- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
Nem válaszoltatok a kérdésemre... átfogalmazom, hogy egy picit érthetőbb legyen.
Az egyszerű példa kedvéért van egy 100.000,- HUF-os rendszer, melyből jobb esetben akkor 20.000,- csak a kábel.
A szükséges kábelhosszom 20 , ergo 20e / 20 = 1000,- HUF méterenként a kábel, ez igy tegyük fel oké.
De 40 (m) kábelhossznál, már 20e / 40 = 500,- HUF méterenként, ami az általatok leirtak alapján és amúgy is jogosan minőségesést jelent... Szóval ezért nem látom a teljes kábelárának a logikáját, mikor az függ a kábelhossztól is. -
cekkk
veterán
Érdekes nálam volt olyan amikor a hang és a kép is csúszott a Base-nél. Nem tudom mi volt. Újra indulás után ment. Lefagyasztani is letudtam, ha másoltam rá és közben még filmezni is akartam volna, nem bíta szegény.
Szóval közel nem tökéletesek.Szerinted mi értelme a NASnak ha nem csatlakozik a házimozi rendszerhez? Továbbra is vinnéd a filmeket oda külső vinyóval?
-
Ed Parker
nagyúr
Azért ezt elég sarkosan nézed, mert míg megveszel egy mp-t ha az szar,fagy, nem vált hangsávot, ezt kaptad a pénzedért, ez van ezt kell szeretni, viszont kiveszed a dobozból es megy, ha megy ugye?(A400)
Mer arra nem töltesz semmit, csak amit a gyártótól kapsz, ha kapsz es mikor?Míg egy htpc-t valóban konfiguralni kell egyszer jól és ha nincs júzer error, akkor az is megy.
Továbbá ha itt egy szoftver nem tetszik, akkor váltasz, egy másikra, harmadikra es ennyi.
Csatlakozásban, stabilitásban, rugalmasságban, támogatásban es végső soron sebességben labdába sem rúg egy mp egy jo htpc mellett, megjegyzem közel azonos áron. -
Parson
addikt
'Ökölszabálynak tekinthető, hogy a rendszer árának 15-20 százalékát kell kábelekre költeni.'
Hello,
csak a pontosság kedvéért, hangfalkábel nélküli rendszer összárának 15-20 %-a hangfalkábel, vagy hangfalkábellel együtti rendszer összárának 15-20 %-a a hangfalkábel?
Fenti példában a kábel összárára értitek ezt feltételezem. No most ha rövidebb-hosszabb kábell kell, akkor máris változnak a kábelminőségek... pl 30 méterre fajlagosan 10x olcsóbb kábelt kell venni, mint 3 méterre... ? Ebből fakadóan elég pongyola behatárolásnak tűnik ez a fenti 15-20 % vagy csak én látom rosszul? Célravezetőbb lehetne vmi fajlagos árat megállapitani, hiszen nálam is kapásból 40 méter az összkábel (hangfalkábel), és ez még csak az egyik rendszer, amit egy hete vettem...
Köszi.
-
bajnokpityu
félisten
És akkor az ALAC kábeleket hova sorolod?
XT
Gyurcy: nem akadékoskodni akarok, még akár így is lehet,de primare nem arról hires,hogy gyorsan megmutatja milyen kártyái vannak. A hosszan hallgathatóság is egy cél.
Egyébként mondtam már,h a digitális kábelein kivül nekem nem nagyon jöttek be az AQ középkategóriás drótjai? (indigo, slate,meg ICk közül is volt néhány, nagyon boldog voltam,mikor kis buktával kiszáltam belőlük) -
gyurczy
őstag
Pedig marhára kíváncsi vagyok, de nyilván megértem, ha jelenleg nem olyan a csillagok állása. A kábel csereberére úgyis ráveszlek, ha már bejutottam a "kánaánba".
Azért a margóra még és ezzel be is fejeztem:
Az általad említett Primare-t is hallottam az FS189 alatt AudioQuest Rocket 88 kábellel, és valahogy nem sikerült lezenélnie az UMC-1 + UPA-7 kombót az 1400 forintos Sinus Live dróttal. És erre legalább 2 tanúm van.
-
mandju
senior tag
Ahogy néztem, a Marantz 5006 160 körül kapható... ennyiért lehet kifogni 6005-öt is... érezhető különbség van a kettő között?
A Denon előtt Marantz SR5003-om volt. Annál gondolom mindegyik általad ajánlott gép komolyabb. Ahhoz viszonyítva a Denonnal klasszisokkal jobb hangot kaptam...
-
gyurczy
őstag
Azt pedig soha, senki nem állította, ugyanis marhaság, hogy az ár növekedésével egyenesen arányos a minőség javulása.
Nyilván az egyenesen szót ezért tettem zárójelbe.
2100 eurós erősítőhöz és félmilliós hangdobozpárhoz nagyon karcsú a 3500 Ft/m áron kapható hangszórókábel. Nem hiszem el, hogy ez bárki számára kétséges lehet.
Öööö... akkor én se kételkedjek? Oké, aláírom, hogy a sokkal több tapasztalatotok okán vélhetően igazatok van, de azt is hiszem, hogy igenis vannak üdítő kivételek, amik fel tudják venni a versenyt jóval drágább társaikkal.
Attól még meg lehet mutatni, hogy a 800ezres Furutech mennyivel jobb, mint a Kimber.
Szerk:
Nálam most olyan kácsás van bekötve, aminek métere 60000 Ft, de messze nem annyival jobb az általad linkelteknél, mint amennyibe kerül.
Na! Ilyesmiről beszélek!
-
gyurczy
őstag
BBéci: Oké, ezt aláírom, csak valahogy nekem mindig olyan szagúak ezek a beszélgetések, hogy csak az a jó, ami soktízezer... Esetleg tarthatnál bemutatót is, hiszem én, ha hallom, csak eddig még nem hallottam. Meggyőzhető vagyok.
Ed Parker: Persze, te nem állítottad, de témájában a te hozzászólásodhoz (is) stimmelt (meg BBéciéhez, csak a tiédhez írtam be). Én sem állítottam, hogy ami drága az szar. Csak nem minden arany ami fénylik.
Ha összeáll a technika itthon beszippantok pár kanócot tesztelni, kíváncsi vagyok, hogy ki mit tud és, hogy tényleg (egyenesen) arányos-e az ár a minőséggel.
-
Pepszi
tag
Sziasztok,
kipróbáltuk a jbl 710-eseket a denon 1803-mal és nagyságrendekkel jobban szól, mint az onkyo 484-essel,
úgyhogy első körben erősítőt cserélnék.
Ha szeretnék pc-ről hálózaton zenét hallgatni, és 150-180 ezret szánnék rá, akkor egy újabb DLNA-val felszerelt gépet nézzek (1912/2113) vagy inkább egy régebbi komolyabb vasat + egy DLNA médialejátszót?
(a TV-m LG 671 nem viszi a flac-okat).köszi
Pep -
palu
tag
Kedves BBéci,
Melyik Emotiva elő/végfokot választanád. Nézegetem őket egy ideje, viszont egyenlőre az európai terméktámogatás hiánya elég erős visszatartó tényező. Amit én néztem UMC-200 és UPA-500, esetleg egy XDA-2 USB DAC-al kiegészítve sztereóra.
Tudnál esetleg összeállításában hasonló elő/végfok párosokat ajánlani európai gyártótól is?
Segítségedet előre is köszönöm
Palu -
gyurczy
őstag
A poén az egészben az, hogy használtban ennek az összegnek (2100€) a feléért is meg lehet kaparintani a cuccost. Sőt, több, mint egy 100-assal olcsóbban a Stream Audioban polcon is van egy (vagy talán 2) bontatlan páros.
Szerk: A 7108-as McIntosh-ról tudsz mondani bármit?
-
Dorian
félisten
Vagy valamit félreírtam, vagy félreolvastad. Az enyémen is jack-optikai van.
Fordítva volt, azt hittem, hogy koax, és kiderült, hogy optikai. Annyi volt a leírásban, hogy spdif. Én meg akkor azt hittem, hogy az = koax. És ezért nem értettem, miért nem jön ki rajta a jel. Mert fénby csak akkor jön ki rajta, ha bele van dugva az átalakító és lejátszok vmit erre a kimenetre.Örülnék a koaxnak amúgy, mert ez az optikai kimenet nem valami nagy minőség.
-
gyurczy
őstag
Képet esetleg? Gugliban nem sokat találtam így, hogy Quadral Aurum 7, főleg a csatlakozójáról. Kíváncsi vagyok, hogy hogy néz ki.
Ebben az esetben olyan hangszórókábelt kéne csinálj, aminek az egyik végén két banán a másik végén 4 villa van. Vagy villás jumper kábel villás hangfalkábellel, 1 csatiba 2 villa. Vagy ezekből egyik sem tetszik?
-
Pendragon911
aktív tag
Rendben, értettem a lényegét annak, amit kezdetektől mondtál a rosszul használt kifejezéssel kapcsolatban, legközelebb odafigyelek rá, hogy ne használjam így
Köszi!
Viszont volna témábavágó kérdésem is, akár hozzád is. Van ugye a Wharfedale Obsidian 600-as szettben lévő 2 Front, és az Eltax Exp. SW80-as mélyláda. A Front hátulján van 4 kábelbemenet, én a felsőbe kötöm be az erősítőből érkező vezetéket és így szól, mivel azt mondták, és a leírás is azt mondja, hogy oda kell bekötni, mert akkor szól az összes hangszóró a dobozban. Viszont sejtésem szerint az alsó kettő valahogy a mélyládával hozható összefüggésbe. A kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy mikor kell/érdemes/szükséges összekössem a Front-ot a SUB-bal és mi a módja, és ha mondjuk össze van kötve, akkor a SUB-ot még továbbra is rá kell kötni az erősítő SUB kimenetére?
Köszi a választ!
-
Darko_addict
őstag
Ha már ilyen motyókhoz férsz hozzá tesztelés céljából (ezért nem is fikázhatod, még nem lenne kinek eladni), biztos találkoztál már sokkal... ugyan mi van benne, miből készülnek? Megértem, hogy Amerika Kapitány pajzsa nem egyszerű, de ez? Milyen technológia áll mögötte, mekkora invesztációt igényelt a kifejlesztése, ha ennyiért vesztegetik?
Valószínűleg soha nem tudnál meggyőzni, hogy ilyet vegyek, de ennek nem is ez a lényege. Alapvetően szeretek tájékozott lenni, és felkeltetted a kíváncsiságom.
-
gyurczy
őstag
BBéci: Inkább nem nyilatkozom.
Csak abból indulok ki, hogy minden lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme... Aztán lehet engem is megfertőzött a csillogás és parasztként vakulok.
Van villamosmérnök "kéznél" de ő a fizikában hisz.
spiky03: Engem a BS 133 ára érdekelne.
-
-
xtremetuning
addikt
Én meg világ életemben KAPISGÁLként használtam.....
-
Pendragon911
aktív tag
Rendben, akkor kezdjük el megtanítani annak a több ezer/százezer embernek, aki ugyanúgy rosszul tudja, mint én
Elhiszem, hogy nem helyes, de mivel benne van a köznyelvben és eddig még nem hallottam senkitől, hogy vkit ebben kijavított volna, így nagy rá a valószínűség, hogy nem most használtam utoljára, valahogy bennem is megragadt....Értem a levezetésedet és felfedeztem, hogy hol van az eltérés.... Ez legyen a legnagyobb hibám. Azért remélem nem csak az én helyesírásomat, fogalmazásmódomat vizsgálod, mert sajnos akadnak még gyöngyszemek ezen a fórumon is, amikhez képest az enyém talán nem is egy olyan ordító mellényúlás, aminek hatására itt a nyelvtanól kéne ennyit társalogni. Na mind1....
-
Pendragon911
aktív tag
Kicsit érdekes, hogy egy házimozikkal foglalkozó fórumban a nyelvtanról "vitatkozunk", de mivel feltetted a kérdést, ezért válaszolok is
Amikor vki azt mondja, hogy "jó felé kapisgálok", akkor az annyit tesz, hogy közel jár az igazsághoz, ahhoz a dologhoz, ami a megoldást jelentheti, de még pontosan nem tapintott a lényegre, de közelít. Ezt a kifejezést nem elsőként használom és nem is egyszer hallottam, olvastam már. Nyelvtan rész lezárva részemről
Áttérhetünk a hangszórókra, erősítőkre, stb?
Válaszolsz légyszi az Obsidian 600-sal kapcsolatban az irányodba feltett kérdésemre?
Ja, közben megtaláltam a tüskéket is és már fel is csavaroztuk őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged