- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz
Borisz76 #105014 üzenetére
Avatarral vigyazz, mert dts hangja gyengebbre sikerult mint a DD...jopar erositovel kiprobaltam, es sirtam mindig, hogy mi a fene lehet veluk, mert nem tetszettek (egyezeruen eltunik a dinamika, sok helyen szimplan a melyek is) aztan olvastam mashol is, hogy ugyanezt tapasztaljak.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #105012 üzenetére
A legtöbb eredeti nyelvű jó filmen jó hangmérnökök dolgoztak, ízlés kérdése mi jön be. A Nagy fimeknek a hangja is jó. pl az AVATAR mind képben, mind hangban "referencia" minőségű, 100%-ban 70mm-es filmre készült, pontosabban ez is csak 2K, igaz van akinek nem jönnek be a hupikék rohangáló "őslakók
.
-
Tucsok04
csendes tag
válasz
Borisz76 #104561 üzenetére
Nincs nagyon az ismerőseim között olyan akinek lenne ehhez jó erősítő.
A másik probléma hogy szerintem nem is használja ki a hangszóró tudását az erősítő.
Mit ajánlanátok?
Nem muszáj ehhez hasonló 5 csatornás erősítő se csak legyen rajta két bemenet meg legalább egy kimenet (RCA) -
kabar
senior tag
válasz
Borisz76 #104389 üzenetére
A gyerek resetelése azaz alaphelyzetbe történő helyezése (amennyiben az a gyermek akusztikus emisszióval történő édesanyjába való visszaküldését jelentené) azért nem történt meg, mert egy hétig csak azon rettegtem, hogy valójában miért is romlott el az erősítőm, és mikor fogja velem megtenni legközelebb. De amikor mesenézés közben jelen voltam az "átállásnál", illetve egyből rögzíteni tudtam a helyszínt, és az elkövetőt le tudtam szűkíteni a hiba okait. Egy misztikus eseménnyel kevesebb lett. Az egy érdekes mellékzöngéje a dolognak, hogy a régi elem benne csak azért volt, mert a gombok világításához elégnek bizonyult, de távirányításhoz már nem volt jó. De sajnos ezek után, titokzatos események láncolata következtében elromlott.
-
geckowize
őstag
válasz
Borisz76 #103468 üzenetére
Külsőre állítás után van csak hang a fülhallgató kimenetben, úgyhogy gondolom az általad említett hdmi arc mellett abba is megy, bár német nyelvre volt állítva a tv nyelve és kicsit megkopott már a német tudásom, de azt tudom, hogy a hangbeállításoknál 2 opció volt, az alap az a tv hangszóró, a másodikkal meg a fülhallgató működött.
Elolvastam egyébként, de alapvető dolgokkal sem vagyok tisztában (sem nekem, sem ismerőseimnek nincs "normális" házimozi szettje, hogy értsem mikről van egyáltalán szó, és némi fogalom azért kell, hogy a téma összefoglalót megértsem) és nem tudom melyik lenne a megfelelő topic erre.
Osynho: Nincs a tv-n analóg, rca out.
De akkor mi az a TV hátulján, ami fehér és piros csatlakozó, mellette pedig "audio" van odaírva (az hogy "RCA" az nem biztos, most nem tudom megnézni) és beleillik a hangrendszerhez adott átalakító? -
sixer66
senior tag
válasz
Borisz76 #103318 üzenetére
Mindent a hangzásért, ha kell állva alszom
Természetesen nincs használatban, szüleim pincéjében van elcsomagolva, ki akarták dobni, de remélem még nem tették meg.(#103319) KisTücsök Heco Vitas 500-as frontok mögé szeretném rakni, de a legnagyobb probléma az, hogy be vannak a frontok szorítva két szekrény közé, tehét először azt kell megoldanom. Nem, mint ha nagy fejtörést okozna a "hogyan" kérdés, mert csak elrakom máshova. Laminált padló van a földön, de a a padlón egy nagy és vastag szőnyeg van, így az nem probléma.
(#103320) liszi70 Kipróbálom mindenképp, a szemétbe dobásnál mindenképp jobb, legalább, ha találok valami szép szövetet lesz mire rakni
-
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Borisz76 #94565 üzenetére
konkretan azert kerdeztem mert en is olcsobban tudnek egyet. Egy bolt svajcban ma 699 ert adja. es az biza 170000. es gondoltam hogy az otthoni ar es ez ar kozepe megerne valakinek
de ha szerintetek annyira nem olcso akkor pf..nekem most nem kell proji. jo a tv.
kocc -
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #93816 üzenetére
Borisz ezt most frontnak teszed vagy háttérnek?
Egyébként mindkét esetben akkor jársz a legjobban, ha állványra teszed őket. A 2. verziót felejtsd el, nem azért polcsugárzók mert arra kell tenni őket, ez egy hibás megnevezés.
Ha mindenképpen falra akarod tenni, akkor is inkább ilyennel. Van csavarmentes verzió, hogy ne keljen a hangfalba fúrni!
-
Patice
nagyúr
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Borisz76 #93242 üzenetére
Köszi!
Igen nagyon sok a kompromisszum. Kábelek a falban vannak, csak a csatlakozók vannak és oda van kötve minden.
A következő nagy felújításnál 10-15év múlva a 3-as kanapéval szemben lévő ablak befalazódik, radiátor el megy onnét és lesz két kisebb ablak. Kettő kézé be tudok majd rakni mindent, de most nem megy semmiképp. A parapettfalak másik oldalán étkező-konyha és közlekedő van. Az asszony abból semmiképp sem fog engedni, hogy az étkezőből ne lássa a TV-t ha főz.
Most első nekifutásra csak a jelenlegi elrendezés marad, álló hangfalak sem fognak be kerülni (minden vágyam ellenére sem), bár házimozihoz, meg könnyűzenéhez talán nem is kell annyira erőltetni. Nem a kanapén fogok úgysem zenét hallgatni, kölkök nem hagyják!
Abban segítsetek, és tényleg köszönöm az eddigi építő jellegű segítséget, hogy sorrundok hol lennének a legkevésbé rossz helyen. 3-as kanapé felett a parapett falon. (kb fejmagasság lenne), vagy az átjárók mellett lévő sarokban falra vagy állványra.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Borisz76 #93230 üzenetére
Köszi az infót!
Kicsit kiegészíttettem a rajzot, mert egy két dolog lemaradt, így talán más a helyzet:
Az 1-es kanapé vándorol a két hely között attól függően, hogy mit játszanak a gyerekek.
A TV-t átrakni nehéz lenne, mögötte van az összes csatlakozó a falon (Táp, LAN, Antenna, hangfal)
Ha a TV-t mégis a 2-es kanapé helyére tenném ahogy javasoltad, nappal nem lehetne nézni, mert csak a teraszajtó látszódna benn (déli oldal, télen az egész nappalin átsüt a nap).
Sajnos az alap elrendezésen nem tudok sokat variálni nagyok a megkötések.
(A fűtőtestes falra két kisebb ablak kellett volna és közéük betenni az egész tv-s cuccot, de az ablak adott volt.) -
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #93007 üzenetére
Szerintem még a windows a hangbeálításoknál is nézz rá, hogy hogyan van beállítva a hdmi hang!
Sok előítélettel, de én is most raktam újra a rendszert 8.1-re. Sokkal rosszabbra számítottam, a startmenüvel és asztallal teljesen használható.
Jelentősen gyorsul a renszer és rendszerindítás a 7-hez képest, még úgy is, hogy ssd-n volt előtte a 7. Nekem nem alap a gépem, egy jó közép kat. játékos gép (i7 3770/gtx 670). A legfontosabbak megvannak: driverek mind, win 7-es programok futnak (foobar, serviio is) és stabil, valamint gyors.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Borisz76 #90752 üzenetére
örülök hogy így látjátok, azért is írtam, mert már többször előjött itt is meg más topikban is ez a kérdés.
no meg arról nem is beszélve hogy egy éve mennyit szenvedtem mire - ha jól emlékszem lehet pont itt kaptam meg - be tudtam az itteni segítséggel állítani...
így remélem gyorsan segít sok sok olyan usernek mint én -
Patice
nagyúr
válasz
Borisz76 #90439 üzenetére
Avval, amivel amúgy is fogod használni: filmekkel. Csak így lassú lesz a folyamat.
Folyamatos, mélyhangsúlyos (hard techno, elektronikus) zenével szerintem hamarabb elérhető a kívánt hatás.
Nemrég ez (+ az albumuk) tetszett.
Vagy akár egy house klasszikus a klubbokból.
Vagy az említett Tipper zenéje.
Vagy egy kis Monika Kruse
Vagy akár egy kis Silver Surfer remixelve...
Vagy akár egy kis Doors feldolgozás a Tube Tech-től + The End, szintén hasonló feldolgozás.
Persze kötelezően lossless formátumban!
Vagy audiofülebb zenék, mondjuk sok basszus gitárral:
Brian Bromberg - Elephants On Ice Skates
Vagy Marcus Miller bácsi albumai, pl.
Vagy egy kis bőgő, egy klasszikus előadótól.
Jó hallgatózást!
-
nebulo5
senior tag
válasz
Borisz76 #90462 üzenetére
Nem irigyellek ... A föld, 8 Hz-en "dübörög" (ami már nagyon bőven az infrahang tartományban van).
Biztosan, kaki érzés lehet állandó "lármában" élni.
A 20 Hz még csak-csak elmegy. De mekkora dB eséssel, mihez viszonyítva?
Engem itt, kb. egy éve lehurrogtak, mikor azt mertem írni, hogy a teszt lemez 20 Hz-es részét hallani lehet (igaz jóval halkabban) a dobozaimból. -
Dorian
félisten
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Borisz76 #90439 üzenetére
Kérdezed azt, aki még nem járatott be egyet se.
Én töltöttem le szubtesztet, bekapcsoltam mindenféle kiemelést, aztán ugráltattam vele a membránt. Erősítőjét csak kb. félig csavartam. Nem szabad kihajtani a lelkét, de azért mozogjon rendesen.
(#90441) Shokkolo: Hallgatod aztán bejáratódik. Ennyi. Nem kell túlgondolni.
-
Patice
nagyúr
válasz
Borisz76 #90263 üzenetére
"...a zárt ládák alacsonyabb Hz-re képesek lemenni."
Én nem értek hozzá, de ez nettó hülyeség. Már bocs. Az, hogy milyen mély hangokat képes megszólaltatni egy mélyláda, az a hangszórótól és persze a doboz hangolásától is függ, nem pedig a doboz fajtájától.
"A reflexes ládákban a hangszóró előre mozgásánál közvetlenül mozgatja a levegőt, míg hátrafelé mozgásnál a reflexnyíláson jön ki a hang."
Amíg előrefelé mozdul a mebrán, addig a reflexcsövön megy befelé a levegő, és vice versa. A reflex dobozzal azt érik el, hogy kevesebb hang vesszen kárba, mert a membrán nem csak előrefelé tud sugározni.
Gyakorlatilag a reflexes ládákba kisebb erősítő teljesítmény is elég, pont a reflex miatt. Ezt sok gyártó ki is használja, mert íg olcsón lehet mélyládát építeni. Az ilyen olcsó ládák lesznek portzajosak, lassúak, lomhák, dübörgősek.
Reflexesből is lehet jót csinálni, csak az kb. ugyan olyan drága lesz, mint egy zárt.
A zárt ládák esetében nagyobb erősítő teljesítmény kell, hogy kompenzálni tudják a zárt doboz miatti "hangmennyiség" veszteséget, amit ugye a membrán a dobozba sugároz.
A felfüggesztéseket jól írtad (szerintem). A megmozgatásuk meg már a mögéjük tett mágnes feladata. Keményebb felfüggesztésű pillét is lehet gyorsan mozgatni, ha a mágnes fluxusa elég nagy hozzá. Na itt szoktak spórolni a gyártók!
Zárt ládánál a ládában lévő levegő segíti visszatérni a membránt az eredeti helyzetébe, igen, de a mozgatáshoz itt is kell a megfelelően erős (nagy fluxusú) mágnes.
Mindkettő esetében kell a megfelelő kakaó is. Szóval egál.
Hallottam már dinamikus, ütős zártat is. (Persze nem volt olcsó) Ez csak általánosítás.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Borisz76 #89566 üzenetére
Ezek a speciális hangsugárzókban ha minden igaz irányítottak a membránok, ergó alapból kissé be vannak forgatva. Régebben lehetett találkozni ilyen jellegű frontsugárzókkal is. De a legtöbb esetben direkt, előre sugároznak, szóval forgatni kell őket. A dipol/bipol ugye más tészta, ott már ilyen gond nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 3
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Windows 11
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- 24 Hours of Le Mans
- Trollok komolyan
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest