-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxlongikaxx
aktív tag
Azert azt se felejtsd el hogy legalabb tud 5.1 et. Nekem ami nem szimpatikus az hogy kijelentitek hogy nem lehet x osszegbol 5.1 et csinalni inkabb sztereo, mert mindenkinek egybol Dalival ,meg Marantzal kene kezdenie, holott a terhangzas eleresehez lehet olcsobban is megoldast talalni (igaz nem lesz a legjobb minoseg, de terhangzas az lesz)
-
-
Csabroncka
addikt
"ön-tökönszúrást követ el"
Lehet, de pl nekem előtte tyúkbélmadzag kategória volt, tehát bármi jobb lett volna nála ezért vártam!
Amikor alkudni is tudtam belőle, nagyon jó ár/értékre jött ki. Nagyjából ár/méterben azután mentem amit mondtatok.
Ez után lesz összehasonlítási alapom (ha a későbbiekben cserélni szeretnék - itt utalnék arra amit folyamatosan szajkóztok - hallgatózni), tudjátok az a baj sokunkkal, hogy hallgatózni is meg kell tanulni, nem jön az csak úgy magától, hogy jó vagy jobb (na és miben, mi az ami miatt..).
Példának okáért egy erősítő kategória különbséget egy laikus is simán meghall (mármint melyik szól szebben), de például a tyúkbélmadzagom és az új neotech kábel között lövése sem lesz, hogy melyik a jobb mert azt sem tudja, hogy hogyan kellene szólnia, vagy mit kell hallania (pl: az énekhang középről jön, zenei tér és színpadkép).
pl: nekem a neotech dinamikában és térben hozta helyre a sztereót (igaz ezt is vártam végre), csak mostanában kezdem kihallani, hogy új egészen finom részletek is megjelentek a korábbi zenéknél.
(remélhetőleg fejlődik a hallásom... hogy mi a jó)
-
gyurczy
őstag
(#94619) BBéci: Ma volt szerencsém hallani az új Blu-ray lejátszójukat. Lumin T1-el füleltük össze, és gyakorlatilag nem hallottunk az égvilágon semmi különbséget, vakteszten simán elvéreztem volna. A fura az volt, hogy se stílusban, se előadásmódban, se színpadképben, se hangszerhangokban, se semmiben nem volt eltérés. Talán egyikük leheletnyit teltebb volt. A mögéjük kötött lánc képes lett volna megmutatni, a kábelezés azonos volt.
(#94642) Kittosz: +1! Azt is érdemes megnézni, hogy készülékekben milyen belső kábelezést használnak, ott még ennyire sem spilázzák túl a dolgot. ELAC-jaimban is ilyen drót van, és eszembe nem jutna belepiszkálni.
-
-
Steady74
addikt
Igen, ezt többen ajánlották, amellett hogy ezeket a kábeleket dicsérték, kipróbálták már őket. De ha veszel egy kábelt, ami nem tetszik, eladod féláron, 60%-os áron. A kábelek, amiket vettem kompletten 150k körül mozgott (3 táp, 2hangfalkábel, centerhez dettó, subkábel, füleshez, elosztó), arra sem időm, sem energiám, hogy fél évet azzal töltsek, hogy cserélgetem a kábeleket, közben meg bukok 100 ezret már a harmadik garnitúra után. Én nem kapok rendszereket tesztelésre, nincs lehetőségem arra, hogy meghallgassak 15 féle tápkábelt, nincs kapcsolatom féláron vásárolni. 2 féle kábelt meghallgattam egy adott rendszeren, hangzásban ez állt a fülemhez közelebb, ár/(számomra) érték arányban ez volt a legmegfelelőbb.
Hozzáértők máshol is megfordulnak, nem csak itt. az avforumon sok tanácsot kaptam, azokat leszűrve indultam el a magam útján. A végeredménnyel elégedett vagyok.
-
bzoley
veterán
Az első, ami úgy valamiért megtetszett az az avr-x500 volt. Még tetszett is. Aztán ahogy itt olvasgattam, keresgéltem, többször belefutottam, hogy inkább vsx-424. Megnézegettem, és úgy gondoltam nekem az is megteszi.
A használt vs. új kapcsán?
Első sorban a 3d, és az egyszerűség miatt. Korábban megérdeklődtem, megoldható-e, hogy össze-vissza dugdosok mindenféle kábelt, hogy 3d kép, és hang is legyen régebbi erősítővel. Megnéztem pár használt erősítőt, de vagy dts volt a max, vagy túl okos volt ezer be-, és kimenettel, és ettől drágább, mint amiket újakat nézegettem.
Az új mellett az szól, hogy elég egy hdmi-t használni mindenre, ezzel a gépen sem okozok magamnak plusz gondot, ismeri a mai hangformátumok többségét, és bármilyen minőségre képes, szerintem nekem elégséges lesz(elvileg). És van egy új eszközöm talán három év garanciával. Szóval az egyszerűbb beszerezhetőségre, és használatra alapoztam. -
hétalvó
addikt
ha belenézel olyasmi érzésed van, mintha direkt vissza lenne fogva vagy másképpen mondva lebutítva, de semmiképpen nem egy 2millás dobozhoz illő kép fogadja az embert, az megint más kérdés, hogy még így is jó hangot produkálnak.
1027be itt azért látszik miről beszélek. a focal kerámia ellenállásokat ráadásul vonza a mágnesbeszéltem pennában Péterrel és még ő is támogatja az azonos értékű cseréket.
grande
azért tudnak ők, ha akarnakazok a tekercsek gyönyörűek.
-
bzoley
veterán
Sajnos egyelőre csak az erősítőre futja, a hang minőségével nem fogok tudni foglalkozni egy ideig, csak elviselni. A hangfalakat vagy apránként megveszem, vagy majd meglátjuk. Egyelőre tuti szinte visszalépés lesz főleg, hogy még a ládát is nélkülözni kell egy ideig. A z5500 megvan támogatva egy pár Cat Leb 401-gyel, így már nekem elfogadhatóan tudtam zenét is hallgatni, kezdetnek ezek lesznek, a többi három pedig kipótolva egy-egy Genius dobozzal, azt hiszem az 5000-es sorozatból, csak hogy valami hang legyen.
De szerintem a használt okosabb helyett maradok az egyszerűbb újnál. Itt többször a Pio-t ajánlgatták másoknak, úgyhogy valószínűleg ez lesz. -
axwel18
senior tag
Nekem tetszettek. Bár nem használtam nem volt Clarus hangfalam még soha, de amit eddig hallottam Clarust az nem volt rossz. Szerintem azért nem Sal kategória. Az meg hogy mi mennyiért kapható ne menjünk bele.
Hangváltó ügyben meg a Dali-t is lehet szidni meg sok más gyártót mert pl a Concept és Zensor váltói szint alattiak(nem véletlen lehet tuningal annyit javítani a hangjukon), bár a Zensor-ba már elko Bennic kondi van de annak is darabja 50Ft-ér kapható akkor most a Dali is Sal szint ? Érdekes amikor a Cav DP880-ast szétszedtem csak minőségi alkatrészek voltak a váltóba, csak polipropilén kondik és légmagos tekercsek. -
törölt tag
Nagy áram és az alacsony frekvencia miatt előnyösebb a kis impedanciás meghajtás (nem hiszem el hogy ezt pont neked kellene magyaráznom).
Természetesen a JBL synthesis tudom hogy passziv mélynyomós,és létezhet más rendszer is ezzel a megoldással, de azért valljuk már be hogy nem ez terjedt el az általános gyakorlatban.. -
bajnokpityu
félisten
most is inverzek előtt ülök,nekem a "porvédő" ami furi.
Kimi: elnézést, ha mocsok volt az előző beirásom. tényleg csak véred akartam szivni, nem bántani.
előlről furi igazán, de most már látom, hogy nem sík a porvédő.
-
xtremetuning
addikt
-
Cseneles
őstag
Az lehet h nem a leg hangtisztabb minosegben adjak vissza a hangot...de onkyoval moziban erzem magam elfogadhato minoseg mellett, ezzel a marantzal meg viszonylag tiszta hangok mellett egy szurke szobaban mozihatas nelkul....hat nem tudom melyik a jobb
ha elmesz moziba ott sem a hangminoseg az ami lenyugoz hanem a hanghatasok!
-
nagynorbi
aktív tag
Valóban nem garantálja semmi sem a jobb hangminőséget, ezért is vagyok gondolkodóban, ezért kértem segítséget. A 826 W-ről váltani a 926 vagy 936-ra viszont már nem mozgat annyira.
Viszont ha mégis váltanék, akkor biztosan tovább birizgálna a kisördög egy sokcsatornás proci/előfok + végfok páros beszerzésével kapcsolatban.Nem éreztem semmi rábeszélést a részedről az ELAC dobozokkal kapcsolatban.
Az Arcam AVR450 miben lenne jobb sztereóra a CA 851A-nál?
-
geucsa
tag
Köszi!
Tehát nagyjából az, amit leírtam. Beigazolódott a sejtésem.
Stranded wire AWG sizesAWG gauges are also used to describe stranded wire. In this case, it describes a wire which is equal in cross-sectional area to the total of all the cross-sectional areas of the individual strands; the gaps between strands are not counted. When made with circular strands (see Circle packing), these gaps occupy about 10% of the wire area, thus requiring a wire about 5% thicker than equivalent solid wire.
Stranded wires are specified with three numbers, the overall AWG size, the number of strands, and the AWG size of a strand. The number of strands and the AWG of a strand are separated by a slash. For example, a 22 AWG 7/30 stranded wire is a 22 AWG wire made from seven strands of 30 AWG wire.
-
hétalvó
addikt
Toobee-nál se az electra se az utopia nem akart úgy szólni ahogy kellene.
Hallottam már olyan véleményt is, hogy kár volt lecserélnie az electra-t. Érdekes a képlet nála mindig. Majd, ha kicsit rászán pénzt akkor talán lesz valami. Egyébként sub-ot szeretne majd, mert ez így még kevés.Tamoo-nál pedig, ha jól tudom van egy sub is a monitorok alá.
Persze ok a kicsik előnye térben, de van azért üstdob is a világon
A picikhez nagyon tudatos rendszerépítés kell, profi akkusztikával. Nem egyszerű az biztos.
-
geucsa
tag
Azt tudtam, hogy egy ilyen mértékegység, de nem értem a vezetékeknél pl. amikor azt írják, hogy 12 gauge - 2,5 mm2.
A kettő biztosan nem egyezik.
Pl ugyanolyan keresztmetszetű kábelek közül drágább a kisebb gauge-os. Az nem egy elemi szál keresztmetszetét jelöli, tehát minél több elemi szálból áll egy sodrony, annál értékesebb? -
kenand
veterán
Bocs így félreérthető voltam, a beszédhangra gondoltam, az jön a centerből. center nélkül nem lesz beszédhang, az meg elég fontos, ha csak nem balettet néz...
Ha nincs center, nem lesz beszédhang akkor ha digitális bemeneten keresztül jön az 5.1 Dolby Digital vagy DTS pass through módban..
Csak akkor hallható a beszéd - ha a centerhez nem köt hangfalat- ha az erősítőt sztereó módba vagy 4.0-ba kapcsolja. (de nem minden erősítő tud ilyet)Természetesen esz nem neked akarom elmagyarázni...csak arra akartam kilyukadni, hogy vegyen centert is...
-
Tamoo
nagyúr
Igen van benne venti, de az a HDMI panelt vagy ahol érzem hogy a legjobban felforrósodik, ott nem hűtené le. Kell a hely fölfelé, 10cm kevés. Lehet nem lenne semmi baja, de inkább nem kockáztatok.
GS10 max 20m2-ig lehet életképes szerintem. Nekem most pont ideálisnak tűnik ide.
(#93582) MasterMark: 12V 1A adapter.
-
kenand
veterán
Szia!
Igazad van ebben nem is úgy értettem, hogy hagyja el a subot, csak arra kartam utalni, hogy 50-60E körül elég tisztességes -akár basszusban is erős - frontokat tartalmazó szettek vannak most leakciózva. (nem vagyok fizetett ügynökük, csak én is elgondolkottam a faim szobájába az egyiken...)
És vehet erősítőt+szettet nem csak kezdő kombi csomagot. (bár nekem a belinkelt Onkyo régebbi változata van hasonló szettben és szeretem. És pont egy Onkyo subbal egészítettem ki )
És inkább azt választottam 2012-ben, mint ugyan azt az erősítőt Onkyo subbal+bögreszettel.
CAV DP265+DS25+DC25-49900 Ft Link
CAV DP288+DS28+DC28-59900 Link -
-
nufenen111
tag
Ha tehetem feliratosan nézem, angolul, de itt nincs az angolhoz felirat.
De egy másik fórumról talán kaptam tippet. A D.range-t le kell venni maxról középre, vagy minimumra, így nincs szercegés.
"Lehet, hogy tényleg a letöltött filmek sokszor átkódolt hangja nem tökéletes, ha azoknál lép fel a hiba." -
hétalvó
addikt
azert sub nelkul is lehet hasznalni kezdesnek egy rendszert. ha nincs penz ra es allo frontok vannak.
nem kell elijeszteni egybol mindenkitviszont nalam kidolt a megjelenito tegnap, igy tenyleg nincs mozi
(ego csere lesz es takaritas. 2het biztos, foleg, hogy garancias) -
whatnot
őstag
Mivel én nem értek hozzá sajnos, így nehéz elgondolkozni rajta.
Azt látom, hogy edigitalnál van 0% THM 10 hónapra, ez most nagyon jól jönne nekem.
Denon AVR-X1000 van most 5.1es ilyen akcióban. -
-
-
dunkel
őstag
Az angol nyelvű szócikk elég korrekt. Szépen tisztázza az általad felvetett receiver kérdést is.
Ezzel szemben olyat nem találok a magyar oldalon, hogy házimozi erősítő, de a gugli sem segít a fogalom meghatározásában.Úgy látom maradnak a kioktatások és sértődések...
-
kenand
veterán
Pár dolláros cucc jelátalakítását nem is használom ki
Csak a digitális kimenetét.
Egyébként az ember meglepődik amikor kiderül, hogy ugyan az a pár dolláros IC van a nagyon olcsó és már nem annyira olcsó (na nem high end) kütyükben.
Pl erre az IC -re rákeresve- mert tudtam, hogy Windows /OSX / Linux alatt is driver nélkül megy és ez a szempont fontos volt- a 7 USD-től a 150 USD-ig láttam USB hangkártyát..............Én is híve vagyok a külön erősítőnek és a hangfal szetteknek, de voltak egészen használható egybe szettek is, amik minőségi alkarészekre épültek.
Van egy békebeli egybe Philips "házimozim". 10 éve nagy szó volt a progresszív pásztázás, egy profi Faroudja chip végezte a készülékben. Hatalmas élmény volt 82 centis CRT TV-n végre componens bemeneten nem villódzó, váltott soros képet látni.
Tudott DTS-t és AC3-at dekódolni 5.1-ben. Centere és subja mérte ellenére egészen tűrhetően szól.
Még igazi Philips volt amit kis hazánkban szereltek össze, nálunk viszont nem igazán volt kapható. (Gyárból kaptam közvetlenül ismeretség lapján)
Támogat SACD-t is, DAC 24bit, 192Khz.
Most az alagsorban teljesít szolgálatot, kondizás, futás vagy akár fűtés szerelés/gipszkartonozás közben szoktam rajta zenét hallgatni. -
bajnokpityu
félisten
az, h pozdorja vagy mdf, vagy tömör fa, azt a gyártó találja ki. sokan nem szeretik az MDFet, mert keményebb hangot ad.
Tonyo emlegetett monitorja is pozdorja, és mégis nagyon klassz doboz. Puhább anyaga van,mint a geniusnak, és merevitve sincs. Ez egy ilyen konstrukció. hallottam gledent MDFből, nem volt jobb.
ez olyan dolog, hogy pl az üveg állványt se szokás ajánlani, mert hogy csilingel. ismerősök mesélték, volt üveg polcuk, és nem csilingelt, hanem búgott,mint a fene. szóval az alapanyag semmire se garancia.
a pár dolláros forrás persze más kérdés, sztem se lehet igazán jó. maximum korrekt.
-
kenand
veterán
Nincs DA konverzió csak digital-digital jelátalakítás.
És ha az ember pár dollárból meg tudja oldani attól még nem biztos hogy hitvány.
AZ az USB hangkártya is tökéletes MP3 és FLAC digitális átküldésére a (passzív, hangtalan) PC-ről az erősítőbe. a DA konverziót az erősítő végzi. Sokkal jobb, így mintha a DA konverziót a PC végezné és az analóg jel menne az erősítőbe.
Fiamnak Eminemet hallgatni hidd el tökéletes.4 Ohmos témát nem akarom túlragozni, de akkor egy kicsit olyan, mint az én szakmámban a gyógyszer mellékhatás, nagyon ritkán fordul elő, de leírják, hogy ne ők legyenek a felelősek....
-
whatnot
őstag
Egyben válaszolnék mindenkire.
A sznobkártyát nem arra dobtam, hogy a 250ezres rendszer jobb-e vagy sem, mert persze, hogy jobb és nincs is ezzel semmi gond. Ha valakinek az kell, vegye azt. Azzal sincs gond, ha ebben a topicban a belépőszint a 250ezres rendszer, ezt is lehet normálisan közölni.
Ezek a megjegyzések teszik sznobbá az egészet:Nem tudsz mellényúlni, mert amit annyiért kapni lehet, az nem házimozi rendszer, hanem egy rakás fém és műanyag. Ebben a topikban nem foglalkozunk egydobozos bögreszettekkel
Teljesen felesleges, lealacsonyító megjegyzések = sznob.
Ha bele akarnék kötni, már egyből mondhatnám, hogy pl. a Genius szett faládákból áll.A 220k-s tévére: a tévéknél ha az embernek kell a méret, ott nem sok mozgástér van. Amúgy preferenciákról ne vitatkozzunk szerintem, lehet, valaki érzékenyebb a vizualitásra, mint a hangokra.
Ha pedig valakinek pl. csak ~100ezer Ft-ja van, akkor nem mondom neki, hogy vegye meg bármelyik tévét, mert azon a szinten tök mindegy. Mert nem mindegy, árkategóriában belül nem. És erős a gyanúm, hogy hangfalszetteknél sem mindegy. -
kenand
veterán
Szia!
Köszönöm a válaszod.
Beleolvastam a Marantz FAQ-jába (nem kimondottan a 4400-as, hanem általános FAQ)
Ott is azt írja, hogy a 4Ohmos hangfal -főleg ha 4Ohm-nak hitelesített, de még 4 ohm sincs- az erősítő túlmelegedését okozhatja.De talán összességében az jön le nekem, ha nem foymalatos 100% hangerőn használom a 4 Ohmos hangfalat akkor nem lesz baj.
Más....
CAV és az Echotech Kínai? (nem a gyártás, az biztos hanem originál Kínai? )Pl a CAV DP 288 -cal és Echotech L-6-tal van valaiken tapasztalata? (előbbiről láttam irományt, utóbbiról nem)
Az első 4 Ohmos (olcsóbb), második 6. Ohmos -
whatnot
őstag
Ahogy látható a kimúlóban levő hangrendszeren (vagy annak nevezhető valamin), nemigen magasak az igényeim ezen a téren. Max. 50ezret mondanék és talán maradjunk a MM kínálatánál (expertnetnél tényleg nem látni semmi).
A lényeg, hogy itt ne legyen nagy a mellényúlás.Most költöttem el 240ezret a tévére, nincs pénzem még egy ilyen tételre az elkövetkező legalább 1 évben.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Akkor milyen célt szolgál az USB bemenet az A/V erősítőn? Csak zenei forrást pl. Walkmant lehet rákötni?
Segíts akkor lécci, hogy mi a teendő az általam vázolt dolog megvalósításában.
Ha jól sejtem, akkor úgy működhet csak a dolog, hogy usb HDD bedug Blu-Ray lejátszóba, lejátszó HDMI-vel ráköt A/V erősítőre, az meg a HDMI kimeneten irány a TV? -
kenand
veterán
Kis szerencsével és használtak között kutatva nem olyan reménytelen.
(hardverapro, avx forum, olx, jofogas stb)
Nem olyan régen vettem Onkyo 5.1-es erősítőt (használtan) 20 000Ft-ért és egy picit hibás ( de a digitális bemenetei tökéletesek) Marantz 4400-ast 16 000 Ft ért) Mindkettő támogat DTS-t és dolby digitalt is, mindkettő 10 éve 100 000Ft feletti kategória volt)
30 000 körül - szintén használtan- lehet venni 5.0-ás szettet. Persze nem lesz high-end kategória.
De ha a hangfalakra egy picivel többet áldoz, akkor tényleg tökéletes lesz.(Ne kérdezzétek minek ennyi erősítő nekem, kamasz fiaim szobáiba kerültek
)
-
dorika87
őstag
5.1-es hangfalszett is jó. Nem tudtam még kiszámolni pontosan mennyit tudnék rászánni, de 100e fölé biztosan nem tudok menni, még a 70-80e is necces. Néztem a logitech Z906-ot, nem tudom az mennyire ajánlott darab. Vagy Onkyo SKS-HT648. Esetleg olcsóbb darab a Onkyo SKS-HT528 és a JBL CINEMA 510 (bár nem tudom van-e optikai bemenetük)
Egyébként úgy látom, hogy jó lesz az a topik, mert zárójelben az 5.1 is fel van tűntetve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest