- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #184571 üzenetére
Köszi Void!
Na ezért is állok úgy hozzá, ahogy
Tudom, hogy jól működik, tudom, hogy megoldható, de nekem egyszerűbb az RCA-t bedugni egy DSP be, aztán pikk pakk megoldom. Nem kell külön illesztökkel b@sz@kodni, - gondolom csak kell hozzá- aztán banánozni. Huu engem ettől a hideg ráz -
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #184533 üzenetére
A DD+ Atmos az a Cavernize megoldás, előre renderelve? Realtime verzió esélytelen belőle?
Amúgy ha szeretném objektíven összehasonlítani a Cavern eredményét egy Audyssey eredményével, milyen mérést javasolnál, ami igazán kihozza az előnyöket/hátrányokat? Mire mondanád azt, hogy "Na ettől lesz igazán jó a mozi és lám a Cavern +-xy százalékkal jobb, mint ugyanezen mérésen az Audyssey"
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #184527 üzenetére
Amúgy itt a PC+Cavern lejátszással kapcsolatban amit sosem értettem:
- Atmos/DTS:X nem hiányzik senkinek, nincs értelme igazán? Vagy megoldható Cavern mellett?
- Dolby Vision nem hiányzik senkinek, nincs értelme igazán? Vagy megoldható jó minőségben PC-s lejátszóval is jó minőségben?Engem mindig ezek hiánya tántorított el, hogy mélyebben beleássam magam a PC-s lejátszás + Cavern comboba...
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184520 üzenetére
Kettő okból sem tenném hozzá.
Az egyik, hogy konkurencia gondolom mindenhol van és jellemzően még sincs ilyen arányú hálózat.
A másik, hogy valójában téves a megközelítés vagyis, hogy a Digi hatására történt ez. Az egyik szolgot megvizsgálva ebből a többezer site-ból, OnAir dátumok alapján kb ~300db létesítés történt a Digi első kapavágása óta (szóval, amikor még szolgáltatás sehol nem volt). Ez még a 10%-ot sem éri el és ez a "kis" darabszám meg pusztán csak a kialakuló igények ellátása vagy tervezett fejlesztés volt, de semmiképpen sem egyfajta "Digi riadalom", vagyis már előtte is megvolt ez a nagy darabszám, de ez már nagyon OFF ide. -
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #184522 üzenetére
Ez az ígéret:
The measured responses of an uncorrected system, in 64 microphone positions (grey lines) and their average (black line).
The measured response of a system using room correction based on single-channel technology. The average (black) is improved but spatial variations (grey) over different measurement positions remain.
The measured response of a system using loudspeaker co-optimization for room correction, reflecting a flattening out, a reduction in spatial variations, and cancellation of room resonances. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184518 üzenetére
"ott van 2 milliárd ember, akiknek ez a pénz egy jobb ebédre el szokott menni."
Azért ez szerintem erősen megkérdőjelezhető, de azt abszolút nem vitatom, hogy itthon nincs piaca a HM-nek
"lemaradt ország", vagyis nem HM: sok területen nem vitatom, de azért pl a mindennapokhoz gondolom jól jön a távközlés
Ebben a lemaradt szarban pl a távközlés (mobil meg akár vezeték) olyan szinten van arányait tekintve, vagyis hogy szolgáltatóként hány ezer BTS látja el ezt a kicsi országot, hogy a legtöbb helyen megirigyelnék, még ott is ahol van ékszer HM-re. (Persze ettől még így is "foltos" mondjuk egy LTE1800 és 5G 3500MHz-en meg nyilván soha nem is lesz országos lefedettség, amit mindenki vár (5G-t), de majd egyszer lesz kipucolva alul is freki)
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184516 üzenetére
Na, de ha ez egy ennyire frankó dolog, akkor egyszer szerintem Én is kiköhögnék ~600 dodot az Arcam-hoz, pedig átépítést követően is max 2 sub-ot tudok bepréselni a helyiségbe (nappaliba)
"ART-ot viszik, mint a cukrot"
Na ez a cukor valószínűleg nem a hazai piac, ha csak azt nézzük, hogy jelenleg milyen gyártóhoz elérhető az ART -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184514 üzenetére
"bőven megoldható az egész 4 subból"
Köszi. Racionálisan nézve, azért nem ez a jellemző egy "áltagos" HM rendszerben.
"PC-n például elkülönülnek."
Világos: "Persze ha van PC meg cavern, akkor biztos elég egy olcsó elektronika is."
De részben mindegy is. Sorry, elnéztem és valamiért ezzel a [kérdéssel] kötöttem össze a választ, igaz silboy kérdése esetén tartom amit írtam
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184512 üzenetére
"Ha viszont nincs más mód, kénytelen más, olyan hangszóróval pótolni, ami azon a ponton nem okoz kioltást."
Szóval innen eredhet, hogy "erőmű" kell hozzá és komolyabb Surround/atmos (meg esetleg large beállítás??), de "beállíthatod, melyikek szerepeljenek" ha nem tévedek meg azt jelenti, hogy Én eldönthetem, hogy a visszhangokat mondjuk ne az atmos sugárzókkal akarja rugdosni.
Komoly "cuccnak" hangzik ez az ART"Máig terjednek tévhitek a ma már nem létező destruktív hatásaikról"
Hát persze, mert nincs egy kis könnyen emészthető leírás a különböző kalibrációs szoftverekrőlvagy hát a net bugyraiban lehet valahol akad, de kezdő LMBTQ-ként a gőzfürdőben biztosan nem találnék semmi könnyen emészthető érdemit.
"Szerintem itt arra gondolt, hogy az erősítő elemeinek minősége számít a legkevésbé, ami teljesen igaz, hiszen a szoftver annak nem része."
Ez abszolút jogos, de ha a kérdező AVR kategóriában érdeklődik, hogy mi az ami jó zenén is, akkor feltételezem, hogy az AVR nyújtotta előnyöket nem csak mozin, hanem stereon is kihasználná és így már erősen társul az AVR kalibrációs szoftvere a kapott hang eredményéhez és ez a kalibráció meg ugye erősen gyártókhoz / típusokhoz kötött.
Persze lehet nem jó oldalról közelítem meg a kérdést, de nálam a 2 együtt jár a minél jobb hang érdekében. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184488 üzenetére
"a DLBC-t igazából ki is lehet dobni"
Hmm...Szomorú, hogy közben azt írod, hogy akkor is meg kell venni.
"önmagában működőképes, ráadásul félelmetesen jól."
Ez azt is jelenti, hogy ART esetén feleslegessé válik mondjuk a miniDSP 2X4 / 2X4 HD?"Az alapkoncepció, hogy visszhangokat olt ki, ehhez viszont ellentétes hangot kell kiadni más hangszórókból"
Ez egészen érdekesen hangzik. Amúgy nem az a mondás, hogy X Hz-en -15....-10....dB-s beszakadást nem korrigálunk csak mondjuk +3..+4dB-vel, mondván, hogy feneketlen kút az akusztika miatt és csak X Hz-en gyilkoljuk az adott sugárzót............ezek szerint ebbe egy másik sugárzó/csatorna fog még belerúgni X dB-vel?
Na, de ez akkor nem fog a többi csatornán meg kiemelést eredményezni, ami végül egy olyan körforgássá válik, hogy egy katyvasz az egész?
A kérdésre gyanítom a válasz nemcsak nem teljesen értem.
Sőt ha kiemelés van, akkor azt meg normál esetben leszedem a célgörbéhez, de ez meg lehet épp rugdosni akar adott Hz-en.
Gondolom totál katyvasz megközelítés"ez a technológia még új, fejletlen"
Újnak számítanak a kalibrációs szoftverek sok év távlatában?
Amúgy nem arra gondoltam, hogy azzal a szakmaisággal ami mondjuk benned van, írj egy 30 oldalas leírást - összehasonlítást olyan nyelven, amit csak kevesen értenek meghanem csak röviden vázlatszerűen összeszedni, hogy pl miért jó a dirac és akkor ott felsorolod, hogy mik ezek a fícsörök (röviden mire jók), majd miben gyenge, aztán mondjuk ehhez hasonlítva, hogy akkor az ARC szintén miben jó és miben marad el mondjuk a dirachoz, aztán Ypao...........miben marad el,....................aztán Audyssey.
Olyan infókra gondolok, mint amik kijöttek belőled a napokban, de persze ha nem, hát nem -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184465 üzenetére
Értem, köszi a részletes válaszokat.
Bevallom kedvem szegted váltást illetően. Persze egyszer ha úgy alakul lehet kipróbálom.
Dirac ART:
- Tegnap 900 dodo környéki vélt árat említettél. AVX-en strom hirdetésben a hirdető azt írja 300 dodoStrom-hoz ennyivel olcsóbb?
- "Az ART is főleg mélytartományon dolgozik"
Erre nem a Dirac Live Bass Control hívatott?
Az ART-től nem azt várjuk, hogy ez egy olyan új csoda, ami minden csatornán még hozzáad valami extrát a sima dirac-hoz?
Amúgy sajnos nem értem a pár olvasott hsz-t, miszerint kis teljesítmény esetén gondok lehetnek az ART-vel. Miért?Tegnapra visszakanyarodva hsz-enként potyogtak ki belőled újabb és fontos infók
.
Nem tudnál / szeretnél esetleg szánni "pár" percet a kalibrációs szoftverek közti különbségek "kiértékelésére"? (Dirac/ARC/Ypao/Audyssey) amit bedobhatnál akár az említett hm belépő összefoglalóba. Nekem abszolút új, hogy az ARC sok-sok területen elmarad a dirac-tól és lehet csak Én nem vagyok kellően kompetens, de úgy gondolom, hogy akár még ebben a topikban is sokak számára voltak tegnap új infók. Az is új amit a napokban olvastam Tőled ajánlásként a belépő topikban, hogy a "felsoroltak közül Yamaha, mert a ypao xy dologban jobb" (nem rémlik, hogy korábban lett volna erre hivatkozás pl Denon - Yamaha vonatkoztatásban) -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #184471 üzenetére
Teljesítményt szabadít fel? Amikor az a lényege hogy egy mély hangot több helyről is elindít, hogy csökkentse az utózengési időket, akkor sok esetben nem felszabadít, hanem még inkább elvesz a teljesítményből. Persze elhiszem, ha pl. beszakadást kijavít valahol, akkor teljesítmény szabadulhat fel, de nagyrészt inkább elvenni fog, nem felszabadítani. Ott nem gond, ahol van bőven hangsugárzó és erősítő oldalról kakaó. A gond ott lesz, ahol kevés van. Pont egy ismerősöm mesélte (te is olvastad gondolom), hogy amikor engedélyezi a Dirac Art-ot a teljes rendszer teljesítményigénye jelentősen megnövekszik. Illetve nekem mesélte privátban, hogy a pici centerére ráengedve a Dirac Art-ot a mélysugárzója a centerében majd kiugrik a helyéről. De az egy relative pici center egy darab (mondjuk elég izmos) 6.5 inches mélyközépsugárzóval. Illetve egy elég pici szoba, ahol jócskán vannak anomáliák és az ART-nak bizony kell dolgoznia rendesen.
"Én ugye úgy vettem a Stormot hogy már megvolt hozzá az ART, így én is tesztelgettem. Elsőnek valami elképesztő amit csinál. Viszont! 89dB hatásfokú hangfalnál (surround) 120W/ch nagyon gyengusz. Az ART alap default beállításával nagyon gyenge “lett” a rendszerem. "
"Csak viszonyitás képp írtam, hogy ami DLBC-nél elég, az ART-nál extrém gyengusz. -4/5dB ig tudom tekerni a procit DLBC-nél és kb -13/-14ig ART-nál! Itt érdemes “Large” hangfalakkal szórakázni és megéri mert a végeredmény magáért beszél!"
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #184469 üzenetére
Ami részben jó, részben nem. Úgy vélem lesz ott sírás, mikor egy relatíve gyenge AVR-en engedélyezik az Art-ot, ami azért jelentős plusz teljesítményt fog igényelni. Szerintem lesznek jócskán csalódott felhasználók. Megfelelő rendszerben és teljesítmény mellett viszont eddig mindenki mindenhol ódákat zengett róla kb.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184463 üzenetére
Nem tudom, sajnos még sosem volt hozzá szerencsém, de fórumokat olvasva (szóval nem a "kedvenc" hifitesztelő/"szakik" által írt tesztekre gondolok) rosszat eddig (kivéve téged) nem olvastam az Anthem/ARC-ről. Amit eddig olvastam az általában arról szólt akár Arcam - diracot is használva ugyan azon felhasználóktól, hogy valahogy az Anthem mozin egy fokkal jobb/hangulatosabb, de ugyan ezen felhasználók nem voltak restek leírni azt is, hogy zenén meg valamelyest elmarad. Persze ez mind csak szubjektív vélemény és természetesen ennek az ellenkezőjét is olvastam (igaz kisebb arányban és csak mozi esetén), hogy az Arcam - dirac kombináció mozi esetén is jobb.
Félre ne értsd, nem vitatom amit láttál, mértél csak mégis bőven milliós AVR kategóriában azt olvasom, hogy egy brutál elismert cucc és elvileg közben a szakma is fényévekre helyezi a yapo/audiszi és egyéb vackokhoz képest. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184461 üzenetére
Szóval munkádból, kompetenciádból adódóan van meg ez a "kisebb párt". Ez azért nem hangzik rosszul
igaz a HM világában (olvasottak alapján) elismert ARC "hanyagságáról" még nem sikerült teljes mértékben meggyőznöd
, de azért megvan a kedvét szegi érzés. Minden bizonnyal ki kellene próbálnom és lehet azonnal beletartoznék a közönség által jónak ítélt táborba.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184458 üzenetére
Szóval előkerültek a "javítások azokra az időkre"
vagyis volt még benne potenciál, de jó van az úgy
ART valójában nem tudom pontosan mióta létezik, de gondolom kb éven belül van és az is csak felső kat pl storm procikhoz, de mindezek ellenére neked már most van egy komolyabb párt, akiket orvosoltál? Ez hogy lehetséges?
A kérdés nem ironikus, őszintén érdekel, hogy milyen "környezetben"/mennyi ilyen felhasználóval találkozhattál e kis idő alatt -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184450 üzenetére
Hmm....azt nem mondom, hogy minden 100%-ban átjött, de azért megvan.
Köszi a részletes választ"rossz dimenzióban mérnek"
Úgy gondolod, hogy az ARC is ide tartozik?Több helyen is amúgy azt olvasom (1-2 itthoni vagy több kinti fórumon) olyan emberektől akiknek volt dolguk Arcam-al és Anthem-el, hogy zenén az Anhtem lehet elmarad, de mozin meg egyszerűen jobbnak élik meg a kapott eredményt.
Persze ez lehet összefügg ezzel "A közönség által jónak ítélt kalibrátorokban egyetlen dolog közös, hogy az abszolút torzítatlan célfüggvényt használják" -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #184435 üzenetére
"akkora akusztikai anomáliák lesznek, amiket csak Dirac vagy PC tud rendbetenni"
Anthem ARC-vel van tapasztalatod? Ha igen arról mi a véleményed?
Vajon bele tartozik ebbe a kategóriába?
"......drasztikusan más lesz, és csak a legjobb bemérők tudják korrigálni"Tervezetten, így fog átépülni a helyiségem [link] (csak jussak már végre el oda) és ezért is lennék kíváncsi.
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #184343 üzenetére
na akkor elvesztem, nem ertem az egeszet.
ha akarok pc-s eqt es akarok pc nelkul denonnal is atmost hasznalni (pl ps) akkor 5.1.2-kent kell bekotnom. ilyen esetben auro-maticot kell hasznalnom, hogy dd/dts savot fel tudjak 5.1.2-be konvertalni, ugye?
hogy jon ide a sub meg a minidsp?
es cavern kalibracio az 5.1.2-ot vagy 5.2.4-et tudja kezelni, ugye? -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #184339 üzenetére
hmm azt hittem a kezd hazimoziba irkalok, na de mind1. ilyen esetben mi kerulne a minidsp moge?
#184340jézusom
es bejon amugy az atmos? 4 db-ot tettel fel? egyszer hallottam atmost, megmondom oszinten annyira nem nyugozott le, hogy azonnal rohanni akartam volna kiepiteni...de ha egyre tobb film/sorozat/jatek tartalmaz majd atmos savot akkor lehet elobb-utobb beugrok. -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #184337 üzenetére
igen, en mennyezetbe epithetoben gondolkodok.
A Cavern DD+ Atmost tud konvertálni, ekkor viszont 7.1-ként kell bekötnöd az 5.1.2-t.
akkor viszont pc nelkul nem lesz atmosom ha jol gondolom. pedig konzol miatt mindenkepp kellene. gondolom ps5 tamogatja, de ennek se neztem meg utana...hirtelen jott otlet, tegnap nezegettem a mennyezeten levo kek reszt a sotetitesen agyalva amikor beugrott, hogy atmost is csinalhatnek.
de a cavernrol, pc eqrol se akarok lemondani -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #184335 üzenetére
Dolby Surround, DTS Neural:X, Auro-matic ez amit irtal korabban hogy nem atmos savot felkonvertalni, mennyire nyujt tobbet? igy nezitek az osszes filmet?
ha csak egy par, az elore vagy hatra menne? amugy itt a munka oroszlanresze az a gletteles, csiszolas, furas faragas, az hogy 2ot vagy 4et teszek be nem oszt nem szoroz. nem is tudom x3600h tamogatja-e ezt, de gondolom igen..
amugy milyen hangkelto az amiben erdemes gondolkodni monitor audio silver 6g sor melle? milyen melyseg kell ezeknek? cavern tud atmost?
elmeleti sikon abban gondolkodtam, hogy epitek egy fakeretet vagy karton profilbol ugyanezt a kek reszre, arra egy reteg (12.5mm) kartont felcsavarozok. 5-10 cm vajon mennyire eleg? sokat nem akarok elvenni a mennyezetbol, sot a belmagassag, mennyezethez kozeli vaszon es a lampa miatt nem is igazan tudnek tobbet. gondoltam megtoltom gyapottal, lampanak megerositem kozepen..hangfalnal vagok egy kort, gondolom atmos sugarzot elbirja a karton meg..vagy rosszul gondolok vmit?
sot lehet a ket elso piros atmos kozott ha nem fed mindent karton, hanem vmi racsot hasznalok akkor ott egy reflexios pontot is kezelhetek.. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #184182 üzenetére
Üdv, pont jó, hogy vagy!
Az a probléma lépett fel nálam, hogy a mozis PC átköltözött egy másík PC-re, W10 ről W11-re, de a CAVERN vagyis az Apo nem működik valamiért.
Cavern mérések lefutnak, exportálni tudom a kapott végeredményt APO is fogadja, de valamiért nem alakítja át a hangot, mintha fantom futna az APO?
Mi lehet a probléma? -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #184162 üzenetére
A Sony mérnökei, miért nem foglalkoznak a képernyő mérettel?
Ha az adott ellenség (játék esetén: hangforrás) tőlem mondjuk 60 fokra van, az akkor is 60 fokra van, ha 23”-on vagy 120”-on nézem…
Én ennek a pontos leképezése az adott csatornára, nem ugyan az 30 fokos vagy 45 fokos front esetében. Ezért kérdezi a Sony setup.
Vagy másképp fogalmazva a pl: keleti irányból nem lesz észak-kelet ha távolabbra teszem a monitort…
Itt részletezik is, hogy dekódol a Sony játék esetén.. [link] -
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #184142 üzenetére
Köszi! Ebben a mérésben találtam a 215 Wattot: https://www.soundandvision.com/content/denon-avr-x4200w-av-receiver-review-test-bench
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #184130 üzenetére
Nyilvan azt adja az ojjectum, hogy ha nem pont ugy vannak a hangszoroid, mint a csatornakra lerenderelt, pl. nem is annyi van es nem is ott, akkor at lehet renderelni. Amugy ez nem tudom miert ilyen statikus pelda, en trailerekben szoktam ilyet latni, de amugy rendes dcp-ben imf-ben mennek az ojjectumok ossze-vissza.
-
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #184130 üzenetére
Én azon csodálkozom, hogy a mai napig nem jutottunk el odáig, hogy egy AVR konkrétan megkérdezné a hangszóró elhelyezését…
És itt nem a késleltetésre gondolok persze, hanem a bezárt szögekre, magasságokra. Miért nem? Viszont egy PlayStation 5 megkérdezi…
Nagyon nem mindegy például, hogy egy front a hallgatói pozícióval 25 vagy 45 fokot zár be… stb. -
jézusom
addikt
válasz
VoidXs #184130 üzenetére
Nem arról van szó, hogy rossz lenne, a csatorna kódolás, de akkor mire ez a nagy hype, ennyivel maradhattunk volna sima DTS-MA mellett, aztán még olcsóbb erősÍtőt is tudtunk volna venni. Nem kell atmos meg DTS-X
"Egy Trinnov Visualizerre kötött Xboxon például mozgást soha nem fogsz látni" ezt kifejtenéd?
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #184117 üzenetére
A 940m az gm108, az mx150 pedig gp108, tehat az egyik maxwell, a masik pascal. De egyebkent egyik sem tudja a hevc-et decodolni:
https://developer.nvidia.com/video-encode-and-decode-gpu-support-matrix-new
A 940m h264-et amugy tud, az mx150 azt sem. Es persze, ettol meg jatszhattal le vele h265-ot, hiszen azt full gpu hevc decoding nelkul is le lehet jatszani, csak akkor vagy hibrid modon, vagy csak cpun fut a decoding. Annyi, hogy a fenti konfig i3-8130u-val ugy altalaban 4k h265-re nem eleg. Te milyen procit hasznaltal? Gondolom nem 10 wattra korlatozott 2 magost?
De, mint irtam az i3-8130u quicksyncje viszont tud elvileg h265-ot decodolni, annyi, hogy ahhoz az intel igp-t kell hasznalni, az nvt meg vagy ki kell kapcsolni, vagy csak gpgpukent kell hasznalni, attol fuggoen, hogy ez milyen gep, es hogy lehet beallitani.
-
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #184074 üzenetére
Most, hogy kalibráltam az AVR-t, megnézve az eredményeket, nagyon hasonlókat mért az audyssey mint amit lézerrel mértem… Köszönhető a sok akusztikai panelnek, gondolom…
De mindenképp érezni, hogy kiegyensúlyozottabb lett a hang.
Bár a mélyekre az én ízlésemhez igazítva, tettem pár +dB-t…
Valamint a 31Hz-es alulról vágó SVS sub szűrőt lejjebb tettem 25Hz-re, bizony hallani a különbséget…
Tolja rendesen a 25Hz-et is a 4db SB1000PRO…
A 20Hz és esetleg alatta, már nem erőltetném.. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #183958 üzenetére
A feszültség ugyanaz marad minden elosztott szálon, csak a kimenetnek kell nagyobb áramerősséget leadnia, pont úgy, mintha több hangsugárzót kötnénk párhuzamba egy erősítő egyik kimenetére, ott sem lesznek halkabbak egyenként a hangsugárzók, hanem ugyanazt a feszültséget és áramerősséget kapják mind, amennyiben elég alacsony az erősítő kimeneti impedanciája, de értelemszerűen 2 hangsugárzó esetén az erősítőnek 2x akkora áramerősséget kell produkálnia, mintha 1 hangsugárzó lenne csak rákötve.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #183946 üzenetére
Na várjunk... Ha jól értem a szavaidat, a Dirac első lépésekor amikor a hangerő beállítás van az a jó beállítás hogy adott hangerőnél az összes hangszórót megpróbálom közel azonosra beállítani kivéve a mélyládát. Pl. Center -40db - akkor a sub -30db, kell hogy álljon bemérés elött?
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #183930 üzenetére
Sziasztok..
Neki futok újra a kalibrálásnak. DIRAC.
Kérdéseim:- Milyen méretüre állítsam a hangszórokat. Alapvetően kis méretre állítanám.
- MiniDSP előtte vagy utána a mélyládához?
- Reseteljem le az egész erősítőt? Aztán PURE üzemmód? Töröljek minden beállítást? Hangfal távolság, crossover, stb.Erősítő : Denon X-3800H
Válaszokat előre is köszönöm.
Célgőrbéket hol tudok letölteni? X-Curve - Harman ? Tesztelném hogy melyik tetszik a legjobban.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #183901 üzenetére
Itt a full teszt: ISOTEK EVO3 Aquarius Power Conditioner Review
TLDR: nem csinál semmit, de azért van mérhető különbség.
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #183600 üzenetére
Lehet, hogy mégsem, mert a kis hasznáaltijában is ez szerepel.
Sikerült összekötnöm végre.
Amúgy kis kellemes erősítő. Ma kipróbáltam, hogy BT-n hallgattam csak sztereóban ugye. Feltekertem full hangerőre is, nem volt torzítás. Mondjuk szerintem halkabb, mintha az Anthemet tekertem volna fel teljesen.
Filmek alatt nem vettem észre semmi extrát, igaz még mozihangerőn nem tudtam kipróbálni.
A hangerő olyan 1 óra állásban vana végfokon, az Anthemen nem állítottam semmit sem csak szimán összekötöttem.Jövőhéten szabin leszek, akkor összehasonlítom az XLS-el is, ha minden jól alakul.
Meg be is mérem ARC-al is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest