- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
espi38
őstag
válasz
python1 #182124 üzenetére
Nem kis hangerőnél tökéletes, nagy hangerő nekem már olyan szintű ami még nekem elviselhető, de az asszonykámnak már sok
gondolom ha csak frontokat hajtanam vele akkir nem kapcsolna ki.
Azt hittem az erősítő rossz azért kérdeztem a szakik véleményét, de ebben az esetben tudom hol a hangerő határa, ennyi az is bőven elég.
Kérdés az, hogy nsgy hangerőnél mennyi ideig bírja az erősítő mert azért melegszik rendesen 😃
Az volt nekem a furcsa, hogy semmi melegedés es kikapcsol az erősítő.
Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszokat, örülök hogy nem az erősítő hibás ez csak egy védelem. -
espi38
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék illetve tanácsot szeretnék kérni, hátha találkozott valaki hasonló problémával.
Adott egy házimozi rendszer 2db nagy heco victa prime hangfalakkal, hátsó heco hangszórók +center heco hangszóró +pioneer vsx 924 es erősítő.
A hangszórókról le van vágva a melyhang 80hz re és ext sztereó módban amikor minden hangszóró egyszerre szól, nagy hangerőnél kikapcsol az erősítő és nem azért mert túl melegedett.
Találkozott valaki hasonló hibával?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
espi38
őstag
válasz
fehér_ember #155569 üzenetére
Akkor látom neked is hasonló problémád volt ezzel a hdmi kapcsolattal-maradt a jó öreg optikai kábel.
-
espi38
őstag
válasz
BBéci #155574 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam valóban nem lehet egy valódi szubládához hasonlítani,de ezekhez a lapos tvhez képest meglepően jó a hangja és elfogadható kategóriában sorolnám az élvezhetőséget
Most már optikai kábelen keresztül kapja az erősítő tvről a hangot nem tudtam beállítani és szerintem nincs is olyan beállítási lehetőség ebben a hdmi CEC ARC kavalkádban ami minden esetben kielégítene egy átlag felhasználó elvárásait.
Ha nem kapcsol be az erősítő akkor nincs hang,ha az ellenkezője van akkor minden kapcsolodik egyszerre annak ellenére ,hogy nem akarja bekapcsolni az embert az adott eszközt. -
espi38
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #155564 üzenetére
Nem emlékszem olyan tvre amiben lett volna külön sub a mélyhangoknak.,viszont ahhoz képest hogy tv meglepően jól szól
-
espi38
őstag
Jogos amiket írtok, de még egy darabig emeletes házban lakók és nem szeretném a hátralevő időben se őket zargatni.
Egyébként a tvnek meglepően jó hangja vsn még külön egy sub is van benne.
Egyébként mielőtt a tvt kikapcsoltam a tv hangját saját hangszóróra tettem utána az avr ki.
Majd utána a tv ki, majd a tv be és ekkor nem kapcsolta be az avrt.
Aztán bekapcsoltam az avrt tv nélkül és ennek6elkenre megint bekapcsolodik a tv, majd miután a tvt megint kikapcsoltam erre a tv vel az avr is kikapcsoltEzután jött az optikai és nincs gond igy us lejön az 5.1 hang
-
espi38
őstag
Ez a hdmi CEC funkció arra jó, hogy egy távval működtessük az adott készülékeket, de mire jó ez ha akkor is bekapcsolja az erősítőt, amikor egy műsort a tv hangszórón akarom hallgatni. Ha pedig kikapcsolom az erősítőt kikapcsolja a tvt is, nem tudom elhinni, hogy ennek igy kell működnie
-
espi38
őstag
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Még mindig nem jutottam dűlőre ezzel a be és kikapcsolással.
Addig eljutottam, hogy ha a tvt bekapcsolom és egy kis idő múlva az erősítő is bekapcsolodik, akkor az erősítő kikapcsolással nem kapcsolodik ki a tv valamint ha bekapcsolom csak erősítőt már nem kapcsolja be a tvt.
Most már csak arra szeretnék megoldást találni, hogy ne kapcsolja be az erősítőt a tv?
Ha erre nincs megoldás akkor az erősítőt a tv vel optikai kábellel kötöm össze, válaszokat előre is köszönöm -
espi38
őstag
Jaj, nem akartam én ekkora problémát okozni🤣
Most akkor mit kapcsoljak ki és mit ne? Mivel médialejátszom maga a tv készülék így ha filmet nézek és erősítőn keresztül szeretném hallgatni a hangot akkor hdmi kábelen jön le a hang a tvről.
Engem ez a bekapcsolas idegesít, hogy miért kapcsolja be az erősítő egy idő után a tvt?
Ezek után ha kikapcsolom a tvt az erősítőt is kikapcsolja, nonszensz -
espi38
őstag
Sziasztok!
Régen jártam már itt és van egy kis problémám hátha kapok valami ötletet,hogy...
Adott egy 8 ezres szériás Samsung Tv és egy pioneer VSX 933 erősítő.
Össze vannak kötve ahogy kell az erősítő hdmi kimenet és a tv ARC bemenet.
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem,hogy ha az erősítőt használom pl.bluetooth zenét hallgatok egy idő után miért kapcsolodik be a tévé és ha ezután a tvt kikapcsolom a saját távjával az erősítőt is kikapcsolja?
Ennek így kell működnie vagy vaklami beállítási probléma?
Roppant idegesítő ez a dolog,segítő válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest