- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digital
addikt
válasz
Norbi 72 #83961 üzenetére
Szerintem 9/10, azt hiszem az én rendszerem képi tudását teljesen kihasználja!
(Popi A410, Panasonic TX-P42G20E noname HDMI kábellel összekötve)
A hangra 7/10-et adnék, lehetne benne több mély is! Én DTS HD-MA-ban hallgattam Denon AVR 2309 erősítővel, RTi A7 szettel, a mélyet egy Wharfi SX10 szólaltatta meg!Elméletileg kedden/szerdán kész a Polk PSW125, majd vele is letesztelem!
Nagyon szép, és jól szól még a The Rolling Stones - Sweet Summer Sun koncert!
Madonna, és Shade volt nagy csalódás! -
Tomi13
senior tag
válasz
Norbi 72 #83956 üzenetére
Szia
Nagyon maximálisan 70-et szánnánk rá, ezeket nézegettük így neten keresztül.
Sony-davtz715
LG-dh6430p
Philips-htd-3570
A nappali kialakítása miatt, főleg ilyen "álló" hangszórókat néztünk. -
kiki22
senior tag
-
kiki22
senior tag
válasz
Norbi 72 #83901 üzenetére
Az airplay nagyon kene igazabol,mert van nas bekotve a halozatba de azon nem mindig frissitgetem a zeneket mint a telefonon.Es ebbe a 150 es kategoriaba ez a yamaha mennyire szamit jonak egy denon vagy onkyo cucchoz kepest?es a piok azok hol helyezkednek el?nincs ilyen altalatok felalitott rangletra?:-) vagy kb mind ugyanazt tudjak egy arkategorian belul?
KisTücsök. : pontossan mire gondolsz?nagyon kezdo vagyok.es ez a forum nagyon porog :-)
-
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #83887 üzenetére
Rendben, priviben jöhet, de foglalkozni csak szeptemberben tudok vele igy ráérsz.
Követketőkkel tudsz segiteni:
Idei Yamahák számozása,
Pioneeer digitális modellek kategorizálása
NAD számozása-kategória-beosztása,
Arcam kategórizálása,
High end márkák melyeknek van magyar forgalmazójuk pl Rotel - Annex kft-, azokkal kiegésziteni a felső középtől higy endig vagy audiofil-ig.
Leirás megvan róluk mármint a kategóriákról, mire valók öszeghatár, igények.....
hangfalak meg anyira bonyolultak hog töbször nekikezdtem de végén elég kuszaság lett igy Bécinek se mertem elküldeni... -
Gaborka30
aktív tag
válasz
Norbi 72 #83039 üzenetére
Előzmény:
"Sziasztok!
Segíytséget szeretnék kérni. Van egy Onkyo TX-SR500-as erősítőm. Eddig semmi bajom nem volt vele. Optikai bementen csatlakozik hozzá egy samsung TV ( ezen keresztül szoktam filmeket nézni merevlemezről), valamint egy Sat TV-s set top box. Eddig tökéletesen működött minden. Most 1 hétig nem voltunk itthon, nyaraltunk. Mielőtt elutaztunk, áramtalnítottam mindent ( ki is húztam a konektorból), tekintettel a viharos időre. Hazaértünk, visszakapcsoltam mindent és azóta nem tudok hangot kicsikarni az erősítőből
. Sem a TV, sem a set top box-on keresztül nem működik. Nem is érzékeli, hogy jelet kapna az optikai kábeleken keresztül. Volt esetleg valakinek ilyen tapasztalata? Mit lehet ne tenni?
Köszönöm!
"Itteni teljes tanácstalanság után elvittem szervízbe.. Előzetes eredmény: Az előerősítőből minden elektormos jel, jelszint és minden úgy megy ki, ahogy kell. A vélemény: mintha a processzor lenémítana minden beérkező jelet. A vizsgálat folyik tovább...
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norbi 72 #83523 üzenetére
Ne azt gondold, hogy hatalmas a különbség, csak a sötét szobában látni egyértelműen, hogy kb. 30% eltérés lehet a fényerejük között, amit tényleg csak akkor szúrsz ki, ha nagyon arra koncentrálsz és előtte állsz fél métere. A boltban nem vettem észre. Sok minden mást kellett figyelni és az idő sem volt elegendő.
Meg ne haragudj érte, de ötletet, tanácsot kértem, nem kritikát, de
Az eladó azt mondta, hogy visszavihetem. Borzasztóan sajnálom, mert nagyon szép a képe és a hangja "sajnos". Még így is megtartanám, ha nem félnék egy komolyabb meghibásodástól.
-
válasz
Norbi 72 #83451 üzenetére
Valóban használtak a szettek, ezt elfelejtettem...
#83450 adodaniel: nincs rajta optikai kimenet.
Köszönöm a válaszokat, így most már értem.
Majd utánanézek a Yamaha 375/475 szériáknak, mennyibe kerülnek használtan. (A LAN csatlakozót még nem döntöttem el, de ha már egyszer veszek, ezen nem kellene spórolni.) -
válasz
Norbi 72 #83393 üzenetére
És ha az erősítőn spórolni akarnék (az ajánlottak hangfalszettek ~100 körül vannak)? Mennyire követendő az 1. hsz: "5.1-es rendszerben, a front-center-surround dobozokra költendő összeg, az erősítő árának körülbelül duplája legyen"
Pl. a Yamaha RX-V375 is mindjárt kevesebbe kerül.Vagy pl. egy Pioneer VSX-323-K? (ez most 50-re van akciózva)
Eszembe jutott valami, ne haragudjatok, ha hülyeségeket kérdezek, nem értek hozzá...
A csatolt képen levő Pio-ra a régi dvd-t rá tudnám-e kötni? A dvd lejátszón csak koax van, hdmi nincs. Az erősítőn van egy koax bemenet (de az CD, így gondolom kilőve), és a dvd bemenet az csak 2 csatlakozós. Utóbbiakból le tudja keverni az 5.1-et? -
mettek
addikt
válasz
Norbi 72 #83393 üzenetére
Elsőre egy Yamaha rx v375 erősítőt Onkyo sks ht648 hangfalszettel. Jelenleg Logitech z906 adja a zajt azonban nem érzem igazán a térhangzást úgyhogy ezt kéne felülmúlni. Keret kb 150-170ezer. Nem kell 7.1 meg 4k meg felesleges fícsörök, csak szép, mozis, térhatású hangzás. Ja és csak kisméretű hangfalak jöhetnek szóba
-
válasz
Norbi 72 #83386 üzenetére
Hangosan gondolkodtam, de azóta már rájöttem, hogy a multi ch tárgytalan. A meglévő erősítőn használok ilyen csatlakozást, de az egész rendszer szóra sem érdemes, cserélni kellene. Ebből következik, hogy szerintem az előbb itt tárgyalt legolcsóbb megoldásokkal (hangfalak) már érezhető lenne a változás. Egyébként alapvetően 100e-nél nem akartam a hangrendszerre többet szánni.
Kinéztem egy projektort (Benq W1070), ahhoz keresek rendszert, de egyelőre csak elméletben.
Mit ajánlanál?
I. eset: 100e körül (tudom, ez nagyon kompromisszumos lesz),
II. eset: akkor maradjunk a Yamaha 475-nél, és még ugyanekkora összeg van a hangfalakra.Esetleg használt is szóba jöhet.
Köszönöm! -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #83381 üzenetére
muszáj volt mert a tévé körül kell lennie és elébe nem bírtam rakni, mert nem fért oda
fölötte nem igazán jó a hangja, no meg a kis polc amit felraktam nem bírta el a súlyát, hála isten vályog fal van, így simán kijött a dűbel
éppen ezért maradt ez a verzió, mert ugyebár az erősítő tetejére nem mehetett vissza, mert felforrna az erősítő
szóval ez volt az ördögi kőr
de a center anyaga elbírja simán
remélem a hangja is jó lesz, reménykedem...szerk: most megy az Avarat, teszt jelleggel eddig jól szerepel
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #83370 üzenetére
hát beüzemeltem egy ilyen centert...
hangosabbnak tűnik de majd estére fogom tesztelni
de ennek a sólya is a mérete is már jelentősebb
link
sokkal teltebbek az emberi beszéd hangok és ezt már be bírtam rakni a tévé alá
mert hogy ez elbírja a tévét
no de estére minden ki fog derülni, remélem
ha ez nem jön be akkor jön a teljes szett próba, de úgyis írok nektek a tapasztalataimról és úgy is megbeszélem veletek, ha nem baj -
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #83325 üzenetére
Ez függ az érzékenységtól is. de általában hangosabbak mert a kisebb impedancia miatt nagyobb áram haladhat át rajtuk. Nálad ki lehet egyenlítve lehet kiseb érzékenységüek a 6 ohmosok. Különben sem, állandó érték, és lehet hogy a terhelés miatt neked egyenletesen vanak megterhelve és az eltérés (ohm) is minimális ha öszeségében nézzük mivel elég keskeny határon (1 kHz-en) mérik, és azt adják meg.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #83325 üzenetére
értem
nagyon köszönöm az irányvonalat
akkor le is kedzek keresgélni, mert szeretnék életet vinni az centerbe is
a többi amúgy rendben van
a háttér magnatokat meghatja az onkyo, egy panasz szavam sem lehet
isteni lett a térhang és a filmek őrület milyen dinamikusan szólnak...
kiváló ez az onkyo cucc
no köszönök mindent és legyen szép az este, vagyis ami még megmaradt belőle -
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #83320 üzenetére
igen, én is erre próbálnék törekedni...
neked is egységes a márkája a hangfal szettednek?
volt mikrofonos kalibrálás, de azzal sem lett jobb
gondoltam ha úgy állítom be hogy messzebb van a center akkor hangosabb lesz, de szinte nem változik semmi a hangerején
Oldfighter: ln is ilyesmire gyanakszom, hogy ez lehet a gond
és milyet ajánlotok?
Norbi, neked például milyen van, ha megkérdezhetem?egyébként így is mondhatni rendben van ha ahogy leírtam korrigálom, csak furcsállom ezt a jelenséged, de akkor lehet hangfal szett vásárlás lesz
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #83316 üzenetére
Fejleszt mindenki, mint a hülye, közben csak hangosítani kell a 608-at
Nézz bele a Wanted c. filmbe, (filmként hanyagolható) szvsz a DTS-HD MA hangsáv ott van a legjobbak között, erre most kellett rájöjjek
AMD hátépécézők nem vették észre, hogy az utóbbi néhány Cata driverben a hátterek térben magasabbra húzódtak? Főleg hang áthúzásoknál volt hallható a surround irány emelkedése, mintha a képzelt tér néhány centivel megemelkedne mögöttünk, kis visszhang kíséretében. Tegnap jött egy RC driver és végre elmúlt, minden a helyére került, összességében is javult, pontosabb lett.
-
Garada
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #83284 üzenetére
Nem tudom, hogy megfelelő tápkábel híján van-e értelme a Boxerre költeni. (Mert akkor arra már nem marad zsé)
Megnéztem az Amerika kapitányokat. Az első tényleg izé... Utána feltették nekem a kérdést, h biztos meg akarod a 2. részt is nézni?
Na az már hozta a "megfelelő szuperhősös film" színvonalat, a hangok pedig brutál jók. Vmikor meg kéne néznem napközben is, mert este túl sokszor kellet kapkodni a volume gomb után...
Xt:
Persze, afterparty, mi? -
Dorian
félisten
-
válasz
Norbi 72 #83260 üzenetére
És? Volt kedved bekapcsolni a rendszeredet?
Mert azt hallottam, hogy aki XT vizét issza, vágyik annak füle vissza!
"Ha netán valamikor elmehetek hozzád hallgatózni,megmondom,melyik a jobb cucc!"
Félreértettél, eszem ágában sem volt XT rendszerét az enyémmel összehasonlítani, csak a megfogalmazásodat savaztam!
-
-
BBéci
legenda
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Norbi 72 #83212 üzenetére
pontosítva
a végén lemaradt a lényeg.
A VSX-827 lebutított vas a VSX-923 erősítőhöz képest? az edigitalban megrendelhető ha jól tudom 80000 Ft környékén van az ára.
Videó részénél nincs 4K
most akciósan rendelhető és annyiba kerül mint egy VSX-528 sőt tovább menve a MALLI boltban 99000 Ft-ért egy BDP-160 lejátszót is adnak mellé,holott ott a szólóban az VSX-528 97000 Ft,így már a 2000 Ft-t rátéve jobban megérné a lejátszóval együtt,és abban igaz csak 5.1 van de tudja a 4K-t. -
válasz
Norbi 72 #83145 üzenetére
Az a lista azt tartalmazza, hogy mely filmeket készítették Atmos hangsávval.
Az hogy melyik kiadványán lesz rajta, az megint más kérdés.
Szerintem várják a 4K blu-ray lemezek standardjának véglegesítését és akkor mehet a fizikai adathordozón való terjesztés.
Marketing szempontból logikus is. 4K-hoz Dolby Atmos, ahogy a FullHD-hez Dolby TrueHD anno.
-
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #83151 üzenetére
Sajna nem lesz több mint 130eftom rá. Mikor még angliában dolgoztam majd nem megvettem a Monitor Audio rendszert. De akkor valamiért elmaradt. Akkor lett volna rá pénzem. De haza jöttem mert elegem volt már. Itthon meg minden pénzem elment a lakásomra. (svájci frankot kifizettem meg a nulláról felújítottam és berendeztem a lakásom.) Ameddig 5x ennyit kerestem nem lett volna gond egy RTi 5.1 sem.
DE most csak 130am van rá MAX.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #83145 üzenetére
Ezt a listát én is láttam, de ez nem a lemezekre érvényes. Nem?
Mindegy, nem értem ezt még pontosan. Gondolom, ha BD-n kiadnak egy filmet Dolby Atmossal, akkor csak tartalmaznia kellene egy megjelölést, hogy van rajta ilyen sáv, vagy tévedek? Vagy valahogy fel lenne tüntetve.Köszi a készüléklistát.
(#83147) Norbi 72
Kíváncsi leszek. No, de az még arrébb van. -
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #83118 üzenetére
Előző este kért meg egy barátom, hogy segítsek neki pakolni Pesten. Erre annyit tudtam intézni, hogy a Polkok a barátom lakásától pont 5 percre vannak. Írtam a srácnak, hogy otthon lesz-e nap közben. Írta, hogy pont igen. Annyira feszített volt a tempó mert vissza kellett érnünk Kaposvárra, hogy kb az oda-vissza úttal együtt "kaptam" fél órát hallgatózni.
Kedvenc film miért nem volt? Mert nem vittem a külső hdd-met És mert a 2 front volt csak bekötve, szólt előre. Az új rendszere már be volt állítva. A center és minden más a földön voltak mellette. Nem tudtam meghallgatni őket.
Zenéim otthon maradtak mert rohanás volt reggel és még nem is volt biztos hogy el tudok menni hallgatózni vagy, hogy otthon lesz-e az eladó.
Erősítőm miért nem volt ott? Mert pakolni mentünk melós ruhában egy Suzukival. (be sem fért volna és idő hiány miatt sem)Szóval nekem is furcsa volt, hogy miért nem tudom a centert és a többit is meghallgatni. Külsőleg karcmentesek, hibátlanok voltak.
A kérdésem az lett volna, hogy ennyi pénzért kapok-e jobb 5.0át? Vagy ezeken is el kellene gondolkodnom? Proson , Boston A. , vagy féláron egy [QQ 5000]? -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #83104 üzenetére
Nem rajtam múlik, örülnék a kicsinek is. Nincs szükségem 7.1-re, filmjeim 10-15 /-a rendelkezik olyan hangsávval és annyi hely nincs a kanapém mögött, ami lehetővé tenné plusz két hangdoboz elhelyezését. Inkább egy pár jó dipól két oldalra.
(#83105) Sanci38
Mármint a Pioneer erősítők között? És az AX-10AI? Az is volt nálam néhány hétig. Szerettem, de nem hagyott mély nyomot bennem. Az Arcam AVR500 és a Primare SPA22/23 annál inkább. -
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #83093 üzenetére
Attól függően, hogy mire használnád a szett jó áron van és az AX5i kiemelkedően jó hangú erősítő volt és ma is kenterbe ver párat.
Állapottól függően és nem felejtve azt, hogy ez az erősítő több mint 10 éves a következőt kell megfontolnod!
A mai világban a HDMI-s erősítők gyakorlatilag már elemi szükségletek a nagyobb beruházások elkerülése érdekében -mire értem ezt-
Ha netán BD anyagra irányítanád a figyelmed, ami egyáltalán nem ördögtől való, jó ha tudod, hogy analógon átvezetve az erősítőd teljes mértékben kompatibilis a TrueHD és DTS HD szabványokkal! Ugyanakkor a dekódolási képességei 10 évesek, tehát olyan lejátszót érdemes venni hozzá, amin van kiváló minőségű analóg kijárat 7 vagy több csatornára.
(kábelek ára egy vagyon, és a lejátszó is)A minőséget azért emelem ki, mert ebben az erősítőben van még anyag és bizony még az én LX-60-omat is gatyára veri sztereón.
+
-kiváló strapabíró megépítés
-jó minőségű alkatrészek
-példa értékű sztereó hang
-ár-
-10 éves kor
-dekódolási képességek
-drágább szekrényt kell alá venni a tömege miatt
-HDMI hiánya -
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #83057 üzenetére
Nem mondtam, hogy teljesen sz@r zenére, hanem hogy kategóriájában gyenge erre. De tuctucra még jobb is lehet. Más részről filmben sem mindenki a "zúzós-filmes" hangzásvilágot szereti, ezért azt sem lehet kijelenteni, hogy filmre jobb az Onkyo. Ízlés és zenehallgatási/filmezési szokások kérdése.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest