- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laposelemer
tag
válasz
BBéci #134061 üzenetére
Szerintem nem a mély, már szemmel látható karcokra gondol, hanem a mikro karcokra.
Az a kevéske por és a rongy első alkalommal összekarcolja.Abban igazad van, hogy nagyon mutatós.
Nekem is fényes fekete lett minden hangdobozom ... sajna nem volt más.
(fehér)
Van, aki erre érzékeny és észreveszi, ahogy itt sokan az eredeti vs. szinkron hangra érzékenyek.
Pl. engem is basz, ha surló fényben meglátom a mikro karcolásokat a tükrös fekete felületen. Meg az ujjlenyomatok is ... -
carpediem007
tag
-
-
kezo0
addikt
válasz
BBéci #134026 üzenetére
+ Dorian:
Hm, akkor az én Focal Chorus SW 700V subom ezek szerint nem komoly. És a korábbi Mission sem volt az. Meg az összes eddigi AVR-em (jelenleg Onkyo TX-RZ900) sem. Mert mindegyiken csak 0 vagy 180 fokra állítható a fázis... OK, ezek nem számítanak hi-end cuccoknak, de azért talán komolytalannak sem lehet őket nevezni. Eddig azt hittem, ezzel azt állítom be, hogy ne akkor "szívjon" a mélynyomó (azaz lendüljön befelé a hangszórója), amikor a többi hangfal épp "fúj" (azaz kifelé lendül a hangszórójuk), így számomra logikusnak is tűnik, hogy csak két állása legyen ennek a kapcsolónak. Na mindegy, akkor ez számomra egy újabb misztikum.
-
Mikisys
őstag
válasz
BBéci #133968 üzenetére
Azt a hangsugárzót, ami 20Hz-80Hz(100Hz) között szól, mert a filmeken is ez az LFE, vagy Sub, vagy SW csatorna.
Az, hogy sok aktív terméken lehet állítgatni ezt-azt, az nem jelent előnyt, meg még a házi mozi processzoron is, sok esetben kézbentarthatatlan az eredménye. Az "önbeállító" cuccokról pedig nagyon negatív véleménnyel vagyok.Üdv!
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #133867 üzenetére
+1, ejj de sokáig kevertem en is össze két dolgot.
Colonel66
Az igazi mély hang, jelen kell hogy legyen, erezni kell, mint egy jo bor selymes ízét, zamatát, érzni kell es nem tudni hogy van...
A mély hang része kell hogy legyen a hangkep egységének.
Ha szét szedi a házat, az nem dinamika hanem hangnyomas.
Attól még a fejed is megfajdulhat -
dota1
aktív tag
válasz
BBéci #133867 üzenetére
Az lehet
A lényeg az, hogy most alacsony hangerőn is úgy hallom ,hogy kisujjból kitolják az efekteket
Most egyenlőre tetszenek, majd lesz más is, mióta összeraktam a szobát szeptember óta jönnek mennek nálam a cuccokErősítőből is már a 4.-et nyüstölöm azóta
De ettől szép ez a hobbi, az ember mindíg keres, próbálgat
-
alphamooncam
őstag
válasz
BBéci #133791 üzenetére
Vágom, amit mondasz !!!
Amiket itt, a prohardver különböző topikjaiban olvastam az az, hogy ne higgyek sokszor száz wattos marketing ígéreteknek, nézzem meg, mi van a hátulján, mert az a mérvadó, ami oda van írva.
Kommersz erősítők adatlapjainak nem is hiszek, NAD D3020-am 2x30wattos ( 8ohm) erősítőjét max a feléig feltekerve bővel elég volt.
Ha jól értem ezzel arról akarsz meggyőzni, hogy 5x15watt (+ 0.1 ) nem lesz elegendő a a 18nm-es nappalim hangosítására.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
BBéci #133418 üzenetére
Szerintem BBéci most azért nincsen teljesen igazad. Beszéljünk 20-25 négyzetméteres kocka szobákról. Pontosan az előbb említett "közelség" miatt veszi vissza az AVR a hang erősségét (nekem is). Beállítja mind az 5-öt ahogy kell és a távolságokat tökéletesen belövi.
Abban az esetben igazad lenne, ha az összes hangfalat a maximális -10 dB-re venné vissza valamint a távolságokat össze vissza lőné be, és nem lehetne normálisan kalibrálni.Én személy szerint egyáltalán nem érzem zavaróan közelinek a 220cm-re lévő centert és más rendszerével összehasonlítva sem éreztem élvezhetetlennek, vagy rossznak. Az szerintem a normális működés része, hogy kisebb helyen egy 10-es skálán 7-esre vissza veszi a hangerőt pl.....
-
válasz
BBéci #133272 üzenetére
"a proci/végfok, de az húzós, mert csak az összekötő kábelekre kiadhatsz pár százezer forintot"
Még szerencse, hogy nem te vagy az egyetlen, akinek ez ügyben figyelembe veszik az ajánlásait. Kapásból 3 embert mondok, aki legalább olyan jó hangminőségű IC-kábelt tud ajánlani töredéke áron, mint te.
-
rootmin
tag
válasz
BBéci #133261 üzenetére
Emotiva előfok / végfok páros hogy viszonyul hangban az Arcamhoz képest szerinted? Előbbit még nem hallottam, de nagyon jókat olvastam róla user / szakértői oldalról is. Nálatok volt teszten mindkettő ha jól tudom, azért kérdem.
(Ár /érték viszonylatban jobb az Emo, nem?
Az is lehetne alternatíva, bár használtan még nem nagyon vannak... Csak be kell ásni a rack mélyére, mert csúnyák szegények)
Csak IC kábelekre több százezer, főleg hogy ideálisan kis távolságra kell, ráadásul XLR, durva túlzásnak érzem.
Egy Neutrik csatlakozókkal szerelt Klotz/Belden kábelnél drágább szettnek reálisan nézve sok értelme nincs... SzerintemAz meg pár ezer / darabnál megáll.
(Olvasom a topicot, látom hogy valakinek a forraszanyag is számít a PCB-n. Ez mindenkinek szíve joga, viszont ezzel a szemlélettel (legyen bármilyen "extremitás") ne riasszunk már el másokat, azt sugallva hogy kötelező, mert anélkül nem kap igazán jó hangot.) -
mettek
addikt
válasz
BBéci #133257 üzenetére
Nem a jó minosegu zene miatt valtok. Egyip érv az airplay mert apple music-rol hallgatok zenét....ezert sem nagyon hallgattam eddig az onkyon mert kábelezni nem szeretek, nem vagyok audiophile hallgató.
A másik érv a talán jobb mozi hang, a jovobeli 4k, hdr mert ezt a tv is tudja.
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #133185 üzenetére
Közben atgondoltam, tesztelgettem es tenyleg bekapcsolasi sorrenden mulik a dolog. Ha ugy kapcsolom, hogy TV, erosito, lejatszo, semmi gond. Akkor megy mute-ra, ha erosito-tv a sorrend. Nekem egyebkent nagyon tetszik a Cambridge az Ariakkal
es a CXU-ban sem csalodtam. Eddig minden formatumot (lekopogom) lejatszott, amivel probalkoztam es mind kep, mind hangugyileg (szamomra) rendben volt.
-
törölt tag
válasz
BBéci #133184 üzenetére
Úristen hát tényleg hova züllik ez a topik... Írogatnak emberek mindenfélét, a Jedik szintjét meg nem tisztelik. Az én pofám is leszakad, tényleg hogy szinte minden nap hánynom kell amikor az őstagok meg kiöregedett hifisták csak másokon csámcsognak, meg egymás cerkáját fényesítik.
Volt egy kérdés valakitől akinek 2 kilója van az egész cuccosra. Kinézett 3 félét én meg próbáltam azokon belül ajánlatot tenni. Én nem venném egyiket sem ezek közül de még csak meg sem hallgatnám. Ettől még próbáltam segíteni neki a döntésben.
Csinálhattam volna azt is amit itt a "nagy oroszlánok" (megint hányingerem lett) hogy kiröhögöm meg leírom hogy nem ez a topik való neki, de nem így tettem.
További jó egymást-pipázgatást a tábortűz körül, az újonnan érkezők meg jobb ha vörös szőnyeget hoznak, mielőtt kérdeznek itt valamit -
kezo0
addikt
válasz
BBéci #133185 üzenetére
Tudtommal arcitec-nek pont ugyanolyan Onkyo RZ900-asa van, mint nekem, nálam mégsincs semmilyen probléma az ARC-val. A különbség az, hogy nekem egy másfajta Pana tévém van, mint neki. Ennek alapján nem mondanám, hogy az erősítő a problémás. Inkább úgy fogalmaznék, hogy bizonyos erősítők és bizonyos tévék "nem szeretik" egymást ebből a szempontból – hangozzék ez bármilyen szakszerűtlenül is. A probléma forrása pedig valószínűleg a nem elég szigorú CEC-szabványban rejlik.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #133198 üzenetére
Az ülőalkalmatosság teljesen jó, én nem vagyok egy magas ember de a fülem pont ~110cm magasan van ha ülök. Inkább a KEF Coda 90 frontokban kellene keresni a "hibát". Szerintem tényleg alacsony frontokról van szó. Persze ettől függetlenül én se emelném meg őket inkább vennék valami jobbat.
-
ottofon
csendes tag
válasz
BBéci #133193 üzenetére
Roppant egyszerű. Megmértem: 65 centi magasan van a magas sugázó ami ugye a meghatározója a hang irányának. A fülem 110 és 120 cm magasan van attól függ min ülök. A TV-m közepe jelenleg 120cm magason van. Egy "komolyabb"álló doboz is 120-150 cm magas és azokban is szinte mindig legfelül van a magas. De a polc sugárzókat se teszi senki 65cm magasra de a monitorokat sem. Na ezért kérdeztem.
-
válasz
BBéci #133081 üzenetére
"Már megint olyasmiről vitatkozol, amihez nem értesz, amiben nincs tapasztalatod."
Még szerencse, hogy te viszont releváns, publikált, vaktesztet is tartalmazó, hiteles tesztek tömkelegét végezted készülékállvány-ügyben. Vagy esetleg mégsem?
Azon kívül, hogy rendszeresen termékajánlókat linkelsz e tárgykörben is, nem tudsz semmit felmutatni.A készülék-elcsatolást fontosnak tartom, de egészen biztos vagyok benne, hogy egy bizonyos ponton túl a készülékállvány sem hangi, hanem inkább közérzeti, tudati, anyagi, esztétikai, pszichés kérdés. Mint annyi más a hifi-házimozi világban.
-
-
válasz
BBéci #133065 üzenetére
"Haladó szinten a készülékállvány is beleszól a hangzásba."
Ha a hangzásba nem is, de a rendezettséget, esztétikát, szeparáltságot kedvelő tudatunkba biztosan beleszól.
ELACielvtárs : Rosszul emlékszem, hogy a frontokhoz képest neked is más hangszórókészletű elac centered van?
-
ottofon
csendes tag
válasz
BBéci #133060 üzenetére
Köszi de KEF centerre nincs keretem. Átmenetileg gondoltam. Ugyanakkor zene esetén a centert úgy sem használom így miért olyan fontos hogy a frontok és a center azonos legyen? Esetleg van egy Boston acoustics vr-mc lehetőségem is. Szerintem ez lesz a befutó mert 20 alatt hozzájutok és ha 1 év múlva netán KEF -re támad "kedvem" 120 ezerért akkor ezen nem bukok semmit. Valamit meg csak kell hallgatni. Amúgy ha bikábelezek akkor a magasaimhoz nem a mélyen felüláteresztett jel megy hanem a teljes hangspektrum nem? Magyarul egy szűrő kiesik a láncból. Kerestem infót a neten de nem találtam semmit.
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #133065 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek Veled, nem is akartam még véletlenül se vitázni. Eredetileg szándékoztam egy külön állványt is venni, de a kislányom 3 éves, állandóan szaladgál és most jön 3 hét múlva a következő baba, így beláttam, hogy egy rendes állványt nem tudnék biztonságosan (a gyerekekre nézve és a készülékekre is tekintettel) az adott nappalinkban elhelyezni.
Viszont közben kikerült a CXU az állvány tetejére, éppen befér a Pana alá, van köztük kb. 1.5 mm. Valamit kéne a másik oldalra is tenni, akkor legalább optikailag szimmetrikus lenne -
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #133062 üzenetére
Én sem örülök ennek az elrendezésnek (én egyelőre inkább a melegedés miatt), szerintem egyelőre a lejátszó kikerül az állvány tetejére. Úgy lesz nagyjából elég helye az erősítőnek, oldalt kb. 10 centi, fenn 15-20, hátul faltól kb. 20 centi. És maga az állvány sincs a falra tolva.
Ahhoz képest egyébként hogy senki sem ajánlja a vasak ilyen módon való elrendezését nem egy hifi/házimozi szaküzletben láttam az enyémnél komolyabb cuccokat egymás hegyén hátán
-
justaview
senior tag
válasz
BBéci #132981 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. (Az otthoni kipróbálást vidékről sajnos nehezebb megoldani, mint Bp-en.
)
#132984) liszi70:
Tudom, hogy ebben a fórumban ez hülyén hangzik, de hangfal témában (mivel nincs külön mozi szobánk) a nappaliban az esztétika is beleszólt a kérdésbe. De lehet, hogy majd én is fejlődök később, mint itt sokan emlegetik.
-
Dragon27
senior tag
válasz
BBéci #132929 üzenetére
n3m3r3 sok variációra nincs lehetőség
és aránylag így jó... a front oldalfaltól 60cm a mögötte pedig 35cm van.... ns333 a sarkakban a padlótól a hangfal tetejéig 170cm a szoba közepe felé néznek .... a 2 ns333 között üres a fal .... ide jó lenne valamit tenni ...... én egy 350x200cm rámára egy szőnyeget,. vagy szövetett gondoltam mögé pedig vattát vagy valami hasonlót....... de, Ezzel még kísérletezem kép....
(a sok csiszolás kikészít) és még nem raktam össz.... a szőnyeges megoldás egyszerűbb.....
Na jó,. ha ajánlott a 30 akkor mit
ami közel van NS-SW700 árához vagy akár [link] hasonló megoldás is lehet .... ha te keresnél ezekhez a frontokhoz és 22 négyzetméteres szobába sub-ot max 500 euróért akkor mit mállasztanál? 25-30 cm sub....... SVS PB-1000
Nem tudom,. szép a SW700 meg az ereje is meglehet hogy elegendő,. de egyre kevésbé érzem az hogy jó választás lenne,... (ez az előző sub... miatt van)..... -
n3m3r3
tag
válasz
BBéci #132908 üzenetére
Nos....
1: Nonszensz módon Te 1misis hiper kalibrációs 1200W sub-ot hasonlítasz, egy mezei 300W-os Yamaha sub-hoz. Mindezt 22nm-re.
-Csupán azt mondtam hogy valószűleg erős mínuszokat fog beállítani a rendszere, az ízlésére van bízva mi fog számára tetszeni, most ismerkedik az aktív sub-okkal,gyakorlatilag most vág csak bele a bejglibe.-2: Jól hangzik itt a fórumon hogy tesztelted ezt a remek kütyüt , de itt senki nem fog találkozni vele, legfeljebb ha újraszületik.
3: Idézem magam: "Érdemes arra törekedni hogy a sub legalább fél hangerőn legyen, az erőlködő pedig minél közelebb állítsa a sub hangerejét a 0-hoz." Én így próbálom csapatni.
Fentebb arra voltam kíváncsi ha olvastad, hogy milyen teljesítmény megkötéssel állította be az erősítőd az Elac-ot, mert szerintem nem csak én éreztem úgy hogy erősen visszafogja magát. Mindezt valószűneg az über technika kompenzálta, amire támaszkodsz. Mindettől függetlenül nyílván így is szebben jönnek ki belőle az alacsony Hz-ek, de néhányunk marad a potméternél, és a szimpla AVR kalibrációnál. A fülünk ízléséről nem is beszélve. -
python1
veterán
válasz
BBéci #132908 üzenetére
+1
Én azt mondom,hogy jó egy ilyen kalibráló rendszer,fülre az életben nem lőttem volna össze a rendszert mint ahogy a denon tette.Vagy 2-napig szenvedtem manuális beállítással,de végül az audyssey megoldotta,korábbi megállapításom ellenére most azt mondom,hogy hasznos dolog.
Most megállás nélkül megy a mozi.
-
n3m3r3
tag
-
Dragon27
senior tag
válasz
BBéci #132855 üzenetére
De valamennyire azért kellene számolgatni a hangfalhoz képest.... mert úgy mint a mostani YST-SW015 hiába független a többi rendszertől és persze lehet használni...,de nagyobb hangerőn nem képes tartani a lépést....
Én csak ezért számolgatom a subwoofer RMS-t pl. a NS-SW300 nem kevés
NS-SW700, SVS PB-1000 tetszik -
Vicarious1
aktív tag
válasz
BBéci #132821 üzenetére
Hát az úgy lehet hogy kevéske lesz... na majd a mérés után meglátom. Még egy kérdésem lenne amikor (BBéci) teszteltétek a cikkben ezt a subot, azt írtad, hogy a subkábelt a bal oldali alsó bemenetre kell csatlakoztatni, (a képeteken is az van jelölve) ez az LFE is. Amit mellékeltek hozzá leírást abban a bal oldali felsőt írják és azt jelölik is. ???
-
Tamoo
nagyúr
-
gabo01
őstag
válasz
BBéci #132535 üzenetére
Én pedig beállítottam a 22nm-re a Cantonokat és egyáltalán nem tűnik soknak!
Vasárnap óta szóltak a Cantonok ma érkezett az Elac ami vadi új ezért most az szól és fog is még vagy 200 órát, hogy bejáródjon!!
Utána jön a nagy tesztelés! Nem lesz egyszerű feladat eldönteni melyik a nyerő!! -
justaview
senior tag
válasz
BBéci #132473 üzenetére
Nyilván nem 3-4 méterről nézve a 49 colos tévét, hanem a hozzá illő, optimális távolságból, ami UHD esetén 1,5 m.
Nincs közöttünk nézeteltérés, csak másról beszélünk.
A TV panel felbontása és a film felbontása (amit éppen nézek rajta) az két különböző dolog.
Az interneten keringő „optimális nézési távolság” táblázatok feltételezik, hogy az SD TV-den SD felbontású filmeket nézel, a HD-s TV-n HD-s anyagokat, a FHD-s TV-n FHD-s filmanyagokat, a 4K-s TV-n 4K-sat. Ezen helyzetekre adnak meg optimális nézési távolságokat a szemünk (jelenlegi fizikai ismereteink szerinti) felbontási képességéből kiindulva.
Más a helyzet akkor, ha a 4K-s TV-n néz az ember SD anyagot. Az SD filmanyag optimális nézési távolsága ugyanis nem változik meg attól, hogy SD, 4K-s, vagy akár 8K-s TV-n nézem azt.
Az SD filmanyagot a TV elektronikája ugyan „felskálázza” a TV panel felbontására, ugyanis, ha ezt nem tenné, akkor az SD filmünk a FHD-s TV közepén, egy kisebb téglalapban jelenne meg, 4K-s TV-n még kisebb lenne az a téglalap. De ettől még az nem lesz 4K-s film! (Ezt a felskálázást persze a marketingesek jól kidomborítják.)
Tehát, tegyük fel, hogy van két (pl. 50”-os) TV-nk egymás mellett, ahol az egyik FHD, a másik 8K-s, és minőségileg szinte egyformák. Amennyiben erre a két TV-re ráküldjük ugyanazt az SD filmanyagot, az SD film optimális nézési távolságából a 8K-s TV-n semmivel sem lesz rosszabb élményünk, mint a FHD-n. Mitől is lenne? Azért, mert a FHD-s TV egy pixelének helyén a 8K-snak 16 db pixele van?
A fentiek mellett persze az elektronika különböző interpolációs technikákkal próbálja simítani az éleket a TV panel nagyobb felbontásához, ami javíthat valamit (és javít is) az SD anyag élményén.
Ugyanakkor, ha egy SD filmanyagot nézünk a 8K-s TV-nken, semmi értelme nincsen a 8K-s panelhez igazítani a nézési távolságunkat (és pl. 50cm-re rámászunk a képernyőre), mert a 8K-s részletek, amit keresünk nincsenek ott.
Hogy lennének, amikor SD anyagot nézünk?
-
DJMDJM
tag
válasz
BBéci #132462 üzenetére
Falra akarom rakni, mert állvánnyal nem lenne elég magasan ha jól gondolom. Viszont a falon egy ilyen tartóval terveztem rögzíteni. A 820 univerzálisabb ha máshol is esetleg használnám, de egy esetleges továbbértékesítésnél is, ha jól gondolkodom.
(#132463) Nemir Ombe:
Ha már akkor derül ki, hogy hallok, akkor már régen rossz, de sajnos így már nincs már alternatívám, legalább is ha jól gondolom, lehet évekig kellene várnom, hogy vmi jó használt beessen, ezt meg természetesen nem szeretném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest