- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #180895 üzenetére
Köszi!
Úgy már megtörtént, fázisban vannak, de valamiért a CAVERN mégis - polaritást észlel.
Váltásnál egy negyedrendű (but24) váltást alkalaztam a meredeksége miatt, mert eléggé alacsonyan váltom a drivert, így tulajdonképpen fázisban kellene lennie.?
Érdekes, hogy a surroundokat passzívan váltom LR12, és ott meg a polaritás +.
Hallani nem hallom, csak kicsit megkavarodtam. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #180888 üzenetére
Hozzád lenne egy kérdésem.
Ugye nálam aktív a váltás, CAVERN-nel bemérve az LCR sugárzók polaritását negatívra teszi, viszont a drivereket cseréltem a régieknél viszont pozitív volt azoké is, de ha megfordítom a magassugárzók (driverek) polaritását akkor viszont +- nak méri az összeset.
Az lehet, hogy ezeket az új drivereket fordított polaritással kellene bekötnöm?
Mert tulajdonképpen mérve is úgy lenne fázishelyes.KP
Nincs előttem a centersugárzója, és a crossovert sem tudom, hogy milyen van benne, és azt sem tudom milyen energiára képes a frontokéval szemben. Mérni kellene a frontokkal együtt a szettet, okosabbak lennénk hogy mi a probléma.
De így marad a próba. -
Olyan
csendes tag
válasz
VoidXs #180833 üzenetére
Koszonom a választ.
egyebkent az elmult evekben tortent valami olyan nagyon erdemi hangi elorelepes (a smart funkciokon kivul) ami miatt erdemes lenne ezektol ujabbakat neznem?
jelenleg az RX-v781 az amit probalgatok kozuluk.
a smart dolgok nem izgatnak.
eArc , atmos zone 2 ok, de az egyeb spotify stb szamomra felesleges. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #180791 üzenetére
Most megint ellent fogok mondani. Nézd meg Erinnél a Klipsch centerek méréseit. Neki ugye a 40milliós Klippel mérője van. +-10fokig jók kb. Hiába van 4 sugárzó vízszintesen, mert középen ugyanúgy 2 utas mtm, ugyanúgy 2 hangsugárzó adja le a közepet, a két szélső hangsugárzó csak mélyet tol, az mtm probléma miatt oly mindegy, hogy van vagy nincs.
írott cikk külön:
Klipsch RP-404C II mérés
Klipsch RP-500C II mérés
Klipsch RP-504C II mérés -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #180724 üzenetére
Ettől féltem.
Hát akkor újra mérem majd az egészet, az Ultis felállásról van mentésem, úgyhogy azt vissza tudom majd tölteni ha nem válna be a micro marty.Köszi az infót
A port és a membrán olyan max szerintem 65 cmre van a faltól, mert a doboz 53x53x53 cm és kb 10 centire van a faltól. -
denesdr
addikt
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #180488 üzenetére
Nekem ezek kiesnek sajnos a minőségi zenehallgatás miatt mert ebben a kategóriában nincs olyan front ami az igényeimnek megfelelne
KP: vannak igen de a többi hangfallal kb arányban van. Most ha a nem túl általános revelt nézzük a 20cm-es membránjával az overkill egy nermál fronthoz. Ha már ilyen méretekkel dobálózik valaki akkor pro audiós hangfalak kellenek. Egy zenei hifi hangfalhoz teljesen arányban van ez a Dali center.
-
Pokskill
tag
válasz
VoidXs #180398 üzenetére
Köszönöm. A tesztprogrammal is ugyan az. Érezhető egy minimális különbséggel jobban szól mondjuk a jobb első mint a jobb hátsó, de ha mondjuk a jobb első szól és lefekszem az ágyon akkor már a hátsót hallom inkább. Bal oldalon ugyanez, és mikor a programba a mélyládám szólna éppen akkor nem szól semmi
-
spiky03
veterán
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #180312 üzenetére
Köszi!
Eddig azt a szintet nem értem el szerencsére, köszönhető a nagy érzékenységnek, és a jóval túlméretezett moziszettnek.
Ma ránéztem a Behringer 2496 crossover részére, kicsit kezelésbe vettem megint az LCR oldalt, valamit furcsáltam a hangzásban, enyhén vísszhangzott, és valamiért egyben szólt az egész.
Sajnos ma már nem tudtam letesztelni a végeredményt, de az létezik, hogy van 3 input (A in_B in_C in/ FL out-C out-FR out) felállásban, és most vettem észre, hogy van egy input szelektor része is, hiába dugom jól be a kábeleket, ki is kell osztani a bemeneteket a kimenetekhez, nálam az A in-FLout ok, viszont a B in -FR out-nak kellene lennie, és alapból A in-re volt állítva az FR out, akkor tulajdonképpen FL in- ben volt minden csatorna? -
mimic1979
aktív tag
-
Dagidög
senior tag
válasz
VoidXs #180188 üzenetére
Nálam rémesen sötét, HDR-hez mérten kontraszttalan és fátyolos. Semmilyen más tartalommal nem volt még ilyen gondom, így nem értem.
Milyen erősítő és 5.1 ajánlott most az alábbi feltételek mellett?
- új
- ~35m2-es pincehelyiség ~2,2-2,4m belmagassággal
- sok a berendezési tárgy, de az akusztika kezeletlen
- erősítőnek legyen fejlett bemérőrendszere
- lejátszás tv-ről fog menni online streamről, tehát az erősítő tudja az ARC-ot
- erősítő kezelje a 4k HDR-t
A keretet véleményem szerint a fentiek behatárolják, felesleges egy adott szint fölé menni.
Köszönöm. -
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #180161 üzenetére
Köszönöm a választ.
Tudom láma lesz a kérdés, de elég az erősítő menüében, adott csatornát megtolni a mért dB-el, vagy a mélyláda esetében, egyszerre bemérni a rendszert, venni az átlagot és a fölé elkészíteni a filtert egyből hogy + 10dB.-el menjen? Sokat szívtam eddig a mély kisimításával, eddig ez legjobb amit kitudtam belőle hozni.
A vége az lett hogy mivel a minidsp szűrőinek száma véges, ezért 20-120 Hz közé hoztam létre kizárólag a görbét, és így a szűrők az "aktív" tartományban dolgoznak, és nem mennek pl. 170Hz fölé, ahol már amúgy sem kap jelet.
Természetesen a többi hangszórónál erre nincs módom, csakis az erősítő menüében való manuális "tekergetés" -
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #180170 üzenetére
Ez esetben a fázis nem változik, mert polaritás helyes marad a bekötés. Csupán arról van szó, hogy nem az egymás melletti bemenetekre kötsz, hanem a neg. pólust az alsó pont neg.-ra, a poz. pedig a felső poz.-ra (átlósan) illeszted. A Focalnál fordított polaritást javasoltak - azt is csak a bemérés idejére - a hangváltó tervezése miatt.
-
BIGi75
senior tag
válasz
VoidXs #180161 üzenetére
Ebbe most kicsit belegabalyodtam: 1/12 oktáv hallás annyit tesz, hogy vki meg tud különböztetni félhangokat hallásra.
A simítás frekimenetnél, meg hogy mennyire részletes a görbém, mennyi adatból van "rajzolva", 1/12 oktávnál ugye szintén félhangokra van adat. Most ha 1/3 oktávra simítom psyhoval a bass tartomány görbéjét attól én még részletesebben hallok, csak nem látom a görbén a kis tartományban lévő dB eltéréseket. Nem? -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #180125 üzenetére
Egyik teszt lemezen az is benne volt, talán a szub teszt résznél,( de lehet a surroundnal már nem emlékszem pontosan
)
Ilyen utcai leszámolás még a Fegyvertársakban is jó.
Emlékszem az egyik házimozi hifi show ez volt az egyik demó ott utána szereztem be én is, igaz csak DTS hanggal. Amúgy azt a filmet ajánlom is megtekintésre ha valaki még nem látta, szerintem jó film lett. -
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
VoidXs #180028 üzenetére
Ez nem a legújabb Cavern amivel mértem.
Felrakjam azt?
Semmi más lekeverés nincs.
Igen bepipáltam a multi szubnál a 5.1 side-ot, hogy ne húzza le az üres csatorna.Lfe-t 12db peakbe hozza.
Film alatt szinte ki sem mozdulnak az ultik membránjai🤔
Többi 5 csatorna fülre renben. -
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #179993 üzenetére
Annak se kellene ennyit behúznia, itt valami más lesz a gond (gyanítom specifikáció értelmezési user error). Nálam a létező összes okosfunkció be van kapcsolva az erősítőn, azonnal kapcsol HDMI input alapján vagy webes interfaceken keresztül is és így is csak 0.05W a standby.
@Euro - csak hogy ugyanazt értsük a standby alatt, kikapcsolt erősítőről beszélünk, nem pedig olyan állapotról, hogy be van kapcsolva, csak nem szól semmi, igaz? Áram alatt van az eszköz, távirányítóval kikapcsolva.
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #179981 üzenetére
Nekem nagyon tetszik a SVP viszont bármit állítottam a projektor artifact-tolt. Kikapcsoltam a projektoron a mozgásmegjelenítés beavatkozást, és az interpolációt kikapcsoltam a SVP-ben, mondom hátha az kavar be, de sajnos artifact-tolt rendesen gyors mozgásoknál.
De nem lényeges mert nem használom a konverziót.
Eset csinálok képet a ha full és limited rangel az avatarról azt megnézzük van-e csillag. -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #179818 üzenetére
En se ("SDR-t ... HDR-re"), tehat SDR->HDR. Legtobbszor 12-16 bites mastert fognak, ha visszamennenek a kamera fileokhoz az nem konverzio lenne. 10 bites master mar hatareset, bar nem feltetlenul a 10 bitesseg miatt, abbol is lehet elfogadhatot csinalni, csak ha az oke volt, akkor nagyobb a valoszinusege, hogy low budget kamerakat hasznaltak, low budget workflow-val, low budget color science-szel.
-
válasz
VoidXs #179821 üzenetére
Róla lenne szó
Egy másik oldalon találtam most egy crown cts 2000 végfokot, 150.000, specifikáció alapján az sem rossz . Ez sem épp karcmentes.. és értem én hogy nem feltétlenül ez számít, mert egy patika kinézetűt is gyilkolhattak-KP- köszi a tippet, átolvasom.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #179814 üzenetére
Kicsit mint akkor a zenebankokból megvett 16/44.1-es anyagok, amik mennek a Hi-Res oldalakra ?
BIGi75 vettem gyorsba egy ilyet, nem az ultra minőség volt a cél, kellett valami. Szülőknek átadom jövőre, nekik még overkill is.
Panel. (Vmi halál alap szerintem, amúgy így nemrossz normálban, de HRD-el meg DV-el csak ritkán van az, hogy "na ez klassz").
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #179808 üzenetére
Más is panaszkodott rá, 3 széria is jött belőle, én lehet a "fixáltból" kaptam már, mert amikor megjelent, a hűtés sem volt 100-as, az enyémen meg kb. minden hibátlanul ment és nagyon jól is hűtött, nem süvített éjjel-nappal, a legnagyobb fájdalmam az volt, hogy a Linuxok még alig kezelték az Optimus-t, egyedül a Linux Mint ismerte fel és tudott bármit kezdeni vele. Aztán visszaraktam a Windows-t.
De a hírneve miatt én sem vakon vettem: előbb Media Markt megtapi, aztán online megrendel (ugyanonnan). 30 nap volt az online miatt visszaadni, ha nem jó. De maradt.
A legnagyobb meglepi az USB-C-s DisplayPort Alternate Mode tudása volt, amiről se doksi, se semmi nem beszélt, hülye Lenovo még henceghetett volna is vele, mert kuriózum volt kb. a ligájában.
Ez az én vidim, sztár is lettem vele, jókat moziztunk a 4K LG-men
REW tipp köszi, majd eljátszom. Úgy 1-2 Ohm-al volt minden "butába" lentebb, mint kellett volna.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #179801 üzenetére
Y520-asom volt, zseni noti, de a hangja a gyengébbik Realtek.
A mostani ASUS-omon ALC1200A van, a marketing blabla kb.:
Realtek ALC S1200A 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking, up to 24-Bit/192kHz playbackAudio Feature :
- Exclusive DTS Custom for GAMING Headsets.
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
- Audio cover
- Audio Shielding
- Dedicated audio PCB layers
- Premium Japanese audio capacitors
- Unique de-pop circuitPristine audio quality with unprecedented 108 dB signal-to-noise ratio for stereo line out and 103 dB SNR for line in.
Ez már hangra is nagyon elfogadható, kifejezetten szépen szól a fejessel, engem meglepett. Laposságnak, sávhatároltságnak, unalmasságnak nyoma sincs, csilingel, tolja a mélyeket, zümmög, szép precíz hang (érzésre).
A "mainstream" lapok az ALC897-essel mennek, ugyanúgy 7.1, csak "semmiextra".
[link] Lehet már ők is jóra mérődnének, ezt passzolom. Az 1200-as széria pöpec.Mondjuk egy dolog kérdőjel: 2x is megcsináltam-összeforrasztottam ügyesen-okosan kis toleranciájú ellenállással a REW-hez a jack dugós impedanciamérő áramköröcskét. Mérni mért, de kicsit félre (túl alacsony volt, de szépen hozta a görbéket meg mindent, csak túlságosan alacsonyra mért mindent).
Vagy az ellenállás nem volt pontos (legközelebb 10db 10x ekkora értékűt teszek egymás mellé párhuzamosan, az precíziósabb eredőben, mint 1 ugyanilyen a névértéken, hacsak nincs egy egész batch elcseszve)
-
-
gg72
veterán
válasz
VoidXs #179763 üzenetére
A sub beállításához kellene egy kis segítség: az úgy jó, hogy ha az erősítőm Sub 1 kimenetét a Sub LFE bemenetével kötöm össze (ahogy eddig is volt) nem pedig a Low Level Input-tal? Az erősítőn nincs külön LFE-kimenet. Ha jól értem, akkor a kettő között az a különbség, hogy az LFE bemenet kikerüli a sub váltóját.
Illetve a sub nálam a hátam mögött van, ilyenkor elvileg a fázist mégiscsak 180-ra kellene tennem, nem? -
gg72
veterán
válasz
VoidXs #179759 üzenetére
A sub fázisa valóban 180-an volt (lehet takarítás közben véletlenül átkapcsoltuk), így azt visszakapcsoltam 0-ra, de az újbóli bemérés is Reverse-nek jelöli az összes hangfalat... Na mindegy, akkor nem foglalkozom vele.
Ja, ami még érdekes, hogy a sub vágását 160-ra tette, ami szerintem elég magas, a Pioneer LX87-nél ez az érték 100 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- MotoGP & WSBK
- Proxmox VE
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest