- Yettel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #73278 üzenetére
Én nem hallok portzajt a 25-ösömnél.
Igaz kb félig van tekerve a sub seggén a poti, az erősítőn meg -10 dB-en van, de ezt lehet, hogy felteszem -7 dB-ig, csak, hogy a szomszédok is élvezzék a filmeket.Egy kérdés.
Mennyi a min távolság a reflexcső és a fal között ami megengedett? -
robi-k
őstag
válasz
#09634560 #73095 üzenetére
Köszönöm
Nem nehéz jól dolgozni, ha megvan hozzá a szükséges eszköz
(#73096) bajnokpityu
Tény, minden opa színez, ezért is csökkentettem a számukat eggyel
Sajnos teljesen nem tudom kikerülni az operációs erősítők használatát, mert egyrészt illeszteni kell a DAC kimenetét a terheléshez (azaz a PreOut előerősítő áramkörhöz), másrészt ez az opa alsó-frekvenciás szűrőként is üzemel.
Na szvsz itt lehet a gond, hisz az opa körítése (ellenállások, kondik) az SA5532A tip. opára vannak "belőve", az LME49720MA viszont más karakterisztikájú. Elvben megtehetném, hogy cserélem az ellenállásokat, de félek, hogy a nyák nem fogja sokáig bírni a csereberélést, hiszen eléggé finom és vékony vezetőket alkalmaztak rajta.
Na majd még játszok vele, most néhány hétig biztosan így hagyom, hogy "bejáratódjanak" az új IC-k, utána újból lefuttatom az Audyssey-t. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #73095 üzenetére
Hááát, én meg attól tartok, hogy jol hallotta a kolléga, és elszinezte a gyárilag szerintem eléggé neutrális hangot.
sokan keverik a neutrális a világossal, én nem a világosra gondolok itt.ettől függetlenül becsülöm a bátorságot, kézügyességet, köszönöm, a tapasztalatot is.
-
szab13
aktív tag
válasz
#09634560 #72859 üzenetére
Elsősorban 605-re gondoltam
Ha jól tudom már a 605 is tudja ezeket Zone2 , Audyssey 2EQ , Bi-Amp ..elég jókat olvastam róla.
Igazából tudok élni ezek + dolgok nélkül, 600-as bőven elég jelenleg..., csak gondoltam "kis" ráfordítással picit fiatalítom az erősítőmet.
A Denon-ok is tetszenek, nem ragaszkodok minden áron az onkyo-hoz.
kb 50-70e szánnék rá. -
hoember525
csendes tag
válasz
#09634560 #72746 üzenetére
Igen ám csak a logitech z5500-hez kell egy optikai kimenetes hangkártya (és nem is valami nagy durranás a hangja, emlékeim szerint). Az Edifer meg ritka mint a fehér holló.
Ha meg veszek egy bögrés onkyo-t, kell hozzá egy erősítő,de ha már van erősítő jöjjön fából az a hang.
Érted a logikám?A fejemben már én is végig mentem nagyjából ezeken a dolgokon, és arra jutottam, hogy hosszú távon az első hozzászólásomban írt cuccal lennék elégedett. Viszont többet nem szánok rá(részben pénz, részben akarat kérdése)
-
hoember525
csendes tag
-
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #72498 üzenetére
Még a 192/24 bit sem éri el egy jó analóg minőségét. Pont ahogy írod, lemezjátszó és lemezjátszó között is lehet nagy különbség. Jó a digitális hang, nincs vele semmi bajom, kivéve, ha nem tudja a készülék lejátszani, ilyenkor az egész digitítiszt a pokolba kívánom.
Ilyen-olyan formátumokkal tele van a hócipőm!
(Továbbra is halkan megjegyzem a CD, a DVD és a BD is digitális zsákutca, csak nem vesszük észre, mert szinte mindenkit bekergettek ide a kitalálóik.)
Fogalomzavar van, minden rögzített hang analóg jel, amit bármilyen jó minőségben is digitalizálnak veszteséges a jelfeldolgozása, akár DD, akár DTS, akár HD, vagy mittudomén még milyen neveket találnak rájuk az élelmes propagátorok.
Mivel közel 26-évet dolgoztam a moziszakmában, tudom milyen a jó analóg hang és milyen a jó digitális (mozi)hang. (Rendszeresen hallgatok különféle készülékeket és rendszereket, filmeket, zenéket.)
Ezekhez képest a házimozi (még ma is) igen gyenge utánzat és éppen ezért nem értem, miért vagytok hajlandók erre csillagászati összegeket költeni és másokat etetni.
Miért is magyarázkodom?
Nem nekem kéne, hanem azoknak a profiknak, akik megetetnek velünk mindent, amit kitalálnak, elénk tálalnak.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #72477 üzenetére
De, tudom.
A képet és a hangot ugyanazon csatlakozón/kábelen vinni nagy merészség a gyártók részéről és éppen ezért nem tartom jobbnak a különálló jelkezelésnél. (A SCART is jobb, mert távolabb vannak az érintkezői.)
Ja, az a HD-hang, fejlődünk, akkor ez már majdnem "Analóg" minőség.Üdv!
-
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz
#09634560 #72454 üzenetére
Nagyon THX a gyors választ!
Sajnos csak a 816V és a Platinum M40-et fogom tudni egymás mellett összehasonlítani. Az a problémám, hogy 826W-hoz (spec. ed., csak sajna fehér, ami nem biztos, hogy annyira passzol a környezetbe) hozzá tudnék most jutni 400 alatt (1 hetet használt, még fóliás), viszont a Platinum M40 500e felett van (csak frontok, egyelőre csak erre lesz pénzem).
Ezért segítene, ha lenne valakinek egyik vagy másik párosítása Marantz erősítővel... Illetve úgy tudom a 816v és a 826W között elég nagy a különbség, tehát valahogy meg kellene hallgatnom az erősítőmön a 826W-t is....
Hjajjj, nem egyszerű ez!(soha nagyobb problémám ne lenne az életben persze!!!)
-
Kopi Zoli
csendes tag
-
Kopi Zoli
csendes tag
válasz
#09634560 #72321 üzenetére
Jogos!
A szoba 3,9 * 4,2 méter, a hosszabbik falán 2,5 méter szélességben össze van nyitva egy 4*5-ös szobával.
Egyelőre 200 Eft van az 5.0-ra, de mivel fontosabb a jobb hangminőség mint a teljes szett megléte, ezért a frontokra elköltenék 150-et és a center és a backeket későbbre hagynám.
Zenében eléggé mindenevő vagyok ami nem elktronic tuc-tuc. Pop - Rock akusztikus és egy kis komoly is (na nem zongoraverseny hanem mondjuk egy Tosca)
ui. nyilván meghallgatok annyit amennyit csak tudok, de hasznos átolvasni hogy Ti akik régebb óta foglalkoztok ezzel mit gondoltok bizonyos hangfalakról. Szóval ne tartsátok magatokban a véleményeteket, mi zöldfülűek ebből (is) tanulunk.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #72334 üzenetére
Persze ez egyéni ízlés kérdése.Azt sem értem,miért van ellenére valakinek,ha vannak "színek" a zenében.
Szerintem a zene az akkor jó,ha tele van színekkel,élettel ,illatokkal és eleven.Van itt pár csúcs rendszer amikről mindig egy tökéletes,hibátlan szépség jut eszembe, aki holtan fekszik a ravatalon.Tökéletes ámde steril,színtelen.élettelen,fakó.Vannak dobozok amik életigenlőek ( Quadral,Elac,Triangle,Infinity,Vienna Aquistics ) és vannak laboratóriumi rendszerek amik élettagadóak ( nem akarok vitát gerjeszteni,azért gyártókat nem írok direkt ) -
pFEFErohni
tag
válasz
#09634560 #72327 üzenetére
Hát, eddig nem sok minden történt!
Ma munka, este lesz járatás, meg hétvégén. Amúgy az már kivehető, hogy sokkal szebben szól és vagy 3szor durvább a basszus subn nélkül is mint a pio 5.1 bögre!
Tegnap mutogattam páromnak pár flac formátumú zenét, aztán megmutattam neki YouTube-on is! Azt mondta, hogy soha többé ne hallgassunk zenét youtuberól nálam...
Szerencsére 180ba megállt a dolog, sőt még ajándék minôségibb kábelt is kaptam hozzá! Úgyhogy nagy az öröm, következő megálló pár hónap múlva egy komolyabb Sub lesz!
Nem mellesleg iszonyat gyönyörűek ezek a dobozok!KB mennyi idő alatt járódnak be ezek??
-
törölt tag
válasz
#09634560 #72329 üzenetére
Én most az Ő listájára reagáltam,kétségtelen tény ,hogy jók a Monitorok,de mondjuk ha már Triangle, a Color sorozat hangja teljes szettben sokkal jobban tetszik a monitorokénál.A Dalik ajánlását meg mindig elképedve olvasom itt,mert személy szerint nagyon nem jön be a hangképük ,számomra ők a túlárazott,árukhoz képest szerény minőséget produkáló termékek mintapéldányai
-
válasz
#09634560 #72231 üzenetére
Köszi!
"Pedig nem roszak az MJ acoustic temékei.......... bár a márkát ismerve inkáb zeneileg fog beválni.."
Igen, az eladó is azt írta, hogy inkább zenére ajánlja, de én zenéhez biztosan nem fogok szubot használni, csak mozihoz. Ez gondolom azt jelenti, hogy olyan eget rengető mélyei és ereje nincs ennek az apró doboznak, ami mozihoz kell, a gigantikus 13-200Hz frekvenciamenet meg nyilván kamu. De 87 lenne az ára, azért elgondolkodtató.
(#72226) z123456789 Köszi, így könnyebb lesz megtalálni!
(#72261) BBéci Köszi!
-
WeghA
tag
válasz
#09634560 #72165 üzenetére
Az nem tudja az UPC, mert csak hdmi, digitális koax és sztereó koax van rajta.
Még valami! Most a TV és a DVD euro scart csatlakozóval van összekötve amit, ha széthúzok megint csak nem zúg hiába van a kábeltévé bedugva.Egy Led TV-t és egy Pio BDP-160K Blu-ray lejátszót tervezek venni ami hdmi és digitális koax kimentes.
A hdmi csatlakozással ugye nincs ilyen probléma nem úgy mint a euro scartnál? -
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #71909 üzenetére
Ez természetes.
Ideiglenesen összekötöttem a tv-t és a BD lejátszót egy analóg videó kábellel,mert nem vagyok hajlandó állandóan ki-be huzigálni a hdmi-t.Már nem is emlékeztem,milyen f.s így a kép...
(#72004) biga A következő kinézett erősítőnél ezzel a problémával is(+mélység)szembesültem.Kell neki a hely,megnéztem az álltalános helyigényeket,10-30 cm között változik,annyi kellene neki.Nálam csak tv-állvány csere segít.
-
sakal83
addikt
válasz
#09634560 #71682 üzenetére
Azért van némi tapasztalatom vele, ha egy Klipsch 5.1-es rendszert annak lehet nevezni, ami tény ,hogy jobb, mint a mostani LX01.
Kicsit lekezelő a hangnemed - el sem olvasod a hsz-t, csak bizonyos mondatokra reflektálsz - , de mint írtam, más igények is előtérbe kerülhetnek, mint a kis hely, szomszédok stb. Bizony így is elég jó, bőven vállalható hangzásvilágot lehet elérni bögreszettel.
Egy drágább bögreszett (Bose, és vele kb. egy szinten mozgó társai), ha nem nevezhető házimozinak, akkor miért kerülnek annyiba, amennyibe? Miért veszik az emberek meg?
Úgy vettem észre, hogy a drágább és újabb szinte mindig jobb
Én igazat adok nektek, mert zenéhez nem az igaziak (de nem is rosszak!!!), de házimozihoz nem rosszak a fenti feltételek mellett.
Ezért is szereztem be zenéhez ezeket a kis hangfalakat
Ja, és hogy torzítanának a drágább bögreszettek, kétlem, elég jól, egységesen megtervezték őket, még a max hangerőn sincs torzítás szerintem. Az XBOX-on sem szaggatnak a játékok, pedig jóval gyengébb, mint egy PC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- War Thunder - MMO Combat Game
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest