- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco88
tag
sziasztok
Van egy olyan gondom, hogy a havweromnak a gépében a 320Gb-os samsung winyónak az eggyik partícióját nem engedi mgnyitni a gép. Ha a sajátgépböl akarja megnyitni akkor azt irja ki a rendszer ( Windows XP SP2 ), hogy a recycle/100..... hosszú számsorozatu valamit nem találja ezért ellenírizzük az elérési utat vagy fájl nevet. Pontosan, hogy minek következtében csinálja ezt nem tudom. avast vírusirtó volt fent neki én arra tippeltem, hogy az tiltotta le a winyót de Windows intézőből meg lehet nyitni meg azóta már 2x tett új rendszert :S Leformázni nem akarja mert sok értékes adat van a winyón, de így meg nem tudja kimenteni az adatott. Kérlek segitsetek nagyon fontos lenne. a válaszokat előre is köszönöm -
Dusee
őstag
Hi!
Lenne egy problémám, megint.
Van egy Seagate 500GB-os 7200.11 SATA2-es vinyóm, és nem érzékeli a gép
Mikor bekapcsolom a gépet, a monitor sleep modeban van, és csak megy a gép.
Nem pittyen egyet, mint szokott. Volt mikor csak sípolt (hosszú szünet hosszú).
Tegnap reggel még ment tökéletesen, aztán kikapcsoltam a gépet rendesen, ahogy kell.
Aztán mikor kapcsolom be semmi
Próbáltam másik sata kábellel, másik tápkábellel, másik sata portban, semmi
Mi lehet a baja? Vége, ennyi volt? Nincs fél éves...
Azért írtam, hogy már megint, mert egy már meghalt nálam, csak az nem ilyen tüneteket produkált.
Másik vinyóval, igaz IDE, de működik a gép, most is arról irok.
Köszi a választ előre is! -
Ladislao
csendes tag
Sziasztok!
Egy Seagate ST3500320AS 500 GB-os vinyó ügyében szeretném a segítségeteket kérni. A tünet, hogy lemezolvasási művelet után, változó időtartamon belül, de elég hamar, elkezd kerregni, majd a Windows lefagy, újraindul, és utána nem tud bootolni, merthogy elveszti a vinyót.
Kikapcsolás után elindul aztán újra.Ez orvosolható esetleg win újratelepítéssel, vagy ez winchester hiba? Kb 2 hónapos a harddisk, ahogy az egész gép is. Vista 64 bit van fent. Nagyjából minden előzmény nélkül kezdte el csinálni, és úgy, h előtte például jópár órát WoW-oztam. Azzal semmi baja nem volt. Ahogy vmi letöltés megy, vagy másolok egyik partícióról a másikra, elszáll.
SMART szerint minden rendben van, a lemezellenőrzésnél talált pár clusterhibát, ezeket kijavította, de nem tudott végigfutni, mert itt is elszállt, a vége felé. Szektorhibát nem írt.
Minden ötletnek örülnék.
Laci
-
Kernel
nagyúr
Gyári specifikációt meg kell nézni, itt van például egy WD típus(om):
Temperature
Operating -0° C to 60° C
Non-operating -40° C to 65° CHa a működési hőmérséklet 0 foknál kezdődik, ez értelmezhető az indítás pillanatára is, amikor még nem termel semmi hőt. Tehát a gyártó szerint 0 fokon használható.
-
h.adam.92
őstag
válasz
liksoft #8988 üzenetére
Hy liksoft!
Részben hozzád szólnék, de ha valaki más is segíteni tud akkor köszönöm szépen. Tehát nem rég kérdeztem, hogy miért fagy le állandóan a gép és megnézted, hogy smart mit ír ki.(pár kommentel feljebb) akkor ezt írta ki :00000000054E. Kicseréltem a SATA kábelt, mint utólag kiderült nem csak a winyóhoz volt, hanem az alaplaphoz is 4-et mellékeltek(ne nézz hülyének kösz
) tehát kicseréltem és most ezt írja ki:00000000055A ez jót jelent?
-
Imco
őstag
Vasinger! fejtegetése nyomán felmerült egy elméleti kérdés bennem, amit -elsősorban talán- Liksoftnak címeznék.
A HDD-nek van valami üzemi hőmérséklete, pl a csapágyazás miatt, vagy esetleg érdemes lenne "ész nélkül" hüteni? Pl vizhűtéssel becsövezni. Gondolok itt arra, hogy esetleg élettartam és/vagy teljesitmény növekedést okozhatna az alacsony üzemi hőmérséklet. -
Imco
őstag
válasz
fgordon #8991 üzenetére
Hát... A FAT32-vel megint bajban vagyok mert vagy 8-9 éve nem használom!
Egyébként is ki használ még FAT 32-t?
Egyébként dosbol nem sok driverrel találkozik.Mind1
Érdekes, más forumon is épp erről beszélgetek! Egyezzünk ki abban, hogy ne temessük még a progikat, de vannak más /PMnél/ újabb progik is! Pl az acronis is egy jó alternativa.
Szerintem... -
fgordon
senior tag
-
liksoft
nagyúr
válasz
Vasinger! #8986 üzenetére
Tessék értelmezni azt az ábrát. Ott van egy lefelé ívelő vonal. Az abból lefutó "beesések" az OS önkielégítése miatt vannak. Vagyis nem valódi átviteli értékek, hanem más művelet miatt belassult állapotok. Azt adja meg minimumnak a második esetben. Viszont az érdekes görbe a két teszt során közel azonos. Nincs itt gond, se hókusz-pókusz. Csak a jó öreg OS csinálja.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Egy elég érdekes dologra figyeltem fel. A HD tunnal csináltam ilyen benchmarkot. Most ezt az eredményt kaptam: katt Igaz, most Vista 64 bit van fent. Régebben ilyen eredményt kaptam XP alatt: katt
Legjobban a minimum érték aggaszt, hogy miért esik így le és a CPU usage is magas. Ez mind a Vista miatt van?
-
trl_master
tag
válasz
Vasinger! #8982 üzenetére
az h fejjel lefele van, nem befolyásol semmit! a lényeg h ne mozgasd menet közben, az nem tesz jót neki!
ha 2nap használat után 27 fokos, az teljesen jó, sőt! nekem 250-es WD-m van, 5óra használat után 35-37 fokos, de még ez is egészséges!
ja, a szivacsról levenném azért... -
Djopci
tag
Hali!
Van egy Seagate ST3250820A HDD ami kikapcsolás után sípolós hangot ad ki majd egy halk kattanást! /olyan mintha hallanám lassan leállni a lemezeket benne/
A Hard Disk Sentinel nemmutat hibát, 39-42 fokon működik a terheléstől függve..
Merjek még ezen adatokat tartani, vagy használjam inkább csak hordozható /átmeneti/ Hdd nek?Köszi a válaszokat...
-
Imco
őstag
válasz
Vasinger! #8979 üzenetére
Félreértettem, bocsi! Egy jól megépitett ház megfelelő szellőzéssel potolhatatlan. Az enyémen leveszem a gép oldalát és 15-18 fokkal melegebbek lesznek a vinyók. Az 500as wd-im 32-33 fokon mennek zárt házban, illetve félig zárt!
Rossz esetben a kivett vinyódra rásütöd az alátét szivacsot. A fejjel lefele állapot nem tudom mennyire jó-nem jó, de feltételezem, hogy nem számit. sokkal fontosabb hogy ne menetközben forgasd, mozgasd. Szerintem...
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek az baj, hogy most kiszedtem a winyókeretet, és egy szivacsara tettem rá a winyót, de azt is fejjel lefele. Szerintetek ettől lesz baja? Vélemény a megoldásról? Úgy gondoltam, így több levegő fog bejutni a házba és halkabb lesz a winyó is.
Szerintetek mennyi a max hőm. ami még nem veszélyes Samu 500-as SATA2-es winyónak?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz
h.adam.92 #8972 üzenetére
Érintkezési hiba nem csak törés, vágás, és egyebek lehetnek. Létezik kosz, piszok, oxidáció, stb..., hogy a hőtágulást már ne is említsem.
Nem javítják, cserélik. Adatok meg repülnek. De a gyár hivatalosan csak a standard környezetre vállal garanciát. Jogos, hiszen versenyautóba, rakétába, vasuti kocsiba szerelve talán nem megfelelő a környezet.
-
h.adam.92
őstag
válasz
liksoft #8970 üzenetére
am azért vizsgáltam csak szemmel, mert 1: nincs oszcilloszkópom
2: sztem egy kábel úgy nem szokott megtörni, ha előtte jól meg nem fogdozzák és én nem szoktam naponta tapogatni a gép belsejét. Azért köszönöm a segítséget, az alap beállításokat ki fogom próbálni. Még van rá garancia, ha esetleg bedobná a törcsit akkor garanciálisan megreparálják?
-
liksoft
nagyúr
válasz
h.adam.92 #8969 üzenetére
Igen.
Próba, szerencse. Ha nem javul, akkor vagy más a probléma, vagy a tápegység hibás.
Érintkezési hiba nem törés. Amit oszcilloszkóppal kell vizsgálni, Te miért szemmel teszed?
A tuning felpörgeti a SATA átviteli sebességet is a legtöbb chipset esetén. Így a winyó is gyorsabban kell, hogy dolgozzon. Ez a chip-en belül nagyobb hőterhelést okoz, esetleg maradandó károsodást is szenvedhet. - Tessék alapra tenni legalább egy kétnapos teszt idejére!
Szerk: Nem mindenhol a 0 a jó.
-
h.adam.92
őstag
válasz
liksoft #8968 üzenetére
ezt bővebben kifejtenéd? ha a tápellátás akkor próbáljam meg átdugni egy másik kábelbe hátha az? v a sata kábel? azt megvizsgáltam semmi nyoma törésnek v akárminek. a tuningot nem hiszem, mert már akkor rossz lett volna, amikor beállítom és ez a probléma nem rég kezdett mutatkozni. ja és még egy kérdés, akkor tökéletes az állapot smart-ban ha minden nulla az adatainál?
-
rdi
veterán
Üdv,
szerintetek ez fordítva is működne?
HDD IDE 2.5 > 3.5 adapter
mert nekem a nagy vinyót kellene a laptopra felkötnöm... és nem usb-én. -
h.adam.92
őstag
Hy!
Lenne egy kis problémám. Mostanában elég gyakran omlik össze a rendszer játékok és egyéb programok használata közben. Nem rég kezdte el ezt csinálni. Elkezd belassulni, aztán végleg lefagy és mikor újraindítom akkor azt írja ki, hogy Lemez olvasási hiba! CTRL+Alt+Del. Szerintetek ez winchester eredetű probléma? Ha van esetleg valami, amivel kezelni tudnám a problémát akkor segítsetek thx!
-
Imco
őstag
válasz
fgordon #8959 üzenetére
Ha lecseréled a ghost 5.0-át akkor meglátod hogy nem is régi és mindent tud. Egyébként valóban vannak más alternativák is. Szerintem... ;)
-
fgordon
senior tag
válasz
audi100td #8954 üzenetére
Amikor én próbáltam, a Norton Ghost nem tudott kezelni 128 gb-nál nagyobb partíciókat, merevlemezeket, legalábbis nekem gondjai voltak vele, mint a Partition Magic sem tudta. Már vannak szerintem ezeknél a régi programoknál jobbak, amik tudják... (Acornis ). Ugyanaz, mint a régi Norton programok, csak nincs gondjuk 1 terrabyte-tal sem.
Lehet, a Norton is jó, bizonyos régebbi, kompatibilisebb gépekkel kezeli a dolgokat.
-
hossszú
őstag
Mi okazhat szektorhibákat egy adott gépben 3 egymás után berakott vinyokban?
Samsung, Hitachi, és WD vinyók mind szektorhibásak lettek a beszerelés után hosszabb-rövidebb idő mulva. -
tkazmer
addikt
egy ilyen külső, usb-s merevlemezzel (vagy ennek az elődjével, nem tudom, ugyanígy néz ki) [link] adódott problémám (pontos típus: hitachi hts541280H9AT00 USB Device).
valami miatt nem tudja rendesen kezelni a windows egyik gépemen sem. nem írható, és ami volt rajta adat, az sem látszik. formázni sem tudom, nem ír ki semmi hibát, egyszerűen csak nem reagál a jobb klikk->formázás parancsra.
az eszközkezelő semmilyen hibát nem ír ki. További tünet, hogy "cserélhető lemez"-ként jelenik mega sajátgépben, nem pedig "prestigio"-ként, ahogy eddig.
Mi lehet a gond? -
Dot
őstag
Helló!
Van pár winyóm a gépbe és az egyiket el szeretném adni! az alaplapon ez van az 1. helyen, szóval ezen vannak a boot-fileok. Ha lehúzom a winyót rakhatom újra a gépet/tapasztalat/ ez nem lehetne elkerülni? xp-m van
Elvileg a lapozófájl is ki van kapcsolva...
Vagy nem jó topic-ba írtam? -
Lajkó
őstag
Igaziból nagy fele-oknál édremes minnél nagyobb blockméretet megadni, de ha van benne kicsi is(mégha egyhamdban arányban is)akor érdemes kb. fele akkorával dolgozni. Kérdés, hogy mire szeretnéd hasznáni.(Másolás(rendszer), olvasás(neten szerver), vagy mindettő fele-fele arányban) minnél kissebbek a blockméret, annál több a file.ellérési időd. Minél nagyobbak a file-ok, annál nagyobb a sebesség másolás esetében.
Bakker. asszem nem fogok ilyen hsz.-eket írni, mert nem nagyon lehet kivenni az értelmet belölle!
Bocsi a hsz-ért!
-
Pá
addikt
Most formázok egy merevlemet.
Kérdés: mekkora foglalási egységet érdemes megadni, akkor ha
1. kizárólag nagy fileok lesznek a lemezen(filmek - --> 300-1500MB)
2. kis fileok lesznek a lemezen (mp3 ---> 3-10MB)
3. vegyesen lesznek filmek és mp3ak -
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy kaptam postán egy WD74GB ADFD Raptort, de amikor rádugom a gépre, akkor csak kattog hangosan kb.10et, ezt megismétli 2x, és a winfos töltőképernyőnél megáll. Azaz pontosabban nem áll meg, folyamatosan szaladgál a csíkocska, és nem történik semmi.:S Vártam 8-10 percig a töltésre, de még akkor is ez megy. Kikapcsolom hosszannyomva a bekapcsot, utánna újra elindítom, és megkérdezi, hogy szeretném-e csökkentet módban indítani.
Próbáltam tápcsaitit, atakábelt, és sata csatit is cserélni, de mindhiába.
Valaki Help plz!!!
Félek, hogy megsérült. -
Imco
őstag
válasz
DDRrippen #8938 üzenetére
#4405 #8800 Ha igaz látszani fog a link ha nem akkor ezekben a hszekben irtam róla!
A lényeg : nálam pl. Asrock P4V88 lap VT8237 SATA-RAID vezérlővel nem kedveli a sataII vinyót!
2nap xivás után vettem az ügyfélnek egy pata hdd-t!
ez irányba tapogatozz, a viánál -feltéve hogy nálad is ez van- irnak róla! Szerintem...
ps. a link nem látszik sajna! -
DDRrippen
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, remélem jó helyen teszem: új SATAII hdd-ket tettem egy régi (2005-ös) Asrock lapba, és miután Bios update segítségével felimádkoztam az XP-t, nagyon szaggat minden program, főleg, ha több fut egyszerre. Régi PATA-s hdd-vel 100x gyorsabb volt - mi lehet a gond? HD Sentinel szerint mindkét hdd hibátlan...
-
liksoft
nagyúr
Próbáld meg a HDSentinel DOS változatát. Az több raid esetén is ki tudja olvasni a drive-ok adatait. Abból okosabbak lehetünk. Viszont ha egy rendszer már szólt a SMART miatt, akkor egyszerű format (OS szintű) nem okoz változást. Csak alacsony szinten lehet esetleg orvosolni, ha lehet egyáltalán.
-
Hurkafej
aktív tag
Helló!
Van kér Samsung 250-es pATA vinyóm, és valami baj van a sebességükkel :S
Max 4000 kb/s-al másolnak, eddig meg volt, hogy 35.000-el.
Szerintetek mi lehet a baja? HDSentinel az egyiknél 100, a másiknál 99% kondiciót ír. -
Reac^
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen problémám, hogy sok resetelés kékhalálozás után jött ki, hogy azt irja a raid bios a vinyóknál amikor felsorolja őket hogy SMART EVENT sárga színnel.
Tapasztalat az hogy gyakori a lassulás amikor ehhez a vinchesterhez akar hozzáférni a gép. Ráadásul a win is ezen a vinyón volt és iszonyúan szenvedett.
Szóval ez gyakrolatilag egy 2 hónapos 750es garanciás vinyó. Már lemásoltam róla mindent, ha egybeparticionálom és lassúformázom akkor megoldódhat a problémám vagy valami mást kell eszközölni esetleg garancia?
Mit tegyek?
-
szabaca
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a problémám, hogy az otthoni gépemhez csatlakoztatom a külső (maxtor) vinyómat, akkor addig simán működik, míg ki nem kapcsolom a gépet, legközelebb beindítom akkor már nem indul el a gép, vagyis csak a képernyőn megjelenik hogy gericom és itt megáll, nem töltődik be a rendszer (a külső vinyó csatlakoztatva maradt), ha kikapcsolás után kihúzom a dugasz akkor normálisan indul.
A céges gépemnél nincsen ilyen probléma, ott simán indul akkor is ha bedugva maradt.Tudtok nekem ebben segíteni?
Köszi
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok!Van egy mobil rack-em amibe van egy 500GB-os HDD-m.
3 napja még működött e-sata kábelről a laptoppal,azóta próbálom e-satával,usb-vel,laptopon,
asztali gépen de nem működik!A hardver biztonságos eltávolításán látja,de a sajátgépbe nem!
Próbáltam sajátgép-jobb egér-kezelés-lemezkezelés,de azt írja ...........nem lefoglalt
Mi van ilyenkor?
Előre is köszi!!!
-
Imco
őstag
válasz
werszomjas #8923 üzenetére
ez igy szoftveres /virus?/ hibának tünik. Szerintem...
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
A helyzet a kovetkezo.Ha megnyitom a sajatgepet es rakattintok az egyik particiora lefagy a gep :S
De ha a talcarol, toolbarbol belemegyek a meghajtoba, siman tudok inditani barmit, tehat a hdd mukodik, es a hd sentinel is hibatlannak latja.
Ezt a hibat a vinyo okozza, vagy valami egeszen mas baj van a gepemmel
-
anomaly
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Van egy 320gb-os maxtor winchesterem, rajta 32bites vista. A problémám a következő: változó időközönként (5-15perc) lefagy a gép függetlenül attól hogy fut e valamilyen program vagy semmit nem csinálok a gépen. Ilyenkor semmire nem reagál, majd kb 2perc múlva, mitha akkor "kapna áramot" a vinyó elkezd vadul villogni a led-je, meg recseg kattog és helyrejön minden. Kis időn belül újrakezdi. Kábeleket ellenőriztem azzal nincs gond. Általában formázás és windows ujratelepítés szokott segíteni de tegnap installáltam újra és a probléma ismét fenn áll. Mitévő legyek??? Ha valaki tud kérem segítsen!
Előre is köszi -
liksoft
nagyúr
válasz
#64791808 #8835 üzenetére
Szia!
Nem tudom. Rendszert ilyen lapon ekkora winyóval nem használtam. Ilyen lapban (P4I65GV) teszteltem 1T Samu Green winyót XP SP2 alatt. Ott hibát nem találtam. Elképzelhető, hogy driver gondod volt. Azt a lap IDE beállításainál tudod megtenni. Én egy PATA csatit feláldoznék, és SATA/PATA módban nézném ha gond lenne. Természetesen a máshol összerakott rendszer, vagy annak maradványa is okozhat gondot. Ha az install során a másik gépben volt másik winyó, vagy másik a chipset, vagy .... Láttam már karón varjút.
-
Kernel
nagyúr
válasz
fgordon #8909 üzenetére
NTFS-sel több a szívás, jelszavas könyvtárak újratelepítés után bukta, stb...
Azért ne túlozzunk, aki nem hallott még a tulajdonbavételről, ennyi év után már tényleg sajnálatra méltó. Hiszen a Win2000/XP megjelenése óta nyolcszázmilliószor le volt írva százmillió fórumon. Mert folyton le van írva, mert folyton megkérdezi valaki. Már fejből tudom hozzá a linket: http://support.microsoft.com/kb/308421/hu Mi több, a Starmenü/Súgó is elárulja, ha nagyon akarom.
Nyilván nem az NTFS titkosításról van szó, az külön téma. Viszont titkosítani szándékosan lehet, csak úgy maguktól nem titkosítódnak a fájlok.
Az NTFS naplózott fájlrendszer, ami az adatbiztonságot nagyban szolgálja, mondjuk áramszünet vagy más okból történő hirtelen leállás esetére, amitől egy FAT32 esetleg széthullik. Ettől függetlenül, oprendszer futtatására megfelel, talán gyorsabb is, én is ezt használom XP partíciónak. Windows nem nagy érték, másolatból is visszaállítható. De százgigányi adatokat nem mernék FAT32-re bízni. A partícióméret növekedésével a FAT32 megbízhatósága csökken, ami további érv az NTFS használatára, fontos adatok tárolásához.
-
Imco
őstag
válasz
Moonlight001 #8904 üzenetére
Nekem 700GE van! Mondhatom, nem ilyen lovat akartam!
-
Kernel
nagyúr
válasz
fgordon #8899 üzenetére
Műanyag rack-et én úgy használom, hogy a tetejére rögzítettem egy nagyméretű ventilátort, ami lefelé fúj, a fiókját pedig tető nélkül tolom be. A venti így értelemszerűen elfoglal egy plusz bővítőhelyet, viszont jól hűt.
A fordulatszámot lehet csökkenteni soros ellenállással, illetve huzalpotméterrel, vagy egyszerűen 5 Voltra kötni, ha annyi is elég neki (nem biztos).
-
fgordon
senior tag
válasz
Szia, szerintem EXT file system-et írt, EXT2 vagy EXT3-at. De itt előttem is megírták.
exFat-ot szerintem 5-10 év múlva lesz érdemes használni, vagy akkor sem
Most FAT32 a legjobb szerintem, 4 GB-nál kisebb file-ok tárolására, mert FAT32-höz nagyon sok jó javító program van, minden kezeli.
NTFS-sel több a szívás, jelszavas könyvtárak újratelepítés után bukta, stb...
-
DarkDeer
senior tag
válasz
Legközelebb, mielőtt az életedet rábízod egy fájlrendszerre, előtte olvass utána!
[link]
A lényeg:
exFAT hátrányok
* A Windows Vista SP1 előtti operációs rendszerek nem támogatják. -
.mf
veterán
válasz
"Azt írták a router leírásában, hogy ahhoz, hogy a router felismerje FAT, vagy exFAT-ként kell formáznom a vinyót."
Ezt biztosan nem írták. Ha jól sejtem, hogy wl500gp-ről beszélsz (nekem is 1.5-2 éve van), az csak FAT és ext2 vagy ext3-as fájlrendszereket ismer fel, mivel linux-alapú router, az exFAT pedig csak winCE6.0 és VistaSP1-el működik. Ha nem is a wl500gp, akkor sem hinném, hogy létezne winCE vagy Vista-alapú router.
A winyót vidd szépen vissza a vistás géphez, és másold vissza az adatokat; majd formázd a winyót FATra, és a hálózaton keresztül töltsd fel rá a vistás gépről az adatokat (azokat az adatokat, amit a router töltött fel, nálam ext3-an a naplózási bejegyzések hiánya miatt nem ismerte fel). -
liksoft
nagyúr
válasz
Az adat pedig pénz. [link]
Ezen kívül, olyan nincs, hogy ma 5 ezer, holnap 15, egy hónap múlva 150. Akkor az már ma is 150. Ugyanis az "5 ezer forintos kalapács" után már a "150 ezres lézerkés" sem tud már segíteni.
-
Moonlight001
csendes tag
Sziasztok!
Igen. Láttam. Nem adatmentés. De akkor adjatok tanácsot, hogy hova forduljak, ahol valószínűleg tudnak segíteni!
Problémám:
Vettem egy ASUS routert(van rajta USB-s port, amivel meg tudok osztani két USB-s eszközt, nálam az egyik választás egy wincseszterre esett).
Azt írták a router leírásában, hogy ahhoz, hogy a router felismerje FAT, vagy exFAT-ként kell formáznom a vinyót. exFAT lett belőle(mondván ez úlabb formátum és biztosan valami olyat tud, amit az előzők nem, mint látjátok ennyire értek a dologhoz).
Tudott is olyat, amit a többi nem, mégpedig: Miután mind a kettő partíciót leformáztam rátettem néhány százgigányi cuccot (ráadásul nagyon fontos és pótolhatatlan dolgokat) egyszerűen valahol elhagyta őket, mert amikor bármire rádugom akkor azt mondja a gép. hogy nincs formázva a cucc és, hogy most akarom-e formázni, valamint a RECUVA nevű visszaállító progi, ami eddig nekem 100%-osan működött most azt mondja, hogy a fáljrendszer nem felismerhető.
Segítsen valaki!!! A fél életem van rajta ezen a redván és nincs pénzem rá, hogy elvigyem a Kürtékhez.
Előre is köszönöm! -
fgordon
senior tag
Most bekapcsoltam mindkét ventilátort, most a Segate 71 fokról elindult lefelé, most már "csak" 48 fok. Viszont olyan érzésem van, mintha egy rakétában ülnék... ( nagyon hangos az a 6 kis gagyi ventilátor)
A VGA-m 44 fokos így alapból, ha DirectX-es terhelést kap órákon át, az is kb 80 fokig melegedik, aktív hűtős Asus.
Proci az 36 fokos, gyári hűtő, E8500.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest