- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
WaterWave #146236 üzenetére
Igen, igazad lehet, bár akkor ügyesen kell párosítani a hangsugárzót az avrhez, mert anno amikor még onkyo vasam volt, az elac dobozokkal éreztem a hiányt, hogy valami nem kerek...
De ha ügyes az ember, akkor valóban ossze lehet rakni használtbol kb annyiért is akár -
-
Quetz
őstag
válasz
WaterWave #146106 üzenetére
Egy abszolút laikus kollégám a torzítást így definiálta: tekerem a hangerőt felfele és egyre jobban szól... aztán egy idő után már nem szól jobban, csak hangosabban. - gyakorlatilag innentől kezdett torzítani a rendszere, amit ő (és mi is) hangosabban élünk meg.
A közelmúltban volt egy szabad napom otthon, egyedül. 0dB-n ment végig az első két Amerika Kapitány, és bosszút állt
De ezt végfok nélkül csak AVR-el nem merném megjátszani, a Denon x4300 kifeküdne tőle szerintem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
WaterWave #146106 üzenetére
'Persze akkor jogos, hogy minek akkor ilyen vas.. Majd megszokom'
Van egy íratlan szabály, mégpedig nem azért veszünk drága es 'nagy' alkotóelemeket a rendszerbe, hogy ordítson vagy házat bontson, hanem a hangminőség miatt
'Háttérzajnak' en is olyan - 33db körüli értéken hallgatom -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
WaterWave #146101 üzenetére
Anno én is igy voltam az onkyoval ahogy írtam is, meg ahogy te is tapasztalod ...
A fs260as ELACok és a CA párosnal van ez a hangerő jelenség.
Furcsa volt nekem is 'megszokni' de utána itt magyarázták el nekem hogy a torzítás az oka, amit ezzel a párossal már nem tapasztalok.
Igazából nem az a recsegos torzítást kell emögött gondolni, amit én is gondoltam, hanem hogy megterhelő és fárasztó volt nagy hangerőn a korábbi alkotóelemelekkel.
Most már nem tapasztalok ilyet, főleg amióta a szubot is lecsereltem -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #145903 üzenetére
Mindkét erősítőt ismerem, használtam őket itthon, a nappalimban.
Valóban más kávéház, mert a Denon AVR-4308 hangja jobb, mint a Marantz SR7011-é. Ennyi.
A Denon másfélszer többe került, nem véletlenül. A Marantz SR8012 lehet annak a Denonnak a versenytársa. Természetesen csak hangminőségben, nem szolgáltatások tekintetében. -
dave118
senior tag
válasz
WaterWave #145860 üzenetére
Nálam volt egy darabig 6.1, de nem sok előnye volt az 5.1-hez képest, talán annyi amit kolléga mond: ha sokan néztünk filmet az oldalt ülőknek jobb volt a tér (ami őket egyáltalán nem izgatta, lévén hogy a baráti társaságból mindenki tojik a filmek hangjára, fogalmuk sincs mi az a DTS vagy TrueHD
)
Nagy hátránya viszont, hogy direkt 6.1 anyag nagyon kevés van, ergo minden filmet kevertetni kellett az erősítővel. Nincs akkora előnye, hogy érdemes legyen kiépíteni. Egy jól belőtt 5.1 ugyanazt (ha nem többet) adja. -
MasterMark
titán
válasz
Tulajdonképpen ezzel most megint mi bajod? A 6.1 a 7.1 előzménye kvázi, sőt az első 7.1-es erősítőkön a két surround back-en ugyanaz a mono hangcsatorna ment.
A hátsó center ugyanazt a problémát oldja meg, mint elöl a center, azaz hogy aki nem pont középen ül az is pontosan hátulról hallja az odaszánt hangot.
A mostani DTS-HD hangok core-ja általában 6.1-es DTS-ES Discrete.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Atya gatya, most vagy túl öregek vagyunk, vagy te vagy túl fiatal, kevés tapasztalattal. A kétezres évek elején jelentek meg az ilyen vasak. Hátulra középre is raktak egy centert, ehhez volt natív anyag is. Szóval attól mert régen volt, attól még létezett ilyen, bármennyire is hihetetlen ilyen volt a házimozizás kezdete, és nagy lépésnek számított a 6.1 akkoriban, hát még a megvalósítása. Nekem egy Wharfedale wh2 center figyelt a hátam mögött, hű de rég is volt.
Nézd csak a hangsávokat: [link]
-
MasterMark
titán
válasz
WaterWave #145847 üzenetére
Nincs ilyen, hogy 2.1-es kábel. Mire gondolsz?
The Ultra High Speed HDMI Cable ensures ultra high-bandwidth dependent features are delivered including uncompressed 8K video with HDR. It supports up to 48Gbps bandwidth and features exceptionally low EMI (electro-magnetic interference) which reduces interference with nearby wireless devices. The cable also supports the HDMI Ethernet channel. It is backwards compatible and can be used with the existing installed base of HDMI devices.
Egyébként meg jövőre tekintettel, miért zavar ha valaki ilyet is vesz? Visszafele teljesen kompatibilis.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
WaterWave #145763 üzenetére
Azt nézd, hogy a vizsgált csatorna vízesése hol kerül a subé elé, vagyis mik csengenek le hosszabban rajt. Azokat kell levágni. Erre a REW sajnos nem ad lehetőséget, csak oda-vissza tudsz kapcsolni a kettő között. Én úgy oldom meg, hogy GIMP-ben átlátszóan egymás mögé rakok két screenshotot.
-
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #145732 üzenetére
Simán lehet jó a 60 Hz, a 80 csak kiindulási alap, elsősorban kezdők, hozzá nem értők számára. Ettől még sok csúcskategóriás rendszerben is lehet éppen a 80 az ideális, ami műszeres méréssel állapítható meg.
Az megint más kérdés, hogy valakinek fülre jobban tetszik valami más frekvencián történő vágás, pedig a műszer egyebet mutat. -
Dagidög
senior tag
válasz
WaterWave #145598 üzenetére
Amint lesz időm, lövök egyet.
(#145600) BBéci: Természetesen a későbbiekben így teszek, de átmenetileg kénytelen vagyok gyors, egyszerű és olcsó megoldásokhoz folyamodni.
(#145601) Jigsaw04: Ezt kipróbálom, köszi.
(#145602) rappit4: A szoba méretei alapján (560*306) ~7m széles diffúzor jött ki, nekem ez így nem tiszta.
-
Dagidög
senior tag
válasz
WaterWave #145490 üzenetére
Ha valamiért elkezdene komolyabban melegedni (pl.: nagy hangerőn mozizás nyáron), akkor bekapcsol benne a két 92mm-es ventilátor, amiket ügyesen úgy konfiguráltak légterelővel, hogy hátulról kitolják a meleget.
Dyn. EQ-t nem használok, mert csúnyán szétkapja a hangképet, de ez szabad füllel is hallható. -12db és -16db között filmezek, ez az a hangerő, ahol igazán elkezdi megmutatni a rendszerem az oroszlánkörmeit. -
Gtaati
őstag
válasz
WaterWave #145279 üzenetére
Ismét köszönöm a válaszaitokat! Megnéztem, mindkét oldala zárt az erősítő burkolatának tehát csak a tetején van lehetőség a légmozgásnak. Nekem minden paramétere alapján szimpatikus volt a 676, amire nekem kell
Egyedül ezt a melegedés dolgot nem tudtam hová tenni, igazából nem vészes, csak a réginél ilyen nem volt, mondjuk abban nem is volt ennyi elektronika és videó jel továbbítás sem...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
WaterWave #145124 üzenetére
Jobban tetszhet az interpolált magasaival, ez teljesen ugyanaz, amikor valakinek jobban tetszik egy Sinc vagy Lánczos felskálázó, mint a NNEDI. Mindkettő hibázik, csak máshogy, ezért is tudsz közülük választani. Ha lenne egyértelműen mindenben jobb, minden lejátszó azt használná. A DTS csak nagyrészt jobb a DD-nél, nem teljesen, de ez elég volt ahhoz, hogy a Dolbyt majdnem kiirtsák a mozikból.
-
törölt tag
válasz
WaterWave #145084 üzenetére
Köszi!
Bár sokat nem játszok, viszont a játékoknak brutális hangjuk van...
A Witcher 3-on konkrétan lehidaltam..
Mindenki: Az új áthelyezés miatt természetesen újramértem (éjszaka, amikor minden csendes), és hát a távolságot elég rendesen elmérte, szóval jogos a korábban már többször megfogalmazott jelenség, miszerint érdemes korrigálni/pontosítani az Audyssey mérést..
Még annyi, hogy bár a centernek van gyárilag talpa, de mára várom a futárt, hogy meghozza a szilikontalpakat..
-
-
Mankó
veterán
válasz
WaterWave #144906 üzenetére
Nas adott (saját építésű, 4x1.6 Ghz, 8 Gb ram, 3 Tb wd red + Xpenelogy)
Router van - Tp Link wdr3600
Digi 500 van
Xbox One X van
Jéger beszerezhetőHa a HDR-ről lemondok lehet az erősítő is elvinné a mókát, próba kérdése - de akkor ez csere lesz valamikor
- optikával ki lehet húzni egy ideig.
Mecool K1 Pro kinézve
Oled hát ez még igen csak kérdéses, mert a jelenlegi 55-ös Full Hd-ről már csak 65-ösre cserélnék szívesen, annak az ára meg...Úgy érzem ez egy lassabb projekt lesz akkor sajnos vagy lejjebb kell adni az igényeket.
Erősítőben mit ajánlotok, ami már 4k, hdr képes? S persze ha már másik erősítő akkor már tudja az Atmost is. (Mondjuk furcsa mód volt már olyan film ami azzal volt keverve és az erősítő ki is írta és a hang is rendben volt. Meg is lepődtem akkor, persze inkább a beépített mag szólhatott.)
ELACielvtárs: a hangot persze nem a tv-ről vinném.
Nemir Ombe: igen ez is megfordult a fejemben. De a dupla kimenetes lejátszók elég ritkák.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
WaterWave #144898 üzenetére
Nem kotozkodeskent írom, de amit az elmúlt egy évben megtanultam, megtapasztaltam, akkor az az hogy a hifi világában nincs 'elhanyagolhato valami'
Az a durva hogy annyi minden be tudja folyasolni a hallható hangot, hogy az elkepeszto.
Legyen az egy banandugo, hangsugárzó kábel, elhelyezés... Es a közkedvelt tápkábel kérdés...Amikor az ember azt gondolja valamiről hogy ne fontos, utólag szinte mindig kiderül, hogy tévéd....
Persze ez csak az én véleményem.
-
Dagidög
senior tag
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #144676 üzenetére
2000 nyara óta rengeteg házimozi erősítő volt nálam rövidebb, hosszabb - akár 10 hónapos - tesztelés céljából. A tapasztaltak alapján a listámon első helyen szerepelnek a Denonok, ha az a kérdés, mit vennék magamnak és mit ajánlanék másoknak.
(#144685) T_Stark
Sztereó erősítőből nem vennék Denont.
Ne ítélj azok hangja alapján! -
Gabesz26
senior tag
válasz
WaterWave #144676 üzenetére
4308-at hallottál már? (nem az olcsóbb Denonok produkciójából kell kiindulni) Nálam végfokkal megtámogatva nem a legjobb akusztika mellett is nagyon jó volt (saját végfoka szerintem a "gyenge pontja"). Arról már nem is beszélve, hogy elég általános a kijelentésed, mert egy Denon AVC-A1HD erősítő, vagy egy AVP-A1HD és POA-A1HD kombó teljesen más szintet képvisel, ezekkel szerintem sokan együtt tudnának élni innen a fórumról is, pedig "csak" Denon cuccok.
De ízlésről kár vitát nyitni, neked nem jön be a Denon másnak meg igen (ezt asszem illik elfogadni)
-
arcitec
addikt
válasz
WaterWave #144417 üzenetére
Igaz nem olcsó de ennél vannak drágábbak is pl hangdobozok alá, csak nézz körül. Egyébként én is azt mondom eredendően az SVS nek ezzel kellene adnia , mert a gyári lábak méltatlanok azokhoz a szubokhoz.
De ha megvetted, akkor ellenben nincs többé "szub láb" kérdés, max óriás láb kérdés, na de az meg már a film...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy ruhás topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged