- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #124878 üzenetére
Szerintem az alsó nagy falra menjen a TV és így a majdani vászonnak is lenne helye a falon. Ezzel együtt ugyan azon a 6,24 m-es falon lenne a két front is, így az oldalfalaktól bőven lenne távolság, mögötte kezelhető a fal és van helyed előre is húzni és elég egységesen terítene a két front, így mozin és sztereón is szépen kifutnák magukat. Mélynyomónak is lenne megfelelő helye, akár a másodiknak is.
Bal oldali falra mehet szekrény, jobb oldalon a két ablakhoz növényzet + függöny.
Nagy fallal szemben a középen lévő ajtó két oldalára mehetnek a hátsók állványra, akár szimmetrikusan elhelyezett szekrények/polcok mellé.
Középre kanapé + mondjuk két fotel. Vagy a meglévő L-alakú kanapétok is jó lesz. Asszony ettől az ötlettől biztos frászt kap majd, de így lenne a sweet point a legmesszebb az oldalfalaktól, így érne a legtöbb közvetlen hang és nem is lennél messze a TV-től.
Szerintem.
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #124714 üzenetére
Mint írtam, tök ingyen is segítek
Most munkában vagyok (velem is előfordul), de este megpróbálhatjuk rendbetenni a NAS-odat, akár távoli kezeléssel is TeamViewer-en keresztül.Az első, hogy a lemezeket tedd be a Zyxel-be, és telepítsd fel a gyári rendszert.
Ha ez megvan és működik a NAS, akkor találd ki, hogy a gyári funkcionalításon felül még mire van szükséged (Transmission kliens, NFS beállítása, stb.)
Alternatív megoldás: elhozod hozzám a munkahelyemre a NAS-t és a lemezeket, hazaviszem, feltelepítgetem, és készen visszahozom neked. -
tomic
addikt
-
gabo01
őstag
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Dorian #124266 üzenetére
Ha ez azonos ezzel a disztróval akkor, az nem annyira jó hangú alsa felületen.
A voyage-mpd 3 process fut. Az sshd és top mínusz. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #123852 üzenetére
+1
.... mellesleg szerintem sincs “okleveles házimozi szakértő” csak van aki tapasztaltabb és van aki kevésbé .... de ez sem jelent semmit mert minden esetben ott van az “egyéni vélemény” és az “elfogultság” bizonyos típusok/márkák iránt .... de hobbynak/kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel ....
bajnokpityu:
.... szerinten egy magánszemélynek is lehet annyira “félrevezető” véleménye/ajánlása,mint egy kereskedőnek és a valódi “balek” pedig mindig az,aki bemondásra megvesz “bármit” is .... ilyen szempontból szerintem tök mindegy,hogy egy kereskedő ír vagy egy “érdek nélküli” magánszemély .... természetesen vsz .... -
robi-k
őstag
válasz
Dorian #123821 üzenetére
Feltételezem azért használnak ilyent amíg lehet, mert könnyebb vele dolgozni és olcsóbb. - nem csak, sőt, leginkább nem emiatt használták. A régebbi, ólmot is tartalmazó forrasztó ón nagy előnye a jó tapadás megőrzése nagyon széles hőmérséklet tartományban, és kiválóan viselkedik széles hőmérséklet ingadozásoknál is (nem reped meg ill. nem válik el az anyagtól).
Nem véletlen, hogy ameddig az Onyo is a régi, ólmot is tartalmazó ónt használt a BGA chipek forrasztásánál, soha nem volt gond, függetlenül attól, hogy a chip üzemi hőmérséklete közel 85˚C. Most viszont (utóbbi közel 8-10 évben), amióta már tilos használni ólmot tartalmazó ónt, folyamatosan előjön az Onkyo betegség: a BGA tokozású, "forrófejű" DSP chipek forrasztása rendre-módja szerint megreped ill. elválik, emiatt megszűnik a villamos érintkezés. Újraforrasztással orvosolható, de mivel nagyon könnyen leválik a nyákról a fólia, ill. a DSP chip is érzékeny, csak kb 30-40% sikerül megmenteni az újraforrasztással a chipet/nyákot.
Amúgy a komoly katonai- és űrtechnikát továbbra-is ólom tartalmú ónnal forrasztják. Nekem is van még a "békebeli" időkből ólom-ón-ezüst tartalmú forrasztó ónom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #123821 üzenetére
de miért hazsnálnának egészségre káros cuccokat, ha vannak nagyon jó hangú ezüstartalmúak?
nomeg csinált bárki valós tesztet egy jó hangú ezüstös és sima olmozott között?
és akkor ott van még a hőmérséklet és gyanta kérdése is.szerk: könnyebb igen, de egy hét alatt át lehet szokni a modernebb anyagra.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dorian #123813 üzenetére
Nem tudod véletlenül, hogy ezüst tartalmú vagy ólmos forraszanyagot használtak?
Nekem mindkettő van itthon, de nem tudom majd melyik lenne a megfelelőbb.liszi70-nek előre szólok, hogy az a baj, hogy számomra még pszichikailag is egyformák, így végképp nem tudok dönteni
(#123817) dgyuri0123
Őszintén szólva, nem értem hogy mit nem értesz vagy értetek a hasonlatomon, és megint hogy jön ide a zene.
Erről ennyit. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dorian #123727 üzenetére
Mitől szól jobban?
Talán szebb lesz a magas tartomány, vagy a basszus, vagy az énekhang, netán szebb lesz a színpadkép, vagy a prezensz tartomány, stb stb?
Nem, maximum "feldúsítja" a hangot bizonyos frekvencia tartományokban és megpróbál "dögösebbnek" hatni. De az attól még vacak marad. Szerintem. -
-
Sefter
veterán
válasz
Dorian #123457 üzenetére
Lehet rosszul fogalmazok, nem olyan gyors, mint egy zárt, de nem mondanám lomhának.. Én a T12 helyett választottam ilyen konstrukciót, mert azt a szintet hozta ~féláron.
Terjengős alatt azt értem, hogy maszatol, nem olyan pontos.(nekem a T12-vel is ez volt a bajom). Erőben is jobb volt. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #123073 üzenetére
....... bi-amp-nál azért nem kellene bent hagyni az átkötőt semmilyen formában ..... csak nehogy félreértés legyen
Pepszi:
..... lehet szórakozni a különböző kábelekkel, de valóban csak akkor érdemes, ha valamit (magas -mély) valóban hangolni kell, jó dobozoknál/elektronikánál ez nem szükséges ..... a bi-amp-ot érdemes lehet kipróbálni, hátha hoz valamit, de "egetrengető" változást ne várj tőle (és sokat számít az erősítő is) .....
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #123017 üzenetére
200+ért már csak olyannak merem ajánlani, akinek újat akar venni.
subokat egyébként én is max pár éveset vennék. nagy áramok vannak ott, játék elektronikákat raknak még a nagy brandek cuccaiba is (ismerősi körben
vannakvoltak 10éves tipusok), aztán meg embertelen összeg javíttatni. egy nagy velo sub elektronika javítása többe került, mint egy új garis számlás T12. Persze hangja is más kategória, de azért elgondolkodtató..ami csavaros banánt szétszedtem, az a jól meghúzott csavar alatt egyáltalán nem korrodált. Krimpellés alatt szintén nem korrodálhat, hiszen anyag anyagba olvad bele. forrasztás nagy feszütlségű kontaktoknál nekem nem vált be (hangfalkábel, tápkábel) de pl IC-k esetében nem volt gond.
egyébként csomó brand úgy alakítja ki ezeket a kapcsolatokat, h ne korrodáljon. stealt dream esetén pl kizártnak tartom, vagy a VDH 3t kábelei se korrodálnak, valami olyan ötvözetből van az anyag, h nem korrodál.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Dorian #122976 üzenetére
Ez nem igaz. Az LFE esetében hiába tekered a freki vágó potit nem csinál semmit. Megkkapja a full csatornát. Ez jó filmezésre mert ott úgy van direkt a csatorna viszont zenéhez nem. Zenére r vagy l oldalt kelk mert akkor tudod vágni a zenének a freki pontját.
Nekem be van kötve az Lfe es a R is. Az erősítőm 5.1 esetében az LFE- küldi a mely hangot vágatlanul. Zene esetében meg az L és R kimenetre mit kedvem szerint megvágok kb 60-70 hz-en.
-
csibuka85
őstag
válasz
Dorian #122935 üzenetére
Köszi Dorian , mindkettő van rajta. LFE is van és van két db RCA L és R is. Mi a különbség szerinted köztük ? Hogy szólna jobban hogyha Y kábellel kötném össze vagy inkább egy mono RCA -val ahogy mondtad ? Sajnos én nem értek hozzá még haladó szinten sem , azért kérdezem egy tapasztalt embertől aki ért hozzá mint Te.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #122841 üzenetére
247 nálam majd 40nm-en üzemelt évekig, zárt hátsó reflexnyílással. kell egy izmos erősítő, lesz neki mélye. (izmot nem wattokban értem, hanem hajtási képességben, nálam 14Wal ment évekig)
szvsz a cantonnál pontosabb és levegősebb. Magas tartományban jobb felbontású a JET,mint a selyem dóm, egyúttal kevéssé megbocsátó is.nagyobb cantonokat hallottam, nem pont ezt a ref 7et. a nagyobb cantonok viszont összeszedettebbek, kerekebb előadást tudnak, és hosszabban hallgathatóak.
Pazolini: ha személyesen veszed át, nem mondhatod le, mert meg tudod tekinteni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #122807 üzenetére
Ok, az én olvasatom szerint a porvédőn nem lyuk van csak elvált a membrántól.
Ragasztás javasolt.
A fáziskúpos hangszórók gyártásával nincs tapasztalatom, mivel olyat nem gyártottunk.
De az elv ugyanaz, ha szabad a légrés oda bármi bemehet, ameddig csak por, addig nincs baj. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #122802 üzenetére
Most szivatsz?
A Dalí lektor nem fáziskúpos és a hsz-ban sem volt erről szó.Benceb:általában műanyag, papír vagy textil, ott az esetedben egy impregnált szövet porvédő a képről.
Nem nagy történet leszedni, de csak akkor szedd le ha könnyen jön, azért kell ujra ragasztani.
Ha jól tart, csak pótold a ragasztót ahol elengedte.
Én egy két perces melóért tuti nem vinném sehova. -
bajnokpityu
félisten
-
rayoliviero
veterán
válasz
Dorian #122571 üzenetére
Sima a jarolap, tuskek is szintezve vannak. Viszont a talaj sajnos suppedos, meg is repedt a jarolap egy helyen. Igy mintha nagyon kicsit lejtene. A frontjaim is pl. jol be vannak allitva, nem billeg, de ha akar egy cm-t is elforditom oket, mar sajnos billeg rogton, a talaj miatt.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Dorian #122440 üzenetére
Van arra szabály, hogy pl. a negatív ágat kell irányban bekötni? Mert ilyesmiről én még nem hallottam, ennek hiányában az irányjelölés semmit nem ér.
Volt arra teszt h., új korában van-e különbség. Volt semmi/minimális. Alapvetően akkor van nagy különbség ha egy-irányba használod hosszú ideig, majd megfordítod a kábelt.
Ez kizárólag az egyszerű szerkezetű kábelekre vonatkozik, ha a szerkezete valami extrát tartalmaz akkor csak a gyártói irány-meghatározás mérvadó. -
válasz
Dorian #122301 üzenetére
Én is így használom a philips sztereó erősítőm a frontok meghajtására. Mert jobb a hangja sztereón (tudnám bontani az elő és végfokot), mint az LX70-en átvezetve.
deicide: cd-t is sűrűn és tunert is szoktam...nem a házimozin...van kazettás deckem is, de azt már nagyon ritkán van üzemben, inkább dísz...nem is olyan komoly darab (alap), mint a többi komponens...
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #122335 üzenetére
Ami már megvan, azt CD-játszóról hallgatom, ami régi, de nagyon jó darab, a maiak közül csak a 200000 Ft körülieket lehet vele egy napon emlegetni. Van egy másik is, 3 éve 130 környékén volt a listaára, nem szól jobban. Azt majd akkor állítom csatasorba, ha bedöglik a 23 éves matuzsálem. Mindkettő hangján sokat javít egy külső DAC, ezt már próbáltam.
Az új kiadványokat alternatív forrásból, FLAC-ban szerzem be, de azokhoz is kellene DAC. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #122292 üzenetére
Egy darabig én is rákényszerültem erre a Puccinivel (filctollal jelöltem meg a mozin bemért potiállást). Közel sem volt annyira macerás mint előre gondoltam. Szóval biztos van aki simán meghozza ezt a kompromisszumot. (Meg van aki még a villanyt is okostelefonnal akarja felkapcsolni.)
Viszont én pl. a távirányítóhoz mindenképp ragaszkodom. -
robi-k
őstag
válasz
Dorian #122292 üzenetére
Igen, valami műszaki magyarázatot várnék valakitől. Tegyük fel, hogy az "előfok" csak egy hangerő potméter. - ez előfok soha nem csak egy potméterből áll, minimum vannak még illesztő kondik, ellenállások, opák, belső vezetékek, relék vagy kapcsolók, és csatlakozók. De a legtöbb új erősítőn a hangerő szabályozó digitális, azaz a szabályozást egy IC végzi. És mind-mind kihat a hangra.
-
Pepszi
tag
válasz
Dorian #122292 üzenetére
Lehet, hogy más beállítási gond van, és én vagyok béna, de először a sztereo-t próbáltam belőni olyan szintre, hogy ne legyen nagyon fájdalmas, ha ottfelejtem a hangerőt.
Ehhez a win-ben és a foobar-ban is félig le kellett vennem a hangot, így jött ki a 9 óránál hallgatható, és 1030-nál még épphogy elviselhető hangerő.
A 9-es beállítás kevés volt a HM-hoz, mert +12db-re rakta a mérés a frontokat. -
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #122279 üzenetére
A hiányérzetem hosszabb távon van, nem egy-két számnál, pláne nem pár másodperces részleteknél, ahogy az ABX teszten is lenne. Ezért írtam, hogy nagy valószínűséggel elbuknék.
(#122281) dgyuri0123:
mp3 és mp3 között is nagyon nagy különbségek tudnak lenni. A random netes f*s és a nagyon jó felvétel FLAC-jából konvertált 320-as mp3 között is "ég és föld" lesz a hangzásbeli difi.
(#122283) Mezga Aladár:
"...hosszútávon nem köt le, sokkal hamarabb kikapcsolom a zenét."
(#122289) Mezga Aladár:
-
Pepszi
tag
válasz
Dorian #122285 üzenetére
Nekem most ilyen megoldás van, de ahogy Tamoo mondja kényelmetlen.
A denon 3808ból nagyon alacsony a pre-out kimenő jelszint. A sztereo 12 órás állásánál lenne érdemes
mérni, de a dac-ból beküldött jel a 9 órás állással kellemes, ha véletlenül a 12 álláson hagynám leüvöltené a fejem.
Kompromisszumként a kettő között félúton csináltam a mérést, de nem akartam ráfirkálni, nincs megjelölve.
Így persze sosem fogom tudni teljesen pontosan belőni a mért adatokhoz mozin a frontokat.Ha nem találok sztereon is tetsző HM vasat, akkor a denon 720asat szeretném digi bemenetekkel és main in-nel rendelkező sztereora cserélni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #122285 üzenetére
Nekem szimpatikusabb így és kész.
Viccet félretéve. A végfok módban kihagyja az előfok részt, másrészről meg nincs meg az esélye, hogy maxon felejted a potiállást amikor visszakapcsolsz sztereóra.
Biztos van más oka is (jelszintek...?), arra esetleg a hozzáértőbbek mondanak valamit ha akarnak.(#122286) Szabikaa20: Mivel értesz egyet? Nekem az mp3 (normális, 320kbps-es!) is hasonlóan szól mint a flac. Értsd úgy, hogy nemigazán tudom megkülönböztetni. De elcsépelt már ez a téma.
-
válasz
Dorian #122279 üzenetére
"...a hiányérzet abból fakad, hogy tudod, hogy amit hallasz "csak mp3"."
Én azért gyűjtök kizárólag veszteségmentes zenéket, mert zavar a megnyirbálás tudata. Normális teszten elbukom, de nem zavar, mert nagy valószínűséggel sokan azok közül is elbuknának (ha egyszer a büdös életben megcsinálnák a vaktesztet) akik fennhangon állítják, hogy kihallják a különbséget.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
Dorian #121691 üzenetére
Valaki már csak TV-re tud elaludni és az is igen felületes alvás... Másrészt alvás előtt jó néhány dolgot megbeszélni (ha fekszik melletted TED-en kívül bárki
) a pároddal. A hancúr nem szoba függő, azt gyakorlatilag bárhol lehet csinálni.
Igazából a lényeg, hogy az igazi pihentető alváshoz nyugalomra van szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Revolut
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest