- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
spiky03 #22846 üzenetére
Az említett filmeken 768kbps a magyar hangsáv.
(#22853) Dorian
így van, többek között az Avengers szinkronra gondoltam, mikor említetten, hogy néhány keverés egész jól sikerült mostanában. Nem vagyok benne biztos, de mintha a végső munka kinti stúdióban készülne el bizonyos filmeknél, ezért szól némelyik 640-es magyar DD igazán jól, bár szinkronnal sosem nézek filmet, de belehallgatni azért szoktam.
-
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #21322 üzenetére
Ettől a hozzáállástól már kezdek annyira kiakadni, hogy aki nem hajlandó elfogadni azt az ésszerű tanácsot, hogy erősítőből használtat kell venni - kivételek a szupergazdagok - annak egyszerűen nem adok ötleteket. Vegye meg azt, amelyiknek a formája (színe, szaga) jobban tetszik.
Lehet, hogy nincs igazam, de ez a véleményem. -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #21186 üzenetére
A kiállításon óriási hátrány a kis szobák, csupasz falak - kombó. Valószínű, hogy nem véletlen, hogy tavaly azok a termek tetszettek, ahol volt normálisabb hangcsillapítás:
Human audio (Hivox panelek), l' Auditeur (bazi nagy és vastag francia-ágy memory szivacs), Genelec (aktív dobozok mikrofonos beméréssel - EQ-val és valamilyen általuk forgalmazott szivacspanelek hegye) -
TCr
veterán
válasz
spiky03 #20752 üzenetére
B*sszátok meg, bekopizom ide!
Hozzávalók:
- k*rvasok akaraterő elkezdeni
- kőzetgyapot tábla (100*60*5)
- nagyon jó légáteresztő anyag, lehetőleg ne látszódjon át, így a világosabb színek kilőve
- Bramac léc
- facsavar
- "ipari" tűzőgép
- ragasztó spray
- fához vágóeszköz és csiszoló
- bármilyen akasztó, amivel a falra tudod tenni a kész panelt
- lepedő, vagy bármilyen ragasztható, nagy felületű ruhaanyagEgy kollégám nemrég építkezett és maradt ki neki néhány tábla kőzetgyapot.
Kaptam tőle 4 db-ot.Vettem hozzájuk oldalanként 1-1 db 1 méteres Bramac lécet, ami szintén 5 cm vastag (széles).
A garázsomban leterítettem fóliát, erre raktam a táblát.
A léceket mellérakosgattam, bejelöltem, majd dekopír fűrésszel levagdostam.
Ezután a flexre csiszolókorongot tettem, lecsiszoltam a léceket.
Azokat az éleket is "lekerekítettem", amik kívülre estek, amin megfeszítettem az anyagot, nehogy megfeszítés közben esetlegesen elvágja azt.A léceket visszarakosgattam a tábla mellé, majd minden sarkon 2-2 db facsavarral rögzítettem.
Érdemes a léceket úgy méretezni, hogy nagyon picit beleszoruljon a kőzetgyapot tábla.
Ha összecsavarozás után felemeled és nem esik ki belőle, akkor fasza.Ahogy ez megvolt, a fakeret egyik sarkán kicsavartam a 2 csavart, finomat kiemeltem a táblát és gumikesztyűben (elég szar, amikor ragasztós kézzel hozzáérsz a kőzetgyapothoz
) befújtam ezzel a ragasztó spray-vel a kőzetgyapot mind a 4 oldalát, finoman visszahelyeztem a meglazított keretbe, majd visszacsavaroztam a 2 csavart.
Sima fehér lepedőből kivágtam 100*60-as darabot, ezt ugyanazzal a spray-vel ráragasztottam a panel hátuljára. A kiporzás ellen, illetve hogy ne tudjon mondjuk pók beleköltözni.
A ragasztó 1 napig szárad.Másnap amikor megszáradt, leterítettem másik fóliát (hogy az előző még csak véletlenül se tudja összeb*szni az anyagot), leterítettem rá az anyagot, ráhelyeztem a panelt (értelemszerűen a lepedős oldallal felfelé), majd jött az oldalankénti ráfeszítés, ami 2 emberes munka. Én a páromat kértem meg.
Egy barátomtól kaptam kölcsön "ipari" tűzőgépet, a megfeszített anyagot azzal tűztem hozzá a keret hátuljához, olyan 5-10 centinként.
Az anyag hátrafelé belógó részeit (oldalaként 6-7 cm) hozzáragasztottam a lepedőhöz, ezzel teljesen "lezárva" a kőzetgyapotot.1 nap száradás után belecsavaroztam a 2 db képakasztót (pont ugyanilyet), majd mehetett a falra (tipli + csavar).
-
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #20381 üzenetére
Kábeleket meglévő készülékek közé szokás választani. Árkategóriájuk függ az egész rendszertől, ahhoz kell illeszkednie.
Azért használom az említett kábelt, mert azt kaptam ingyen. Kimber 8TC, 62 euró/m áron kissé húzós lett volna, örülök, hogy a frontokhoz és a centerhez meg tudtam venni.
Egyszer, talán sikerül jobbfajtára cserélni. -
törölt tag
válasz
spiky03 #19545 üzenetére
Itt is a szélről ülőnek fülébe ordít a surround és ráadásul a surr back is... egyemberes az tuti... de a frontokból és a centerből nem kap eleget szerintem rajta kivül, és a mélyláda (azon kivül hogy pici oda) rossz helyen van: tuti állohullámokat generál, mig a java elnyelődik..
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #19425 üzenetére
Azt hiszem Sanci írta egyszer a sub elhelyezés nagyon egyszerű, mégis nagyszerű megoldását. Én magam még nem próbáltam ki. Rakd oda, ahol ülsz, adjál rá valamit, amitől megszólal, aztán kezdjél négykézláb mászkálni, ahol a legjobban szól, oda tedd. Remélem jól emlékszem.
-
Patice
nagyúr
-
DjKoxi
senior tag
válasz
spiky03 #19181 üzenetére
Ha a látvány nem zavar, a hő miatt sztem nem kell aggódni. Nekem a konyhában az első HM erősítőm a hangcucc. Az egyik hangfal ( valami gagyi lomisnál vett ORION HS280 méretű ) a páraelszívó feletti szekrényben van évek óta, a másiknak a vezetéke meg legalább 5m hosszon a fűtésünk előremenő csövére ( 75-80C fok is előfordul ) van bilincselve. Kb 5 éve hibamentesen üzemel mindkettő.
-
jcage
tag
válasz
spiky03 #18522 üzenetére
Küldtem PÜ-t.
Amúgy a sérülésről annyit, hogy inkább vizuálisan tapasztalható, de elképzelhető, hogy a komolyabb szettekhez szokott fül simán kihallaná a különbséget. Én és a baráti köröm egyik tagja sem tudta. A képeket azért tettem fel, illetve a hibát azért említettem meg a hirdetésben is, mert nem akarok félreértést és kellemetlenséget egyik oldalról sem.
Üdv,
J -
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #17617 üzenetére
Zimmer a kedvenc film zeneszerzőm. Inception - Mombasa
Klaus Badelttel:
The Black Pearl
The Medallion CallsNagy kedvencek még: John Williams - Jurassic Park Theme
Stephen Sondheim - Sweeney Todd opening title
Howard Shore - The Riders of Rohan (TLOTR 2)
Daft Punk - C.L.U. (Tron)
Alan Silvestri - Journey to Transylvania (Van Helsing) -
Thuglife
senior tag
válasz
spiky03 #17617 üzenetére
Nálam ezeken felül még az Éli könyve OST is befutó.
-
lacos001
senior tag
válasz
spiky03 #17374 üzenetére
Olvastad ?
"A hír igaz, vasárnap 10-től 990.- minden cím ami kint van, természetesen az SW és hasonlók nincsenek az akcióba, nagy címekből is 2-3db van. Raktáron semmi sincs, az van ami kint van, szóval kell némi szerencse egy két jó fogáshoz."
Úg lesz,ahogyan gondoltam,........maradok otthon és fotelból megrendelem a nekem tetsző alkotásokat máshonnan.......
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #16989 üzenetére
Igen láttam,és sokat beszélgettem vele privátban is.
Nekem mindenképp kell a motoros vászon,mert sajnos a nappaliban vagyok kényszerülve mozizni.
Meg egyébként a vászonnak azért van egy speckó festékanyaga,ami úgy viselkedik mint egy jó megjelenítő panel,mert mint tudjuk abból is van rengeteg.
Már lassan túllépek ezeken a DIY megoldásokon,időm sem engedi,meg annyit próbálgattam már,hogy lassan profi megoldásokat,készen megkaptam volna annyiból. -
válasz
spiky03 #16421 üzenetére
alapvetően azon gondolkodunk, hogy indítsunk-e egy önálló audio-video portált, amiből aztán évek alatt akkora szereplőt lehet nevelni, mint a mobilarena vagy a prohardver. tehát nagyot. legnagyobbat, piacvezetőt.
ez több év meló, eleinte csak meló, komolyabb sikerek nélkül. viszont olyan piaci erőnk van, hogy ha a tartalom jó, pörgős, kellően átgondolt és kellően lefedi a témakört (lcd, plazma, médialejátszók, hifi, házimozi, talán még autóhifi is stb.), akkor biztos, hogy el lehet érni ezt a méretet.
egy ilyen site-hoz kéne középtávon már 2-3 ember, akik nagyon lelkesek, képben vannak, pörögnek, jól és gyorsan írnak, felépítik a kapcsolatrendszert a forgalmazókkal, gyártókkal, valahol szerelmesek a témába (minden más kevés hosszútávon, mert a munka nem kevés). angoltudás eléggé kell (külföldi fórumok, hírek, anyagok miatt), magyartudás szintén (végülis szakújságíró lesz az emberből), sokat netezés szintén (rengeteget vagyunk gép előtt), és hát a hifi/házimozi tudás is (különben marhaságokat ír az ember, nem hiteles).
aki komolyan úgy érzi, hogy lenne erre ideje (mégegyszer: évek, mire tényleg befut), energiája (kell, sok), lelkesedése, az nyugodtan dobjon nekem egy privátot. nem eldöntött dolog most még, hogy elinduljunk-e ebbe az irányba, de az biztos, hogy ha összejönne rá egy ütős csapat, akkor érdemes volna, hiszen gyakorlatilag nincs itthon ilyen tartalom domináns méretben (az av-online még messze nem az, nem elvitatva, hogy a tartalom jó). nekünk meg elég nagy tapasztalatunk van az ilyesmiben, több témakörben végigcsináltuk már. no meg elérünk napi százezer embert..............
-
tdd587
őstag
válasz
spiky03 #16391 üzenetére
Nekem kicsit csalódás volt. Messze nem volt olyan dinamika, amit vártam volna, a mozgalmasabb jeleneteknél nem egyszer hangosabb volt a zene, mint az effektek és a mélytartomány is messze korlátozott volt, olyan középmély puffogás inkább. Elképzeltem, hogy mekkorát szól egy hajóágyú, vagy amikor felrobban egy sok száz tonnás vasdarab... és többet vártam.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #16376 üzenetére
Remélem nem a dübörgés mértéke jelenti nálad a jó hang kategóriát! A felbontás, a részletesség sokkal többet nyom a latban.
Az Expendables 2-t egy hete mutatták be az USA-ban, hónapok múlva lesz beszerezhető normális minőségben, amikor kiadják BD-n. Gondolom, nem a kamerást várod.
(#16379) Toobee
Családi program miatt nem tudtam elmenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest