hibára hivatkozva nem enged másolni rá.
van a gépben egy samsung F1 500 gb arra tökéletesen enged mindent másolni (ugyanarról a külső vinyóról)1.frissítettem az alaplap biosát (ASUS P5Q-E)
2. lemezkezelésnél azt írja, hogy kifogástalan
3. cseréltünk sata kábelt
4. próbáltuk másik sata portbavan esetleg valami ötletetek,
előre is köszi
-
brocki
csendes tag
Sziasztok,
Amennyiben már érkezett rá válasz, elnézést, nem vagyok profi fórumozó és én nem találtam ezt konkrétan.
Nemrég vettem egy WD-Passport 500GB külső vinyót. Sajnos ebayen, ezért garancia nincs rá.
Időnként (hol gyakrabban, hol ritkábban), sípol kettőt és pár halk kattanást lehet hallani. Nem a "Click of death", azt beazonosítottam. Külföldi fórumokon az áramellátásról írtak, esetleg lehet azért, mert egyszeres USB kábellel van csatlakoztatva (ez volt hozzá)?
Valaki tapasztalt esetleg hasonlót? Okozhat ez hibát, adatvesztést?Köszönöm a választ előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3295
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest