- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warter
addikt
válasz
ricsik #51203 üzenetére
Nem kell optikai, másik forrásra, már mint másik forrás gombra, is beállíthatja a HDMI-t. Tehát lehet a HDMI bement a "Tape" és a "DVD" gombokhoz is hozzárendelve. Csak az egyiknél átállítja az Audiót, sztereóra. Egyébként szerintem a Mede8erhoz is van androidos applikáció azzal megoldható a zenelejátszás.
-
gyurczy
őstag
válasz
ricsik #50459 üzenetére
C300: trágya BD kezelés, még trágyább hálózatkezelés, random nem játszok le semmit míg újra nem indítasz, fw telepítési rituálék (mert ugye nem mindegy, hogy hogy teszed fel), stb.
Más, mindenkinek: Linn Majik DS Jó vételnek ígérkezik, napok óta nem változott az ár és 3 licitáló van rá. Szvsz sokkal feljebb nem fog menni.
-
Warter
addikt
válasz
ricsik #50459 üzenetére
Nekem A300 volt, mint Ed-nek. Számomra a legidegesítőbb hiba, hogy a mai napig nem kezeli normálisan a HD hangokat, se TrueHD se DTSMA. Emellett a másik gáz, hogy a zene lejátszásnál bizonyos hangfájlok egyszerűen nem szólaltak meg vagy csak szörcsögtek. Aztán nem voltam megelégedve a videófallal sem, ott is, hol talált, hol nem, csomót kellett kézzel igazgatni + nem lehet neki több könyvtárat megadni csak hekkeléssel. Meg még voltak apróságok, de kb ezek voltak a legfontosabbak.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
ricsik #50459 üzenetére
Van azért néhány. Elég makacs tud lenni. Olykor sajnos kénytelen vagyok kihúzni a dugót a konnektorból.
Pl nálam filmnézést követően nem lehet Flac zenét hallgatni, mert újraindítja magát automatikusan. De előfordult olyan is, hogy a film vége felé egész egyszerűen lefagy a távirányító. Az utolsó negyed órában semmire se reagál a készülék. Nem ezt várom el egy ilyen volumenű készüléktől az új frissítések követően sem, leszámítva hogy kép- és hangminőségileg meg vagy elégedve vele. -
válasz
ricsik #49390 üzenetére
"...az 5 csatorna nem szokott tartalmazni 80Hz alatti hangokat?"
De. Pont ezért hívják ezeket a csatornákat "teljes értékűnek".
"Mert ha igen, és a sub csak LFE-ben van, akkor azok a hangok elvesznek a 80Hz-es vágásnál nem?"
Ha 80 Hz-en vágsz, akkor az erősítő az egyes csatornákról levágott jelet összesíti és az LFE csatorna jelével együtt a szubra küldi.
Csak akkor vesztenél el hangot, ha a szub saját alul áteresztő szűrőjét a potival 80 Hz alá lőnéd be.(#49399) ricsik:
"LFE + main-be irányítódnak csak át a vágási érték alatti hangok a subra az 5 csatornát illetően nem?"
Nem. MasterMark (#49402) jól írta.
"Sima LFE állásban a méyláda csak a 0.1 csatorna hangjait kapja nem?"
Nem, vagyis legtöbb esetben nem. Ha az összes csatorna Large-ra van állítva, csak akkor lesz igaz a fenti mondatod.
-
robim
tag
válasz
ricsik #49128 üzenetére
Köszönöm!
Keveset hallgattam még őket, mert a hétvégén hoztam el és annak ellenére, hogy használtan vettem, az eladó szerint kb 10 órát mentek, így még bejáratós állapotban vannak.
Megnyugtatlak, a Concept6-nál csak egy hajszálnyival jobbak (párom azt mondta rájuk, hogy már megint egy monstrum), olyan kis kellemes hangja van. -
Goose-T
veterán
válasz
ricsik #48980 üzenetére
Kövezzetek meg, de én egy Pioneer VSX-919AH erősítőt vettem egy Magnat Monitor 110 szetthez.
Érdekes módon, amikor először lefuttattam az Advanced MCACC-t full auto módban, akkor large-ra állította az összes hangszórót a bemérés alapján. Persze utána átállítottam small-ra 100Hz-es vágással, de elismerésre méltó.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
ricsik #48815 üzenetére
Igazából a szabvány megjelenését tartottam hírnek. Ami a 4K-t illeti, nem tudom mikor lehet majd érdemben használni, aki szeretné, annak cserélnie kell, gondolom sok gubáért.
Ahogy a 3D sem hódított akkorát, amit vártak tőle, kérdés, hogy egy átlagos méretű képet (pl. 55" [link]) megjelenítő készüléken mennyire lesz értelme, ha a többség úgyis 3-4 méterről nézi (ha lesz mit).
-
krx21
nagyúr
válasz
ricsik #48657 üzenetére
Igen az R12" az még izmosabb (bár abban már nem lépnek feljebb erősítő tekintetében), de sajnos a méret is korlát... Egy kicsit az R10-ek is túl nagyok nekem méretben... A szoba kialakítása, ahogy az eszközök vannak méretileg behatárolnak... Amúgy a 2db ereje szinte majdnem matematikai pontossággal összeadódnak, duplázódik... Persze ez elhelyezés függő is...
Valahol érdemes 2db sub esetén a fáziskapcsolóval játszani, mert állítólag van, hogy egymás ellen dolgoznak... Viszont ha szimmetrikusan egymás mellett vannak, egyenlő távolságra a hallgató pozíciótól, akkor nem kell általában ilyennek bíbelődni... -
Gabor970
addikt
válasz
ricsik #48682 üzenetére
ennél még a 13 éves fiamnak is több esze volt anno. Ő a papával a széktámlájára hátrafelé felszerelt egy darab deszkát, és azt mintegy polcnak használva, arra rögzitette a szgép Creative T5400 hátsó hangszóróit. Jópofa volt, az sem volt baj ha fordul a szék, a hangszórók a hallgatóhoz képest pozicióban maradtak. Persze az elsők nem, és a kábelekkel volt egy kis logikázás, de meg tudtuk oldani. Pár évig így használta. Sokszor megmentette Battlefield-ben, hogy hallotta, ha valaki hátulról mesterkedik.
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #47963 üzenetére
A jó mozitól az én rendszerem olyan messze van mint Makó Jeruzsálemtől
Pont azért akartam kipróbálni az Imax-ot, mert jókat írtak róluk, valamint ahogy le volt vezetve a honlapjukon milyen is a rendszer és egy tök jó dolgot vártam
Valószínű a magas igényeket kielégítő mozihang és kép annyival lenne drágább, hogy nem érné meg bajlódni vele, mert nincs akkora igény rá és sosem térülne meg.
De szimplán az is lehet, hogy tényleg szarnak rá, csak forogjon a film.
Elméletileg minden vetítés előtt kalibrálni kéne a képet és a hangrendszert, ezért is dicsekszenek azzal, hogy lézer vezérelt. De mondom térhang az nuku volt a tegnap 22:30as előadásonCorvin Mozi milyen? Látom ott van 4K annak majd adok még egy esélyt
-
Oldfighter
senior tag
válasz
ricsik #45536 üzenetére
Mint mindennel ezzel is próbálkozni kell. Én is írtam pár nappal ezelőtt, hogy a frontok például nagyon szépen kezelik a mélyhangokat, Large beállításon hagytam.....viszont most átállítottam Smallra. Megnézem, hogy így milyen lesz a régi rendszerből megmaradt Magnat mélyládával, ami nem a legjobbak közé tartozik.
Alkalmanként érdemes tesztelgetni másfajta beállításokkal, nagy baj nem lehet belőle. Viszont bizonyos tények állandók maradnak ( jó mélyláda képes LFE+más csatornák mélyhangjait kezelni). -
válasz
ricsik #45509 üzenetére
A többi doboztól függ, hogy hogyan érdemes használni.
Amúgy általánosságban bármelyik hangfalnak jót tesz, ha az erősítő levágja az 5 csatornából a mélyeket és a mélynyomóra irányítod az LFE csatornával együtt.
Még a JBL Synthesis rendszerében is jót tesz a rendszer hangjának, ha a mélyláda dolgozik csak a mélyekkel. Pedig képesek lenének önállóan is elég jó mély hangok leadására a dobozok.
Teszthangokkal be tudod lőni a dobozaid mélyhang átvitelét. Ez alapján meg mehet a vágási frekvencia.
-
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #43209 üzenetére
Akkor abban már bele sem megyek, hogy amióta szerverről megy a zene, a szerver és a streamer közti 5 méteres patch kábelből 3 fajtát próbáltam : belden cat6, siemens cat7, majd a végén kaptam egy speckó réz-ezüst ciscot amcsiból, ami végül a nyerő lett.....
Nem hallható annyira markáns difi, mint az usbnél, de azért van.
Hovatovább nem mindegy, hogy a szerverről szól a zene, vagy az asztali gépem megosztott mappáját streamelem. Ezt mondjuk kajak le is tudom demozni, mert tudom váltogatni őket. -
-
gorbep
senior tag
-
f27
senior tag
válasz
ricsik #39959 üzenetére
Stereo hangrol beszélek ha a tető kúpcserepére teszem annak akkor is jól kell szólnia.
Dolog hogy hogyan kell elhelyezni.Én mindösze egy hangfal építését említettem meg hogy lehet negyedárból sokkal jobbat építeni mint amit kapni lehet.
De attol függetlenül hogy bevan minden dobálva a sarokba mert nincs hely,meglehet halgatni így is!
aszem páran leülnének mint stereoba mint mozizásnál,mikor az ember orrán fojna a vér a hangnyomástol és mindazt torzitásmentesen THX-be. -
Z_A_P
addikt
válasz
ricsik #39304 üzenetére
Its main purpose is to protect the driver element and speaker internals (and possibly other audio components) from foreign objects while still allowing the sound to clearly pass. However, because it sits in the direct path of the driver, the grille interacts with the sound produced.
Nekem is fenn van, de csak azert mert lusta vagyok leszedni meg felrakni minden egyes alkalommal.
-
gyurczy
őstag
válasz
ricsik #33350 üzenetére
(#33350) ricsik & (#33351) Toobee Az XMC-1 érkezőben van már vagy 2 éve! A gond az, hogy az UMC-1-ből felfelé tolták az XMC-1-et, és lefelé az UMC-200-at, helyette meg csak űr maradt, nincs a kettő közötti szegmensben termékük. Ez igaz a végfokokra is, az U szériát lejjebb tolták, az XPA maradt, az XRP pedig jött, mint a legteteje.
-
Sefter
veterán
válasz
ricsik #32227 üzenetére
ár/értékben a Lektor 6-al járnék a legjobban, 240 a pár (utolsó darab)...csak elqrtam másra a lét, ezért arra most nem futja
a Concept 8 és a Zensor 7 meg 180/pár amit én veszek C6 + center meg még ennél is sokkal olcsóbb(#32229) sayoo
valaki (talán TCr fórumtárs) mostanában vett ilyet, neki tetszik -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #23543 üzenetére
Nézd meg az Emotiva árakat! A sztereó végfokuk (fejből) 700 $, az ötcsatornás 800, méretre szinte egyformák. Sajnos kevés cég kínál háromcsatornás végfokot.
Nekem azok tetszenek igazán, amelyikben mindegyik csatornához tartozik egy toroid trafó. Kétcsatornásból, ha integrált akkor is, a duál monó. -
Toobee
veterán
válasz
ricsik #23543 üzenetére
Gondolom annyi, hogy a két csatornás sztereózásra lett megálmodva. Ha fontos a zene is, akkor jobb lesz a hangminõség, mint egy 5-6 csatornás esetén. Mondjuk, ha nagyon eltér a hangjuk, akkor nem hiszem, hogy jó lesz vele mozizni. Illetve mi van akkor, ha a 6 csatornásom 6*40W, a sztereó meg 2*60W. Processzorban -x dB értéket kell beállitani a frontokra?
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21848 üzenetére
Én ezt nem olvastam nekem a debreceni MM ügyvezetője mondta csütörtök reggel, onnan tudom.
Integra
Én úgy tudom, hogy nem a metro-é, már mint hivatalosan igen egy cégcsoport, de magyar cégek fizetnek a német MMnek jogdíjakat, vagy is ez is egy franchise rendszerben működő cég, magyar tulajokkal
Remélem érhetően fogalmaztam.Pityu
Az még nem is lenne baj, ha az áru 80% hulladék lenne, ha a sajátjuk lenne, de nem , ha nem tudják eladni mehet vissza a nagy kerbe és nagy kerek nyögik ki ezt
Szoktak olyan hülyeséget rendelni, hogy nem győzik vissza küldeni a hülyék. -
Ed Parker
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #20964 üzenetére
Az írható lemez fajtája, minősége, égetésének sebessége, a szoftver, az író készülék képességei is befolyásolják a végeredményt. Az Olive grabbelőnek is kiváló, össze sem hasonlítható a pécékben lévő meghajtókkal, szerintem Ed annak merevlemezére gondolt.
Úgy teljesen hihető és elfogadható, hogy nem hall különbséget. -
törölt tag
válasz
ricsik #20952 üzenetére
A kérdés megfogalmazásából nekem az jött le, hogy a már rippelt és megírt BD milyen lehet PC-n ill a "kedvenc" játékoson. Ha így értelemezem, akkor PC-s lejátszással biztosan rosszabb lesz a képminőség. Ha úgy értelmezem, hogy a rippelt BD-t, és az eredetit is a kedvenc lejátszó játssza, akkor elenyésző, vagy láthatatlan lesz a különbség. A kérdés nyilván megjelenítő függvénye is, ezért egyértelmű válasz nem adható, szvsz.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #17776 üzenetére
Én is kíváncsi lennék más kábelekkel összehasonlítva milyen (de vidéki vagyok sajnos). Igazából ezek az STD-k jobbak mint a régi Titan1. Dugókat én is "szóvá tettem", de legalább normálisan rá van szerelve, forrasztva. Drágább kábelén persze jobb dugó van, de ez a "belépő szint". Én összességében elégedett vagyok vele, nálam most valszeg túlzás lenne ettől is jobb kábel. Bártfay, Cat7 után előrelépés volt.
-
geri788
tag
válasz
ricsik #17658 üzenetére
Én már 1x végigjártam ezt a fogyasztóvédelmes herce-hurcát,fényképezögéppel kapcsolatban.Ott nagyon segitökészek és TÉNYLEG a mi érdekünket nézik,de sajnos nem sok sikerrel.Nem is jutottak sokra,pár levélváltás,de megmagyarázták a szervizben hogy ÉN használtam helytelenül a gépet.
-
Peak
addikt
válasz
ricsik #17085 üzenetére
Mik ezek a minőségi szintek?
Meg van határozva valamilyen paraméter, érték vagy tulajdonság, ami alapján egy gyártó el tudja dönteni, hogy a termékét egész pontosan melyik osztályba is sorolja?
Vagy az ujságírók és a vásárlók ez alapján tudják beazonosítani az osztályt egy terméknél?
Netán az ár az, ami ebben az esetben mérvadó?
A 100.000 ft. alatti az gagyi, a 300k alatti az közép osztály, de nem hifi? Vagy Hi-Fi az is?
Hisz ráírták régen a szalagosmagnókra is hogy HiFi.Számomra ez kicsit homályos, hogy egész pontosan most hogy is van ez, hogy valamire rá lehet mondani hogy highend, vagy hifi, vagy audiofil, vagy ultrahighend, amire más nem mondaná? Ezek alapján ez nem tűnik valami egzakt dolognak, mint felhasználó.
-
válasz
ricsik #16662 üzenetére
Analóg vagy digitális összeköttetés van a forrás és az AVR között?
Ha analóg, akkor, a forrás készüléken is lehet egyszerű beállításokat alkalmazni (Small vagy Large), Mélynyomó be- vagy kikapcsolva.
Digitális kapcsolat esetén szerintem még mindig megvan ennek a lehetősége, bár nincs túl sok értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest