- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #59525 üzenetére
Jó, hát zsidó vagyok, ez van
Amúgy kapok ma kipróbálásra egy komoly ezüst kábelt, kíváncsi vagyok javít-e, mit és mennyit.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #59462 üzenetére
"Ha meg jó képet, és problémamentességet egyszerre akarsz,akkor meg ott vannak a PC alapú egyedileg fejlesztett médialejátszók."
Akár olyanok is, mint a CineMaster, ami egy kiállítási napon párszor elhasal, horror áráért. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #59482 üzenetére
Ismerem a pico psukat, azt azért nem akartam venni, mert kicsinek találtam a teljesítményüket, meg általában 12Vos(ha jól emlékszem) külső kocka kell nekik és az meg megint drágább mint az átlag.
-
robim
tag
válasz
bajnokpityu #59476 üzenetére
Ez engem is érdekelne, most épp valami ilyesmin (is) gondolkozok. Nekem egy 120W-os picopsu van (12-25V wide input), de a gyenge láncszem egyértelműen a külső (kínai) kocka.
(#59451) bajnokpityu: Egyébként a Win Server 2012-nél is be lehet állítani az auto logint, lépések és egyéb beállítások itt: link
(#59478) cekkk: Ha lehet, akkor egy ilyenhez én is szívesen csatlakoznék!
-
spiky03
veterán
válasz
bajnokpityu #59462 üzenetére
Tán Sefter írta, hogy kb a Dali ikon szint, ha jól emlékszem.
Nah de mindegy is, mert már ez van és ez is lesz, ha össze jön.
Mert azért mondhatni, hogy fentebb léptem az Eltax center utána azért hangban.Nah de mindjárt feldobom a hátsókat is meg a frontokat és meglátjuk, hogy mi lesz. lehet két legyet ütök egycsapásra.
Max após jelölttől elkérem az ő hangfalait amik a sztereóra vannak kötve, mert nem nagyon használja.Mert nem hiszem, hogy azok a Focal-ok nagyon megállnák a helyüket,m mint frontok.
-
spiky03
veterán
válasz
bajnokpityu #59451 üzenetére
Igen ezt is tudom.
De nekem zenére nem kell, úgy mint nektek, hogy hallgattok rajta hangszeres zenét.
Nálam csak a rádió szokott menni a háttérben, vagy épp valami hip hop muzsika.Erre meg nem kell nagyobb hangfal. Az ELAC is tetszik, de abból sem kellene olyan nagy, mint amit te írtál. Elég lenne egy FS67.2-es, sőt lehet, hogy még a kisebbel is ellenék sokáig. Nah meg úgy gondolom, hogy azért még ez az alap Focal is csak minőségibb, mint a mostani Eltaxom. Itt azt írtátok, hogy azért ez sem a legalapabb Dalikkal van egy szinten ez a belépő Focal.
Ha ez összejönne, akkor nem tervezem a cseréjét, max tuningoltatnám őket, ah úgy adódna, nah meg ha kellene.
Annyi csak a tervem, hogy összerakni egy minőségibb rendszert, mint amim volt.
Ezért is cseréltem a belépő Yamahámat egy közepes, Pio-ra.És akkor itt egy kérdést fel is tennék nektek.
Mi a különbség, vagy mennyi az olyan háttér között amit épp árulnak a Focalból és a sima monitor között?
Mert azok nem dipólok, de olyan formája van. Vagy csak annyi a lényeg, hogy ezeket könnyebb a hátsó falra feltenni? -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59420 üzenetére
Persze. Ez benne van. Én magára a bekötésre értettem. Elvileg +6 dB gyakorlatilag akkor szubja válogatja.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59236 üzenetére
Y kábellel bekötve minden esetben +6 dB-lel erősebb lesz a jel, mint LFE-t bekötve szimpla kábellel....
-
spiky03
veterán
válasz
bajnokpityu #59363 üzenetére
Igen szerintem is kell a mozihoz a szub.
Igaz nekem még csak ez az első ilyen alkalom, hogy nincs mély a rendszerben.
Szerintem addig nem is nézek filmeket, csak sorozatokat.Akkor azt mondod, hogy a Slam jobb lehet, mint a Vitas?
Jaja azt látom, hogy gyári tápkábel van hozzá, gondolom azzal nem jön ki rendesen a "tudása".
Amúgy milyen az ajánlott hozzá? Fapaciféle már jó lenne?Írtam mind a két eladónak azért.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #59361 üzenetére
Köszi még egyszer, hogy hoztad a fejest! Kíváncsi vagyok, hogy te mit mondasz majd a rendszerre normális digit kimenettel használva.
-
spiky03
veterán
válasz
bajnokpityu #59361 üzenetére
Thx, nem néz ki rosszul, meg nem is egy nagy monstrum.
De használtan most azt nem találtam.Jah de van is itt az aprón. Írok neki is, aztán győzzön a jobbik.Gondolom ezekkel azért már egy ideig ellehet mozizgatni?
Mert az a baj, hogy sokáig nem fogom bírni szub nélkül. Kellenek a mélyek
-
robim
tag
válasz
bajnokpityu #59355 üzenetére
Igen, én arról telepítettem, van egy Microsoft-os cucc, a neve Windows 7 USB DVD Download Tool (letöltés), ezzel tudod a telepítőt pendrivera másolni.
-
junkpod
veterán
válasz
bajnokpityu #59281 üzenetére
Lehet, hogy egyszerű "multiméter" eszközzel ez nem mérhető dolog?
Semelyik egyenáramű Volt mérés értéktartomány se mutat semmit, semelyik kábellal sem, akármelyeik forrással sem. -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #59283 üzenetére
Nem tudom akarom-e.
Viccet félretéve érdekes lenne összevetni a DIY és a gyári megodást.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #59276 üzenetére
Hogyan lett előrelépés? A meglévő szivacsok helyére tetted, vagy - mivel asszonybarát - máshová is? Jobb, mint a szivacs?
-
junkpod
veterán
válasz
bajnokpityu #59273 üzenetére
Valamit nem jól csinálok, mert 0,000 mV mértem bármilyen forrásból...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #59276 üzenetére
Ezekből van többféle csillapítású? Frontok mögé a falra kellhet?
Jó ötlet a nyomtatott szövet, így utólag beugrott, hogy Gyurczy is valami ilyesmivel vonatta be a paneljait....
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #59269 üzenetére
Nálad hova lettek elhelyezve a panelek és hány darab? Ezek 60x60-as darabok?
-
junkpod
veterán
válasz
bajnokpityu #59269 üzenetére
Tehát ha a voltmérőn ketesztül "záródik" az nem gond csak nehogy összezárjam direktbe a mérő tüskéjével. Ugye jól értelek?
-
junkpod
veterán
válasz
Nagyon jó, hogy ilyenekről irogattok. Egyre biztosabb vagyok, hogy az én aktív sub "nembekapcsolós" problémámrais ez a válasz: a kimeneti jelszint. Ugyanis 5.1 forrásnál úgy tűnik nincs gond de tv forrásnál igen. Gondolom a tv esetén kevesebb mély van a forrásban ami nem lépi át a sub ingerküszöbét.
Multiméterrel rámérhetek a subkábel végén lévő jelre, hogy hány mV, anélkül, hogy ez kinyírná az erölködőt? -
kimi02
őstag
válasz
Erősitő 0db , Klipsch -5db , a max +11db
-
Thom!
veterán
válasz
bajnokpityu #59197 üzenetére
nem tudom...28Hz papíron, ha vkinek van kedve tesztelni odatudom adni.
Előtte volt Infinity Classia PSW8 subom is annak 35Hz volt papíron, szerettem azt is nagyon, de a Velo minden másabb jobb.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59054 üzenetére
Gondolom erre egész jó kis rendszert lehetne építeni. Nem átlagos megoldásokkal operálnak a T+A-k.
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #59052 üzenetére
Lehet, hogy karácsony után lesz lehetőségem megfülelni egy HMre hangolt rendszert belőlük.
-
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #59058 üzenetére
Értem, köszi!
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #59054 üzenetére
Meg csak annyi idom volt, hogy feltegyem. Ameddig nem akar mukodni a telefonos iranyitas, addig muszaj hasznalnom. Alig varom, hogy otthon vege legyen a napnak, aztan nyustolom tovabb.
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #58914 üzenetére
Ha találok valamit, ez esetben szóba jöhet az is.
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #58901 üzenetére
Messze lakom Bp.-től tehát a próba nem megoldott, amit többen használnak és hallották a javulást is az nem lehet rossz. Lánctól függetlenül amit itt a többség jónak ítél meg hallottak alapján.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #58892 üzenetére
Azt hiszem, hogy ezt a Pro 11-et, de úgy behajtogattam már, hogy be nem mászok az állvány mögé. Bontási engedélyt kell kérnem, ha valamit át akarok dugni.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #58810 üzenetére
Nem M4, Bitcoin.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #58819 üzenetére
És a 11-es OSX miért ne menne a legutóbbi Intel procikkal. Év elejéig nem jön új architektúrás Intel-es proci...
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #58498 üzenetére
Oké, akkor majd szerdán a gyűlésen megbeszéljük
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #58494 üzenetére
Én nagyon szívesen próbára tenném nálad az enyémet. Bár tudom, hogy nem jött be annak idején az ELAC-kal, de hátha most változna. Meg igazából engem is érdekelne, hogy mit tud kezdeni egy csúnya nagy kukával
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #58487 üzenetére
Toobee: Igen, kb akkor állt be minden, mint a gerely. Azóta kb nulla mozgás. Portéka is alig van, azok se mennek.
bajnokpityu: Vegyél egy AR-t, és megnézzük.
Fejlesztést most kábelekben és mozi oldalon tervezek. A szétmókolt 606-ot le kéne cserélni valami komolyabb témára, vagy vadászni centert és surround-ot. Vagy mindkettő.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #58490 üzenetére
Messze állok én is a hozzáértőtől, ezek inkább magától értetődő dolgok. De nem is akarok jobban belemenni. Minden kereskedő maga dönti el, hogy kihozza-e a maximumot a dolgaiból, vagy megelégszik szerényebb hanggal is, de legalább spórolt 10 percet, még kiab-ztük volna.
(#58488) kp59: itt mindenkinek számít az ár, úgy gondolom, hogy nem sok politikus, vagy olajmágnás, esetleg banktulajdonos van közöttünk. Örülünk, hogy örülsz, bár 99e Ft-ért kaptál volna használtan jobb erősítőt, de ez meg már a te dolgod.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #58484 üzenetére
Ígéretes motyó az. Csöves téma már Tonyonál is tetszett, szemeztem pár hibrid megoldással is (Vincent, Counterpoint).
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #58474 üzenetére
Lehetetlenítette azt más is! Durván áll a használt piac február óta kb. Vicc pénzeken cserélnek gazdát a portékák, már ha egyáltalán jön vevő...
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #58438 üzenetére
Néztem Arcam-ot is, nemek az Arcam AVR-360 jönne be (a 400-as "kistestvére"), csak ennyim most nincs rá
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #58438 üzenetére
Arcam AVP-700, AV8, AV9-re gondoltam, nem avr-re.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #58423 üzenetére
Hallottam egy helyen Jamo sub 360-at , az ott hallottak alapján konkrétan agyonverte a CHT-12Q-t.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #58293 üzenetére
bajnokpityu: Persze, hogy jobb nagy légtérben élni, de ettől függetlenül szerintem nem jó, ha a napi élettérrel egyben van a konyha.
gorbep: Hát, szerintem nincs az a szagelszívó, ami minden szagot beszippant. Elég egy kellemes bundáskenyér, és minimum a konyhában egy fél napra olajszag lesz. Ami ha egyben van a nappalival, akkor ott is.
mandju: Látod-látod. A konyha külön. Ott amúgy is rumli van, meg ilyenek, egyszerűbb, ha rá tudod csukni az ajtót, ha mégis beesne valaki.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #58290 üzenetére
Magyar ember hagymával főz. Meg néha pacalt, esetleg karfiolt. Legyen csak azon a konyhán ajtó.
Az amerikai konyha titka az, hogy mellette van tiszta nappali. Itthon inkább arra használják, hogy eladható legyen a 20 m2- es lakhandi is.
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #58290 üzenetére
Lehet, hogy az kavar be, hogy először a subot bemértem a saját mikrofonjával, majd csak utána az erősítőjével...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #58283 üzenetére
Eu-s cuccot nem kell vámolni az biztos.Mármint,hogy szokott lenni ez a földrészbeli Amazonon is
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #58281 üzenetére
nem is drága.....[link]
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #58272 üzenetére
Igazából a hangsúly a modern hangon volt, ami nem feltétlen előny, de akik nem klasszikus vagy jazz zenét hallgatnak, azoknak jobban be fog jönni, mint egy régebbi zárt doboz. Persze árkategóriájában, de 28-nál mindenképp jóval többet ér a hangja.
(Ja nem ismerem az eladót vagy ilyesmi, de kedvenceim ezek a JPW-k, egyszer majd nem vettem is egy állót, talán a 810-et.)
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #58233 üzenetére
Az SB1000-hez hasonlítottuk és annak a tesztje még nem jelent meg.
A másik megjegyzésedet nem értem, amiben a 25 és a 120 Hz szerepelnek.(#58269) junkpod
Néhányan szeretik használni, szerintem felesleges funkció, sosem éreztem szükségét. Inkább lehalkítom vagy kikapcsolom a szubládát. -
ithomas
őstag
válasz
bajnokpityu #58236 üzenetére
És a kettő kizárja egymást?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #58233 üzenetére
Igen,dobozokból jött a hang sajnos,ezeknek a nagy tereknek ez a hátránya és a sok nézőnek.Mondjuk szerintem jó színvonalú volt a hangosítás.Tavaly voltunk Bécsben Paco de Lucia koncerten,ott sokkal diszkrétebb teremben sokkal szebben,részletesebben szólt minden az tény.Furcsa dolog az az otthoni színpadi térérzet is,amit írtál.Jobban átgondolva teljesen igaz,tapasztalat hiányában ez lehet csak egy vízió és felépített mesterséges hatás és nem is a valósághoz van közel, inkább csak egy feature a jobb rendszereknél.
-
Z_A_P
addikt
válasz
bajnokpityu #58222 üzenetére
Hat ezeket olvasva értelmet kap egyből a "nagy színpad", stb kifejezés, amit emlegettek, kerestek. Ezekre a zenékre biztos egy eleten at kell/lehet fejleszteni a cuccot. Ilyenekkel viszont (szerencsere?) nincs ilyen "probléma":
http://youtu.be/pjJk3bbE87c -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #58216 üzenetére
Voltam idén nyáron pld. a párommal egy Andrea Bocellin Bayreuth,Festplatz,remélem ezzel nem azt sugallod,hogy a nagyzenekari fogalomtáram hiányos?
És Te hallgattad már a fentebb említett Jamiroque számot,vagy csak látatlanban kimondod rá,hogy 3 - 5 fővel kevesebben játszanak rajta mint a szabvány?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #58211 üzenetére
Eszembe jutott még egy példa .Volt a promon egyazon előadótól 2 referencia zeneszám,egyik akusztikus másik studiós nagyzenekaros. Jamiroquai Corner Of The Earth. Az akusztikus énekhangra és egy gitárra épülő verza szerintem jobban hangzott volna egy Focal on.ellenben a nagyzenekaros változat biztosan Quadralon szól szebben szerintem.Centire meg tudtam volna mondani a fúvósok helyét a színpadon és azt is ha valaki hátrább lép egy centit
Persze ez már szubjektív magánvélemény.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #57894 üzenetére
Bizonyos súly felett a szállíttatás már nem olcsóbb, mintha elmegy érte az ember, és komoly daraboknál a személyes átvétel egyébként is erősen javallott.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #57701 üzenetére
Pontosan ezért kértem el. Holnap vissza kell vigyem.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57542 üzenetére
Asszony is felfedezett FB-on nézve...))
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #57471 üzenetére
De te a boltban való hallgatásért fizetnél nekik.
Amúgy aki ezt nem bírja ki ne menjen kereskedőnek. Mondom ezt úgy, hogy apum az már vagy 25 éve vállalkozó, szolgáltatásban van inas kora óta és én ebben nőttem fel. Még akkor is kimennek segíteni valakinek ha abból nincs pénze, később az ilyenek miatt úgy is hozzánk jönnek vissza.
De az ilyenek mint a stream is, ezek után menjen az picsába... -
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #57471 üzenetére
Hazahozatalról nem volt szó, csak az ottani meghallgatásról. Itthoni tesztlehetőségért én is fizetnék szerintem más is, csak nem tudom kivitelezhető lenne-e a bolt részéről?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
bajnokpityu #57463 üzenetére
Ezzel a hozzáállással tényleg öngólt rúghatnak, mert ugye az ehhez hasonló fórumok egyfajta reklámterületnek számítanak nekik.
Én azt sajnálom, hogy a Cinema Paradiso nem nyitott még bemutatótermet, mert én meg onnan tapasztaltam a vásárló felé mutatott előzékenységet. -
forma69
tag
válasz
Nem olyan régen én is telón beszéltem velük, és szóbakerült a meghallgatásért némi illetmény bevezetése is. Kérdeztem miért? Azért, mert sokan itt hallgatják meg, DE nem itt veszik meg.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ott a pont.
ezután én sem ott venném meg az biztos.
el kéne dönteni hogy ki van kiért? -
karika011
tag
válasz
bajnokpityu #57435 üzenetére
Nem az is hdmi-vel , de nem csak hangerő állításkor , hanem ha nyomsz egy pillanat állj-t filmnézés közben
a távirányítón pl. mármint a médialejátszó távirányítóján. -
karika011
tag
válasz
bajnokpityu #57426 üzenetére
Pedig nálad sem voltak rosszak azok az elac-ok, de igaz ami igaz nálam jobban szólnak
.
Én most keresem az hogy mivel tudnék minél többet kihozni belőlük. Attól félek én is elindulok " lefelé a lejtőn".
Más: adott egy rendszer med600x3d , ca651r , elac FS247 , a médialejátszó és az erősítő hdmi-vel összekötve
ha film nézése közben bármit nyomok a távirányítón az hol kisebb hol nagyobb hangerővel kattogó hang hallatszik a hangszóróból.Az erősítő minden bemenetén megvan ez a jelenség.Ha bluray lejátszóval próbálom semmi gond , a médialejátszót kipróbáltuk másik ca651R-rel is ott is csinálta.Valaki találkozott hasonló hibával? -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #57430 üzenetére
Az usbt sem listaáron kaptad....
Egyébként meg ne mentegetőzz, ismerünk......
-
xtremetuning
addikt
válasz
"De Soha nem adnám érte listaárát,." - ájtatosmanó, Te SEMMIÉRT sem adnád....
-
gyurczy
őstag
válasz
Ez elmondható a 409-re is simán. Jól szól, de 2 milláért...
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #57417 üzenetére
bajnokpityu: 607 X-Jet-et is lehet kukázni 2000€ környékén. Meglepődtem, hogy a Media Markt is árulja az ilyen nagyvasakat kint.
BBéci: A 609 óriás? Akkor az 509 mi?
A 607 a 22 m2-re sztem oké lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #57417 üzenetére
A 609 egy óriás, én hangot akarok, nem méretet! Nem bálterem a nappalim, hanem 22 négyzetméteres szobácska. De ezt pontosan tudod.
A 407 listaára 3700 euró, szerintem a bekerülési nem lehet több 2500-nál. És az vadi új. Kicsit használt, bemutató darab még olcsóbb lehet.
Azon elmélkedtem, hogy nálam a 247 BE milyen embertelen jól szólt. Igaz, a sokat emlegetett kiszolgálást megkapta. A 2500 eurós hangdobozpárt 5000 eurós erősítő hajtotta, 3200 eurós kábellel voltak összekötve és két Lessloss is volt a láncban. A CD-játszó és az erősítő között Ricsi 4500 eurós Transparent XLR-je közvetítette a jeleket.
Ezért kezdem azt vallani, hogy a sokat emlegetett 1:2 arány csak alsó-középkategóriáig érvényes, (mert nagyon sok olcsó hangdoboz rettenetesen pocsékul tud szólni) feljebb már minimum a szubládát is bele kell számítani. A high-end pedig teljesen más tészta, más arányokkal.(#57423) Norbi 72
Tutira úgy értette, hogy elqrt magyar hangú film. Sajnos ez szinte az összes szinkronra érvényes, engem vallatni lehetne velük. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #57411 üzenetére
Legalább 12 éve kedvenceim az Utopiák, de véresen komolyan gondolom, hogy inkább az ára kellene. Egyiket sem tudom elképzelni a nappalimban, viszont a 247 és a 249 BE csodásan mutattak és szóltak nálam. A 400-as sorozat nagyon hasonló kinézetű, viszont a JET5 bitang jóra sikeredett. Mintha a mélyközepek mágnese is változott volna. Egy biztos, a 407 hangja nekem nagyon tetszik. Nem annyira, mint az ötös és hatos sorozatúaké, de azok 10000 eurónál kezdődő áraikkal nem az én dimenziómban vannak. Még disztribútori bekerülési áron sem.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #57411 üzenetére
Én biztos ráfeküdnék az enyémre, amíg meg nem oldódna a hazaszállítás...
Bocs mindenkitől a sok sületlenségért.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #57407 üzenetére
Ha jutna nekem is én emelek 2 helyett is.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #57402 üzenetére
Majd én tartom a forrasztóónt...meg a vizes szivacsot...hátha azért is jár egy Ymer... -
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #57390 üzenetére
4:25-től abban a raktárban meg tudnék pakolni magamnak egy békát... (mondjuk nem a 200+ kg-os Grande-t, de összekapkodnék néhény Diablo-t)
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57291 üzenetére
"PH ugye alapvetően villanyos érdeklődésű, azon belül is kocka infós emberekből áll. "
Patikusként egyet értek.
Asszony is mindig lekoczkáz (igen cz-vel)...
Tegnap épp találtam egy díszdobozos unikumot otthon. Dec. második hetében kipróbálhatnánk egy másikkal.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Egyetértek. Tőlem is kap egy :
-
gorbep
senior tag
válasz
Még kísérletezünk..... már a glicerint és a paraffin olajat is kipróbáltuk, azok nem avasodnak be.... meg kipróbáltunk pár különböző méretű gömb lombikot is.
Eddigi konklúzió, hogy hatása van. Nálam javult a tér de ez lehet hogy az omni miatt van. Kollégámnál már nem ilyen egyértelmű a javulás, bár ő Tangband szélessávúval nyomja, azon a holografikus tér érzeten nem könnyű javítani..... nála magasakra van a legnagyobb hatással,de volt hogy csilingelő magasakat eredményezett.
Szóval ez sem ingyen vacsi, de egy próbát megér..... nem kerül pénzbe...... 2 dl-es üveg lecsupaszítva, 1/3 térfogat étolaj, parafa dugó. Nálam fejmagasság felett, kb 2m magasan van a legnagyobb hatása.....
De az unikumos üveg kiürítése után célszerű kivárni a próbával a kijózanodást....
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #57205 üzenetére
"Az is jó kérdés számomra, hogy oprendszereknek miért van saját hangja?"
Ugyan ezt kérdeztem egy htpc-s topik társtól, mert én sem értem...
-
Gicz
addikt
válasz
bajnokpityu #57225 üzenetére
igen de ha az átviteled bitperfekt, akkor nincs miről beszélni. mert minen szépen átment. ha bármi miatt nem ugynaz van a túloldali eszközben, akkor nem bitperfekt az átvitel
-
Gicz
addikt
válasz
bajnokpityu #57223 üzenetére
spdif hogy milyen protokolt használ az sajna nem ismerem. de a jitter azt jelenti hogy elcsúszik, de emiatt van 8/10b, mert ha ahelyett h 00000001 azt küldöd át pl hogy 1001001001 akkor kevesebb esély van a szinkron vesztésre. mert nincs sok 0 egymás mögött, ahol nem tudná eldönteni az elektronika, hogy hol a határ. mindazonáltal ha 1 bit elcsúszna hdmi-n akkor ha visszakódolod a symbólumot, nem azt jelentené hogy zöld127 helyett zöld128-at kapsz, hanem pl piros252-t. és ez nagyon feltűnő a képen, és hangban is.
-
Gicz
addikt
válasz
bajnokpityu #57218 üzenetére
hdmi-n a 8b/10b kódolás miatt ha csak 1 bit elcsúszik, értelmetlen lesz az a szimbólum. és olyan nincs hogy csak 1 lesz értelmetlen több százezer millióbol, és azt te meglátod pl a tv-n. a hdmi hiba igen egyértelműen látszódik képen, csillogó, fehéren zölden világító pixelekkel lesz tele a képernyőd. azokat hibásan jöttek át, nem tudott velük mit kezdeni az elektronika.
pl USB kábelekhez: ha tegyük fel én DAC-ot gyártanék 1000 dollárért, akkor nekem a hangminőség fontos, ezt leszögezhetjük. miért hagynék olyan hibát a rendszeremben, hogy az usb befolyásolni tudja a minőséget? egy kmoly DAC az egy kis pc, procival RAM-mal mindennel. én olyna protokolt választanék usb-n a kommunikálásra, hogy az semmiképp ne befolyásolja minőséget. pl elkezdeném átmásolni a lejátszandó fájl-t a dacra és úgy mint pl egy windows 7 dvd esetén, mindegyik bitre pontosan ugyan olyan lenne, és közbe elkezdeném lejátszani.
de pl mp3-ban is kódolás, és interleaving miatt egyértelműen hallani a hibákat. ha keletkeztek átvitel során. semmiképp sem úgy jelentkeznek tv-nél hogy picit szebb zölt a fű, vagy picit pontosabb a gitár hangja. egyszerűen nem így működik. és ezzel az a baj, hogy mindenkinek más a füle, és mást "akar" belehallani. ottvan a placebo is. ki akarná beismerné magának, hogy az 1 méteres kácsa 80 ezer forintos kábelével pont olyan a kép mint a 3 ezer forintossal? senki valószínűleg.
meg még az is jó hogy a 44,1khzes flac fájlt 192 khz en akarja lejátszani valaki. abban másodpercenként 44100 minta van, hiába akarok lejátszani belőle 192ezret. mintha 2 literes kólából te 6 litert akarnál kitölteni
az a baj hogy rendes vakteszt nem volt erről soha, nem véletlenül, nincs az a "hülyes" gyártó aki engedné vaktesztelni a százezres milliós kábeleit
-
Gicz
addikt
válasz
bajnokpityu #57216 üzenetére
a lényege a mondandómnak hogy az egész kábelminőség mizériának nagy, 20+ méteren van jelentősége. 1-3 méteren az 5000 forintos kábelen bitre ugyanaz fog a tv-be erősítőbe jutni mint egy 500.000 forintos hdmi kábellel.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #57210 üzenetére
a gyártásból adódik, hogy szerintem nem tudnak két ugyanolyan(100%-k megegyező minden paraméterében) alkatrészt gyártani. Itt már kijöhetnek azon a pici különbségek.
(#57211) Kittosz
Így is úgy is lesz különbség ha beteszi és cserélgeti. Bár ha csak egy bemenet van és egy kimenet és aközött cseréli és ott lát akkor arra nem tudok mit mondani. Tavaly beszélgettem balagee-val erről ő a projektor.hunál írja a cikkeket és elég sokat is kalibrál elég komoly felszerelése van ő akkor azt mondta hdmi kábelek között képnél nincs különbség, hangről ő sem nyilatkozik.
Én nem azt mondom, hogy nincs köztük, de hogy egyikkel a színek a jobbak a másikkal élesebb a kép nem tudom elképzelni, ha hibás a kábel blokkosodás van. De ha valaki ledemózza nekem a különbségeket, nagyon szívesen elmegyek és megnézem -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #57207 üzenetére
Én magamnál nem érzetem. Akkor igen amikor a TV firmware-jét frissítettem és "jobbnak" éreztem, de a kábelek kicserélésekor nem volt semmi ilyen.
Aztán lehet egy 15-20 milliós projektorral lehet látni, de az is könnyen elképzelhető, hogy nem tudnak gyártani két egyforma videó dac-ot és ennek tudható be a különbség. Ezt nagyon könnyen eltudom képzelni. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #57205 üzenetére
Nekem ott nem volt semmi különbség. Mármint az olcsó 500 és a 5000 forintos kácsa között.
XTnek volt, és ha jól olvastam vitatkoztak ezen valamelyik topikban ahol szerintük a vetítő 2 videó DACja között lehetett a különbség az okozhatta a difit.
Hangban nem nyilatkozomGondolom az oprenszereknek azért van más hangja mert más szinten íródhatott a driver. Gondolom én. Lehet van amelyik "hardver közelibb " nyelven. Nem biztos, mert ilyen mély ismereteim nincsenek oprendszerek terén de erre tudok gondolni. De könnyen lehet hogy hülyeség.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #57153 üzenetére
Ez az? Mert itt a leírásban sem írja, hogy lenne FLAC vagy más veszteségmentes. Belső vinyóról próbálom, nem játssza.
-
válasz
bajnokpityu #57082 üzenetére
ez olyan, hogy az igazi és a szilikon mell között, mint a pure direct és a "megszínezett" hang...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #57082 üzenetére
100 méterről, ellenszélben megmondom, melyik az eredeti és melyik gumi.
-
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #57042 üzenetére
Nem a doboztól kellene várnom?
Azt gondoltam, hogy az új áron 90e Ft-os Libra 5.0 szett igencsak kis falat a 1908-nak. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57020 üzenetére
Fekete alap, fehér szöveggel nekem is bejönne.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #57020 üzenetére
Imperial red...
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56878 üzenetére
Azért csak nem annyira elvetendő téma, bár őszintén, br. 80 körül gondolkodtam első körben.
Sefter
Köszi, de ez csöppet túl lóg a rászánt kereten, még a nettóban is necces.
Hol lehet élőben egy ilyet meghallgatni? MM-ban vajon lehet?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #56878 üzenetére
Vagy mint a netbúkokra.
Azért létezik jó hangprojektor, pl. Atlantic Technology, de azoknak megkérik az árát.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #56764 üzenetére
Valamiért bennem az volt, hogy a HD hangokat sem tudta.
Akkor szívom vissza amit írtam.
Köszi a javítást.Rákerestem ezeket nem tudja elméletileg.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #56722 üzenetére
En is kérem, ha lehet.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #56651 üzenetére
Ma máshogy volt szerintem.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56593 üzenetére
igazad van,viszont nem minden arany ami régi.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56535 üzenetére
Ez még nem ital automata.
Tjojo: nem biztos hogy rossz lenne a 4810-el, de ha mégis még mindig el tudod adni aztán lépsz feljebb.
Sefter:mindenképp érdemes, sok helyen olvasom hogy jobbak lettek ezek az uj membránok, a magas is változott.
Ahogy az electrában is. -
tjojo
tag
válasz
bajnokpityu #56537 üzenetére
Mindenképp, a csere se mostanában lesz, ha lesz. Prioritási sorrendben igencsak hátul kullog az Electra..
(#56538) Sefter
Ed jól mondja, az Aria váltja a 800-as Chorus-t, ami minimálisan drágább csak. Lesz ez olcsóbb is.
Itt egy friss Focal árlista. Jajh..azok a Grandék..Lehet legbelül van egy buzáns aberrációm, de nekem b@szottul bejön ez a piros fényezés.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #56514 üzenetére
Nekem az este tetszett a legjobban, becsocsaltam pezsgobol, plusz a zold szinu pogacsa is jo volt, na meg a hostess lanyok.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #56514 üzenetére
"A véleményeket nem inkább a másik topicba kéne összeszedni?"
- Mivel ez inkább mozira kihegyezett 'mini' só volt, simán elfér ebben a topicban szvsz.
-
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #56454 üzenetére
na ne b@ssz. Htpc-be gondolnám, vagy mellé..., de inkább bele kellene paszírozni vhogyan. Ára nem vészes, magam összetákolom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged