-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BBéci #127221 üzenetére
Köszi. A mélynyomót elég ha kikapcsolom, vagy az erősítőben tiltsam le. Ha ez utóbbi, akkor azt be lehet neki állítani, hogy ha az adott bemenetre állítom (DVD/DVR) akkor csak a frontokat hajtsa, viszont küldje rájuk a teljes tartományt? EZ lenne a legjobb, mert akkor a BD-re meg beállítanám azt, hogy szóljon minden, és vágjon 80-hz-en.
(amúgy házibulihoz jól jön az a mély)
-
-
tomic
addikt
válasz
BBéci #126737 üzenetére
A HDMI kimenetről az erősítőnél esett szó. Mégpedig ott,hogy tudja-e a 23.976 jel kibocsájtását vagy nem.De lehet én írtam rosszul,vagy félreérthetően.
Sajnálom,hogy nem sikerült az RCA kimenetet kipróbálnotok a 411-en.Sokat segített volna. Marad a személyes tapasztalat.
robi-k Igen a 150 ezer az nagyon az alsó határ.
Mint írtam, én olcsóbban szeretnék kihozni egy mindenest.Bár tudom jobb a célhardverek együttese,de nincs akkora igény a zene hallgatásra.Ha viszont hallgatok akkor szeretném azt relatív jó minőségben hallani.
Volt egy ötlet,hogy mi lenne ha zenére összeállítanák egy "kocka",hozzá egy DAC,és ezt az Arcam erősítőbe kötésén, míg nem lesz sztereó erősítőm.Plusz mozizni egy PC-t összerakni,amihez a beállításához gőzöm nincs. De így sokkal több pénzem állna benne mintha vennék egy 411-et(feltéve ha kiváló az RCA kimenet),és ezt használnám mindenre.Nézem ezt az esetleges képkocka ugrást,de ha a szemem kifolyik sem látok ilyet. Vagy csak nekem nem tűnik fel.Bár korábban egy Egreat lejátszónál észre vettem mikor döccent,szóval tudom milyennek kellene lennie.
-
tomic
addikt
válasz
BBéci #126733 üzenetére
Nyilván tesztekre a jobb csatolást használjátok a jobb eredmény elérése érdekében.De gondolom ha van rajta másik is,csak nem hagyjátok ki .Ha már teszten van egy készülék,akkor minden funkcióját ki kell próbálni.Különben,hogy lenne teljes értékű. Ezért is mertem megkérdezni.
A HDMI kimenetre akkor sajna nem tudsz infóval szolgálni.Pedig ez komolyan érinti az,hogy miként is fogok feljebb lépni.robi-k 103 nekem egy kicsit drága csak forrásnak.Ezért nem,plusz azért mert nem igazán hallgatok annyi zenét,hogy megérje.Egy DAC minimum 150ezer,plusz kábelek,ez alsó hangon 200ezer.Ha még ehhez hozzá adom az OPPO árát ...
Ezért is gondoltam egy mindenesre.Kaptam az infón,hogy a 411-nek jó az analóg hangja.Úgy kalkuláltam,hogy az az OPPO árából, és egy kis ráfordítással(jó áron jutnék hozzá) meglenne egy kellemes mindenes.Igényeimet bőven kielégítené.Tudtok esetleg olyan forrásanyagot ami direkt a 23.976 helyes lejátszáshoz való?
-
tomic
addikt
válasz
BBéci #126727 üzenetére
Igen ezt olvastam róla én is. Ezért is gondolkodtam a cserén.Ugyan XLR kijáratot nem tudom kihasználni,de gondolom RCA-n is jobb akkor mint az OPPO. Vagy csak XLR-re van inkább kihegyezve?
A képet kipróbáltam az erősítőn átküldéssel. Egy kicsit le kellett venni a fényerő állításánál és így szemre ugyan olyan. Viszont a napokban olyat olvastam,hogy az erősítő hdmi kártyája nem tudja a 23.976-ot. ezen picit csodálkozom mert én nem vettem észre reccenést,ugrást a képen. Egy Arcam 600-ról van szó amúgy(nem 3D-s).
Te hallottál erről valamit,vagy van tapasztalatod vele? -
fehér_ember
addikt
válasz
BBéci #126700 üzenetére
Igen, ha jól gondolom akkor mivel más frekvenciákat okoz a szobában az egyik center mint a másik, emiatt a többi hangsugárzó hangján is variál a szoftver. Akusztikai szempontjából hasonló végeredményt próbál beállítani, éppen ezért módosítódik a többi hangsugárzók hangja is.
Persze ennek csak bekapcsolt kiegyenlítésnél van jelentősége és ott ahol eltérő dobozokat merészelnek használni.
De mostmár tényleg befejeztem ezt a nem a haladó fórumba való témát, ha jól gondolom, ha nem. Kár volt belekezdenem. Csináljuk inkább vissza -
fehér_ember
addikt
válasz
BBéci #126698 üzenetére
A frekimenet megváltozását egy adott hangsugárzón azt hittem hangkarakter változásnak éli meg a hallgató.
Sajnos gyengus a szókincsem nem tudtam rá jobb szót.
Tehát ha egy hangsugárzónak megváltozik a frekvenciamenete akkor azt a hallgató ... (miként éli meg)?
Tudom hogy a hangkarakter szót nem igazán ebben az értelemben szokás használni, de azt gondoltam erre is illik egy pöppet -
-
Ear001
addikt
válasz
BBéci #126654 üzenetére
Igen, és több ismerős is.
Mézga Aladár: Jó szívvel egyiket sem. Ha valamelyik Heed cuccommal lenne gond, akkor persze a gyártót, de az nem általános szervíz. Csöves cuccokat Vass Andrási Gyuri bácsi vagy Takács Jenő gatyába rázná, tranzisztoros, autós menne Kerepesre a GM Audióba, de ők sem általános szervízként működnek.
-
adamsfamily
tag
válasz
BBéci #126619 üzenetére
Igazad van.
Nem is a tanács volt rossz.
Csak nem mindenki engedheti meg magának a jót.
Addig míg nincs meg a pénzkeret,még lehet élvezni a dolgot alsóbb szinten is.
Idővel mindenki ráérez a többre,jobbra,mindenki felfelé lépdel(jó esetben).
De valahol el kell kezdeni.
Na tényleg off. -
adamsfamily
tag
válasz
BBéci #126608 üzenetére
Azt hiszem félreértettél.
Én nem javasoltam semmit neki.
Csak a "kötelező" vászon olyan ajánlás,amit valaki vagy meg tud fizetni,vagy nem.
Ha fehér falon is élvezi a vetítést,akkor miért lenne valami kötelező?
Majd idővel,(és pénzzel) később megveszi a vásznat.
15 éve vetítek most lesz vásznam.
Aki eddig nálam volt,soha nem kérdezte mire vetítek.
Off,vagy uff? -
arcitec
addikt
válasz
BBéci #126431 üzenetére
Van érvelésed és kvázi másfajta érvelés, ezt nem lehetne pontosítani? Értem, hogy akkor most pl esetemben mi a jó megoldás, mert :
1. Ahol vettem (sub-al együtt) érveltem az LFE mellett, (értsd. nem akartam Y kábelt) de azt mondták, hogy ide ez a jobb. Pedig szerintem értenek hozzá.
2. Itt is vannak "másfajta" megközelítések, pl az hogy ez így nem rossz csak más , pl hangosabb.
(#126425) "ott az LFE felirat, akkor a frekiváltó potméterét maximumra kell állítani, hogy ne szóljon bele a hangzásba" Nos nekem épp ezt mondták, pontosabban : a frekiváltó potméterét maximumra kell állítani. Aki nem igazán szaki, (mint én és szeretne azért minél többet tudni) annak jól jönne egy közös nevező a hozzáértő vélemények közt. Értem ezt mindenképp javító szándékkal. Ja és ott a Prohardveren a linkelt leírás, ami pont érvel az Y kábel mellett ... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #126431 üzenetére
(#126425) "ott az LFE felirat, akkor a frekiváltó potméterét maximumra kell állítani, hogy ne szóljon bele a hangzásba"
(#126431) "És azzal agyonverjük az LFE bemenet adta lehetőségeket, aminek az a lényege, hogy a jel kikerüli a váltót."
Csak én érzek némi ellentmondást ......
De ne is foglalkozzunk vele. .......
(csak arra próbáltam "rávilágítani", hogy az LFE (vagy mono) esetén kikerüli a váltót és csak az AVR-en beállított érték szabályozza a vágást hiába is tekergeted a Hz potiját, (+ egy elektronikával kevesebb lesz a jel útjában, így egy szint felett jobb minőségű lehet a kapott hang) normál vagy y bekötésnél a váltó "beleszól" tehát ilyenkor érdemes max-ra tekerni és az AVR-en beállítani a vágást. Vagy én nem tudom jól ....!!!??)
Annak meg, hogy a gyártók mit hazudnak össze "technikai paraméterek" néven, akár egy külön topikot is lehetne nyitni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #126425 üzenetére
Pedig nem is egy tipuson van: [link]
De lényegtelen is a lényegi különbség az, hogy duplán kötve (y) hangosabb,szimplán vagy LFE- be halkabb,de ez egy normális szubnál sem előnyt,sem hátrányt nem jelent.
(LFE-nél elméletileg kikerüli a váltót, így ott pont nincs jelentősége hova állitod a “potit”,annak “csak” normál módban kell(ene) hogy jelentősége legyen?)
bajnokpityu
3-ra emlékeztem,de legyen 6
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #126423 üzenetére
Nagyon köszönöm - mindkettőtöknek > Nemir Ombe - egyébként SVS SB-2000 most járódik, még annyira friss, hogy meleg.Még egyszer, elnézést max "olvasott" felhasználó vagyok és érdekel a téma, párbeszéd az elvem ... Egyértelmű az ajánlás hol született, nos meg az linkelt sub beállítások végén is Y az ajánlott ..
A mezei user ilyenkor keresi a választ(válaszokat) .. -
access_denied
senior tag
válasz
BBéci #126390 üzenetére
#126390 BBéci és #126391 Ragadozó
Újraértékelem a Marantzot, régebbről valamiért az maradt meg, hogy nem Japánban gyártják (azt a kategóriát ami a pénztárcámat nem terhelte volna meg eléggé) és az ár / teljesítmény mutatója rosszabb volt mint pl. a Yamahámnak. A Yamahát 2/3 áron tudtam annó újonnan beszerezni. A két Zónás Marantz sokkal többe fájt volna.
Melyik az a Marantz, amelyik két zónás és 200-250e Ft között megáll? Szerintem nincs ilyen és ezért is esett ki a range-ből.
#126392 spiky03
Nem opció a 6009, nem tud 4K passthrough-t
. A 6010 pedig túlmutat a kereten, pedig szerintem jó lenne. Az lehet, hogy jegelem a cserét és később ez lesz a befutó.
#126393 Nemir Ombe
Szimpatikus a válaszod, és igaz, nekem kell tettszen. Mégis puhatolódzok, mert így lesz egy irány, hogy egyáltalán milyen típusok jöhetnek számításba.
Az RX-A550 nem jó, mert a két zóna nekem elengedhetetlen. Az a baj, hogy a saját hangfalamion meghallgatva lenne mérvadó az összehasonlítás, ezt pedig nem tudom, hogy hogyan lehetne kivitelezni, van-e olyan cég, aki mondjuk két konkrét erősítőt összekábelezne, stb.
#126394 bajnokpityu
A használt dolgok 1-2 év múlva lennének érdekesek, mert az említett szolgáltatásokból nem tudok engedni. A fejhallgatóerősítő javaslatot neked is köszönöm, ez lesz a következő fejlesztés.
#126399 Norbi 72
Hát ezekről csak álmodozok. Lehet rossz topikba jöttem, ennél entry levelebb erősítőt keresek ezért is kell komolyabb kompromisszumokat kötnöm. A régebbi modellek pusztán a 4k passtrough képességen véreznek el. Tudom, komolytalan, hogy ezzel foglalkozok, próbáljátok meg elfogadni.
Végül szeretném megköszönni a szivélyes hozzáállásotokat és válaszaitokat, tudom, hogy nem ez az a szint, amivel szívesen foglalkoztok.
Yamaha RX-A850, Yamaha RX-V781 és Marantz SR7008 az, ami kicsit távolabbi jövőben elérhetőnek tűnik. Gondolom a Marantzra tennétek le a voksot, ugye?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #126395 üzenetére
vathifi meg brutál módon felül pontozott csomó cuccot, egyúttal hiteltelenné vált szememben. ha ők lepontozzák, akkor vagy összevesztek a helyi forgalmazóval, vagy hulladék cucc.
szomszédomnál szoktam néha hallani valami nad mozicuccot dalival. hát nekem rettentően nem jön be sztereon.
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #126207 üzenetére
Csupán 1 sör után már ment is
Igaz csak az első 3 albumról hallgattam számokat, a "modern Metallica" nekem nem fekszik.
Akartam még írni azt is, hogy miben hallottam a 4520 legnagyobb zenei hiányosságát, de képtelen vagyok megfogalmazni. Elcsépelt kifejezéssel "mintha függöny lett volna előttem" de nem a részletek hiányára gondolok, nagyon részletező hangja van, inkább ami a valószerűséget adja meg: a hangszerek teste hiányzott. Talán a mikrodinamika nem volt elég... bajban vagyok a szakkifejezésekkel.
-
válasz
BBéci #126164 üzenetére
"a Sound & Vision szerint mindkettő 2499 dollár volt"
Ez sem biztos, hogy a hivatalos listaár. A whathifi listaárakat szokott írni, de akkor valószínűleg a 2700 font-os 4308 ára elírás lehet. Tényleg gyanúsan soknak tűnik. A 4520 2000-es ára reálisnak tűnik.
-
-
válasz
BBéci #126161 üzenetére
(Nem vagyok közgazdász, de nem tartom valószínűnek, hogy jobban ingadozna a font, mint a többi irányadó valuta. De mindegy is.)
"Mivel magyarázod, hogy az általam linkelt oldalon 2300-nak írják az árát?"
Nem kívánom magyarázni, sok oka lehet. Tudja a fene. És te mivel magyarázod, hogy itt meg 1970 fontot írnak, és a 2000 font-os kategóriába sorolják?
Mind a két ár lehet valós eladási ár, de hogy mennyi a listaár, abban már elbizonytalanodtam.
"Mindenhol máshol drágább volt a 4520, mint a 4308."
Lehet. Nem ellenőriztem le egyelőre. Ha a whathifi téved, akkor én is tévedtem.
-
válasz
BBéci #126158 üzenetére
"árfolyam ingadozások lehetnek. Például tavaly karácsony táján 445 Ft volt a font, múlt héten 389"
A font-forint árfolyamváltozásait teljes mértékben hagyjuk ki a képletből, mert nincs köze a fontban megadott listaárhoz. Ami ebből a szempontból számít, az a dollár-font, jen-font, esetleg font-euro.
"UK-ban időnként meglepő árakat találnak ki, jelentősen eltérnek az USA-beli és az euróban megadottaktól"
Ezt nem tudtam, de ez sem magyarázza a listaár különbségeit, mert a listaár annyi amennyi, nem függ az országonkénti árképzéstől.
Na mindegy, hagyjuk, igaza van Dorian-nak, ez már tök mindegy.
-
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #125857 üzenetére
Kis pontosítás: Ebben a relációban kizárólag léghangokról beszélhetünk, hiszen a hangforrás a levegőben keletkezett (hangfalmembrán által). A testhang az, amikor a rezgő felület szilárd testtel érintkezik és az továbbítja (pl. födémen mosógép, ház előtti villamos...)
Ettől függetlenül persze végeredményben az épületszerkezetek testhang-továbbítását is szükséges csökkenteni, hiszen a léghangból a falban-födémben részben teszthang válik, majd újra léghang. Viszont utólag ez igen macerás, pontos tervezést igényel és nem is lehet igazán jól elvégezni, talán csak szoba-a-szobában megoldással, főleg a födém-fal csatlakozások miatt.
-
válasz
BBéci #125748 üzenetére
Abszolút egyet értek, nekem sem a dobhártyaszaggató mélyek a fontosak. Inkább legyen kevesebb, de az minőségibb, főleg annak tudatában, hogy valószínűleg így is vissza lesznek fogva a ládák. Ráadásul a front NS777-ek is megteszik a magukét a mélyek terén, tehát extra erősítés amúgy sem kell nekik. Leginkább tehermentesíteni szeretném magát az erősítőt és a frontokat is, ugyanis amit most nyomnak a 777-ek, nekem már az is elég lenne, csak ugye megtanultam, hogy házimozi nincs mély nélkül.
-
lemmy9
őstag
válasz
BBéci #125727 üzenetére
Az a VLS nem volt két fillér.
Sokan mondják a 105D-re, hogy nagyon jó a Sabre miatt. Nekem volt 103, 105EU/D is. Kövezzetek meg, de nincs hiányérzetem nélkülük. Lehet, hogy az Elac miatt, de nekem picit csengő bongó volt a Sabre. Az AVC dacját hallgatom most, és nagyon tetszik. Viszont vettem egy CA 752BD-t, na arra kíváncsi leszek ha megjön. És izgat még a Denon 300-as dacja is.
-
válasz
BBéci #125724 üzenetére
Igen tudom kb a tesztekben is ez volt leírva, de a személyes vélemény mégiscsak többet jelent. (bár ezek szerint gondolom a tesztet is Te írtad) Ha úgy kérdezem, hogy melyik a szomszéd kímélőbb akkor a Yamaha lenne a befutó?
Ja és itt egy kép: Ebbe a helységbe kerülne. Maga a mozitér nem nagy viszont a tér igen.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #125695 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, de nem fogok ....szerintem csak "szimplán" más lett .... és ez már ízlés kérdése, ki/melyiket/mennyivel tartja jobbnak/másnak.
(az viszont biztos, hogy én nem adnék közel 2x annyit a 7010-ért, mint a 7008/7009 ára (nem itthoni árakat nézve) igaz új procikat és DAC-ot kapott, de szerintem hangban csak "kiemeltebb lett a közép", ezért részletesebbnek tűnik, mindenesetre más karakter ....)
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
BBéci #125596 üzenetére
Na. Figyelnetek csak.
azt talaltam ki, hogy ez hulyeseg, es ha mar van optika kimenet a tv-n, miert is ne azon vinnem a hangot?
koszi az otletet
Amugy az 5.1? Vagy mivel keverem? Valahol az volt, hogy csak sztereo az optika, es hogy ne akarjam 5.1-re hasznalni.. Azt hiszem egy jatekosbol akartam optikan hangot vinni...
Koszi meg egyszer!!!
-
korpicschess
veterán
válasz
BBéci #125502 üzenetére
Noti van, de sajnos nincs rajta spdif kimenet.
Nem tudom erositot erdemes-e cserelni, CAV-DP288 hangsugarzok vannak, meg regebbi Yamahak amik elol voltak most mar hatul. Meg a center is Yamaha.Egyéb otlet, megoldas?
Szerk: bocsi, egy hsz kimaradt, mobilrol vagyok. Hat ertem, kar. Ismeros azt mondta h neki 15 eves erositon mar van olyan funkcio ami 2.0bol 2.1et csinal, igazabol nem nagy dolog.
-
gabo01
őstag
válasz
BBéci #125457 üzenetére
Igen ezt én is tudom! Csak azért írtam így mert mindenhol így jelölik/használják szinte minden webshopban!
Minden esetre szeretnék egy olyan kábelt amin tutira átmegy a 3D (esetleg a 4K nem mintha ez mostanában kellene) és nem kerül egy autó árába!Tamoo: Ahogy olvastam elvileg amelyik 10.2Gb/sec sebességet tudja azon át kell mennie! Amit először linkeltem az 18Gb/sec-et tud tehát a 4096x2160@60Hz (4k@60hz) is átmegy rajta elvileg!
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #125428 üzenetére
Kérhetném, hogy e témát esetleg egy kicsit "tudományosan" megközelítve bővebb információkkal szakértőtől kifejteni? Azért hozok ebből ki annyit, mivel pl. a magyar nyelvű kézi könyvben egy mondat : Ne használjon 6 ohm-nál kisebb hangszórókat , mert az erősítő tönkremehet, az angol nyelvűben ilyen nincs,(akkor gondolom a magyar nem eléggé precíz) az angol:
Important: Connect speakers with 4 Ω to 16 Ω impedance. You have to change the setting if any of the speakers have 4 Ω or more to less than 6 Ω impedance.Using a speaker with less impedance than the setting may result in failure.Azon túl, hogy itt is többen írták a 4 ohm hangszóró mehet 6 ohm erősítővel . A fenti angol nem ezt állítja.
Elnézést kérek, hogy ha egy hozzáértőnek ez kézzelfogható téma, de ha tudnám nem kérdezném, és szépen is kértem ..( Ráadásul ellentmondó információk léteznek)
Köszönve ... -
-
válasz
BBéci #125336 üzenetére
Teljesen igazad van, mert nem fogtam fel, hogy később mekkora terembe szeretné költöztetni a rendszert.
Oda tényleg nem "lepkefing" hangsugárzók kellenekNálam kb 17 nm-en van rendszer, ismerősömnél (te is ismered) kb. 45-50nm lehet, de kb 25-30nm-et hangosít ki. Én is féltem a 13 centis hangszórókkal szerelt állóktól, de bevált, igaz egy GX300-at azért elfogadnék.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
BBéci #125400 üzenetére
5:2-es arány. Tehát akkor gyakorlatilag nem érdemes bekeverni egyik említett sztereó erősítőt sem (pma-1520ae van feljebb némivel).
Ezesetben viszont érdemes megfordítani a dolgot, a +2 erősítéséhez kell valami egyszerű (és olcsó) jószág, mivel a plafonon levő hangfalhoz sokkal szerényebb minőség is elég.
Jól gondolom? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #125375 üzenetére
“Abban az ajánlásban vannak kakukktojások bőséggel.
Például a Velodyne SPL1000 és az SVS SB1000 nem említhető egy napon - hangnyomást tekintve - az ELAC SUB 2070-nel.”Példák voltak különböző dobozokra (egy minimumot azért próbáltam belőni), de sajnos még én sem jártam 100nm-es moziszobában (ahogy feltételezem,hogy Te sem),de biztos vagyok benne,hogy 4db Elac 2070 vagy Canton 1200R jobban teljesítene,mint 4 Velo vagy SVS,de ez árban is rendesen “meglátszana”.
-
fehér_ember
addikt
válasz
BBéci #125336 üzenetére
Most kicsit összekavarodtam.
Ezidáig mintha az lett volna hangoztatva, hogy házimozinál a mélyhangok lesugárzásáért úgyis a szub a felelős (ráadásul így az avr is valamelyest tehermentesítve van).
Akkor most miért fontos mégis a dobozonkénti legalább 2db. 20cm-es mélysugárzó.
Elméletileg nem lehetne elég akkora helyiségre pl. legalább 2db. min. 30cm-es sugárzóval elátott szub (vagy esetleg 4db. kicsit kisebb) és hozzájuk csak LCR dobozok? Persze gondolom a keretbe az se férne bele, mivel a csak lcr dobozok nem is túl elterjedtek.Nem kötözködésből kérdezem, hanem mert rajtam kívül is biztos sokan olvassák a fórumot, és biztos nem csak én vagyok az az egyetlen kezdő, akit most ezzel egy kicsit összezavartál.
Amúgy a tölcséres kialakítású magas sugárzók jobbak (hangosabbak) az ilyen nagyobb helyiségekbe?
-
kpykpy
tag
válasz
BBéci #125053 üzenetére
mennyire lenne előre lépés egy használt 40-50e-s denon/onkyo 5.1-erősítő és a 40-50e-s használt 5.0. hangfalszett (pl Jamo) és egy 20-25e körüli aktív sub?
mennyivel szólna rosszabbul egy ilyen kb 100e-ből összerakott használt rendszer, mint egy 200-250e-s új hamran rendszer (ott persze a legolcsóbb 5.1, legolcsóbb hangfalszett...) ??
-
kpykpy
tag
válasz
BBéci #125053 üzenetére
szia.
mivel egy társasházi szobába lenne ami elég zsúfolt már most is és nem tudnám megoldani hogy tisztes távolságba helyezzem el a háttérsugárzókat. A jelenlegi genuis is a tv ill. pc montior körül helyzkedik el...
Csak azért lépnék vissza 2.1-re, hogy minőségibb eredményt kapjak ugyanazon árért. A tv hangszóróihoz képest még ez az olcsó genuis is fül-orgazmust okoz
de tény, nincs viszonyítási alapom.
Mostanában elkezdtem flac formátumú zenéket hallgatni és ezért lenne jó egy olyan eszköz amivel minden igényt kitudnék váltani. Lassacskán már teljesen áttértem az eredeti bluray lemezes filmezésre mkv-k helyett és ha már a tévém is jó, akkor már illene egy normális hang is az egészhez
Ált. mindig jót akarok jó olcsón
ezért laikusként arra gondoltam, h veszek egy jó erősítőt, az úgyis nagyon sokáig kiszolgál majd és amíg nem érzem égetőnek a drága hangfalak vásárlását, addig ráköttem volna a mostani genius hangfalait (gondolván fából vannak, nem lehet olyan rossz minőség).
Szerencsére az anyagi keret is rugalmas, a kiírt árakat azért írtam ki, hogy ne fél milliós erősítőt ajánljon vki
Azt érzem, hogy per pill megelégednék egy használt, régebbi felsőkategóriás erősítővel, amit 60-80e között megkapnék és ahhoz választanék a későbbiekben hangfalakat, aktív subot stb..
De ha pl a Harman olcsóbb 5.1es mostani szériás erősítői megbízhatóak akkor újan is megvenném a szettet mert jóval bolti ár alatt megtudnám szerezni.
tényleg ennyire rosszak ezek a genius hangfalak?
hol van lehetőség esetleg összeállított rendszereket meghallgatni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #125059 üzenetére
Szvsz több múlik azon, hogy mi van a cucc előtt. Ezt is bizonyítja, hogy a 936nak sok volt a magasa.
Ugyan egyik se problémás cucc, de kicsit másképp reagálnak a láncra. ami egyiknél bejön, másiknál meg nem biztos.egy bonyolult lánc egyetlen szemét nemtom mennyi értelme van vizsgálni. 4-5 különböző láncban már talán van érelme relációt tenni. Ha valakinek az a célja, h a saját igazát bizonyítsa, össze tud rakni egy olyan láncot bármelyik elé, amivel megveri a másikat.
Nekem egyébként jobban tetszenek a régi GR, GS szériás MAk,mint a későbbiek. Ezek meg vagy 10-15éve kifutott cuccok.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #124986 üzenetére
OK, de elméletileg és állítólag minden rendben működik/működött.
Hacsak nem a "bemérés" tette tönkre, mint írt ilyet valaki korábban.Khaosz55
Azon kívül amit Quetz írt még kap(hat)sz újabb/jobb jelfeldolgozást, "új(abb) generációs" processzort, chip-eket, áramköröket, (mint a számítástechnikában), mert ezek az AVR-ek már (egyre)inkább számítógépek, mint hagyományos értelemben vett erősítők, a "digitális részek" majdhogynem fontosabbak, mint az összes többi.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
BBéci #124940 üzenetére
Munkam soran en mar voltam olyan helyzetben hogy eltitkolt azbeszt hasznalat miatt, egy hetig meregettek az adott teruletet hogy mennyi az azbeszt szal a levegoben. Az azbeszt is is kozetgyapot egyebkent. sot van olyan kollegam aki emiatt jar evente szuresre mert sosem lehet tudni hogy mikor tokozodik be egy 10-30 eve beszippantott szal a tudejeben es lesz rossz indulatu.
Engem az sem erdekelne hogy ha a sonus faber csinalna akusztikai panelt kozetgyapotbol es azt mondana hogy teljesen oke. Csak ugy mondom hogy a 30-60 eves korosztaly amugy is nagy rak riziko faktort hordoz magan, az eszetlen azbeszt es mindenfele kozet/uveg gyapotok miatt. Szoval nem akarom kitenni a gyerekeimet csaladomat ennek en is.
Egyebkent osszeraktam a hazimozi rendszert az uj lakasban, mivel korben foldig ablakok vannak ezert azt gondoltam csengeni bongani fog az egesz es rosszabb lesz mint a regiben. De eleg sok sotetelot es fuggonyt felpakoltunk, igy az eredmeny meg jobb is lett mint volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest