-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104592 üzenetére
Gratula! 4-ik zona kimentről megkülönböztethető. Programozható távirányítót, organikus kertitörpét távoltartani! Ha az első yamahád, érdemes figyelni, hogy az enhancer mindenhol be van kapcsolva, neked kell kinyomkodni (szerintem ront, nem javít a természetességen), meg a forrásválasztója sem olyan rugalmas mint az Onkyóké volt. Ja! És a defaultra állítás nem ugyanaz mint a gyári reset. Bár gondolom ez mindenkinek egyértelmű volt már régóta rajtam kívül.
-
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #104534 üzenetére
A szemközti faltól a lépcsőig 4 m, a kémény 3 m! A jobb oldali faltól a lépcsőig 3,4 m!
Patice: sajnos olyan a kanapé kialakítása, hogy nem lehet csak úgy forgatni!
A kettes verzióval nem lehetne használni az erkélyajtót!Úgy látom ennek az ülőgarnitúrának mennie kell és vennem kell valami kisebbet!
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #104532 üzenetére
Az teljesen ertetnek ötlet, hogy az első képen szemben az L alakú kanapé rövidebbik oldalának a helyére a radiátor/ekélyablak elé kerülne a tv+a rendszer? és ahol most a 2-es kanapé van vele szemben oda meg a leendő kanapé?
Mennyit kellene gyűjteni egy normális vetítő+vászon kombóra?
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #104521 üzenetére
A szemközti fal mint azt nemrég írtam hangszigetelve van! Nem hiszem, hogy arra a hangszigetelő álfalra fel menném tenni a tv-t!
Egyébként olyan sokkal nem tudnám szélesebbre venni ott sem a frontokat mert ott a "kémény"Vásznat és projektort egyelőre nem tervezek venni! Inkább menjünk közelebb a tv-hez a kanapéval!
Dipól kilőve mert már megvannak a Sonus dobozok háttérnek!
-
Bennedek
tag
válasz
Norbi 72 #104507 üzenetére
Most kipróbálásként egy AB osztályú sztereó végfok egyik feléről megy. Erre szeretnék tanácsot kérni hogy mivel lenne érdemes?
Erősen gondolkozom egy D osztályúba, de hány watt legyen hogy legyen elég dinamikája?
Persze, nem tervezem szobába 400 wattal hajtani, de ne hogy pont ott fogyjon el az erősítő ahol kell, meg arra is kell gondolnom hogy házibulira jó lenne az erő -
-
escape
aktív tag
válasz
Norbi 72 #104475 üzenetére
Sajna nincs olyan komoly rendszerem amin hallani lehetne nagyobb változást, de mindenképpen valami értelmesebb kábelt szerettem volna a milliméteres tyúkbélnél. Ráadásul most szoba átrendezés miatt szét van bombázva az egész rendszer, épp csak kipróbáltam, hogy szól-e egyáltalán. Ezért, vagy ettől függetlenül szívesen meghallgatnám komolyabb rendszerben.
-
zolaas
senior tag
válasz
Norbi 72 #104338 üzenetére
Volt a felsoroltak között Arcam? Esetleg CA?
Ne forgassátok már ki a szavaimat. Arra lettem volna kíváncsi, h a felsorolt erősítőket ki milyen sorrendbe rakná. PONT! Nem márkára általánosítva, nem mellébeszélve. Hanem azt a pár db-ot sorrendbe téve. De mind1, nem olyan fontos.
-
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #104197 üzenetére
igen.
Eddig is azon volt. Eddig egy filmnél jött ez elő. Az új Transformersnél. A többinél nem volt gond. De ott a kép szörnyen széthullott vörös meg lilás szemcsékre.
Vissza állítottam a Hangnál a HDMI kimenetet Automatára és jó lett. A hang nem változott. Most nincs időm tesztelgetni. Majd hétvégén.
Hdmi kábel meg a Med600 gyári kábele megy az erősítőbe. Szerintem nem kábel hiba mivel eddig 1 filmnél jött elő. -
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #104183 üzenetére
Norbi. Meg van a Med600.
Hirtelen újra jó a hang, sőt. Ettől függetlenül még mindig azt írja ki az erősítő, hogy pl BD\DVD és nem azt hogy pl DTS. Viszont ha megnyomom a Listening mode-nál a Movie\tv gombot akkor rögtön azt írja ki amilyen jelet kap. Tehát, hogy Dolby vagy DTS.
Tehát boldog vagyok. -
válasz
Norbi 72 #104180 üzenetére
"Azt nem nagyon értem,egy moziszobában miért akarsz hifizni? Akusztika ide,vagy oda.."
Pont, hogy nem akusztika ide-vagy oda, mert az lenne a lényeg ahogy írtam is, hogy az akusztika legyen jobb, mint a jelenlegi. Vetítőt (természetesen kompromisszumokkal) a nappaliba is tudnék telepíteni, de ha már van dedikált szoba, akkor az is oda gondoltam, de lehet, hogy ez hülyeség.
(#104184) dunkel "Jó akusztikához (kis szobában) mindenképp kell az akusztikai kezelés. Ennek mértéke meg kb. mindegy, ha dedikált a szoba, nem?"
Ja, ja, az végül is mindegy, az is mindegy, hogy néz ki, egyedül az ára nem mindegy.
"Én szakember segítségét kérném legalább tanácsadás szintjén"
Pont azt teszem, vannak itt szakértők.
Nekem nem attól szakértő valaki, hogy pénzt kér érte.
"Na persze ne a 60-as goldot szánd ide."
Hát igen. Itt látszik dugába dőlni a terv, mert pont a hangzás lenne fontosabb.
-
-
Slash20
tag
válasz
Norbi 72 #103812 üzenetére
Sikerült meghallgatnom egy denont, jobban akusztikus zene volt rajta jó, többi zene annyira nem nyert meg. Máshol is a Yamahákat ajánlották, megpróbálok ezen a téren keresgélni.
Amit küldtél 730-as az nem rossz, találtam 740 és 750-est is.
Gondolom ahogy nő a típusszám, annál komolyabb.RXV730-740-750-ről mi a véleményed?
-
Dagidög
senior tag
válasz
Norbi 72 #103982 üzenetére
Megfertőződtél?
& (#103983) dio001: Ugyan furdal a kíváncsiság, de egy ilyen gépnek számomra valójában még nem jött el az ideje. A jelenlegi akusztikai körülmények között ki sem tudnám igazán próbálni. Még a mostani rendszerem is túlzó, először ezt kell olyan helyre juttatni, ahol tündökölhet. Miután majd ott kiélveztem, jöhet a fejlesztési láz.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #103888 üzenetére
Nem jó ötlet!
A felsorolt lehetőségek nem az LFE-re vonatkoznak, hanem a keresztváltási frekvenciára. Ezt a THX 80 Hz-ből következtetem. Ugyanis a THX a vágási frekvenciát javasolja 80 hertznek. Ha 120-ra állítja, akkor az 5 hangdoboz az alatt nem kap jelet.(#103889) PrinceHerceg
Nem az ára, hanem a funkciója miatt kerülendő. Alapszabály, hogy az efféle elosztókat kerülni kell, hifi és házimozi rendszerek közelébe sem valók. -
bbkmachine
aktív tag
válasz
Norbi 72 #103858 üzenetére
Nem láttam mit írt korábban. Csak annyit, hogy 250ezerig venne 5.0 szettet. Ez eléggé tágan értelmezhető. Lehet úgy is értelmezni, hogy 250ezer legyen az ára, de abból a legjobbat akarom amit csak kaphatok ennyi pénzért. A másik értelmezése, hogy kell egy jó szett és erre van max 250ezresem. A Concept széria használtan a feléből kijön és megmarad a zsebben sok-sok pénz, plusz az élvezeti értéknek is adtunk
-
Digital
addikt
válasz
Norbi 72 #103852 üzenetére
Az RTi köszöni szépen jól van a nappalimban!
A barátom meglátta, egyből beleszeretett, elkapta a mozizási vágy!
Vett egy Polk TSi 300-at, PSW 110-et, és egy Yamaha RX-V 730-at.
Szép és jó, de hatalmas a nappalija, kellene valami szebb, komolyabb cumó.
A fent nevezett szett menne egy másik szobába. -
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #103829 üzenetére
Én is kikölcsönöztem, de még nem néztük meg.
A következő film meg attól függ, hogy mit szeretnél nézni? Akciót? Drámát?
Hangban a Dracula meg John az jó, a többit meg még nem láttam, de csak jókat írtak a Birdman-ről meg a Whiplash-ről.
Én ezeket holnap tervezem, itthon vagyok betegen így lesz időm filmezni.Este meg a Holtodiglant nézzük az asszonnyal ha minden igaz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #103809 üzenetére
730-as 40 alatt,az áhitott pro-logicII-vel.Ha érdekel,hallgasd meg a kedvenc zenéddel,és majd meglátod,milyen.Ez alatt zenére nem nagyon ajánlanék.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #103791 üzenetére
Az említett műsorokat Direct sztereó hanggal néztem, azokhoz számomra felesleges a Pro Logic Music változata is. Viszont egy halom sorozatot (CSI) kétcsatornás hanggal gyűjtöttem be, valamint időnként a tévéműsorok között is találok olyan filmet, ami érdekel és azokhoz nagyon sokat hozzátesz a surround hang.
(#103804) Dagidög
Az összes sztereó filmhez.(#103792) Sefter
Mi tudjuk, hogy az állványok jelentősen befolyásolják a hangot, ám ez Liszi számára woodoo kategória.(#103800) mp54
Kötelező! -
Slash20
tag
válasz
Norbi 72 #103791 üzenetére
Értem.
Ismerős szerint a denon 2000felettiek régiek, az 1000-resek pedig nem igazán lennének jó zenére. Esetleg próbáljak meg yamaha vagy marantz erősítőt. Plusz ezt ajánlotta: Cambridge Audio Azur 540R.
Végezetül akkor inkább még keresgéljek, és amiket felsoroltam denonokat inkább jegeljem? Nem tudom, hogy egy 1803, vagy 1905 mennyire remekelne a heco szettemmel. -
Slash20
tag
válasz
Norbi 72 #103775 üzenetére
Igazából még én se nagyon tudom mire jó (meg nekem kelleni fog-e), csak ahogy hozzászólásokat néztem régről, ott valakit nagyon le akartak beszélni róla ("Ismerem, többször moziztunk, házibuliztunk vele egy haveromnál. Nem volt rossz, de eszedbe ne jusson megvenni, még a feléért se.
Csak a sima Pro Logicot tudja, digitális bemenetekben sem bővelkedik.
Felejtsd el! ")
Ettől függetlenül lehet, hogy szuper, de nagyon megszeretném rágni a dolgot mielőtt veszek egyet
Meg sajnos csak a segítségetekre fogok tudni hagyatkozni, mert amik vannak, azok nagyon messze, max elküldik nekem. -
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #103629 üzenetére
Drága életem. Hát tudod, hogy kaposvári vagyok és nem fogok szabit kérni azért, hogy minimum 15eft-ból felmenjek Bp-re meghallgatni 2 subot. (tudom, hogy az lenne a legoptimálisabb de akkor rögtön az utazással meg kajával együtt a 80eft-os sub 100eft lenne és a 80eft-ot is nagy nehezen tudom\tudnám kiszorítani. + kb 8-10eft egy normális sub kábel. Plusz ma rendeltem meg a Med600at is. Háá' milliomos vagyok én?
)
Ezért kérdeztem a véleményeteket. -
-
Janaboy
veterán
válasz
Norbi 72 #103098 üzenetére
Bár ez valszeg hülye kérdés lesz, de ugye értelem szerűen mindegyik hangfalhoz (center, front, surround) egy típusú kábelt használjak?
A másik gond, amit tegnap elfelejtettem, hogy sajnos bizonyos problémákból kifolyólag a surround hangfalakhoz csak úgy tudnám elvinni a kábelt, ha kimenne kültérre, mennyire jó vagy rossz ötlet ha a kábel kívül menne? Persze kábelcsatornában..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged