Hirdetés
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mijági
csendes tag
Hello.
Általában mennyi számít az optimális hdd hőmérsékletnek? És mi az ami még elmegy. Nekem pl. az egy hdd ami bent van 40-42 fokos max ennél teszt után se több soha. Ez még jó?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9598 üzenetére
Valóban érdekes, két napja volt ebben a topikban valakinek ilyen gondja, szintén WD500, ASUSP5.
-
Core2duo6600
veterán
Egy elég érdekes gondom van.
Ma egyikről a másik pillanatra a WD 500 RE3 as -t nem ismeri fel a gép, ha a bios AHCI üzemmódban van.
Eddig ment így régóta.
Amikor detektálja a sata cuccokat, annál a portnál amire ez van kötve megáll és ennyi.
ctrl alt del el ujra lehet indítani, tehát maga a gép nem fagy le.
IDE módban megy.Most el tudtam indítani, mert a JMICRON féle vezérlőre kötöttem.
De ezzel sem ment amikor AHCI n volt, csak IDE módban.
Minden adat megvan és sértetlen.
HDD sentinel szerint is minden rendben.Win 7 beta telepítése közben jött elő.
És nem értem, hogy mi a gond.
Ha vissza is viszem, mit mondjak ?
Mert ha AHCI nélküi gépre teszik, akkor menni fog ?!?!Minden 5letet szívesen fogadok.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Vortex07 #9596 üzenetére
Hali!
Partitionmagic kiírja a fizikai szektorokat, ha a partíción jobb klikket majd tulajdonságokat nyomsz.
C partíció általában lemez elején van, Partitionmagic is fizikailag mutatja a partíciókat.
Chkdsk sokszor jelez hülyeséget. Megbizonyosodni arról, hogy van-e bad sector a vinyódon, smart alapján tudsz, amit pl. HD Sentinel progi megmutat, de szövegesen ki is írja a problémákat, meg hogy hány szektor döglött és hány gyenge.
Üdv! -
Vortex07
tag
Hali!
Helyzet a kovetkezo: adott egy 320Gb Seagete merevlemez, aminek a C particiojan a chkdsk 104kb bad sectort talalt. A C: particio a merevlemez elejen van es 10Gb. Lefuttattam a HDD regeneratort az ejjel es 16600Mb utan meg mindig nem talalt egyetlen hibas szektort sem. Otlet? Chkdsk hulyeseget jelez vagy valami logikai hibat eszlelt? Esetleg a C: particio megsem a HDD elejen lenne (Disk management es Partition Magic szerint ott van) ? Hogyan tudnam esetleg ellenorizni h hanyas sectortol hanyasig tart a C particio?
Koszi ! -
Dark KillerX
addikt
A hiba teljes mértékben megszűnt,még pár napot várok,és ha megint jelentkezik a hiba,akkor megyek a szervizbe A mostani gépem előtt,ami a maga idején is sztem közepesen erős gép volt
(1900XTX és egy A64 Venice 4000+ ~ 2600Mhz)egy chieftech 350W táp hajtotta.
,és teljes mértékben kitudta szolgálni naftával.Ezért is gondoltam a Chieftech 500W tápra,a Giga tápok pedig ha jól tudom FSP belsővel rendelkeznek.Amúgy ha tehetném,akkor egy Corsair VX450 vagy 520 tápot vennék,mert ha hamarosan lecserélem a mostani vidkarimat,egy 4830-ra
,akkor nem vagyok biztos benne,hogy az 500W Chieftech táp elég lenne.,persze ez már egy másik topikba való téma.Tényleg köszi a segítséget.
-
Imco
őstag
válasz
Dark KillerX #9592 üzenetére
Ha biztos megszünt a hiba a cserével, akkor most nem feltétlen szükséges a táp csere.
Mint irták is lentebb, nem rossz a tápod tipusa.
Talán várj amig euro esés lesz // illetve valóban megkivánja a masinád.
Szépek a tápok! A chieftecem hibátlanul megy, gigabyte még nem volt nálam. -
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9590 üzenetére
Ne már! Egy szóval sem mondtam hogy nem ajánlom a codegent! "Nem ajánlottam itt senkinek codegent!" mást sem! Egyébként 2 év a gari és a gari időnél tovább tart a kapcsolatom az ügyfeleimmel. Az irodai szófordulathoz pusztán a hely miatt ragaszkodom mert kényelmesebb igy beszélni róla, mint integrált vgaval szerelt, energiatakarékos kis háttértárral rendelkező, alacsony óra jelű esetleg celeron processzoros, csökentett energia felvételű konfigurációként emlegetni. Ebbe bele tartozik a csak netezek-levelezek, home user nagy része is.
Nem vagyok Codegen dealer! Egyszerüen a pár 10000 usert szeretném megkimélni az infarktustól, akiknek egyébként hibátlanul müködő codegen cuccuk van és megrémülnek a gyujtsuk fel a codegen gyárat zászlódtól.
Minden táp elromlik, igen vannak, voltak rosszabbak is. A codegen egy középkategoriás táp a maga tulajdonságaival. Viszont egy átlag (irodai) usernek ritkán van szüksége komolyabbra. Ennyi a véleményem és ezt el nem vitathatod!Béke.
Bocsi a sok hosszú offért! -
Dark KillerX
addikt
Úgy néz ki megvan a bibi,ugyanis a tápom SATA csatlakozójával lehet a gond,mert volt itthon egy y-alakú Molex elosztom,és ennek az egyik ágára kötve a SATA csatlakozott,hiba nélkül működik a gép tegnap délután óta.Azért persze ez nem nyugtat meg úgyhogy,azt hiszem tápcsere lesz.
[link] vagy pedig ez [link]
-
Dzsekó
addikt
válasz
Mosqu!to #9574 üzenetére
No, van pár rossz szektor, meg gyengélkedő szektor, de szerintem ettől még nem kéne ilyeneket csinálnia a vinyónak, sőt, lehet, hogy ettől lettek a rossz szektorok.
Első javaslat, hogy nézd meg a csatlakozókat, esetleg cseréld ki őket.
Még az adatkábelt is, mert CRC hiba is volt valamikor régebben.
A táppal elvileg nem lehet gond, mert Enermax-od van.
Sajnos még nem gariérett a vinyód, bár ha másik gépben is produkál ilyeneket, és ezt a szervizben is produkálja, akkor esélyes, hogy kicserélik.
Mindenesetre fontos adatot ne tegyél rá.
Üdv! -
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk nálad egy két GPU-s videokártya meg négymagos proci izzad, talán nem csoda, hogy nagyobb tápra van szükséged... (Bár szvsz 850 sem feltétlenül kellene, de ez mellékes.)
Amúgy félreértettem a hsz.-ed, azt hittem, te használsz Codegent. Viszont ha ráadásul szállítasz, az sokkal nagyobb bűn...
Nem tudom, miért mániád ez az "irodai gép" szófordulat, de "NEM irodai" gép esetén sincs még "biztonságból" sem szükség 500 W-okra... Ez legfeljebb arra jó, hogy jó magas legyen a villanyszámlád.
Ja, és ha nem is ajánlod a Codegent, épp most kezdted oltalmadba venni, hogy milyen jó, mivel nálatok nincsenek garis ügyek. Senki nem is mondta, hogy a problémák még a gari időtartama alatt jelentkeznek. Mennyi is általában a gari a Codegenekre? 1 év? Nem 1 év alatt szoktak általában (jobb esetben) meghalni a tápok. -
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9586 üzenetére
Miről beszélünk!? Nem mondtam hogy codegen volt a tápom! Nem ajánlottam itt senkinek codegent! Nem netes vélemény-tapasztalat, hanem a sajátom a 100-150-re jutó 1 gari! Nincs 600 wattos codegenem. Az aláirásomban is látszik ami a konfigomnál is ott van:
CTF-850 W = chieftec-850 14c Erre esküszöm, de ugye ezt értelmetlen ajánlanom egy irodai konfigba! -
DeltaPower
addikt
erre valaki?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dimacherius #9584 üzenetére
Nem, ne vegyél Deer tápot.
TÁPEGYSÉGEN NEM ÉRDEMES SPÓROLNI!!!
A gép legfontosabb alkatrésze, miért épp ezen akarnál 1-2 ezret "nyerni"?
Itt már leírtam a különbséget a PNF és PNR között. -
Sk8erPeter
nagyúr
Komolyan csodálkozol, hogy Codegen táppal nem akart elindulni? Tudhatnád, ha már ennyire hevesen vitatkozol, hogy a Codegenek közel sem tudják azokat az értékeket teljesíteni, amik rá vannak írva, de ezt már párszor elmondtam, unom már ugyanazt szajkózni. Nézz körül kicsit légyszíves a tápos topikban és a neten mindenhol a Codegen tápokkal kapcsolatos tapasztalatokról, nagyon sok van köztük, ami arról szól, hogy nemcsak alulteljesített, de megölte a gép sok-sok alkatrészét.
Ha most is Codegen tápot használsz, gratulálok, bátor ember vagy, nálunk is van egy gép, amiben Codegen van, de abszolút nem roppannék össze, ha azzal a géppel bármi történne, mivel egy régi gagyi gép, ezért tök mindegy, mi van benne, alig fogyaszt valamit. 400W-os Codegen elviszi, de nekünk még szerencsénk van. Akár hiszed, akár nem, a Codegennek volt egy igen sikertelen időszaka, amikor rosszabbnál rosszabb szériákat készítettek, még ha korábban voltak megbízható tápjaik is. Manapság meg éppen ezért zsákbamacska a Codegen.
Megfizethető a Codegen, de milyen áron...?
Ha Codegent ajánlgatsz, abból tényleg jobb, ha 600W-osat vesz valaki, akkor talán a felét tudja is...Viszont a minőségibb kategóriából bőven elég a párszáz W-tal kevesebb teljesítménnyel rendelkező táp is.
-
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9578 üzenetére
Halál komoly volt! Az első mondattal egyetemben! Nem a 600 w a lényeg ! Hanem hogy teszteljen és ha már vesz valamit akkor vegyen a 400-nál többet biztonságból! Mert ha megnézed a konfigját akkor látszik hogy nem egy irodai user és feltételezhető hogy évente több hardvert is kicserél.De ez Dark KillerXnek világos volt. Akkor mi miért vitatkozunk erről?
Képzeld hogy hittem a vga leirásban, olyan bödületes baromságnak mint hogy a 600w javasolt és mit ad isten elindult a kártya mig a 400w táppal nem ment!
Arról nem is beszélve hogy "fos szemét ipari hulladék Codegen táp" amivel szállitok minden alsó és középkategoriás gépet és talán egy garis probléma volt az elmúlt években annak ellenére hogy nem egy chieftech a lelkem, de megfizethető! No de ennek igy semmi értelme... -
Dimacherius
csendes tag
Hali!
Kössz a linket, a régi tényleg bezár, de ezen az újon találtam jó kis ajánlatokat.
400W-os Deer táp is megfelelő?
Mi a véleményetek?
FSP PNF és PNR között mi a különbség?
PNR, nem későbbi széria, itt mégis olcsóbb...?
Valaki segítsen megvilágosodnom!!!!!!!!!!
Előre is köszönöm!
Dimacherius
-
toncy
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9551 üzenetére
hello,
nem is vitazni akarok...
csak mondom, hogy az enyembe nincs csapagy, hanem perselyeken fut...((
egy favago modszerrel meg oldott sz*r...
tehat ugy kepzeld el, hogy ket cso egymasba van teve es ugy forg az egyik a masikba...de asszem ez a tema mar nem ide tartozik
-
toncy
csendes tag
válasz
hello,
nem is vitazni akarok...
csak mondom, hogy az enyembe nincs csapagy, hanem perselyeken fut...((
egy favago modszerrel meg oldott sz*r...
tehat ugy kepzeld el, hogy ket cso egymasba van teve es ugy forg az egyik a masikba...de asszem ez a tema mar nem ide tartozik
-
Sk8erPeter
nagyúr
Remélem ezt a 600 W-ot nem mondtad komolyan...
Nem tudom, miért gondolják oly sokan, hogy ha egy gépben már több fogyasztó is működik, akkor már mindjárt be kell tojni, és egyből kilowattos tápot venni... A 600W nagyon kevés konfighoz szükséges, ott tudom elképzelni, ahol négymagos proci van, X2-es videókártya (vagy SLI vagy CF), vízhűtés, neoncsövek és egyéb csillivilli, többség gépébe elég a 350, legfeljebb 400W-os táp is.
Ajánlom a tápos topik első hsz.-ét, ha egy kicsit tájékozódni szeretnél tápegység ügyben...
Annak a bődületes baromságnak se higgyél, ami a videokártyák dobozain/honlapjain van feltüntetve, mert ismét csak a parasztvakítás esete forog fenn, lásd pl. az én videokártyám (HD 3850 256MB) honlapján olvashatóakat:
"450Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express power connector recommended." - baromság, felesleges, eleve konfigtól függ. Nálam 350W bőven elég. Pedig nálam is vannak cuccok, amik fogyasztanak, de nem kell 350W-nál több.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szerk.:
(#9553) Dark KillerX: kábeleket próbáltál már cserélni?
Az az FSP 400PNF elég erős, meglepne, ha azzal lenne gond. Persze hibás darabot bármiből kifoghat az ember. -
Sk8erPeter
nagyúr
"de nem tudom mi a különbség a PNR és PNF között."
A válasz a tápos topic első hsz.-ében található:
"FSP-PNR: PNF-nél kisebb hatásfok, nagyobb mértékű melegedés "köszönhetően" a kisebb hűtőbordáknak, kisebb szekunder oldali borda és a primerköri pufferkondenzátor is kisebb. Emiatt hangosabb a PNF modelleknél, mivel a hamarabb felmelegedő bordák miatt már alacsonyabb terhelésen is felszabályoz a ventilátora. Ettől függetlenül ugyanúgy az ajánlott tápok között a helye, minőségi kapcsolástechnikával és alkatrész megválasztással rendelkezik.
[...]
FSP-PNF: Nagyon jó táp, csendes, és ebben már jóval nagyobbak a bordák. Jobb hatásfokkal rendelkezik, mint az előbb említett 2 tápegység, és erősebb is. Sajnálatos módon nagyon nehéz beszerezni, mint ahogy fentebb is írtam, már szinte mindenütt CRG-t kapunk helyette."
(...és még bővebb leírás ugyanitt)--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#9559) Dimacherius:a linked nem működik, mert az oldalon ez szerepel: "Üzletünk a mai nappal befejezi működését."
Ha PNF-et vásárolsz, ajánlott odafigyelni a következőkre:
"FSP-CRG: PNF néven árulják sok helyen, ezért érdemes utánaérdeklődni vásárlás előtt, hogy milyen típus is igazából, de ez nem azt jelenti hogy a CRG-t nem szabad megvenni. Hasonló a felépítése mint a PNF-nek, de róla is elmondható ugyanaz ami a PNR-ről: "kicsit kispórolták belőle az anyagot", ezt majd az alul lévő képeken lehet is látni. Az FSP-Saga egyszerűsített változata, fényezés nélkül és kevés kábellel. Ha ára kedvező, még mindig jó vételnek számít." ([link])
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#9572) toncy: és akkor szerinted mi van benne, levegő?A "sima venti" szerinted azt jelenti, hogy nincs benne csapágy?
Folytathatjuk még a vitát, de szerintem nem sok értelme van... -
letsdobizz
csendes tag
A nagy vicc az hogy lehet h téll nem kap áramot egyszer az egyik egyszer a másik...
ha nagynehezen sikerült a DVD-RW(sata)-t bekapcsollni a méásik eltűnt!!!
a másik vinyó az emgy get databackel átmentem a dolgokat és ujra formatálom és kész de a másik 2vel vmit kell csinálni mert az ugy nem jo...BIOS sem látja akkor
megnézem mivan ha vadiuj kábelt kap, táp tuti nem rosz, és nem is lett semmi elcseszve mert leteszteltem hogy ad e áramot a csati( főleg mivel azon a vezetéken van más cuccos is...) -
R
senior tag
masterboot record megújtást hogy végzünk?
-
toncy
csendes tag
válasz
jah, tudok
a tapomba peldaul sima venti van, egyetlen csapagy sincs benne... szet szedtem onna tudom
D
-
toncy
csendes tag
sziasztok,
megint jovok segitsegert,
bele vagok egybol a kozepebe, az mit jelentene, hogyha a hd tune al le quick scannelem a winyot es a vege fele (kb az utolso 85%-nal) elkezd nyikorogni a winyo?
bad sector lenne? gozom sincs -
Imco
őstag
válasz
Dark KillerX #9560 üzenetére
Mindenképp érdemes egy kicsit túl méretezni, főleg olyannak aki nem csak excelezik 80GB/512MB/cel2.33GHZ gépen.
Nálad is 4 vinyó VGA Iró +tuning! Kell neki a nafta. + 1xw-tal nem szabad számolni! Ha veszel egy new vga-t pl., aminél már ajánlott a 600 w, máris bajban vagy megint! Komoly dilemma elismerem!
Egyébként mindkét táp szimpatikus. Addig is probálj egy teszt darabot, nehogy más legyen a hiba.
-
DeltaPower
addikt
mivel nem találtam "azonnali hdd kérdések" topicot, itt teszem fel
a páciens egy wd caviar se 250gb sata
tünetek: bekapcsolás után pár perccel, rövid ideig tartó, rendkívül zavaró magas hangú ciripelés hallatszik belőle, ami kis idő múlva megszűnik (gondolom fel kell melegednie) hd sentinel nem jelez hibát a smart adatokra.
kérdéseim:
- a betegség lehetséges oka(i)
- a betegség súlyossága (merjek-e rajta fontosat tartani)
- javaslat a kezelésre (kidobjam-e vagy maradhat)előre is kösz.
-
R
senior tag
Hi!
elkezdett szaggatni az egermozgas, megfagyott a gep, resetelek, boot: HDD not detected!
most ezt betettem egy masik gepbe ott latszodnak az adatok, ilyenkor mit lehet tenni? Meg lehet javtani?NTFS WinXP volt
Most ráeresztettem egy Windows-os (gyors)format-ot 2 particiora, a rendszerre meg format.
egyéb teendő, hogy ismét bootolható HDD váljék belőle?Hiren-ből melyik programot futtassam?
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok,
Meglepő problémával állok szemben, miszerint az adataimnál található konfigurációból az egyik (a rendszert képező) 750-es Samsung vinyó az utóbbi időben defektesen működik.
A vinyó nagyjából másfél éves, és kb 2 hónapja produkálja véletlenszerűen azt a jelenséget, hogy használat közben a zene egyszer csak megakad, aztán szépen minden program beáll, csak a kurzort tudom mozgatni, de amúgy semmire nem reagál a gép, valamint a vinyó seekelés ledje fixen világít.
Így áll nagyjából 1-2 percig, majd működik tovább a gép, mintha mi se történt volna. Előfordulási gyakoriság 1-2 naponta 1x.
Sajnos az utóbbi időben már néha nem működik tovább a gép, helyette kékhalált dob és restartnál nem is látja a vinyót a bios. Első ilyen alkalommal áramtalanítottam a vinyót és kiszedtem hülni, mert nagyon melegnek éreztem (a másikhoz képest is), majd visszahelyezés után tökéletesen működött tovább. Biztonság kedvéért betettem a gép orrába egy rendszerhűtőt, ami relative hűvösen tartja a vinyót, de azóta megint fagyott egyszer, én pedig féltem az adataim.A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a probléma okozója, hogyan tudom orvosolni? Esetleg gariztatni kéne?
Oprendszer: Vista 32bit
Futtatott alkalmazások fagyások idején: Firefox, MSN, utorrent, foobar, NOD32, Daemon ToolsKöszi,
Mosqu!to -
Dzsekó
addikt
válasz
Dimacherius #9559 üzenetére
Hali!
1. Megéri ennyiért, mert ugyanazt kapod, mint iponban, és itt is 2 év gari van rá.
Esetleg még ez egy jó bolt, ha ott nem kapnál: [link]
Itt van PNR 5xxxFt-ért, de nem tudom mi a különbség a PNR és PNF között.2. minden táp ventije lefelé néz a proci fele, ha a ház tetejébe kell tenni a tápot.
Üdv! -
Kernel
nagyúr
A külső ház - az árból itélve- nem rendelkezik saját táppal.
Nem tudom, miért ilyen olcsó, de USB-ről sem kaphatja a tápot, akkor viszont honnan? Nem mintha 5 Voltból nem lehetne 12 Voltot csinálni egy DC/DC átalakítóval, csak ez bemenőoldalon többszörös áramot igényelne, ami nem áll rendelkezésre. USB-ről még notebook vinyót is néha csak 2 db csatlakozó együttes áramával lehet működtetni, ez viszont 3,5-es HDD.
-
Dimacherius
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9552 üzenetére
Hali!
Kössz a linkeket.
2 uccsó kérdésem lenne:
1. Találtam egy tápot, szintén FSP 350 W PNF, csak 6500-ért itt:
http://hardwareoc.hu/shop-k/index.php?page=shop.product_details&category_id=47&flypage=shop.flypage&product_id=1451&option=com_virtuemart&Itemid=1
Megéri ennyiért?
2 k-val olcsób, mint iponban...2. A venti itt a tetején található, így ha behelyezem, akkor pont a ház fedőlapja, teteje alatt lesz, ebből következtetek, hogy a venti inkább lefele a gép belseje felé fog nézni...
Nem tudom, érthető vagyok-e?
Próbáltam az lenni.
Mindegy, az első kérdés a fontos...
-
Dark KillerX
addikt
Eddig tényleg semmi gondom,nem volt a tápommal,mert korábban egy 512-bites 2900prom volt és azzal serm volt gond,pedig még az jobban megnyomta a fogyasztást.Lehet mégis csak gariztatnom kéne,a tápot,de a boltban mit mondjak?.Tuti azt fogják mondani,hogy a vinyó a rossz.
-
Imco
őstag
válasz
Dark KillerX #9555 üzenetére
Lehet hogy Kernel nem fog egyetérteni velem, de kifejtem.
"amíg nem raktam be a vinyót,addig ez a probléma nem állt fenn." >>> egyszerűen nagyobb teljesitményre lenne szükséged a vinyó miatt és már ezt nen tudja biztositani a tápod. A külső ház - az árból itélve- nem rendelkezik saját táppal. Ergo továbbra is a géped tápján élne! A konfigodat nézve, laknak nálad rendesen. Igy az új táp vásárlást javasolnám /4-600 w legalább/ a házra forditandó összegből / + még 1 kicsi/.Talán 3-4 hsz ezelött van két link is! /(#9552) Sk8erPeter/ Ha van lehetőséged probálj kölcsönözni egy jobb tápot egy teszt idejére!
Kernel gyorsabb volt! -
Kernel
nagyúr
válasz
Dark KillerX #9555 üzenetére
Ártani bizonyára nem árt, de ha a tápod nem bír el egy plusz vinyót, az azért óvatosságra int. Lehet még ebből gond akkor is, ha ezt a vinyót eltávolítod belőle.
-
Dark KillerX
addikt
Akkor az szerinted jó megoldás lenne,ha adataimat amit rámentettem rajtahagyom,és veszek egy ilyet[link],és külső vinyóként használom,mert amíg nem raktam be a vinyót,addig ez a probléma nem állt fenn.Ja és a vinyót teszteltem HD Tune-nal és Sentinel-lel,és egyik progi sem jelzett hibát.Köszi mégegyszer a választ.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dark KillerX #9553 üzenetére
Igazság szerint tápegység szokott ilyet csinálni, a vinyó lehet, csak a tápfeszültség szűretlensége miatt kínlódik, mivel érzékeny rá. Ilyenkor általában egyre romlik a helyzet, míg az egyik bekapcsoláskor a tápegység majd agyonvágja a vinyót és/vagy bármit a gépben.
Tápegységben kondenzátorok elhasználódása, kiszáradása járhat ilyen hatással, hogy eleinte csak hideg állapotban jelentkezik probléma, kicsit átmelegedve már nem. De idővel egyre rosszabb lesz. Ha nem is állítható 100 %-ra így látatlanban, de biztonsági okból mindenképpen érdemes ellenőrizni egy garantáltan megbízható tápegységgel, mert ez egy igen veszélyes jelenség.
-
Dark KillerX
addikt
Srácok kb egy hete vettem egy Samsung 250-es SATA vinyot(használtam 5000Ft-ért),és elég furcsa dolgot művel a gépem,mert mikor először bekapcsolom a gépet,akkor a Boot képernyőnél akadozó pittyegést hallok
,a vinyó felől pedig nagyon erőlködő keregést,persze így a Boot képernyőt át se bírom lépni.
A furcsaság viszont az,ha lekapcsolom a gépet,és újból elindítom akkor már ez a jelenség nem áll fenn,azaz a win simán felláll.Mi lehet a próbléma ?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dimacherius #9550 üzenetére
-
Dimacherius
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9541 üzenetére
Kössz a segítséget!
Sokat tanultam..
De tényleg
A vinyót meg rendberakom, a tápcsere után
Szóval veszek egy FSP 350 W-osta vagy 400 w-osat PNF-ben, ha jól mondom...
Elbírja ez a táp egy nVidia Gforce 9500 kártyacsere után a gépet, ami jelenleg:
P5GDC PRO alaplap
Intel Pentium 3.2 GHz proci
2 GB RAM
Sapphire Radeon HD 3450 256 MB RAM 128 bit (le lesz cserélve nVidia Gforce 9500 -ra)
Codegen 300w táp (le lesz cserélve FSP 350 W PNF-re)Dimacherius
-
DeFranco
nagyúr
Na, akkor ez megoldva.
A 28 fokban, ha tényleg annyi, akkor van annyi tartalék, hogy egy kisebb fordulatú venti is elég neki. Nekem a ház aljában van, elöl egy venti, aminek gyakorlatilag nincs hangja, szerintem 1000 alatt forog (8cm), és egy I_I alakú kereten előtte a vinyó. Így fölötte-alatta tolja le róla a levegőt. (A keret egy régi ház 3,5-ös vinyótartó kerete
ami két 10 cm-es bicikli gumi belső darabon áll rezgéscsillapítás végett)
-
Kernel
nagyúr
válasz
letsdobizz #9545 üzenetére
Most akkor hol ez nem megy, hol az nem megy, jók azok a tápcsatlakozók?
SATA szabványú tápcsatlakozónál egy erőszakos mellédugás okozhat kellemetlenséget, hagyományosnál pedig a fémhüvelyek kitágulása jelentkezhet. Azt összébb lehet lapogatni egy műszerészcsavarhúzóval, vagy más alkalmas eszközzel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
letsdobizz #9539 üzenetére
Gépátalakítás volt, és most már rájöttem hogy a SATA-kat csesztem el mivel nem úgy tettem vissza...
Tökmindegy, hogyan teszed vissza, esetleg a rendszervinyót nem árt a 1. csatlakozóra tenni, a rend kedvéért.
a DVD be se kapcsol azaz nem is adja ki a tálcáját.
Vízhűtés szerelése közben valamit magyon elszúrhattál, ugyanis egy optikai meghajtónak pusztán a tápcsatlakozó rádugása már elég, hogy a tálcát kiadja.
Másszóval, ha a tápot hibátlanul megkapja (adatkábelt le is húzhatod), ennek ellenére nem adja a ki a tálcát, talán sikerült valahogy jól tönkretenni.
-
letsdobizz
csendes tag
válasz
Get Data Back is látja a 320as vinyót...de az egyben volt particionálva és most a win nem látja csak az eszközkezelő és a bios.
Közben a másik SATA DVD-RW se megy, és áram alatt sincsen csak a másik IDE DVD-ROM
A 200as SATA vinyó megy, és be is bootol róla...nagyon nem értem miért van...
semmi ötlet???:S:S:S
-
toncy
csendes tag
válasz
DeFranco #9528 üzenetére
hat ez a ventis dolog be jott, pont volt a vinyom elott egy hej ventinek, miutan beszereltem es elinditottam a gepet, hejbol 25 fokrol indult es meg nem ment fennebb 28 foknal 50% os terheles alatt sem... igaz kicsitt nagyobb a zaj szintje a gepnek... de megeri
szoval koszi szepen az otletet
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Egy WD Mybookkal rendelkezem, és a filerendszerét átkonvertáltam NTFS-re bő egy nap alatt. A vinyó működik, csak néha a megát gigának írja ki, pl. van egy 50000 gigás könyvtár is. Ezt ki lehet valahogyan javítani? Köszi! -
proci985
MODERÁTOR
segítség. itt ülök egy 80gigás vinyóval, ami nem pörög fel, BIOS nem látja.
lehet vele valamit kezdeni ilyen esetekben otthon is vagy erre keresztet lehet ventni?
kábelek rendben vannak, mmint az ide és a molex.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dimacherius #9536 üzenetére
Őszintén szólva a hozzászólásod nagy részét nem is olvastam el, mert annyira szét volt húzva, és annyira olvashatatlanná vált, de az egyből feltűnt, hogy van egy viszonylag normális konfigod, és nem félted a Codegen tápegységtől, ami elhalálozáskor sokszor magával viheti a konfig többi alkatrészét is, pl. alaplap, vinyó, stb.
De ha szeretsz veszélyesen élni...Szerintem Kernel kollégának lesz igaza, és egy vírusról van szó, tehát ebben az esetben a chkdsk nem oldja meg a problémát, persze tápcsere sem, ez utóbbi mindenesetre azért lenne érdekes, hogy ne váljon instabillá, és a későbbiekben esetleg használhatatlanná a géped.
Próbálj meg csökkentett módban ráküldeni a vinyóra egy vírus- és kémprogramirtót! Tudod, még a Windows beindulása előtt F8 nyomkerászása, majd onnan kiválasztod a Csökkentett módot. Ilyenkor olyan fájlokhoz is hozzáfér a rendszer, amihez egyébként nem.
És utána egy CCleaner-t is ráküldhetnél (cookie-k, temporary-k kiirtása, registry-tisztítás a dolga).
Persze a legbiztosabb megoldás egy formázás lenne...Szerk.: ja, és ha érdekel, mi az a chkdsk, akkor használj Google-t, és utána kattints rá az első hivatkozásra...
"A Chkdsk (Chkdsk.exe) a kötetek hibáinak vizsgálatára szolgáló parancssori eszköz a fellelt hibák kijavítását is megkísérli. A Chkdsk például ki tudja javítani a hibás szektorokkal, elveszett fürtökkel, kereszthivatkozott fájlokkal és könyvtárakkal kapcsolatos hibákat." -
letsdobizz
csendes tag
válasz
Most látja a DVD-t is, de a másik IDE-s DVD meg eltűnt,
most megvan a redszervinyó, SATA DVD és kész a másik vinyót nem látja,(az IDEset)
az eszközkezelő...valaki vmi ötlet h hogy lehetne lementeni arról a vinyórol a dolgokat hogy aztán particionálhassam?
vagy simán visszaállítani...?
-
letsdobizz
csendes tag
Üdv!
Akkor megpróbálom még egyszer mostmár érthetően leírni:
Gépátalakítás volt, és most már rájöttem hogy a SATA-kat csesztem el mivel nem úgy tettem vissza(DVD a sata Xbe, HDD1 a sata Yba, HDD2 a sata XYba) mint ahogy azelőtt volt.3 sata egységem van, rendszer vinyó, mási vinyó, meg DVD iró.
Namármost ebből csak a rendszervinyót látja, a DVD be se kapcsol azaz nem is adja ki a tálcáját.A vinyót látja az eszközkezelő, de a partíció eltűnt!
A DVD-t nem látja!Mit lehet csinálni hogy visszaállon a dolog?
(most próbáltam vele babrálni cserélgetni, de sokszor be se bootolt, aztán sikerült visszahoznom ebbe az állapotba amit fent irtam, a BIOS látja a dolgokat) -
Kernel
nagyúr
válasz
Elisha_ #9531 üzenetére
Ha alaplap-specifikus probléma, akkor talán alaplapos topik, ahol valaki hátha ismeri pont ezt a típust. Nem tudom, milyen vinyó ez pontosan, de talán hiába is teszed AHCI módba az alaplapi vezérlőt, ha a HDD nem támogatja, emiatt akár ki is akadhat a BIOS.
A Western Digital nyáron frissítette Caviar SE sorozatát, új modelleket mutatott be. A gyártó ezeket felvértezte SATA-300-as csatlakozással (WD2500JS), és az egyik 250 GB-os modellt 16 MB cache-sel látta el (WD2500KS), a Maxtoron kívül egyedüliként. Érdekesség, hogy a WD nem látta szükségesnek ennél több újítás bevezetését, ennélfogva a Caviar SE és SE16 továbbra sem támogatja az NCQ-t (a gyártó állítása szerint az NCQ az egyszerű felhasználók számára semmilyen teljesítménytöbblettel nem szolgál, ellenben az implementáláshoz szükséges chip megdrágítja a merevlemezt)
Mindentől függetlenül más fórumokon már meg lett beszélve, hogy az AHCI (amit az NCQ miatt szoktak erőltetni) kb. parasztvakítás esete. Főleg szervernél mutatkozhatnak előnyök.
-
Dimacherius
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9530 üzenetére
Hali!
Kössz a segítséget.
Nem sértődöm meg, mert sajnos a tápról alkotott véleményed úgy igaz, ahogy írtad.
Sokan szidják.
Viszont, ha lecserélem, akkor megoldódik ez a vinyó megnyitási probléma?
Erre nem kaptam választ.
Ugyanis reinstall nem oldotta meg... (többször sem)
A célom, hogy elérjem a nagyvinyót a Sajátgépből és ha ehhez tápot kell cserélnem, akkor megteszem.
De mi az a chkdsk vagy mi???????
Dimacherius
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dimacherius #9527 üzenetére
S-8-1-13-100000963-100024364-100013724-3455.com
Nyilván vírus, ha lehetne is formázni, nem az adatpartíciót, csak az oprendszert. Vagy kijavítani a rendszert, csak az rutin hiányában nem mindenkinek sikerül. Ilyenkor egyszerűbb formázni. Vagy keresővel utánanézni, milyen vírus ez, hátha van hozzá valami leírás, nem biztos, hogy nehéz elhárítani.
-
Imco
őstag
Ezt hivják üzemi hőmérsékletnek. Aki nem fujatja külön a hdd-t az szerintem kb. inenn indul hőmérséletben. A ház szellőzése, épitése határozza meg - tipus függöen - hogy hol áll meg, mi az átlag. Sőt talán még azt is bevállalom, hogy nem változik jelentősen igénybevétel mellett. +/-1-2 fokon belül vannak állandóan a sajátjaim. Szerintem...
-
Elisha_
tag
Váltottam Win7 7022 32 bit-ről Win7 7048 32 bit-re. A telepítés első újraindításánál megállt a gép amikor a bios felismeri a merevlemezt és nem ment tovább. A megoldás, hogy a hdd ahci-ről vissza lett rakva ide módba. Utána a win felment gond nélkül de azóta sem tudom a merevlemezt ahci módban használni. Próbáltam visszatenni a Win7 7022-est, volt bios reset de semmi. Ha ahci van beállítva csak a hdd lehúzásával tudtam belépni újra a bios-ba. Elvileg nem lehet köze a win telepítéshez de előtte működött.
Valakinek ötlete? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dimacherius #9527 üzenetére
Komolyan rá merted bízni a konfigodat egy fos szemét ipari hulladék Codegen tápra? (egyéb jelzőket is mondhatnék, de ennyi egyelőre elég lesz
)
Ha jót akarsz magadnak és a gépednek, meg későbbiekben kímélni szeretnéd a pénztárcádat, akkor gyorsan szabadulj meg attól a tápegységtől, és vegyél egy újat - ha olcsón akarsz minőségit venni, akkor vegyél FSP 350PNF-et, az vígan elviszi a konfigodat, és nyugodtan rábízhatod.
Miután ezt megtetted, küldj rá egy chkdsk-et a vinyódra.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#9526) peti4: priviben írd le, konkrétan mi a problémád a programmal, ez nem az a topic, ahol a Ghost-ot kéne kitárgyalnunk. -
gerii
addikt
notitulajoktól kérdezném elsősorban hogy egy WD winyónál mennyire ciki az 50-55 fok HDTune szerint?
köszi -
DeFranco
nagyúr
Általánosságban (nálam okosabbak majd kiegészítik):
Azt mondják, hogy az a jó, ha tartósan nem megy a vinyó hőmérséklete 40 fok fölé. Amit látsz, az nem feltétlenül pontos, alá, esetleg fölé is mérhet. A vinyó típusától függ, hogy mennyire mér pontosan, ennek utána tudsz olvasni, ha tudod a pontos típust.
A hőmérséklet a torrent miatt simán lehet magasabb, ha jó jön/megy az anyag, és megdolgoztatja a meghajtót. Szerintem melegedhet attól is, ha nagyon töredezett a meghajtó, mert akkor sokat kell ugrálni a fejnek, meg dolgozni a motornak. De ez magánvélemény, lehet nem így van.
Hűteni érdemes. Én úgy oldottam meg (főleg liksoft tanácsai alapján), hogy egy határozott légáram (huzat) legyen a gépben. Ez nyilván azt jelenti, hogy az oldala fel van téve, mert különben csak szüttyög a levegő. Elöl tolja be egy venti a levegőt, hátul meg szívja ki egy másik. Ezt én meg tudtam oldani egy ventivel, meg a táp segítségével, de nem egy erőművön ülök. Így nálam most 36 fokos, 40 fölé nem megy. Nyár az neccesebb, de akkor majd kitalálok valamit.
-
Dimacherius
csendes tag
Hali!
Bocs, hogy ide ugatok, de a vinyómmal nekem is problémám van.
A vinyóm ketté van osztva Rendszer és DATA részre.
A rendszer mindenhonnan elérhető, de a DATA nem.
DATA=Nagyvinyó, amin a filmeket, játékokat progikat képeket vagyis a rendszeren kívül mindent tárolok, így fontos adatok.
A probléma a következő.
Windows Intézőből és Total Commanderből elérem, de a sajátgépből nem.
A hibaüzenet a következő:
[B]A Windows nem találja a(z) 'RECYCLER\S-8-1-13-100000963-100024364-100013724-3455.com' fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra. Fájl kereséséhez kattintson a Start gombra, majd a Keresés pontra.
Szóval ezzel nem tudok mit kezdeni.
De ha a megoldás a formatálás, akkor az ki van csukva.
Inkább maradjon ilyen.
Proci húzva, lehet az a gond, bár régebbenis húzva volt, de nem produkált ilyet a vinyó.
Config.: HA SEGÍT VALAMIT...
-P5GDC PRO alaplap
-INTEL PENTIUM 3.0 GHz proci (3.225-re meghúzva)
-SAPPHIRE RADEON HD 3450 256 MB RAM 128 bit-es videókártya
-2 GB RAM
-CODEGEN 300W-os tápMinden segítséget köszönettel fogadok!
Dimacherius
-
peti4
tag
válasz
Sk8erPeter #9519 üzenetére
Mégsem boldogulok a kezelésével(nagyon angol)
-
toncy
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9510 üzenetére
hehe valahol mindenki el kell kezdje
jah es meg annyit akarok kerdezni, hogy a merevlemez mitol melegedhet?
az utorrent meg terhelne annyira a winyot, hogy a sentinel szerint(nincs modositva az eltolas) 40 fokos... -
DeFranco
nagyúr
Az egyébként normális, hogy XP alatt, ha TC adatai alapján összeadom a könyvtárak-fileok méretét, és a kijelzett szabad területet, akkor közel nem a winchester méretét kapom eredményül?
(1024-es váltással tisztában vagyok, nem ez a gond
)
-
peti4
tag
válasz
Sk8erPeter #9519 üzenetére
Köszönöm már jön lefele.
A kezelésével meg majd megbirkozom -
peti4
tag
Tudom nem ide tartozik de segítségre lenne szükségem.A gépemben van egy 160 Gb samsung vettem bele egy 500 Gb osat és szeretném a C patriciot amin a vista van áthelyezni az új vinyora.(nem akarom telepíteni)Ez valamilyen progival megoldható??
-
Mian
aktív tag
Hali!
Olyan gondom lenne, hogy nem tudom miért de egyre jobban fogy a vinyómról a hely és nem én teszem tele hanem magától
pár napja csináltam egy töredezettség mentesítést, és akkor felszabadult hirtelen 30gb-t...de akármit töltök le vagy teszek fel kb a 4,5szörösét foglalja el...pl letöltöttem most egy avi filmet és 4gbal lett kevesebb a helyem, hogy van ez, mi lehet a baja?
a vinyó: Samsung HD252HJÜdv.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hedgehog87 #9511 üzenetére
Get Data Back, vagy RAW recovery, vagy pénz+szakember.
-
Hedgehog87
csendes tag
Hali!
Adódott egy irdatlan nagy problémám, hogy feltettem vmi patríció magicet és eltűnt az egyik meghajtóm ami az összes adatom van és sehol máshol nincsen kimentve egyedül a rendszer vinyóm van csak és az lenen a kérdésem hoyg hogyan tudnám visszaállítani a meghajtó részt.
Köszi a segítséget
-
liksoft
nagyúr
Gyártmányonként változik, hogy a drive kívül, vagy belül mér. Valamint a pontossága is érdekes szokott lenni. Ha a Sentinel Dos-os változatával nézed 3-4 óra állás után (felveszi a környezet hőmérsékletét), a gyors indulás miatt 1-2 fokkal lehet melegebb mint a szoba hőmérséklete. Ez sem pontos, de irányadó lehet.
Bocsi az előzőekért, de magas labda volt.
-
toncy
csendes tag
hello,
csak azt szeretnem kerdezni, hogy szoba homerovel mennyire kaphatok pontos erteket a merevlemezrol ?
-
Kernel
nagyúr
válasz
doddencs #9497 üzenetére
USB vagy FireWire porton jelentkező adatátviteli, illetve CRC-hiba járhat olyan következménnyel, hogy eldobja a kapcsolatot, egyszerűen megszakad.
A behatároláshoz célszerű kipróbálni az eszközt más számítógépekkel is, hogy a gép portja nem bírja a sebességet, illetve egyéb gondja van az adott gépnek, vagy a hordozható eszköznél keresendő a hiba, esetleg a kábelnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- BMW topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 870 EVO 500GB (Garancia)
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest