- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
BBéci #177647 üzenetére
Nem rossz, de sokminden nem derül ki belőle, mert ez a legtöbb 4 Ohmos hangsugárzóra igaz lenne, mivel ha 4 Ohmig leesik az impedancia valamelyik frekvencián, akkor az már egy névlegesen 4 Ohmos hangsugárzó, mégha más frekvenciákon 8 Ohm (vagy magasabb) az impedancia, akkor is.
-
-
Khaosz55
addikt
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #177312 üzenetére
No de milyen folyamaton keresztül teszi ezt? Úgy, hogy valami elnyeli a rezonanciát, amit átadna, nem?
Amúgy AV Online? Komolyan? Hogy vegyek komolyan egy olyan sajtót, ahol ilyen cikkek készülnek. Irányított HDMI, amitől "háromdimenziósabb kép jött létre és jelentős hangminőségbeli előrelépés történt, a hangkeltők megnőttek és távolabb kerültek, a dinamika pedig áramlóbb lett". Valószínűleg valami generátor írja a cikkeket, mert pl audiofil USB is ugyanilyen csodás dolgokat okoz
Akkor már inkább ilyesmit érdemes olvasgatni szerintem.
-
-
denesdr
addikt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #176421 üzenetére
Valószínűleg sokan ki sem szúrják azt a hibát amiért én visszaküldtem. Filmek alatt én sem hallottam, mérő sweepre sem jött elő, "tuc-tuc" zene alatt meg ha arányosan van beállítva a rendszer, simán elnyomja a frontok hangja. Ha valaki tudja, hogy ott van, akkor persze észre lehet venni. Ha meg a frontokat lenémítom mellette, akkor meg a süket is hallja kategória.
De biztos vagyok benne, hogy sokaknál ott van ez a sub ugyanezzel a hibával. Amiket én is visszaküldtem, biztos hogy eladták másnak.Én úgy voltam vele, hogy mozin együtt tudtam volna vele élni, de ha esetleg eladásra kerül a sor, nem hallgattam volna el ezt a problémát, úgy meg nem vette volna meg tőlem senki.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #176363 üzenetére
Igen, nagyon összetett a jó hang fogalma, vagy másként, mi lenne a jó.?
Egy biztos, a legjobb megoldás az lenne, ha szabadon lehetne minden hangforrás, hangsugárzó, d ez jelenlegi tudomány szerint nehezen kivitelezhető.?
Az tetszik, hogy a centersugárzó velem szemben van a vászon horizontális középpontjában, és tulajdonképpen a két front is pontosan vele egyvonalban, van is sztereó tér, de valóban inkább csak 2D-s a hatás a frontoldalon, tényleg alig észrevehető a színpad mélysége.
Következő projektem ezt fogja kideríteni, hogy ez valóban mit takar pontosan. -
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #176271 üzenetére
A Focal Utopia biztosan képes minden műfajon az áll leejtős hangra, de jelentősen veszíteni fogsz a moziélményből, ha a vetített képed mérete felére vagy kétharmadára csökken, mert be kell férnie a vászonméretnek keretestül a két frontsugárzó közé.
#176268: ha megkérdezel egy sztereóst, azt fogja mondani, hogy a térmélységért kell elhúzni a falaktól a dobozokat
-
hatala
tag
válasz
BBéci #176193 üzenetére
Természetesen nincs szükségem atmos sugárzónál ilyen teljesítményre, de mivel láttam használtan nagyon jó áron egy ilyen végfokot, akkor miért ne, attól még nem kell a maximumon hajtani valamit, mert nagyok a tartalékai.
Khaosz55
Ha ezt egy szgk-ra kivetítve nézzük, akkor mindenkinek elég kellene lennie egy 1 literes benzin motoros autónak, az is tudja az elfogadható minimumot a hétköznapokban. -
hatala
tag
válasz
BBéci #176179 üzenetére
Ezt értem köszi, viszont akkor mi célból van rajta még 1 pár Height hangszóró pár aljzat, (a képen az utolsó pár) és az hogy lehet, hogy rácsatlakoztatott hangszóróból megszóllal rajta a mikrofon mérő jele, valamint a teszt hang is, és még be is állítja a rendszer a távolságot, hangnyomást?
Ha a csatlakoztatható hangszórók számát nézem, az viszont 11 csatorna.
Ezt viszont nem értem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #176155 üzenetére
Mindenkinek vannak előítéletei. Eltérő mértékben. Van aki nyitott, túllép rajta, van aki makacsul ragaszkodik az elképzeléséhez. Aztán vagy igaza volt, vagy nem.
Nekem is voltak előítéleteim pl. a hangkártyával mozizásról, hogy az gagyi, nem arra való, most mégis azt használom.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #176166 üzenetére
Azért van AB osztályú végfokom, mert sikerült szereznem egy jót, jó áron. Ugye az emlegetett ár/érték arány. De ha újonnan kellene vásárolni, akkor D osztályút vennék, szintén az ár/érték arány miatt. Nekem 200 ezer forint ide vagy oda azért nem lenne mindegy. Az se kizárt, hogy ha egyszer meglépem a 7.1-ről atmosra váltást, akkor egységesen D osztály lesz mind a 11 csatorna. Volt szerencsém hallani Zozi Apollonjait, zenén is, semmi kivetnivalót nem találtam benne még zenén sem. A szintén neutrálisnak mondott régebbi paradigm hangfalai mellett, Szalóki Ági ugyanúgy könnyre tudna fakasztani egy érzékenyebb lelkületű személyt. A Synthesis végfokok gondolom átdobozolt Crownok. Azoktól egy jó hypex/icepower végfok azért finomabb hangú szvsz. Bár csúcs crownt még nem hallottam csak az olcsóbbakat,úgyhogy ez csak tipp/feltételezés a részemről(vagy előítélet?).
De ha ragaszkodsz az AB-hez végülis azzal sincs baj. A választás lehetősége egyelőre adott. Ugye vannak csöves erősítő fanok is, nem is kevesen. Mondjuk nekem nem kellene semmi pénzért, ettől még együtt tudok élni azzal, hogy valakinek meg az tetszik.
-
denesdr
addikt
válasz
BBéci #176166 üzenetére
Bizony nem D párti, épp az előbb írta, ráadásul azt is, hogy megelégedéssel használ AB erősítőt is jelenleg is.
Az elzárkózásod/előítéleted (ami lehet, hogy valamilyen tapasztalaton alapszik, de akkor is előítélet) bizonyítékát KP már idézte tőled, én már nem teszem meg. De nincs ezzel semmi gond, Te így gondolod, ennyi.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #176159 üzenetére
Nem vagyok D párti. Én ár/érték arány párti vagyok, ahogy denesdr is mondta
Mindegy milyen osztály, csak az árához mérten jó legyen. Nincs nekem bajom az AB osztállyal sem, elvégre a mostani végfokom is ilyen. De egy jó D osztály tud piszok jól szólni. Mellette a nagy hatásfoka miatt helytakarékos, alig melegszik, és a hálózatból is sokkal kevesebb áramot vesz fel.
-
-
-
gg72
veterán
válasz
BBéci #175994 üzenetére
Mindenképpen meg fogom javíttatni. Nem rossz amúgy a Denon 2809 sem, ma tudtam véglegesen beüzemelni. Nem hallom a kétszeres különbséget, ami az új árukban mutatkozott. Persze lehet ez lehet a hangfalak korlátja is (Quadral Platinum M35 frontok, M10 Base Center, Canton Plus X.3 surroundok és Saxx deepSOUND DS 12 sub). A Pioneer elsöprőbben, magas hangokban jobban artikulálva és részletezőbben szólt, de a Denon is teljesen OK, szép természes hangzása van, tényleg rosszabbra számítottam.
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #175908 üzenetére
Többen csináltak itt (is) méréseket az adott csatornák teljesítményfelvételéről mozizás közben (Voidre és Tamoora emlékszem csak) egészen durván kis értékek jöttek ki. Egyáltalán nem furcsa, hiszen a mélyeket levágjuk róluk.
Meg nálam a - 7-es hangerőállás az eq-apo - 6 -8-as gainjével és az AVR frontok esetében - 4dB-es állásával együtt igaz. -
denesdr
addikt
válasz
BBéci #175908 üzenetére
Az attól függ, hogy mekkora az AVR végfokának a maximális kimenőteljesítménye. -7dB állásnál 30W-ot akkor fog leadni, ha a végfok maximális kimenőteljesítménye (0dB állás) 130Watt. Ha ettől kevesebb a maximális kimenőteljesítmény, akkor kevesebbet, ha több, akkor többet ad le -7dB állásnál mint 30W.
-
powerup2
addikt
válasz
BBéci #175675 üzenetére
Érdekes lehetett. Bár nálam is lesz elöl két sub egy hátul. Nem azért kell ennyi hogy kiessek a kanapéból inkább azért hogy egységes legyen a mély és nem kell annyira terhelni a subbot kisebb lesz ezáltal a torzítás. De ez a jövő zenéje. Most nekem valami plafonra szerelhető konzol kéne amivel fel tudok fogatni négy atmos hangfalat. De hogy ilyeneket nem látok sehol
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #175644 üzenetére
Házimozira 2.1? Engem teljesen megöl mind a center hiánya, mind pedig az ha csak elölről hallom a filmet, a teljes immerziót elveszítem. Attól fogva nem a jelenetben ülök, hanem a kanapémon. Az a vonal mondjuk még mindig működhet ebből, hogy egy minőségi center és polcsugárzó páros egy mélynyomóval, aztán amíg nincs meg a többi, addig kiteszi surroundnak a panákat
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #175622 üzenetére
A frontokat hallottam és kifejezetten tetszett ezen az áron. A többi hárommal nem találkoztam még, de meglepő, hogy ilyen nagy a különbség köztük (ezért írtam, hogy ilyesmit, mert nem őszinte a tapasztalat). Sajnos ezen az árszinten egészen karcsú az új szettek piaca, Taga Harmony meg Magnat Monitor ami ebbe az árba befut és találkoztam már belőlük elfogadhatókkal.
Amúgy ezzel is pont olyan érzésem van, mint ami miatt azt mondtam eredetileg, hogy nem rossz ötlet az eredeti hangfalszett mellé venni először egy jó erősítőt meg mélynyomót majd később hangfalakat. Ha igazi házimozit szeretnénk rendes hanggal, akkor még sokszázezret rá kell locsolni, egész addig az lesz a vélemény, hogy oké, hogy vettél egy 100-150ezres erősítőt, de ez nagyon kevés. Oké, hogy vettél egy 150ezres hangfalszettet de vékonyan szól. Oké, hogy vettél egy 100ezres mélnyomót de ekkora szobába legalább négyzetméterenként kéne belőle kettő. Ne essünk át a ló túloldalára, hogy a házimozi 100dB-nél és 0.00001% torzításnál kezdődik.
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #175586 üzenetére
Nekem itt két dolog van amit fontos szem előtt tartani:
- egészen más hangszóróról tettél be videót, mint amiről szó van, irreleváns azon felül, hogy nem egy nagy, masszív házimoziról van szó, hanem kis bögreszettről
- ez a rendszer már adott neki és nem azzal jött ide, hogy "vettem ezt a fost, utálom, mit vegyek helyette", hanem azzal, hogy szeretné tovább használni - ez alapján csak elégedett volt vele valamennyire. Mivel már van egy adott helyzet, amiből kiindulunk és nem 0-ról, szerintem egyáltalán nem földtől elrugaszkodott azt javasolni, hogy vegyen egy tisztességes erősítőt, aztán gyűjtsön pénzt egy rendes hangfalszettre ahelyett, hogy ad1 - vegyél 50-ért hangfalszettet meg 50-ért erősítőt (ugyanilyen fos lesz) ad2 - tanulj meg szájról olvasni amíg nincs elég pénzed rendes rendszerre -
skippper
senior tag
válasz
BBéci #175583 üzenetére
No de a kolléga pont ezt kezdi el és teljesen jó úton. Szerintem jó döntés első körben venni egy használható belépőszintű erősítőt, majd idővel egy használható hangfalszettet, mint külső nyomásra egy jóval olcsóbb erősítőt filléres hangfalakkal egyszerre.
UI.:
Hogy ne vegyen senki ilyet a boltban azzal részben egyet tudok érteni (ár/érték, ez a cucc 40-50k forint, ennyiért ennyi hang jár). Amivel inkább egyetértek, hogy puccos bögreszett vs belépő szintű épített házimozi esetében egyértelműen az utóbbi a nyerő.Ami viszont biztos, hogy nem a "Házimozi haladó szinten" a megfelelő topik, inkább a belépő szintű rendszerajánlók
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #175575 üzenetére
Szerintem ez valami kínai koppintás amúgy. Nem mondom, hogy az eredeti egy csoda, de specifikáció alapján kétutas és 2/3 hangszórós tornyoknak kellene lennie (mint ahogy az öntvényen is látszik a három hely), illetve egyáltalán nem is úgy néz ki, mint a videón.
@decsmor: Bontottad már ki ezeket a hangszórókat? Mit láttál bennük? Tudnál egy képet küldeni róla, hogy milyen hangszóróid vannak?
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #175476 üzenetére
Azt a fél mondatot sztem hagyjuk figyelmen kívül. A lényeg hogy egy erős kiemelésből ki lehet hozni egy olyan mozi hangot amit mondjuk egy kezelt térben csak nagyon drága több szubból álló rendszerrel lehetne. Ezt is írta valamelyik oldal a 2 kozul.
Ada19: így van. Ezt is említették.
-
válasz
BBéci #175459 üzenetére
Alá tudom támasztani ezeket az értékeket X7200WA-val, de érdemes megjegyezni, hogy nem ugyanaz a normál érték a különböző filmeknél. Legtöbbször nekem is elég -18 dBA, de van mikor -10 dBA-ra is fel kell tekernem, hogy elérjem azt a szintet. Attól függ, hogy masterelték a hangmérnökök.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #175332 üzenetére
Igen, rengeteg tapasztalat áll mögötted is, tulajdonképpen korábban is tisztában voltam vele, de teljesen új nekem ez a PA-s terep, és bíztam benne, hogy mozira megfelelő lesz, de mivel zenével edzettem a füleimet vagy 35-évig, így ez nem kielégítő.
Maradok továbbra is DIY PA-s vonalon, de teljesen átdolgozott koncepcióval.
Arra azért jó volt ez a tanulási folyamat, hogy megtaláljam a számomra helyes utat. -
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #175321 üzenetére
Első látásra zavart a Heco celan revolution hangsugárzó kosara, de még a előlappal is simán láttam világosban, akkor sötétben még rosszabb lehet.
Meg ahogy mérem a centerem sok igazság lehet benne, hogy 3 utas centerek jobbak mint a 2 utas MTM centerek. Ha váltok szettet igyekszem majd 3 utas centert venni, heco centerrel meg kb ugyan ott vagyok, még ha jobb is a hangminőség. -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #175278 üzenetére
Ez a jelenség nem feltétlenül az elektronika fázisviszonyai miatt jelenik meg a mérés során, hanem simán lehet, hogy az akusztikai fázis más.
Ha nem tudjuk pontosan, hogy az adott hangsugárzónál élt-e a gyártó a fázisforgatással, akkor én nem kötném be fordítva a méréshez. -
I'am Dony
őstag
válasz
BBéci #175178 üzenetére
Ezzel azért nyilván el lenne az ember, nagy duzzogva...
Azonban nagyon elrugaszkodott és túlzó most itt, abban a szub-körben amikből próbáltunk szűkíteni. Úgy gondolom, hogy a többi kiváló gyártóhoz viszonyítva továbbra sem partiképes a REL mozira, azonos árszinteket figyelembe véve. Ez biztosan egy kiváló doboz, de bőven 2 M felett van -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BBéci #175134 üzenetére
Akkor, a Yamaha-nál ezért van csak csatornánkénti vágási frenkvencia?
Belépő Denonnál tuti, és volt szerencsém egy X2xxx szériáshoz is, ott is ment feljebb, persze értelme nem sok volt.
Sógoromnál van Pio, este max megkérem, hogy nézze meg, de emlékeim szerint itt is 200 a kopp.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #174867 üzenetére
Mert úgy látszik a Meridiannál volt annyi ész, hogy 1 magasat és 1 közepet használnak kettő helyett. Így nem fog fennállni az a probléma, amit a magas köré tett 1-1 középsugárzó okoz. Még akkor se, ha vízszintesen vannak.
Ahogy a linkelt Focal centernél is függőleges a közép és magas elhelyezése.
-
m3ss
veterán
válasz
BBéci #174798 üzenetére
nem is gondoltam, hogy hdmi jelet kette tudok igy osztani. szoval akkor pc-bol kijon a hdmi 2.0 azt szetszedem, egyik megy erolkodobe hang miatt, masik meg a vetitobe? azt hittem csak optikaival lehet ezt megoldani, ott meg ugye nem megy at a dts hd ma meg a true hd. van a splitternek barmi hatranya?
mondjuk az meg problema, hogy a legtobb vetitoben csak 2 hdmi port van, es jo lett volna 3 dolgot belekotnom. konzol meg a pc hdmi 2.0, settopboxhoz meg hdmi 1.4 is eleg. erre meg vmi hdmi switch vagy milyen megoldas van? -
-
Alpachino
veterán
válasz
BBéci #174635 üzenetére
Igen....nagyon sokat olvastam a hasznos kommentjeidet az autóhifi topicban
Mikor kicseréltem a cérna 10mm-se SAL tápkebelt ( amit persze a boltos ajánlott) egy komolyabb 35-ösre, meg rendesen letesteltem ugyenezen átmérővel, a mélyláda (elsősorban) sokkal dinamikusabban, pontosabban szólt. Így jutottam el odáig, hogy az egész autóhifi rendszeremet minőségi kábelekkel láttam el
Pl. a szettek magasugárzói a kácsa kábelek után sokkal tisztábbak lettek....pedig "csak" egy Kick ICQ 6.2 esekkel hajtom.
Ezért is tettem fel úgy az eredeti kérdést, ami csak is az RCA kábelre vonatkozik.
-
I'am Dony
őstag
válasz
BBéci #174635 üzenetére
elegendő, ha egy kábel vezeti az áramot, nincs befolyással a hangminőségre.
Ez így, ebben a formában nem igaz. Ez sztereo rendszernél EQ nélkül igenis hallható különbség. Azért, mert a sz@r/hitvány kábel ront a hangon. Egy jónak momdható kábel kevesebbet ront. De mozinál ill. EQ-nál a csiri-biri kábelt már nem hallod meg.
-
ada19
senior tag
válasz
BBéci #174635 üzenetére
“sajnos ebben a topikban túlerőben vannak azok, akik szerint elegendő, ha egy kábel vezeti az áramot, nincs befolyással a hangminőségre”
A helyes megfogalmazás pedig:sajnos ebben a topikban túlerőben vannak azok, akik tisztában vanna a képességeikkel, esetleg még a fizikával is. A többiek meg szeretik a scifit, és/vagy álomvilágban élnek.
-
Alpachino
veterán
válasz
BBéci #174629 üzenetére
Ok. de gondolom ott a környezet és a forrásminőség miatt is megérdemli, sőt kötelező a minőségi kábelezés...jelen esetben az alaplapi hangkárty. ill. az mp3, youtube...stb. források nem biztos, hogy "megérdemlik" a fullosabb rca kábelezést....gondolom én...
Egyébként a hangfal kábeleim azok jók : 2.5mm kácsa, ami kimaradt az autóhifiből
-
törölt tag
válasz
BBéci #174575 üzenetére
A Sub EQ HT nagyon jól rendbe rakta barátom mélynyomóját, állítása szerint olyannyira, hogy elvetette a cserét.
Megbeszéltük, hogy ha szabin leszek elhozza az AVR-t, és megnézzük mit csinál az én Focal zárt ládámmal.
Azt mondja (én nem néztem utána) hogy a hiteles tesztoldalak is jónak hozták! -
rappit4
őstag
válasz
BBéci #174387 üzenetére
Engem csak az bosszant, hogy a legtöbb ember aki a kábelekkel babrál, a lehallgatási rendszere pl. teljesen kezeletlen akusztikai szempontból. Ha ennyi energiát és pénzt fektetnének az emberek a szobák/termek akusztikai kezelésére sokkal nagyobb előrelépéseket lehet elérni, mint a kábelek buzerálásával. És most nem azt mondom, hogy a 2 dolog kizárja egymást csak a nagyátlagról beszélek. Pl 100ezer forint amit a szobádra költesz, vagy 100 ezer amit egy kábelre szerinted melyik lesz nagyobb előrelépés?
Sokkal előrébb lennénk, ha a hifista boltok a túlárazott csetreszek helyett akusztikai panelekkel foglalkoznának például.
Persze sarkítottam az előző hszmben egy bizonyos szintig van kulonbseg a kabelek kozott de nem lényeges egyáltalán, hiszen az alap meghatározója a hangminőségnek 1. sorban a hangsugárzó, utána az erősítő és a terem. A többi dolog nem lényeges/számottevő.
Ezzel veszekedhetsz amennyit akarsz de ez így van. Szerinted miért röhögnek ezeken a kábeles dolgokon a profi hangmérnökök 100%-a? Mégiscsak ők azok akik megalkotják azokat a hangokat amiket mi csak visszahallgatunk.
#174391 Quetz:
Pontosan -
mettek
addikt
válasz
BBéci #174387 üzenetére
Nyilván létezik a placebo faktor depl amikor a stream audioban nagyon régen megvettem az első quadral hangfalamat és bekötöttek nekem 2 különböző típusú kábelt (egyik a hidiamond volt, másik egy vastagabb tömör réz) és a hidiamond alatt sokkal vékonyabban szólt a hangfal akkor csak pislogtam. Javasolták is hogy szerintük a sima réz kábel jobb ehhez a hangfalhoz és döbbenetes különbség volt, nem hajszálnyi.
A pro audioban ahol void is mozog, elhiszem hogy nincs hallható különbség.
-
barcasattila
csendes tag
válasz
BBéci #174378 üzenetére
Nekem csak pár száz ezres rendszerem van ahol én magam nem veszek észre különbséget a kábelek között, úgy ahogy egy ilyen kategóriában a bánándugó kontra csíptetős között sincs semmilyen különbség ugyanazzal a kábellel. Lehet a felső kategóriában akinek olyan a hallása hall különbséget a különböző minőségi cuccok között de én nem (nyílván nem a praktikeres 0.5-öst hasonlítom a minőségihez)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Videó stream letöltése
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CPU léghűtés kibeszélő
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest