- Bemutatkozott a Fairphone 6
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
Nos megvilagosodtam
Koszonom mindenkinek akik segiteni probaltak, fokepp Dorian alairasanak
Maradok annal amim van
Ugyfest a dolgok meg csak vitara erettek de zenehallgtasara nemTovabbi jo mokazast mindenkinek!
Udv: Necro
-
Necronom
senior tag
Huhaaa, koszonom mindenkinek aki probal segiteni
(#144863) BBéci
A Dolby Atmos sokkal magasabb bitrátájú, mint a Dolby Digital, veszteségmentes tömörítésű, tehát szinte biztosan jobb hangminőségű.
Egy bakelittol is?Jól értem, nincs a rendszeredben szubláda? Az súlyos hiányosság!
Soha nem ereztem hianyat - de is megemlitenem, hogy 15 evvek ezelott a cca 150eFt ladak csupan dohogasra voltak kepesek....Anno probaltam egy Warfi es egy Magnat ladat....pfuu de hamar letettem roluk.
Ismered a Warfi dobozokat vagy hallgattal valahol ilyent?(#144865) VoidXs
az okes, hogy regen volt a Hi-Fi Barlang...most ma van valahol "mozi barlang" ahol filmekkel tudok meghallgatni erositoket es hangfalakat?
Kanaan lenneNem is kellene kerdeznem semmit
Viszont teny, hogy jomagam is eszreveszek jelen allasban DTS es DTS kozott kulonbseget, de az egy mas teszta...vannak jobban sikerult hangok es kevesbe sikerult filmek, sot az emlitett SW hanga magasan alulmulja egy masik film hangjat, pl a Szarnyas Fejvadaszet
De itt most meg mindig nem ez a kerdes
Hiszen mar most ketsegek vannak a nekem ajanlott Denon feleVan akinek jo, van akinek nem....
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #144860 üzenetére
Kicsit fenylik mar az alagut vege
Koszonom! A sorrendeket jo ha tudom
Nos tehat ha jol ertelmezem amit irsz, akkor a sorrend eleje hangminosegben rosszabb mint a vege?
Ez akkor nekem ugy jon le, hogy a sorrendben egy bakelit lemezjatszo vacakabbul szolna mint egy Atmos? Ez az amit valahogy nem tudok megerteniZenehallgatas megy csak analogon, az meg a bakelit lemezjatszo
regi modi vagyok...
A filmezes optikan megy, ahogy irtam max DTS.... -
Necronom
senior tag
válasz
Dorian #144852 üzenetére
Oh tavol all tolem a sertodottseg
Tenyleg vannak dolgok amivel mai ertelmezesben nem vagyok tisztaban....Az en ertelmezesemben - ami nem mai - hang minosegenek nincsen koze ahhoz, hogy egy hangszoro monoban vagy szteroban szolal meg....Nos ha igy vesszuk edes mindegy valaminek, ami akarhany hangszoron is szol, hogy a hangnak a minosege hany hangszoroval rossz.....
Tenyleg csupan a mai allaspontokra vagyok/voltam kivancsi, hiszen 15 eves technikam van, de meg senki sem mondta el, hogy ez a most a mai kornak megfelel vagy sem....
Megint a minoseg
Teljesen tisztaban vagyok vele, hogy a 1804-en is megszolal a Dolby Atmos, csak nem ugy ahogy kellene....Itt van a fogalomzavar nalam - de remelem igy mar erted mit szeretnek elmondani
Attol, hogy Dolby Atmos attol nem fog szebben szolni semmi, max a hangzas elmeny lesz masIgy akkor talan pontositanek: nem csak HDMI csatlakozoval tobbet tudo erositore volna szuksegem, hanem egy olyanra, aminek legalabb olyan a hangminosege, mint a 1804-nek, ugyanis azzal meg vagyok elegedve
Amin szol, azt is leirtam, 5.0 van filmekre: Wharfedale Pacific Pi40+PiCR+Pi20 - ezek sem mai gyerekek
Szivesen lecserelem mai technikara, ha van ra eszerv es legalabb ennyit, de inkabb jobbat mutat mint a WarfikEzert jottem ide, hatha kapok tanacsot....kerdezni szeretnek, nem megsertodni es magyarazkodni
Meg mindig all a masik kerdes, hogy ezzel egytalan jo helyen jarok? -
Necronom
senior tag
válasz
Dorian #144849 üzenetére
Hat epp erre iranyult az elso postban is a kerdesem
Az mit jelent ITT, hogy ezen a szinten? Ezt sosem ertem meg
EZ a szint...probalok illedelmesen kerdezni dolgokat, mert szeretnek olyanokkal beszelgeni, akiknek EZEN a szinten vannak holmijai...jo helyen jarok kerem tisztelettel?A DTS es a hangminoseg kozott mi az osszefugges?
A DTS az csak DTS, A Dolby meg Dolby, a hangnak a minosege meg egy teljesen mas tema - szerintem
De inkabb nem feszegetem tovabbKoszonom szepen a hozzaszolasokat!
-
Necronom
senior tag
válasz
BBéci #144846 üzenetére
Teny, hogy nem mai gyerek
Nekem is 15 eve van meg a holmi....
Igazabol szamomra az is cel lenne, hogy ne csak DTS-ig tudjak mar filmezni, ha mar van ra lehetoseg
A hangnak a minosege az egy szuperjo kerdes volt mindig is - meg Hi-Fi Magazin idejeben is
A fejvakarast nekem nem a valasztas okozza, hanem az erdemlegessege - persze, ha van HDMI akkor van tovabb is elet mint a DTS es ez mar nekem jo....viszont ha romlana a megszokott hang minosege, akkor mar nem vagyok benne beztos, hogy megeri a "minosegi csere"Dehat ezt rajtam kivul ugyse tudja megmondani senki sem...Ezzel tisztaban vagyok
Regen neve volt a HK erositoknek a sztereo idejeben, ma pedig ugy erzem, hogy ok is kompromisszumus megoldasokkal jonnek elo..Bar persze a magasabb kategoriaknal biztosan van kulonbseg, de ma szinte mindenki gyart premium kategorias keszulekeket - amit nem tudok meg, az az, hogy mit is takar a halado szint.....az az, hogy a mozizas fele torekszunk (projektor a tv helyett, mint irany), vagy az, hogy jo es minosegi zenet hallgassunk es nagy felbontasban filmezzunk egy jo TV-n
Esetleg mindketto?Esetleg az ara?
-
Necronom
senior tag
válasz
BBéci #144842 üzenetére
Persze, hogy van elkepzelesem
Ahogy irtam is, kb annyi, ami anno volt a Denon ara...
Ahogyan egy jo szamitogep is, ami mindig 300eFt-be kerul, ezelott 10 evvel is es ma is
Gondolom az erositok is hasonlokepp vannak ....Tehat kb 140, de mivel jobbat szeretnek, ugy lehet picit tobbEgyebirtant nekem teljesen megfelel az a hangminoseg, amit a mosti rendszerem tud...
Ahhoz viszont halvany lila gozom se nincs, hogy ez belefer abba, hogy "plane itt, halado szinten..."Meglehet rossz forumhoz fordultam, akkor sorry a zavarasert
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Erosen gondolkozom a regi rendszerem lecserelesen, de nagyon vakarozom rajta
Igazbol teljesen meg vagyok elegedve a rendszerrel - Denon AVR 1804, Wharfedale Pacific Pi40+PiCR+Pi20A csere oka egyreszt, hogy regi...de vajon egy ujabb holmi menyivel adhat tobbet a regei rendszerem mai aranal kb
Masreszt pedig a HDMI hianya....manapsag eleg nehezkes optikai vagy coax kimenettel rendelkezo JO alaplapot talani, amiben normalis AD konverter van (nem a $10 kulso holmikra gondolok itt)
Szamgepet is tervezek cserelni, szinten az erosito korabelide a bibi itt is ugyanaz, hogy nincs kedvem meg egy HDMI to Coax dobozka vasarlasara es kiserletezgetesre, hogy jo vagy nem
Bar ugyan manapsag mar egy TV boxon filmezek pont azert mert a pc nem kepes teljesen jol ellatni a filmezesi igenyeimet, itt azert joval elterjedtebb az optika meglete
De egyeb kenyelmi funkciok miatt is szemezek a HDMI-t tudo erositokkel ..pl a CecSzoval a kerdes nagyjabol adott - vagy vakarozzak vagy belevagjak? No de mibe?
Esetleg van valakinek hasonlo konfigja aki tudna mondani okossagot?Koszi elore is!
Udv: Necro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen monitort vegyek?
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest