- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Vikthor #118507 üzenetére
(#118507) Vikthor
Hát persze...vagy amikor a mamut cégek tudatosan butítják le az eszközeinket az újabb frissítésekkel, hogy egy idő után már a sok force close miatt használhatatlanná váljon, és rákényszerülj egy újabb 100e-es tétel kiadására. Android...Ettől függetlenül a telefonos platformok közül csak azt vennék ezután is, mert a többi bár stabil működésű, számomra nem elégíti ki azt a széleskörű felhasználhatóságot amit egy droid felülete nyújt.(#118508) Dorian
Van az a pont amikor már a pénzbeni értéke nem ér annyit mint amennyit egy nagykalapács és az édes bosszú. -
zolaas
senior tag
válasz
Vikthor #118439 üzenetére
Nézd! És ne vedd magadra. Még jó, hogy nem vagy a helyemben.
Kb 2 éve szívok a htpc-vel. Többször nekifutottam már, mindeféle segítséggel is. Ez 1 rakás szemét. Elektronikai hulladék. Most teljességgel meguntam, hogy 1 video elindításához 3x kellett éppen újraindítanom, hogy normálisan menjen...Szóval htpc megy, base meg jön (vagy vmi). Thx mindenkinek.
-
Smiley
addikt
válasz
Vikthor #118417 üzenetére
Szerintem ott kezdodik, hogy nem windows alapokra kell epiteni... Sot, csak egy X-re egy XBMC-re es egy rendesen atgondolt es osszerakott rendszerre van szukseg, normalis jogosultsagokkal, es akkor semmi nem tud tonkremenni. En egy minimal arch-bol epitettem muternak, kb 4 eve, amiota osszeraktam nem kellett hozzanyulni software-sen... egy komplett hw volt cserelve alatta, kb 1 eve, de akkor se lattam ertelmet ujrarakni, de meg frissiteni sem. A nagy elonye abban van hogy pontosan azt csinalja amit mondasz neki, mig a windows-nal fut meg 150 szolgaltatas amire semmi szukseg.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #118301 üzenetére
Holt egyszerŰ: bekapcsolod a bluetooth-ot a hangszórón, telefonnal rárákeresel és párositod, az rögtön hangeszköznek fogja felismerni és ha aktiv a BT akkor zeneinditáskor egyből azon fogja lejátszani, teló sajátja ki is kapcsol. És bármennyi telóval párosithatod , csak egyszerre eggyel menjen
-
kigyi_23
addikt
válasz
Vikthor #118298 üzenetére
Igen a zenelejátszóban elindítod a számot és lesz olyan funkció, hogy Throw vagy menüben, vagy egy felfelé nyíl formájában ez szoftverenként változik ott megkeresi az elérhető eszközöket (Z1). Működik az AVR-el is, ha így csinálom megkeresi és már abból szól egyből a zene
Igaz a hangminőség kérdéses, de érdekes funkció halk háttérzenélésre ez sem probléma.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #117711 üzenetére
Azért kényszerültek létrehozni azt a kategóriát, mert a high end pár éve elcsépelt lett, lejáratták. De az sem ésszerű, hogy egyaránt high endnek nevezzenek egy 10000 és egy 100000 eurós, vagy még drágább hangdobozpárt.
Ha tetszik nekünk, ha nem, attól még létezik, él és virul. -
Konfigos
őstag
válasz
Vikthor #116735 üzenetére
Találtam egy ilyet is,nagyon jó árba is van ahhoz képest: NorStone Classic és tetszik hogy fekete a borítása.
Adatok:
Anyag: OFC finomszálas réz (99,99%)
Szigetelés anyaga: fekete PVC
Oxigénmentes kábel: igen
Ellenállás: 0,006 Ohm
Kapacitás: 73.480 pF/m
Kábel vastagsága: 2x4,0mm2Másik lehetőség ami akciós most sok helyen: Inakustik Atmosphair Prémium 2x4mm2
Gondolom nagy különbség nem lehet köztük.És persze van még az ezüstözött kiadásuk ezeknek,de úgy érzem nekem nem érné meg a felárat jelenleg.
-
python1
veterán
válasz
Vikthor #116487 üzenetére
Volt már vele dolgod,ha jól értelmezem?
Mozira lesz más(HTPC),Denon inkább zenei vonalon kellene.hogy domborítson. A PC-ről való "zenélési"vesszőfutásom után,szeretnék végre igazán hátradőlni és csak zenét hallgatni.Köszönöm Sanci! Gondolkodtam azon a vonalon is,bár az igazat megvallva,sem a Pioneer sem pedig a Panasonic annyira nem hoz lázba.
-
Dorian
félisten
válasz
Vikthor #116397 üzenetére
Azért eséllyel meg lehet próbálni. Nebulo Grundig V-akárhánya pl. biztosan sokkal jobb a 3808-tól és 30 körül megy, persze ha van jó állapotú. 75-80-ért már biztosan, és jelentősen jobb sztereókhoz jut az ember, nem kell ehhez 150-200, nagyon nem.
DAC részét pedig egy 40-50 ezres külső DAC is bőven túllépi. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #116395 üzenetére
nézd, nem katasztrofa a 4308 se zenén, de zenén nem olyan nagy kunszt megszorongatni sztereoval. se a dac, se az erősítőrész nem igazán "zenei". nagyon jó, korrekt csomag, mainstream felhasználóknak bőven elég, amit zenén tud. de azért vagyunk egy páran, akiknek kellett mellé normális sztereo lánc.
ugyanezt lehet elmondani az xmc-1ről is. sztem az átlag sztereoja nincs olyan szintű, amit ez tud zenén, állítólag rendes usb-s dacnak is jó, de én pl ki se próbáltam. kizártnak tartom, h a PCvel egy jó darabig meg lehet szorongatni egy direkt zenére fejlesztett streamert. a hallott tapasztalataim is megerősítenek ebben.
ami zenére készült, az zenén lesz jó, ami mozira , annak a zene kompromisszumos lesz. ami meg office felhasználásra, abból se lesz igazán jó hang.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #116250 üzenetére
Az AVR-4308 újonnan 2500 euróba került, ahhoz viszonyíts, amikor hangdobozokat keresel hozzá.
Ugye itt azt szoktuk mondogatni, hogy kétszerese legyen az 5.0, ahhoz jön pluszban a szubláda, ami szerintem minimum Dynavoice T-12.
Sokak szerint, alsó középkategória felett már túlzás az 1:2 arány, ami nem kizárt, de az biztos, hogy még feljebb lehet 1:3, 1:4 is.
Tehát az LSi M5-702 F/X-706 C pontosan passzolna az AVR-4308-hoz és szettben biztosan ki lehet alkudni 10-15 % kedvezményt. -
Norbi 72
veterán
válasz
Vikthor #115373 üzenetére
Mindjárt átnézem.
Más: Ismeri valaki a Forcefield márkát?
Az 5-ösre kaptam ajánlatot..
Love: Az egyik legolcsóbb szett Atmossal.
-
devil-k
nagyúr
-
audiofül
csendes tag
-
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #114313 üzenetére
Azt gondolom, hogy minden gyártónak van elképzelése a jó hangról, főleg a közép-felső kategóriában biztosan figyelmet fordítanák arra, hogy jól/jobban szóljon egy erősítő házon belül és a közel azonos árú termékekhez képest is. A Denon ezek szerint úgy gondolja, hogy ezzel az elemmel jobb hangminőséget ér el. Neked tetszik a Denon karaktere, mert már több erősítőt is vettél a gyártótól, gondolom hallottál még pár másik szintén elérhető erősítőt és ismét a Denon mellett döntöttél. Ez egy teljesen érthető folyamat, amikor tetszik az hallott karakter, illeszkedik a többi hangreprodukciós eszközhöz és az akusztikai környezethez, akkor ismét Denont fogsz venni.
Én ezzel nem vitatkoznék, mert sokkal inkább ízlésről vitáznánk.
Ilyen erővel arról is vitázhatnánk, hogy milyen tápot vagy ellenállást használ Denon, mert egy másikkal sokkal jobb lenne.
Borítékolom, hogy mi lesz a következő erősítőd, még a típusszámát is tudom
-
válasz
Vikthor #114309 üzenetére
Nem tudom. Készséggel elhiszem, hogy van pozitív hatása, de azt te sem tudod, mekkora, és egyáltalán a meghallható kategóriába esik-e.
"Egyértelműen pozitív hatással van a hangzásra és nem véletlenül csak a jobbakba kerül bele."
De hogy tesztelted? Mivel nem kikapcsolható, honnan tudod, milyen lenne nélküle?
"volt AL24 nélküli AVR-em nem egy és AL24-es is."
Ezek más-más erősítők voltak, más-más kategóriával. Honnan tudod eldönteni, hogy mi az AL24 hatása, és mi a két erősítő közötti alapvető különbség hatása?
-
audiofül
csendes tag
válasz
Vikthor #114295 üzenetére
Az a helyzet, hogy lehet szubjektív hatása neked pozitív, de én úgy gondolom, hogy ez ettől még nem feltétlen jó, illetve lehetne jó,de jó lenne ha kikapcsolható lenne, hogy eldöntesse a user, hogy hogyan hallgatna felvételeket. Ilyen, olyan konverzió, hibajel javító, vagy épp jelalak optimalizáló áramkör, vagy technikai megoldás minden D/A konverterben létezik, de a felkonvertálást ne állítsuk be csodának,mert az inkább linkelés, mint a valóság. A loudness is lehet kellemes bizonyos esetekben, de az is manipuláció, és még ezer példa van erre. Az amit a Denon leír az oldalán az nagyon jó...marketingben erősek...és mindezt úgy mondom, hogy a Denonnal semmi bajom, sőt szerintem a kommerciális piac legjobb gyártója jelenleg. Az a jelalak kép meg amit beraktak AL32 nélkül, és azzal...na az a tipikus TV mellé rakott blődség, mikor valami hiper szuper képjavító áramkört reklámoznak...vacak kép javító áramkör nélkül (ilyenkor becsatolnak egy vietnami ATV színvonalú képet
) és bekapcsolva a csodát (ilyenkor meg egy normál kép széthúzva gamma, szín és kontraszt beállításaiban). Biztos túlzom az egészet, de csak a példa kedvéért...
-
válasz
Vikthor #114295 üzenetére
Jó, mondjuk ez egy gyártói oldal, így nem igazán tekinthető relevánsnak amit ők állítanak az általuk alkalmazott technológiáról. Valószínűleg az esetleges hátrányait nem fogják neked lelkesen ecsetelni.
Jó, hogy felmerült a téma, engem is érdekel ez az AL24. Nekem is tudja és alkalmazza a Denon AVC-m, de kikapcsolási lehetőséget sem menüben, sem a távon nem találtam, hogy össze tudjam hasonlítani vele és nélküle. (Ha egyáltalán a hallható tartományban van ennek a hatása.)
Minden belenyúlkálást kerülnék a hangba, így érdekelne, hogy ki mit tud elméletileg és gyakorlatilag, ki mit tapasztalt ezzel kapcsolatban?
Köszönöm az esetleges válaszokat.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #113140 üzenetére
Elfogadom, hogy szerinted jobb volt, de a többség szerint messze nem volt az.
Idézet egy tesztből:
"Korábban ugyanis sem az LE820-as sem az LE925-ös nálunk járt tesztpéldányát nem tudtuk jól beállítani. A nehézséget az RGBY rendszer okozza, amelyet a Sharp azért épített a tévébe, hogy élénkebb sárgát, szebb barnát és aranyszínt, teltebb zöldet kapjunk, csakhogy négy alpixellel nemcsak a lehetőségek száma nő, hanem a vezérlés is nehezebb lesz, amit a Sharpnak a tavalyi modellek esetében végül nem is sikerült túl jól megoldania."
"a Sharp elkezdett foglalkozni komolyabban a színhelyességgel, egyelőre oda vezetett, hogy a panel feketéje optimális beállításokkal romlik: ez magyarázza, hogy miért mértünk 0,07 cd/m²-es feketét és 1600 körüli kontrasztot."
A Quattron fő hibája: "a szürke enyhén sárgás színezetet kapott". "
"a plusz sárga „gondot” okoz. Ezek közé a világoskék, a narancs, a zöld és a bőrszín tartoznak elsősorban – utóbbi például alig észrevehető narancssárgás árnyalatot kap"
"meggyőződésünk, hogy a Sharp mérnökei még mindig nem tudják pontosan, hogyan lehetne éppen valósághű színeket megjeleníteni."
Összegzés: "Ez azt jelenti, hogy aki tökéletesen színhelyes képet szeretne, annak az LC-40LE830E-t nem ajánljuk, a piacon találni helyette rengeteg más, jobb színhelyességre képes típust."
Pedig ez még jobb volt, mint a korábbiak, én is teszteltem hármat. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #113138 üzenetére
Az a teljes szakma egyhangú véleménye szerint bukás és eleve halálraítélt ötlet volt. Nem tudták megoldani a vezérlést, mivel a filmek RGB-ben készülnek, csak találomra tették hozzá a sárgát. Ráadásul annak sem volt jó a "shadow detail"-je.
(#113137) PrinceHerceg
Mindenféle TV volt nálam az elmúlt 12 év során, igazán jó árnyék részletességet csak plazmán láttam. -
CartmanLand0
senior tag
válasz
Vikthor #113127 üzenetére
Amugy ide hoztak nekem egyet, csak gondoltam megkérdezem egy hozzá értő véleményét is. Esetleg abban nem tudnál segíteni, hogy a rajta lévő 3 gombnak mi a funckója ( nem igazán értek hozzá ).
1.gomb : Auto on/off : itt mit tudok automatára állítani ?
2.gomb : Low Boost
3.gomb : PhaseEzen kívül van erősség szablyzó, és állíthatom még 50Hz-120Hz-ig.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #112986 üzenetére
Biztosan lekezelőnek fog tűnni az is, hogy sajnálom azokat az embereket, akiknek fogalmuk sincs arról, milyen hangja van Al Pacinónak, Robert De Nirónak, Arnold Schwarzeneggernek, Jason Stathamnek. Silvester Stallonénak, Jennifer Anistonnak és még tucatjával sorolhatnám azokat a színészeket, akiknek be sem kellene mutatkozniuk, ha telefonon felhívnának, mert a köszönésükből tudnám, ki beszél.
Más: koncertfilmekhez nem hiányolják a szinkront? Ott sem értik, mit énekelnek. Mekkora poén lenne Shakirát Radics Gigivel szinkronizáltatni.
(#112987) Mezga Aladár
Egy fórumon mindenki a saját véleményét írja le, nem a szomszédjáét. Ez akkor is tény, ha nem írja oda minden mondatba, hogy szerintem.Ha már 30 évvel ezelőtt sem lett volna szinkron, országunk lakosságából, a jelenleginek többszöröse beszélne idegen nyelveket.
-
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #112916 üzenetére
Nekem is szereti az asszony őket. Aztán meg van, hogy a Némót kell neki betenni, hogy tudjon aludni.
Ez lesz majd a héten terítéken ha lesz hozzá felirat: Goodnight Mommy
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #112581 üzenetére
nagyon mondogatják, hogy az X7200 bitangul jól szól még szterón is, talán jobban is mint a 4308 - hát az X7200W kapcsolási rajza alapján sok gagyi alkatrészt sikerült belepakolnia a Denon-nak a mostani csúsz AVR-be
A 4308-as sok tekintetben jobb alkatrészekkel és kapcsolással rendelkezik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #112136 üzenetére
neem. azt ellensúlyozni szokták lágy optikával, illetve zajszűréssel.
a kráterarcok és a 2mm vtg. hajszálak miatt. engem iszonyatosan zavar a művi élesítés, és olyan részletek kiemelése, ami irreálissá teszi a képet. kell egy normális render, az nem kiván utómunkát, csak az drága, és nem lehet 25Wos fogyasztású lejátszócskákkal megoldani
-
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #111977 üzenetére
Igen néztem ezt is.
De ez már drága nekem.Most azt próbálom magamban eldönteni, hogy kell-e nekem 150 ezres erősítő vagy sem. Ez a legnehezebb.
De szerintem elég lesz a 100 ezres kategória is, mert ugye nekem csak mozira kell, nem tervezek vele zenélni.
Pl a 6005-ös Maranzt az tetszik meg az jó áron is van, meg az AV-Online-on is jót írtak róla.
@(#111978) Sefter
Tudom, hogy még korai nézelődni, csak felmérem a terepet, és érdeklődök, hogy jó "irányba" haladok-e?A lényeg, hogy a volt Pio 920-as erősítőmtől azért jobbat szeretnék. Hangfalakban meg az a szint elég nekem amit a Focal 700-ok tudtak.
Ezért nem tudom, hogy pl a fentebb felsorolt erősítőkhöz pl a felsorolt hangfalak azok "illenek-e"?
Mert kb az az árszint fog beleférni a költségvetésembe, hacsak nem lesz tényleg valami őrült jó kihagyhatatlan cucc itthon vagy németben októberig.
@(#111979) z123456789
Köszi. -
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #111941 üzenetére
Van aki erre az "anakondára" teszi fel az életét!
Sőt, azt is megmerem kockáztatni, hogy a 2.000 Ft-os IKEÁS szőnyeg nem hoz annyit a hangban, mint a 200.000 Ft-os "házimozi" szőnyeg.
Más:
Arrietty - Elvitte a manó c. japán rajzfilm kiváló tesztmozi hang és kép terén is. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Vikthor #111705 üzenetére
Értem. Köszi.
Azt nem tudod, hogy kb mikori kiadású széria?Annak mi lehet az oka, hogy optikán a belépő szarszung okostévéből csak 5.1 jön ki 7.1 helyett? mert nem szól az oldalsó háttér, csak a hátsó háttér. a tv kínja ez, vagy az erősítő nem tudja?
Egen, a szarszung elfelejtette beletenni a 7-8 csatorna támogatását
szuper, vehetek valamit, ami tudja, nagyon király. köszönjük, szarszung
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged