- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #144939 üzenetére
Spongyát rá .... csak nem bírtam kihagyni ....
.... mellesleg egy rahedli oldalon van kisbetűvel és nagy kezdőbetűvel azoknak a márkáknak a neve, sok embert be kellene iratni Grétsy Lászlóhoz egy gyostalpalóra ezek szerint ....
dualcore:
Belépő szinten meg kell/lehet próbálni, lehet semmi hallható különbség nem lesz .... feljebb meg már a drágább dugók is bele tudnak szólni a hangba, az meg vagy tetszik vagy nem .... -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #144880 üzenetére
Az én véleményem az, hogy a "hagyományos" és HD hangsávok közti különbség mértéke -ha már rangsorolni kell- elsősorban a hangdoboz minőségén múlik. Egyszerűen a HD hanghoz kevés az occo' hangdobozok által produkálni képes felbontás és torzítás, de még részben a dinamika is. Persze, biztos hallani valami különbséget csak az igen kevés.
És - ha már megint rangsorolni kell - egyértelműen a hangdoboz egy rendszer minőségének legnagyobb meghatározója, mindenki gondoljon bele milyen mértékű a hangdobozok és mondjuk az erősítő torzítása, egy lejátszóról, kábelekről nem is beszélve.
-
hm15
senior tag
válasz
BBéci #144884 üzenetére
Konkrétan 2 erősítőről volt szó azonos hangrendszeren, semmi mást nem mondtam, mint: ha egyiken hallasz változást, a másikon is fogsz, nem ebben a kérdésben lesz különbség közöttük. És hogy már bőven elég mindkettő megmutati a HD hangok különbségeit egy legalább középkategóriás hangfalszetten Minden mást odaképzeltél és hozzágondoltál, elvitted jó messzire.
-
-
törölt tag
válasz
BBéci #144880 üzenetére
Bizony, pont a minap hallottam, hogy egy DD hang a Marantz lejátszómon, illetve PS4-en is ugyanazt a hatást kelti.
DTS HD MA esetén viszont a PS keményen elvérzett.hm15: Középkategória alatt nincs jelentősége a HD hangoknak...
Denon esetében ez 2000-nél indul.
1400-on nem hinném, hogy bármi is megmutatkozna a HD MA-ból... -
hm15
senior tag
válasz
BBéci #144877 üzenetére
Audio filterben letiltod a DTS HD streamet, kiadja a DTS core-t. Minden TrueHD Blu-ray filmen egyben megtalálható azonos nyelvű Dolby Digital hangsáv, egyszerűen váltasz közöttük, ezért ezt tesztelni is könnyebb.
Az eredeti kérdés nem ez volt :-), de szerintem többet számít a csatlakoztatott hangsugárzó szett, mint egy alsó középkategóriás és egy felső közép AVR hangminősége. Nyilván azért igaz.
-
hm15
senior tag
válasz
BBéci #144870 üzenetére
PC-n 2 gombnyomás DD-t hasonlítani TrueHD-vel vagy Atmosszal, DTS ellenében DTS HD és DTS:X ugyanígy.
Nyilván film függő, amelyik keverésnél nagyobb különbség van, azt ugyanúgy hallani már egy középkategóriás hangfalszetten is, ha az legalább megfelelően installált rendszerben és helyiségben szól. -
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #144866 üzenetére
Mindig a legfontosabb mondat mellett mész el, kétszer is leírtam, nem csak most, hogy a formátumok közti különbségek legfőbb elmosója nem az erősítő, hanem a hangszóró lesz. Akkor három+x-edszer is: az olcsó példányokat úgy hangolják, hogy jól megtolják a szokásos vágási pontokat, így lényegesen kisebb különbséget fogsz hallani formátumok közt, mivel a nagyon magas (16 kHz+) hangok frekvenciáját szinte lehetetlen fülre meghatározni. Súlyosbító tényező, hogy tagadod a mozizás alapjául szolgáló szobakorrekciót, így bármilyen teszt, amit valaha is elvégeztél, teljesen hiteltelenné válik. A mozihangnak célja, hogy teljes fizikai környezeteket szimuláljon, így ha a hallgatói pozícióban nincs tökéletes frekvenciaválaszod (amit csak EQ adhat meg), akkor bukik minden hatás.
(#144868) Tonyka 2: Abban a dologban más van, régen (DCI előtt, kb. 2011-ig) a felvételi folyamat is DD-hez volt optimalizálva, ma már minden tömörítetlen, és az hülyén szól megvágva.
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci #144866 üzenetére
Nagy vonalakban igazad van. Viszont vannak olyan vasak, pl. az Onkyo-k hajlamosak NEM megmutatni a különbséget egy mezei DD, és a Master hang közt. Van brutális jó minőség DD, DTS-ben is, legalábbis a kezdetek kezdetén voltak gyöngyszemek. Aztán a BD javára szvsz elkezdték butítani a DD-t. Kb. kezdem most ezt érezni a BD, vs UHD esetén is. Az új SW DTSHD hangja kritikán aluli, halk mint a fene, ki kell tekerni a rendszer belét, h történjék valami. Elég lapos, hasonlóan a Thor új részéhez. Kíváncsi leszek a az Atmos SW hangjára, meglátjuk, illetve halljuk................
-
Necronom
senior tag
válasz
BBéci #144846 üzenetére
Teny, hogy nem mai gyerek
Nekem is 15 eve van meg a holmi....
Igazabol szamomra az is cel lenne, hogy ne csak DTS-ig tudjak mar filmezni, ha mar van ra lehetoseg
A hangnak a minosege az egy szuperjo kerdes volt mindig is - meg Hi-Fi Magazin idejeben is
A fejvakarast nekem nem a valasztas okozza, hanem az erdemlegessege - persze, ha van HDMI akkor van tovabb is elet mint a DTS es ez mar nekem jo....viszont ha romlana a megszokott hang minosege, akkor mar nem vagyok benne beztos, hogy megeri a "minosegi csere"Dehat ezt rajtam kivul ugyse tudja megmondani senki sem...Ezzel tisztaban vagyok
Regen neve volt a HK erositoknek a sztereo idejeben, ma pedig ugy erzem, hogy ok is kompromisszumus megoldasokkal jonnek elo..Bar persze a magasabb kategoriaknal biztosan van kulonbseg, de ma szinte mindenki gyart premium kategorias keszulekeket - amit nem tudok meg, az az, hogy mit is takar a halado szint.....az az, hogy a mozizas fele torekszunk (projektor a tv helyett, mint irany), vagy az, hogy jo es minosegi zenet hallgassunk es nagy felbontasban filmezzunk egy jo TV-n
Esetleg mindketto?Esetleg az ara?
-
Necronom
senior tag
válasz
BBéci #144842 üzenetére
Persze, hogy van elkepzelesem
Ahogy irtam is, kb annyi, ami anno volt a Denon ara...
Ahogyan egy jo szamitogep is, ami mindig 300eFt-be kerul, ezelott 10 evvel is es ma is
Gondolom az erositok is hasonlokepp vannak ....Tehat kb 140, de mivel jobbat szeretnek, ugy lehet picit tobbEgyebirtant nekem teljesen megfelel az a hangminoseg, amit a mosti rendszerem tud...
Ahhoz viszont halvany lila gozom se nincs, hogy ez belefer abba, hogy "plane itt, halado szinten..."Meglehet rossz forumhoz fordultam, akkor sorry a zavarasert
-
WaterWave
veterán
válasz
BBéci #144821 üzenetére
Ha te irtad a malac tesztet akkor gratula...
Rákerestem a két erősitőre amit írtál, komoly gépek... Csak sajnos a 4k hdr legyurte őket is... (utóbbit talán nem, az tudja) Igy vagy upgradel az ember, vagy hdmi-vel kötöd össze a tv-t és a lejátszót, tv-ből meg coax a hangnak az erositőbe, csak akkor a hd hangokkal vagy meglőve...
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci #144657 üzenetére
Természetesen vannak aranyszabályok amiket érdemes betartani. A projektor, és azon belül a jó projektor kép a mai napig sokak által egyáltalán nem ismert. Több esetben én is megdöbbenve tapasztalom, h van egy viszonylag jó gép, az enteriőrnek alárendelve full fehér plafonnál, világos falak közt teljesít szolgálatot. Az emberek egy része ilyen körülmények közt találkozik a projival, másik rész látja a szalagavatón a sportcsarnokban. Igazán jó képet otthoni körülmények közt kevesen látnak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #144657 üzenetére
Én belépő kategóriástól is megkapom. Viszont drágább vászonra vetítek mint a gép illetve sötét a mennyezet és a falak is.
Persze aki megteheti vegyen jobbat, mert mért ne. Ha úgy állok és a felhasználást tekintve látom értelmét én is feljebb lépek. Viszont abszolút nem sürgős, mert élvezem a belépő kategóriás Benq-t is amikor van időm megnézni egy-egy filmet.(#144656) Dorian: Nem a legjobb hasonlat.
Én nem a "fíling" miatt szeretem és a rituálét sem élvezem.... de a baromi nagy kép az nagyon bejön az egérmozi után.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #144634 üzenetére
&lemmy9:
Jól mondja BBeci, nem akarom azt mint a hangdobozoknal, már hiszek nektek hogy a minőség mennyit ér, és hogy meg kell fizetni ha igazán jót akarok
Most mar inkább biztosra akarok menni, és gyujtogetek, ha meglesz a kiszemelt 'áldozat'Ui, ez az Epson elég korrekt...
Es jókat írtok rola av-online oldalon. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #144626 üzenetére
&Norbi72 :
De tény hogy vannak árak...
Nem baj, ugysem most tervezem, a proji ötlet is a jó ár miatt gondolkodtatott el
Viszont gondolom azért ha egy két - három millás oled tvt hasonlitok össze egy hasonlo áru projival, akkor a méreten kívül a minőség számottevő lenne?
Vagy ilyen arfekvesben lévő proji már tud ezt azt, ami a kepmoniseget illeti? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #144619 üzenetére
Jól gondolod, adnék is annyit érte, de ha csak akkor ha megeri.
Meg véletlenül sem szeretném hogy ott alljon a 'sarokba' mondván hogy inkább oled tv, mint a nagyképű proji aminek nincs olyan szép képe.
Sajnos az ingerkuszobom is emelkedett, ezért inkább varok jobb ajánlatra vagy lehetőségre, mint hogy ugyanazt a lépcsőt megjarjam mint a hangnal...
Szoval aludtam ra egyet és nem bántom a kérdést egyelőreSzerkesztésedre : ohh, akkor végképp nem kell
Köszönöm az infót, akkor lehet inkább led projektor, bár abban nem láttam 3D-st...
Nem is tudom melyik lenne a jobb, vagy inkább egy 77colos oled -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #144607 üzenetére
köszönöm neked is, és mindenki véleményét.
A fekete szín hiányába bele sem gondoltam...
Főleg OLED tv utún.
Ezek fényében lehet nem foglalkozom ezzel hanem ha majd lesz komolyabb lehetőség akkor arra fogok lecsapniTamoo: és az "üzemi hangra" is gondoltam hogy mennyire lehet "zavaró" mert engem speciel zavarna ha ott berregne a közelemben egy kis ventilátor.
a NAS-ok is ezért vannak másik szobábangabo01: igen, erre a szivárvány jelenségre, anno figyelmeztet lemmy9 úr is...
nem tudom hogy zavarna e, de előtte ki kell próbálnom, mindenképp, mert amilyen balfék vagyok, és zavarna, akkor gyorsan repülne apróra -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #144607 üzenetére
Meg kell neki nézni élőben és mérlegelni, hogy megfelel-e vagy mélyen zsebbe nyúl. Pana plazma után nem sírom el magam az olcsó Benq képétől. Kompromisszumos az tény, főleg a fekete hiánya, de teljesen élvezhető. Engem a zaja speciel sokkal jobban idegesít/idegesített.
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #144607 üzenetére
Egyértelmű hogy 900ezerert már jó gépet adnak. A kérdés hogy megér e annyit. Nyilván akinek ez apropenz annak mindegy.
Viszont egy 1070-el is lehet élvezni a mozit és nem azon kattogsz közbe hogy mennyibe kerult vagy mennyi mindenre lehetett vna kolteni azt a sok pénzt.
Meg kell nézni személyesen és elsönteni kinek mit ér meg.
Ui: ha jol tudom neked sincs fél millás projid Béci, sőt egy komolyabb avr-ed sem. Ugye ugye az anyagiak döntenek és nem az hogy mit szeretnénk.
-
-
Karel666
tag
válasz
BBéci #144574 üzenetére
legyen kövér. Erre az esetre, meg van az a lehetőségem, hogy kicseréljem, mert 20-as symalen csövet tettem be az aljaztba, s abba minden belefér, bármikor áthúzhatom. Én nem tartom rossznak azt a 2,5-ös vezetéket, mert a hossza elenyésző. Sok helyen 1-es vagy max 1,5-ös vezeték van szobákon át fűzve.....(20-30 méter) s abból indul a csodakábel.
Egyelőre jó így, ahogy van. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #144491 üzenetére
Értem, köszönöm
No ha oda érek, beszámolok...Ui, és hogy kiiktattam a silany elosztokat, a zenei analóg hang meglepően élettel telibb lett.
Már egy oraja hallgatom amit korábban hallgattam, és nem tudom szavakba önteni hogy mi változott, de valahogy 'egységesebb' lett a zenei hang...
A mély hang pontosabb, vagy fene se tudja...
A magas es közép 'kellemesebb'
Tudom, egy újszülöttnek minden új -
-
Karel666
tag
válasz
BBéci #144314 üzenetére
Javíts ki, ha rosszul gondolom. Tehát kisebb helyiségbe nem jó a nagy brutál láda, mert nincs tere, nincs kihajtva s oda inkább 2 kisebb kell, ami rendesen meg van hajtva? Nekem 2 nagyobb kéne?
Tekintsünk el attól, hogy a haladóba írtam és a keretösszegtől. Te belépőben mit vennél, ami megfelelne nekem? Tudom, hallgassam meg, de arra nem igazán lenne lehetőségem és nem is szeretném azt játszani, hogy rendelek, majd visszaküldöm.
Egyenlőre még nem rendeltem semmit, nem akarom elkapkodni.
köszi -
nubreed
veterán
válasz
BBéci #144293 üzenetére
Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy bátran ajánlom az AmazonBasics HDMI kábeleit, jól megépített, minőségi kábelek, mindent visz és tud amit vinnie és tudnia kell, semmi gond nincs velük, nekem három is van 4.6 m hosszban. És UK-ből postával együtt is olcsóbbra kijön ebben a hosszban, mint a kácsás cucc.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
BBéci #144263 üzenetére
A válaszod viszont nemhogy nem haladó,de eléggé kezdő szinten van !
Ha ennél okosabb hozzászólásod nincs akkor inkább ne segíts vagy válaszolj senkinek.Mellesleg 65 év alatt több pénzt öltem házimoziba ( tv-k,projektorok-lejátszók,kábelek stb...stb... ) mint amennyit te egész életedben fogsz,úgy hogy ne legyél oda nagyon a te "haladó szinteddel " kisbarátom !
Az általad linkelt kacsáéktól is van sok kábelem és attól eltekintve,hogy horror árban dolgoznak nem egy nagy durranás !!!
A Pew fórumtárs által linkelt boltokban is lehet jóminőségű kábeleket venni,negyedáron.
További szép napot és kimélj meg az okoskodásidtól ezekután. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #144187 üzenetére
Zavaros a fogalom, ugyanis nem minden kábeltévé, ami kábelen jön. Az IPTV is kábelen jön. Az a kábeltévé, ami analóg módon adott frekvenciákon van rákeverve az analóg telefonkábelre (amiről egy HPF szedi le és a TV stb nélkül értelmezni tudja), továbbá ugyanazon a kábelen lehet ADSL internet is, ezt hívják 3play-nek.
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #144179 üzenetére
Nem, nem bizonyított, nem tény.
Ami pedig tény:
A mágneses tér erőssége elektromos vezeték körül az áramerősséggel növekszik. A magasfeszültségü vezetékeken nem folyik különösen nagy áram. Pontosan azért növelik a feszültséget, hogy ne kelljen nagy áramot szállítani.
A mágneses tér elektromos hatásai pedig a tér (pontosabban a fluxus) változásának sebességével arányosak. Magyarul a frekvenciával arányos. Ugyanaz a 50 Hz körüli frekvencia van itt is mint otthon a konnektorban. Mindkét hatás a távolság négyzetével arányos módon csökken.
Vasalás közben a vasaló kábel nagyobb hatással van rád, mit a magasban lévő vezeték. -
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #144179 üzenetére
Már IPTV vagy digitális van mindenhol, esetleg falun látni kábelt, de ott is csak helyi hákolt szolgáltatótól. Sok dologra hiszik, hogy rákkeltő, TV, mobil, stb., de egyik sem az. Egyedül a TV-s esetből volt, de az is egy konkrét nagyon régi hibás CRT modell.
(#144180) Dorian: Nem olyan ritka ez, a Jurassic Park hangja is igen jó.
-
spiky03
veterán
-
python1
veterán
válasz
BBéci #144135 üzenetére
Az biztos,hogy kevesebb felesleges kontakt kerül a rendszerbe de,hogy valóban drámai változást okozna a rendszer hangjára nézve,ezt eddig még bevallom,nem teszteltem,de teszek vele egy próbát.
A hálózati szűrés (APC) viszont sokat hozott a konyhára.Az új eq-zást viszont valóban át kell néznem,mert lehet elsiklottam a beállításoknál valami felett.
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #144095 üzenetére
A trabantban is képzelhetem azt vidáman, hogy ferrari, mégsem lesz az. Nálam marad a hiányérzet.
A jól rendszerbe illeszthető, pontos és gyors szubok idejét éljük, az említett audiofilek is egyre többen gondolják újra a szemléletüket. Azt a szemléletet, ami az elmúlt néhány évtizedben alakult ki, amiért a reflexes ládák uralták a piacot és nehéz volt a basszus hangokat kezelni. -
k.zozo.
tag
válasz
BBéci #144078 üzenetére
BBéci valamit félreértettél. Én nem írtam olyat, hogy szűk helyre akarom beszuszakolni a subot. Pont azért mondtam, hogy a PSW 110-nél nem szeretnék sokkal nagyobbat, mert ez még kényelmesen elfér.
Viszont még mindig várom az ajánlásokat (ajánlásaidat), mire lenne érdemes cserélnem a jelenlegit használtban 100 ezerig ami előrelépés lenne.Addig is próbáltam kihozni a maximumot egy kis kísérletezéssel a Polkból.
Eddig laminált parkettán állt gyári gumi lábakon. Először alátettem egy vastagabb szőnyeget, már ez elég sokat javított a hangján, mérsékelte a robbanások és a zenei mély effektek terjengését, visszhangját, pontosabb lett minden (nem tudom jobban jellemezni). Ezután elballagtam a Diegoba és vettem mosógép alá való 1 cm vastag gumi őrlemény szőnyeget (2e). Ezt sniccerrel méretre vágtam és ment be a sub alá a szőnyeg helyett. A végeredmény sokkal jobb lett, rengeteget dobott a hangon. A szőnyeghez képest szinte teljesen megszűntek a visszhangok, fölösleges utómorajlások, pontosabb, határozottabb lett a basszus.
Persze minden szubjektív, de nekem így sokkal jobban tetszik a hangja. -
Tarlóbetyár
tag
válasz
BBéci #144036 üzenetére
Na újra kalibráltam a rendszert! De előtte a sub fáziskapcsoloját átkapcsoltam mert messze van a centerhez! Belőtte elég elfogadhatóan bár a sub -9,5 sikerült! Kicsit korigáltam fülre, és nagyon príma lett! Előkerültek a mélyek és szépen muzsikál a rendszer! Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólást!👍😉
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #144068 üzenetére
Béci, ez nem teljesen így van... Ha nem tudod nagyon jelentősen elhúzni a faltól a mélyládát, akkor sokkal jobb, ha a faltól a membrán(!) max 60 cm-re van, tehát a hátulja a szub méretétől függően kb. 20 cm-re.
Tisztán fizika, és számolható: a szub által megszólaltatott frekvenciatartományon kívül kell esnie azoknak a frekvenciáknak, amik így a távolság függvényében a falról visszaverődve egyszerre okoznak kioltást és jelentős torzítás növekedést.
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #144054 üzenetére
Mindeni azt felejti el, hogy nem az ideális esetben elméletileg tökéletes megoldás a legjobb, hanem az esetek túlnyomó többségében az a kérdés, hogy hogyan lesz kevésbé szar a végeredmény
A javaslataid feltételeznek egy jónak mondható rendszert, jónak mondható akusztikában és valós hangarányokban és hangszínekben valamennyire iskolázott fület. -
arcitec
addikt
válasz
BBéci #144054 üzenetére
Most mértem ismét, frontokat 40 Hz rakta azokat átállítottam 80 Hz (egyébként igazad lehet, mert kiírja 80 Hz THX) ,ellenben a centert 70 Hz-re rakta azt hagytam illetve a surround - okat 60 Hz-ra azokat is hagytam ott, túl sok különbség talán nem nagyon lehet (ezen értékeknél) vagy igen? Annyit még nem hallgattam , hogy
nagy eltéréseket észleljek... Bár a center a fene tudja, pedig csak 10 Hz
A frontok meg Pure Audio módban , úgy is "full-ban" mennek .. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #144047 üzenetére
Legjobb a személyes tapasztalat .... ha Jamo-t szeretne, akkor a J112-t már talán érdemes megvenni/kipróbálni és vagy jobban fog tetszeni vagy kevésbé vagy egál .... de senkitől nem szabad elvenni a "tapasztalás lehetőségét" egy másfélsoros válasszal, max. akkor ha valóban hülyeséget akar csinálni ....
.... mellesleg azt is jó lenne tudni, hogy mi a fejlesztés célja, pl. ha "ütős mozi" kell, akkor arra teljesen jó lehet az a Jamo, ha "részletesség/megfogottság", akkor pl. egy Kef q400 jobb lehet, ha "egyenletesebb mélyek" akkor meg 2db kisebb jobb választas lehet, stb .... de ezzel te is tisztában vagy....
-
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #143986 üzenetére
Akkor is csak a legeslegalsó kategóriában lehet esetleg közelítve optimális megoldás. Ahogy álló front, neadjisten sztereó végfok kerül a rendszerbe, teljesen megváltozik a basszus kezelésének módja. Egy komoly szakmai anyag se támasztja alá a 80 Hz-es legendát. Az önbemérők is okkal nem oda állnak, abba belenyúlni saját mérés (és annak megértése) nélkül felesleges.
-
törölt tag
válasz
BBéci #143964 üzenetére
Persze, tudom, hogy igazad van..
Csak ugye ezzel a hangerővel érem el, hogy ne lehessen hallani, de ha kikapcsolom akkor hiányozzon, na meg persze a szomszédokat sem akarom bosszantani..." Az a centersugárzó megérdemelne SuperSpikes lábakat."
Sajnos ha magasabbra emelem akkor már belelóg a képbe, de megnézem a javaslatodat mindenképp, és köszi az infókat..
-
törölt tag
válasz
BBéci #143960 üzenetére
Nálam jelen pillanatban egy 90000ft-os Boston Acustik van..
Tudom, hogy ez nem határozza meg a minőséget, de a potihangerő kb 10%-on van, és a mérés még így is -3.5db-el csökkentette a hangerejét.Más: Próbálgattam a frekivágást, és nagyon úgy néz ki, hogy 60-on nekem jobb mint 80-on.
A mérés egyébként a frontokat, és a centert 40-re, a hátsókat 80-ra rakta.Végül egy kis akusztika javítás radírral...
-
válasz
BBéci #143960 üzenetére
Tudom-tapasztalom ezt a leginkább, nem rossz de messze nem a legjobb a Proson R-12 amit használok. Sajnos van prio listám amit meg kell valósítsak, mert a rendelkezésre álló "dollármillióim" máshova kellenek. 100 rongyért a jelenlegi subom teszi a dolgát, sokkal jobb vele mint 5.0-val a Polkaudio szettel. Ha odaérerk valamikor akkor szeretném lecserélni egy "örök" darabra. Addig vízzel főzök.
-
Dave567
addikt
válasz
BBéci #143807 üzenetére
Köszönöm!
Úgy kötöttem be, de az Oehlbach Nf 214-en nem láttam ilyen jelölést, amit még Nemir ajánlott nekem.
De teljesen mindegy, mert a felirat van a Mélynyomó fele.Mindenkinek: Sikerült végre össze hoznom, egy számomra elég f@sza rendszert, még mozival nem tudtam ki próbálni, de eddig zenére tökéletes, mélynyomóval együtt persze, számomra így sokkal szebb hangja van, hogy van egy kis mély is benne.
Viszont az állataimnak nem nagyon tetszik mikor szól a mély is, persze olyankor dübörög az egész ház, a macskák elfutnak, a kutya meg ugat egyfolytában, sőt nem csak az enyém, még a szomszédé is.
Sajnos a front kábeleimet elméreteztem, úgy hogy hosszabbat kell vennem.Köszönöm Claire78 és Nemir Ombe-nek hogy hozzá juttattak ehhez a rendszerhez, teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, még így is, hogy mozin még nem teszteltem.
Nem sikerült értékelnem vásárlás miatt Claire78 és Nemir Ombre-t, ezért itt megteszem, 10000% -ra meg voltam elégedve velük, félre rakták nekem, SŐT MÉG EL IS HOZTA nekem Nemir.
Mindenkinek nagyon ajánlom a két Úriembert.
Több ilyet a világba!!!!!Köszönet az itteni segítségért is mindenkinek.
-
gudpikcs
tag
válasz
BBéci #143775 üzenetére
kérném a segitséged még ha nem gond. ez olyan kezdős lehet.a hangfalaimon 4es dugaljzta van.gondolm a jobb minöségé stb.
és most a kábeleket nézem.tudnék venni akkor ilyent is igaz akkor hozzá? 4 banándugos a vége amaz meg 2es? ezzel 1 fokkal remélem jobban dolgozna mint ami a képen van rajta kis kábel ugye?
vagy mit szolsz hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Formula-1
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- Tesla topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest