- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi703
tag
válasz
Oldfighter #27837 üzenetére
Hmm, ezek mind 250-300k-ert vannak (persze mindenhol "akcioban"). A H/K meg csak 150k, uj arakrol beszelek. Akkor ez most egy nagyon jo vetel?
-
tibi00
csendes tag
válasz
Oldfighter #27825 üzenetére
Köszi a válaszodat.Nézegettem használt komponenseket is, de őszintém szólva lövésem sincs melyik a jó, az összeset meg nem tudom meghallgatni. Azon is gondolkodtam, hogy először csak a frontokat venném meg, aztán lassan bővíteném.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Oldfighter #27836 üzenetére
Akkor nem annyira elvetemült gondolat.
Gyorsan ezt találtam. Gondolom egyre több lesz, de a régebbi filmek is számítanak. Pl a LoTR, abból van 6.1-es kiadás, ha jól tudom, vagy a Batman, az meg csak 5.1, ezek hogy szólhatnak egy 7.1-es rendszeren?
-
kovi703
tag
válasz
Oldfighter #27826 üzenetére
Orulok, hogy igy gondolod
Az ugye nem gond, ha a surround hangszorok 2m felett vannak, hogy az ajto ne utkozzon belejuk, persze majd lefele neznek egy kicsit?
Kovetkezo kerdes:
Eddig azert is volt ott a TV mert igy kozel volt a szamitogephez, amibol jott a hdmi kabel. Az atrendezes miatt mar nem lesz eleg az 5m-es hdmi, 10m-es kell majd. Ez nem gond? -
kovi703
tag
válasz
Oldfighter #27819 üzenetére
Ezen kivul hangtechnikailag szerinted igy mar jo? Egyebkent van sima fuggony, nem nagyon napos napkozben se a szoba. Meg van jo vastag sotetito fuggony is.
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
Oldfighter #27790 üzenetére
Megnéztem az erősítőket és az Onkyo leírásában láttam a 4k támogatást. Ez a jövőre nézve előnynek tűnik,bár még nagyon messze állok egy 4k projektorhoz,viszont nem is szándékozok erősítőt cserélni amíg ki nem leheli a lelkét.
-
kovi703
tag
válasz
Oldfighter #27786 üzenetére
Oldfighter: 4x5 meteres a szoba kb, a fal meg ilyen ferde, igen.
Deadzone41:
Ez egy 50 m2-es lakas, kell iroasztal es egy ebedloasztal is valahova, ezert nem tudom megforditani 180 fokkal az egeszet sajna -
GLOCK34
aktív tag
válasz
Oldfighter #27773 üzenetére
A H/K 460 az a bibi,hogy 1.3 a hdmi aljzata,és a 3d miatt 1.4 aljzat kell. Pedig találtam boltban 2 év gyári garanciával 150k-ért.
3D filmek egységesen a Hd master audio használják? -
GLOCK34
aktív tag
válasz
Oldfighter #27761 üzenetére
Nem zárkózom el a használtaktól sem,de az esztétikai és persze műszakilag hibátlan legyen és papírjai rendben legyenek.
Az egyik legnagyobb gondom az idő,egy budapesti utat nagyon nehezen tudok összehozni olyan időpontban amikor a boltok is nyitva vannak,így amit elsőként tanácsoltál és amit én is szeretnék persze,hogy saját fülünkkel halljuk a hangzásokat az nehezen fog menni. Debrecenben nem tudok házimozi stúdióról,bár lehet az is ,hogy van.
Azért is fordultam hozzátok,hogy legalább tudjam szűkíteni a kört,illetve valami fogalmam legyen róla mire is érdemes vagy kell figyelni vásárlás előtt-közben.
A hangzások összehasonlításától tartok egy kicsit,nem vagyok biztos benne,hogy meghallom azt amit kell.
Régebben egy HK avr 132 erősítőm volt Quadral 5.1 hangfalszettel. Én végül is azzal is elégedett voltam annak idején.
Közben nézegettem az oldalakat is amit ajánlottál és úgy látom a használt cuccokat erősen figyelembe kell venni.
Pl az egyik oldalon az ajánlatok közt voltak bizományos értékesítésű cuccok. Ezekkel is érdemes esetleg foglalkozni,vagy inkább magánszemélytől,ha használt gépről van szó? -
cekkk
veterán
válasz
Oldfighter #27758 üzenetére
Nem tudom, azért szólhat itt rendesen, azért ahogy látom van belmagasság rendesen
Mondjuk aki tudja, hogy ki gyártja a Snell dobozokat, az dobjon már meg egy linkel
-
cekkk
veterán
válasz
Oldfighter #27754 üzenetére
Miből gondolod, hogy ostoba összeállítás?
Persze ha ott voltál és meghallgattad és úgy alkotsz véleményt akkor nem szóltam
-
python1
veterán
válasz
Oldfighter #27742 üzenetére
Boldog Új Évet kívánok Minden Kedves Topiklakónak!
-
zsolyx13
csendes tag
válasz
Oldfighter #27550 üzenetére
Na ez az! Olyan, mintha nem lenne benne mély hang, csak közép!
Aktív mély nélkül nulla. -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #27448 üzenetére
Főleg ne az M-Audio irányába, mert ahhoz képest a Jamo szett is maga lenne a Kánaán.
(#27447) madoxx
Zenelejátszásba ne keverd bele a tévét és a DLNA-t, ha picit is számít a hangminőség! -
janos666
nagyúr
válasz
Oldfighter #27357 üzenetére
Ha a tojástartó elég jó, az "csodás", mert abból gyakorlatilag ingyen hozzáférnék annyihoz, amivel akár tetőtől talpig ki lehet tapétázni az egész szobát, csak a ragasztót és a kétkezi munkát kéne megfizetni (de ha nagyon unatkozom akár én magam is megcsinálom).
A padlót puha fával gondoltam burkolni, mert az nő kint az erdőnkben és van hozzá fűrész (vagy pár láda sörért dolgozna valaki, vagy nekiállnék én "parkettalapokat" gyártani).
Persze elég idiótán nézne ki, de ebbe a szobába csak olyan lépne be, aki képes felfogni, hogy itt a funkció dominál mindenek felett, ezt követi az ár, az esztétika pedig sokad rangú. Ez nem nappali vagy hálószoba, hanem erre berendezett helység lenne.
A költségeket azért is kéne minimálisan tartani, mert ez lényegében a szüleim háza, én már valószínűleg csak addig leszek itt, míg végre átcsusszanok az egyetemen. (Ez vélhetően még egy év + míg találok munkát a szakmában + talán megyek Msc-re, ami másik két év. Ebből most egy évet sokat leszek itthon, mert alig van már tantárgyam. Ha utána tovább maradok diák, akkor már csak hétvégente jövök ide, bár elég sok az..) Aztán vagy használnák ezt ők is hasonló célra öreg korukban, vagy lezárnák, mint ahogy most is üresen áll.
-
sony25
tag
válasz
Oldfighter #26955 üzenetére
Ok.kössz.
-
sony25
tag
válasz
Oldfighter #26951 üzenetére
ez 2008-as kiadás.Àllitólag 2010 kiadások már nem olyan jó hangzásukban.
-
sony25
tag
válasz
Oldfighter #26951 üzenetére
Hát csak az ember ojan hogy,mindig jobbat akar.Most vettem denon avr2308 ci.
-
sony25
tag
válasz
Oldfighter #26948 üzenetére
És esetleg valami konkrét tipust nemtudsz ami üti a mércét hangzásban?De csak Denon vagy Marantz.
-
sony25
tag
válasz
Oldfighter #26941 üzenetére
Lecserélem az egész sony szettet!Csak érdeklődök hogy,jobb lehet a hangzása Ennek a denonnak mint a avr2308 nak.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #26843 üzenetére
Én inkább R. E. M: It's End of the World dalát hallgatom.
sony25: miért lenne az?
1 okot mondj ami nem maják általi mondvacsinált.
-
T-Tboy
tag
válasz
Oldfighter #26818 üzenetére
Na igen. Én mondjuk úgy szoktam (a TX-SR605-ön) , hogy a Audessey-vel beméretem a rendszert aztán átállítom Manual-ra a equalizert és belepiszkálok picit a frekikbe ahogy jónak látom, érzem.
Amikor Audessey-n hagyom akkor a térérzet ugyan jobb, de a center mosott beszédhangjával sosem vagyok kibékülve. Manual-ba meg számomra jobbá tudom tenni.
Ezután már csak annyi hibádzik mikor vmelyik filmben a centerre szerintem keveset kevertek. -
Toobee
veterán
válasz
Oldfighter #26818 üzenetére
A magyar hang becsapós. Szerintem azért hallod hangosabbnak, mert nemes egyszeūséggel, tolnak pár dB-t a csatornákra. Én 90%-ban eredeti nyelven nézem a filmeket, minden csatorna 0 dB-en van, még nem tapasztaltam ilyen center halkságot.
-
T-Tboy
tag
válasz
Oldfighter #26814 üzenetére
Ezt én is figyelgettem.
Pár filmet analizálgattam így a elmúlt 1-1.5hét alatt és pl. angol dts HD hangnál a center halkabb, magyar szinkronnál meg jobban szól, tisztább, érthetőbb a center.
Viszont angol HD anyagnál jobbak a effektek a frontokból és a hátterekből. Melyiknél mi a jobb, mi van jobban kiemelve (össze kellene keverni a kettőt). De nem kizárt, hogy csak sz.r a rendszerem.
Nem vmi csúcsdobozok a 5.0-ás szettem.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #26814 üzenetére
Nálam is sajnos elég gyakori jelenség, hogy a center hangját fel kell húznom maxra, hogy jó legyen.
Nem tudom, hogy ez az erősítő hibája vagy a hangfalé? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Oldfighter #26774 üzenetére
Ez nálam egyedül onkyo esetében fordult elő,hogy rendszeresen hangosítani kellett a centert.
A denon es az arcam ezt jobban megoldotta. -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #26774 üzenetére
Ez érdekes, mert soha nem éreztem szükségét effélének.
-
Brandys
tag
válasz
Oldfighter #26772 üzenetére
Akkor figyeld az avx-et, mert ha elhatározásra jutok, akkor eladom, természetes garis, makulátlan és garantáltan megérős ár lesz.
-
Brandys
tag
válasz
Oldfighter #26757 üzenetére
Frontok --> ELAC FS 189, de még bejáratós, RTi A7-eseket váltott és azt kell, hogy mondjam: MEGÉRTE (főleg a mostani akciós áráért). Ez nem azt jelenti, hogy a Polkok nem jók, csak másra jók, pl. mozi/pop/rock ... brutálisat szól hazimozin. Az ELAC viszont kihozott zenén olyan részleteket (és valószínű tovább javul), amit eddig nem hallottam, most főleg jazz és társai a zenei irány nálam. Kábelek Excalibur-tól.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Oldfighter #26692 üzenetére
Részben vitatkoznék, hogy 60.000 forintból milyen minőségű használt sztereó rendszert lehetne összelapátolni, talán még cd lejátszó is belefér
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Oldfighter #26671 üzenetére
Irod hogy draga levelnehezek, de megis 5-6x ennyibe kerulo rendszereket ajanlgattok itt egymasnak
Nekem a Pioneer HTP-071 netto 63.000-be kerul (le tudom irni az afat). Ilyen arkategoriaba szeretnek vasarolni, nem 5x ekkoraba.
Jelenleg a Samsung TV hangszoroja vagy a laptop hangszoroja kozott valaszthatok, annal ez a Pio is nagysagrendekkel jobb
Az egesz lakas 50nm, szomszedok is vannak korbe, nem lehet annyira elereszteni a wattokat.
Azt batorkodtam volna megkerdezni, hogy 60-80 netto korul mi az ami esetleg jobb vetel ezeknel. Igazabol az sem gond ha 2.1 osszeallitast ajanlotok.
Nekem az osszehasonlitasi alapom, mint irtam, egy Creative Megaworks 550 hangcucc. Ha szol annyira jol, erosek annyira a melyek, en mar kb elegedett vagyok.
-
Sefter
veterán
válasz
Oldfighter #26681 üzenetére
Carnival-t néztem...
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #26348 üzenetére
Pl. a polk nagyon igényli mechanikailag, de meg is hálálja.
Elektronikai rész: jobb alaktrészeknek (hangváltó,kondi, tekercsek) és a vezetékeknek is igenis kell és használ a bejáratás, akkor áll be az adott alaktrész mágneses, elektromos és fiziologiai (melegedés tűrés, gerjedés) szempontból az adott feladatra. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #26340 üzenetére
Ez igaz, nem is vitattam, csak nagyobb különbséget nem fog tapasztalni.
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
Oldfighter #26323 üzenetére
Akkor csak annyi hogy zenét hallgassak finomabban? ne legyen megküldve még az elején? egy hétig két óra zene hallgatás elég vagy több kellene? Most lesz először komolyabb házimozim és azért kérdezem : )
-
Zoty4
őstag
válasz
Oldfighter #26300 üzenetére
hát akkor szarabbak lettek a harmanok
Ez az olcsósítás nem hiszem hogy fog tenni a márkának
Akkor lehet pio (ami echte japo) vagy egy denon lesz. Tudtok budán valami helyet ahol meg lehet kóstolni ezeket az erölködöket?
-
putyu10
aktív tag
válasz
Oldfighter #26220 üzenetére
Nekem is van rajta.
-
Zoty4
őstag
válasz
Oldfighter #26269 üzenetére
Oldfighter és Patice köszönöm nektek a segítséget
Nincs olyan ember aki be tudná lőni, hangolni nekem a komplett szettet jól?
Nem szeretném hogy leszálljon valami
Hol lehet ilyen embert találni és mennyibe kerül? -
tojas76
csendes tag
válasz
Oldfighter #26236 üzenetére
Kb. 250.000 ezer
nappali szoba 5m*3,5m.elfelejtettem azt még leírni,hogy a filmek nagy részét külső vinyoról küldeném a lejátszóra
ezek jó márkák úgy tudom,vagy már nem?? -
Dorian
félisten
válasz
2(!) hsz-sal korábban írtam, hogy micsoda.
(#26223) tjojo:
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nem volt rajta semmi. Inkább amit Dorian mondott.
-
kovi703
tag
válasz
Oldfighter #26216 üzenetére
Ertem. Akkor vegyuk peldaul ezt az osszeallitast:
Onkyo SKS-4700 pack + erosito 120k
Onkyo SKW-208 40kEz toredekebe kerul, osszehasonlitva az elozovel minosegre milyen?
-
kovi703
tag
válasz
Oldfighter #26180 üzenetére
Orulok, hogy tobben irjak, hogy ez nem rossz valasztas. Ja ha utanaszamolunk, amiket irtatok az: 172 + 70 + 100 + kabelek (30?) = 370
Hat nem semmi... A kerdes az, hogy ebbol lehet-e faragni barmit is, hogy kb hasonlo minosegu legyen a vegeredmeny, vagy ha faragunk, akkor mar az egy kategoriaval lejjebb lesz es az nagyon nagy minosegromlas?
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #26076 üzenetére
Igen azt használok.
Akkor marad ez a felállás.
Már csak egy jó tartó kell, nah meg majd a hosszabb kábelek, hogy felérjenek odáig.Adás-vételnél nem láttam eladó tartót. Nem tud valaki valamit?
Vogels-et néztem, az talán jó lenne. [link]
Ez komolyabb hangfalt is elbír majd legalább -
KisTücsök
addikt
válasz
Oldfighter #25931 üzenetére
A Surr-ok mögötti sarkokban van egy-egy nagyobb plüssfigura, a frontok mögött nincs semmi, de oda már nem is nagyon férne el semmi. Na mindegy, majd holnap még kipróbálok egy-két dolgot.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Oldfighter #25932 üzenetére
Sima festett fal, nem tapéta.
Mély háta és fal között 18cm, mély oldala és front között 26cm, de maga a hangsugárzó része a frontnak a mély felett van pár centivel, tehát nincs takarásban, a kanapétól pedig 60cm-re van a mély.
Maga a "mozisarok" viszonylag kicsi, kb 1,6-1,8méterre vagyok a tv-től, talán 2méter.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Oldfighter #25921 üzenetére
Most úgy néz ki a kialakítás, hogy a mélyet egy fallal szembe állítottam, de a jobb front elé.
Ha egy kicsit előrébb hozom a jobb frontot, akkor a sarokba tudnám teljesen állítani a mélyet, ha esetleg az úgy jobb lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #25875 üzenetére
Mozira, akciófilmekre elfogadható a TSi, zenére számomra rémes.
-
MPeter87
őstag
válasz
Oldfighter #25865 üzenetére
-
MPeter87
őstag
válasz
Oldfighter #25816 üzenetére
Akkor majd írok róla véleményt, ha meglesz.
Bár nincs túl nagy szakértelmem a dologban... -
MPeter87
őstag
válasz
Oldfighter #25808 üzenetére
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
Oldfighter #25803 üzenetére
Állítólag a GENIUS SW-HF 5.1 6000 nagyon jó ebben a kategóriában. De egyébként igazából egy néhány ezres is jó lenne,nem audofilnak lesz.
-
atirag
őstag
válasz
Oldfighter #25603 üzenetére
Közben találtam olyat amit néztem és sonundbar-nak hívják. Gondolom ezek nem használhatók együtt erősítővel mert csak egy optikai bemenet van rajtuk és a vagy a tv hangszórója szól vagy az csak az erősítő. Így meg nem látom értelmét. Gondolom ez csak akkor kell ha nincs házimozi és gyengén szól a tv.
Egyébként ehhez (LG NB2420A) hasonlót néztem -
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25571 üzenetére
Hát még mérlegelek. Lenne helye, csak nem úgy ahogy illik. Egyik szembe, másik oldalt. Nem mind2 szembe szépen szimetrikusan ahogy kéne sajnos. Értem, keresgélek és hallgatózok tovább.
Köszönöm a segítséget további szép napot! -
Csabroncka
addikt
válasz
Oldfighter #25562 üzenetére
Vokal amire te gondolsz!
Erre nekem is felhívták a figyelmemet. Egy családból való szettet kell összerakni, keverni nem érdemes. Hangfal vásárlásnál pedig érdemes egy "magasabb" kategóriát belőni és később az erősítőt hozzá finomítani. Mondhatnám ezt úgy is, hogy egy "rosszabb" erősítővel indulni komolyabb hangfalszettel jobb és hosszzabtávon "kifizetődő", mert használtan sokkal érdemesebb (anyagilag és hangzásilag) erősítőből magasabb kategóriára váltani. -
balint93
csendes tag
válasz
Igen azt néztem, hogy van olyan szett, amibe a TSI 200 frontok, és TSI 100 pedig háttér. Erre majd akkor vigyázok h legyen kis teso háttér párja, és center párja a frontnak amit veszek. Ja igen, darabja, először erre nem is figyeltem.
De úgy teszek ahogy tanácsoltad, ezeket mindenképpen meghallgatom a közel jövőben, hogy legyen viszonyítási alapom. Utána már csak a jó hirdetéseket kell kifognom. Azt a Kef iQ-1est is meghallgatom mindenképpen.
Köszönöm segítségeteket!
-
ginola
addikt
válasz
Zensor 2 nincsen!
-
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25552 üzenetére
Rendben, köszönöm segítséged! Akkor lehet nem is használtat veszek, mert azokat is ilyen árban nézegettem.
-
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25549 üzenetére
Rendben, köszönöm! Hát közelébe lakom, igen.
Megnéztem a Streamaudio üzletet, itt még elég jó áron vannak még újjonan is.
Polk Audio TSI 200
Dynavoice DM-5
Wharfedale Diamond 10.2
Proson CS-5 V2
Ilyesmikre gondoltam, ezek elég olcsók. Szerinted? -
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25544 üzenetére
Köszönöm, Kef-el semmi, az az esélyes most. Csak megszeretnék nézni azért más hangfalakat is, kipróbálni, nem akarom elhamarkodni.
És JBL-el volt személyes tapasztalatod? Vagy a Wharfedale-el? -
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25510 üzenetére
Igen most erősen elgondolkoztam azon. Pontosan erre a termékre gondoltam [Kef IQ 1]
-
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25501 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségeteket! Igazából mindkettőre egyaránt használnám, mozizásra és zenehallgatásra egyaránt.
-
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25495 üzenetére
Mondjuk ez igaz. Még annyi lenne a kérdésem, hogy ugye az optikai bemenetére az van írva h DVD, a másikra h TV/SAT. Attól még összeköthetem a hangkártyámmal ha DVD van rá írva? Mert végül is digitális hang mind2.
És nagy baj ha nincsen DTS? Attól még ott a Dolby Digital (AC-3) és Pro Logic. A DTS nagyobb sávszélességet tud mint az AC-3, de nem feltétel a megléte, attól még ugyanúgy kijön a 5.1, nem?
Ezeket az első hozzászólásban olvastam, azért nem is értem miért feltétel a DTS. A másik meg hogy a gyártó honlapja írja, hogy elfogadja a DTS formátmot, vagyis én ebből a sorból azt veszem ki:
". The RX-V396 can easily accept the decoded output from any 5.1 channel surround system, whether it's DTS, MPEG-2, DVD Audio, or a system not yet developed."Mondjuk lehet úgy érti nem dekódolja, csak elfogadja, de nem teljesen értem már.
-
balint93
csendes tag
válasz
Oldfighter #25490 üzenetére
Igen úgy tervezem, kezdetnek. Hozzá pedig alsó kategóriás monitor hangfalakat.
Köszönöm! -
Harsonás
tag
válasz
Oldfighter #25432 üzenetére
Tehát akkor egy kezdő szettnek megfelel egy Onkyo Ht-R548 erősítő mellé? Mélyláda nélkül lenne használva, mivel jelenleg nem férne bele a keretbe. A láda vásárlás elmaradna jövő év márciusáig kb.
-
válasz
Oldfighter #25394 üzenetére
pontosan ezt ajánlottam én is, meglátjuk mit válaszol, nagyon venném már meg a 4310-et...
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #25394 üzenetére
QLN kivételével mondtam a felsoroltakat neki Streamtől
Harmanok tetszenek neki elsősorban, de kéne neki (ha belefér) hálózati lejátszás, ipod/android vezérlés. PIot is ajánlottam aztán majd megyünk hallgatózni
-
Fleed
aktív tag
válasz
Oldfighter #25329 üzenetére
Javítás az drága nagyon. Nekem egy [ilyen] kellene, ezen van optikai csatlakozó is. Csak hangfalak nélkül nem lehet ilyet venni?
-
gepeszgyerek
csendes tag
válasz
Oldfighter #25342 üzenetére
Tulajdonképpen egy olyan 60e körül szeretném megvásárolni a hangfalat.
Van esetleg néhány tipped hogy használtan melyiket érdemes nézegetni? -
Iomega
addikt
válasz
Oldfighter #25306 üzenetére
Az S90, egy ruszki hangfal.
Radiotechnika S90
Zolaas:
(Köszi a segítséget neked is)
Vikthor: Olcsóbban, 60E-s áron keresek. Az Onkyo TX-SR607, az nekem nagyon tetszik.
(#25312) Oldfighter: A hangfalak még maradnak egyelőre, erősítő, aktív mélynyomó, ez a terv. A hangfalak a későbbiekben, de lehet, hogy maradnak.
Ha összetolod a kettőt, akkor lehet vacsorázni is rajta. -
zolaas
senior tag
válasz
Oldfighter #25306 üzenetére
Most nézem az S90 az nem a gyönyörűséges Radiotechnika S-90 hangszórói?
-
Iomega
addikt
válasz
Oldfighter #25267 üzenetére
Sanci38
Köszönöm a segítségeteket!
Azt kell még eldöntenem, hogy használt, vagy új legyen. Használtban komolyat is ki lehet fogni 60 körüli áron, míg újonnan viszont, nem igazán mondható komolynak a jelenlegi kínálat.
A használt esetében, csak a HDMI aljzatot sajnálom, mert javarészt az hiányzik róluk, pedig az jó lenne, ha lenne az erősítőn, mert manapság már alap az A/V erősítőkön.
Na még rágódom ezen egy kicsit.
A jelenlegi hangfal egy régi S90, de lehet, hogy cserélve lesznek, bár szépen szólnak, csak legyen mi megszólaltassa. -
Iomega
addikt
válasz
Oldfighter #25250 üzenetére
Arra gondoltam, hogy talán 60 körül használtat, valamivel jobbat tudnék venni, mint egy újat, ami viszont gyengébb.
Azért mégis jobb lenne egy A/V erősítő, több mindent, akár HDMI kábellal is csatlakoztathatok. -
Iomega
addikt
válasz
Oldfighter #25218 üzenetére
Köszi a segítséget!
Használtba milyen típust érdemes 50-60E-ért? -
Gergice-
csendes tag
válasz
Oldfighter #25200 üzenetére
első körben zenét hallgattunk rajta, stereoban. 3 különböző számot hallgattunk meg, nem nagyon értek hozzá, de elég eltérő hangzásúak voltak, tehát szerintem elég széles tartományt lefedtek Az eladó srác javasolta ezt a 3 számot. nem tudom a szakszavakat, de azt biztos, hogy nagyságrendi különbség volt az olcsóbb Dynavoice-hoz képest, és érezhetően jobb volt Heco-nál. szám közben is cseréltettem a hangfalakat, nagyon jól érződött a különbség. Nem tudom mit értesz hangkarakter alatt, nem vagyok nagy szakértő, de elég meggyőző volt, főleg a másik kettőhöz képest. A végén belenéztünk egy filmbe is, a hihetetlen hulkba, elég jónak tűnt még így stereoban is, de kíváncsi lennék az 5.1-re is, akkor már várt a következő érdeklődő így nem tudtam tovább hallgatózni, másnap felhívtam őket telefonon, hogy meghallgatnám 5.1-ben, de azt mondták csak stereo meghallgatásra van lehetőség.
-
sony25
tag
válasz
Oldfighter #24713 üzenetére
Mondanám hogy, gyere el halgasd meg.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #24710 üzenetére
Nekem is hihetetlen.. inkább rezonál mint szól, de nem lehet 40 Hz a felső határfrekije max az alsó: nem is férne bele... Tehát ahol jól szólna, nem -6 dB-es szinttel ott már nem jól szól...
-
sony25
tag
válasz
Oldfighter #24708 üzenetére
Szia.Frontok szépen szólnak.40 hz az a határ ahol a legjobban dörömböl.Csak ahhoz ojan dobozkialakítás is kell ami kitudja adni.
-
maxika2004
őstag
válasz
Oldfighter #24664 üzenetére
Pedig de.....
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Oldfighter #24646 üzenetére
Én 270k-t költöttem a tv-re, és most összesen kb 115k ment el az 5.1+erősítőre (+30k a htpc).
Többre nem vágyom, mert egyrészt nem vagyok denevér, másrészt milliomos se+a jelenlegi felállás bőven kielégíti az igényeimet, sőt, még ki se lesz annyira használva.
De azért jót mulatok, amikor itt egyesek felháborodva emberszámba se veszik a másikat, ha félmillió-millió alatt akar venni bmit is.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #24337 üzenetére
Már bele is néztem a filmbe, eszméletlen brutál a hangja. Az F1 futam után fogjuk megnézni, mindkettőt nagyon várom.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Oldfighter #24084 üzenetére
Megvan a bibi az egészben. Kicsit el lett nézve a dolog. A hálózati feszültség értékét keverte a fazonnal. Messze van még a fizika óráktól.
-
gorbep
senior tag
válasz
Oldfighter #24001 üzenetére
Ha a gyártók folytatják ezt a tendenciát, sajnos igazad lesz, mert az újak még gagyibbak lesznek.
Lehet hogy már csak D és T osztály lesz..... azt is tekerősen hajtjuk
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #24005 üzenetére
Abban az árkategóriában, amiben gondolkozol, a HD hangformátumok többlete szinte észrevehetetlen marad. Egy most 100000 forintért kapható új rádióerősítővel (plusz a hozzá csatlakoztatott 200000 forintos 5.0 szettel) legfeljebb, erősen koncentrálva észreveszel valami halvány különbséget a DTS-HD MA és annak core változata között. Ha tényleg élvezni akarod, akkor gyorsan szedj össze félmilliót erősítőre és hangdobozokra, plusz 100-at kábelekre! És a lejátszóról se feledkezzünk meg!
Ebből az következik, hogy nyugodtan elfelejtheted a HDMI-t.
Sőt, a nálam általában tesztelésre összeállított rendszereken, amik összértéke 2-5 millió Ft, nem biztos, hogy vakteszten meg tudnád állapítani, melyik a HD és melyik a core.(#24006) Sanci38
Mennyibe is kerül egy olyan 7.1 kimenetes lejátszó, aminek a hangminősége illik a HD formátumokhoz? Minimum valamelyik nagy Dune, de inkább OPPO, vagy CA 751. Azokhoz a 6 db RCA alsó hangon 70-80 pénz. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #24005 üzenetére
HDMI ami meglegyen a HD hangok miatt ( ezt azért én élvezni akarom),
HD az átmegy analóg módon is: olyan erősitőt vezsel ami 7.1 multichannel inputttal rendelkezik, és egy olyan lejátszót, amelynek 7.1 kimenete van: az ugyanolyan HD mint amit az erősitő dekódól. Állitom hogy jobb hD kapsz pl. egy így összekötött Denon 3803-al mint egy uj teszem fel Onkyo 515 vagy Denon 1713. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #24001 üzenetére
Erösitők 10-15 évet simán elmennek, én 35 és 50 éves sztereó erősitőket ismerek melyek gond nélkül, kis javitással üzemelnek. Vagy attól jobban mennek ha garanciapapír is van neki?
Inkább egy 20 éves nagyvas mint bontogassak magamnak HDMI kedvéért pl. Pio 322-est.... De vedd meg nyugodtan, valaki majd pár év mulva vidáman használja, mig veszel egy ujat egy másik csatlakozó kedvéért...
hangszórók is sokáig üzemképesek. -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #23996 üzenetére
Öreg harcos létedre annyira félős vagy, mint egy elsőbálozó szűzleányka.
Mégis miféle kockázati tényező van egy 2 éves, még egy évig garanciális Pioneer VSX-LX60 erősítőben, amit megvásárlás előtt kipróbáltál? Barátomnak olyat vettünk féláron, 200000 forintért. 2,5 éve boldogan használja.
Gondolom használt, régen nem garanciális autóért kiadnál 1,5-2 M forintot, aminek lehet olyan rejtett hibája, aminek a javítása százezrekbe kerülhet. -
gorbep
senior tag
válasz
Oldfighter #23996 üzenetére
Hidd el, én is óvatos duhaj vagyok, és szeretek biztosra menni...... villamosmérnökként azért felmértem a kockázatokat, és ekkora ár aránytalanság még engem is meggyőzött. Másrészt a 4-8éves AVR-ek minőségét az új, azonos besorolású készülékeknél már a gyártók is "elinflálták" (tisztelet a kivételeknek...
) Úgyhogy a legtöbb esetben az azonos hangminőséghez nyugodtan kalkulálhatsz egy 3*-os szorzót......
Ha nem hallgatsz ránk, elfogadjuk, csak megérteni nem tudjuk...
Bár végül is ha mindenki hozzánk hasonlóan gondolkodna, nem lenne kitől megvenni a tuti jó vételeket fél ár alatt..
Azért a hangsugárzóknál nehéz belefutni előre nem látható javíthatatlan hibába!
-
gorbep
senior tag
válasz
Oldfighter #23979 üzenetére
Én Pana SA HE-75-ről váltottam egy Denon AVR 2805-re 70e-ért és nem bántam meg, nagyon nagy különbség volt, pedig a Preludium-ok még maradtak egy darabig.......nem bántam meg hogy használtat vettem.
igazából ha az átvételnél hibátlanul működik valószínűleg nem lesz vele baj.....persze garancia semmire nincs, de a mai újak inkább romlanak el, persze a vásárlást követő 366. naponA te cél keretedből nekem még a frontok cseréje is kifért....... szóval szerintem gondold meg....
-
junkertf
csendes tag
válasz
Oldfighter #23975 üzenetére
Árszint amit gondolok rászánni 150-nél tetőzik, persze ha azt mondjátok, hogy 160 nál van egy olyan darab ami, akkor persze el fogok gondolkozni
. Ezen belül szeretnék egy középkategóriás darabot. Ha lehetséges új darabot (ha jól olvastam a hsz-t ott az elején akkor tudom, ezzel az alját célzom meg) viszont mivel az alsó kategória hasonló széléről jövök ezért valamit már szeretnék is kapni.... Hogy mit, arról pedig a kérdésem ezért is szólt erről a részről is, hogy bár műszakilag kb azonos a cucc, mégis akkor mitől lesz jobb a hangképe az erőlködőnek és az miennyiben is fogja javítani a hangképet. Gondolok itt dinamikára, hang-tartomány lefedettségre, hangképre....
Az itt jelen levő szakik nagy része már tapasztalt (legalábbis remélem, mert ezért jöttem ide
) ezért érthető nyelven el is fogja tudni mondani hogy ezek a várakozások mik lehetnek egy ilyen váltással.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Oldfighter #23960 üzenetére
Ezért kérdeztem hogy mi az ár ameddig elmehetünk,sokkal egyszerűbb leírnod,ahelyett hogy barkóbázzunk.
Ahogy Béci is írta egy használttal jobban járnál, denon 33xx,38xx,43xx. Arcam avr350, hk460
Dorian: még csak ott igazán
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #23958 üzenetére
Megmondom őszintén engem is foglalkoztat, hogy mit tudhat egy relatíve jól zenélő avr a jelenlegi sztereómhoz képest... Nem bánnám ha a jelenlegi két erősítő helyett csak egy foglalná a helyet és megszabadulnék az átdugdosástól is. Egyelőre szerintem nem fogok feljebb lépni a Concept-ekről úgy döntöttem.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #23960 üzenetére
Kis Marantzokat nem próbáltam, de a CA 551 nagyon tetszett.
Szerintem csúnyán kib@szol magaddal, ha újat veszel és nem használtat, harmadáron. Bármi legyen az, kivéve autó. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Oldfighter #23958 üzenetére
Akkor rövid leszek,hallgass meg egy arcam avr400-ast,kb én is ilyen zenéket hallgatok es sok jazzt.
30-40koncertem van bd-n,ezek is remekül szólnak az említett gépen.AVO-n találsz róla tesztet.
Ők nem igazán testvérek,van közük egymáshoz,mint vállalkozás es némi hasonlóság,de pl a denon palettán nincsenek sa15,sa11 es a magasabb cd-k es ennek erősítő párjai.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #23955 üzenetére
Azt nem tudom, de a H/K talán még nagyobb mértékben lépett vissza, mint a Denon.
Számomra egyértelmű, hogy európai gyártók termékei közül érdemes válogatni. Arcam, CA, Primare, Rotel, valamint a már kanadai NAD jöhetnek szóba. Azért a Marantzok sem rosszak, sőt, a Pioneerok erősen jönnek fel. Csütörtökön kapok egy SC-LX76-ot. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Oldfighter #23955 üzenetére
azt lehet tudni hogy milyen terméket keresel?
az ok hogy avr,de mit tudjon és milyen árkategóriában? -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #23946 üzenetére
Általában visszafejlődés tapasztalható. 4808 klasszisokkal volt jobb a 4520-nál. Ez utóbbit még a CA 551 is elveri, persze csak hangminőségben, fele pénzért.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #23936 üzenetére
A válasz egyszerű: az egyik sokat el akar adni az erősítőből, a másik teljesen függetlenül, csak a hallottakra alapozva írta a véleményét.
A proteakármi írásaira sosem adtam, a linkelt cikkben ez a mélypont: "most sem kell elsőként érkezni a kanapéra, ha élményt akarunk átélni, hisz a bemért terület egészén ugyanazt hallhatjuk."
Ezt inkább nem kommentálom.Folyt nálunk egy összehasonlító teszt is, benne a Denon mellett Onkyo és Pioneer készülékekkel. Ennek során is leszerepelt a 2113.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Oldfighter #23936 üzenetére
A német Areadvd referencia szintűnek tartja a 2113-at. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest