- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
zsoika #156466 üzenetére
Dobálóztok itt a kivételekkel, nagy általánosságban négyzet vagy téglalap.
De ha ennyire bele akarsz mélyedni akkor minden "párhuzamos" vonal a végtelenbe metszik egymást., tehát a téglalap is trapéz😉
+ Ha kerek a föld, akkor se víz se függő se létezik, így az oldalfalak se párhuzamosak.
Ezt add be az állóhullámoknak😀 -
Joshi
titán
válasz
zsoika #156117 üzenetére
Amennyire volt időm próbálgattam a dolgot. Mindenképpen úgy gondolom, hogy az erősítő Level beállítása arra való, hogy külön-külön állítható legyen az egyes hangfalak ereje. Ahogy feljebb állítottam minden doboz erejét, már csak ~50-60-as hangerő kellett a korábbi 60-70-nél. Én ezt értem, de azt nem értem hogy miért vette ennyire lejjebb a Marantz erősítő bemérésnél. Ha nincs szerepe hogy feljebb állítom, akkor miért nem a 0 maradt standardtként? Egyedül a sub erejét kellett szinte ott hagynom ahol volt, mert különben nagyon túltolt volt a mély.
-
-KP-
addikt
válasz
zsoika #156073 üzenetére
Nem, a mélyközepek teljesen mások.
Azok Scanspeak fiberglass(üveg?) hangszórók a Discovery sorozatból. Amit a Castle használ az szerintem egy sokkal olcsóbb darab. Egyébként is sokan használták már azt a magasat a Castle előtt, és most is sok gyártó használja, nem csak ők ketten.
Pár facebookos fotó:
-
Mosqu!to
addikt
válasz
zsoika #155983 üzenetére
Olyan hang, mint a végfok relé. De lehet, hogy az igazából az, és csak azért kötöttem össze, mert egyből bekapcsolt utána a venti.
Az a helyzet, hogy sikerült már úgy is elérni ezt, hogy teljesen fogyasztók nélkül csak kitettem az asztalra és bekapcsoltam. Utána elutaztam két hétre, mondom visszakötöm, hátha megjavult, és akkor hetekig nem jött elő.
Beszéltem velük a napokban telefonon, azt mondták, hogy van rajta hangfal, azt mondjuk nem kérdeztem, hogy mennyi.
Amit nekik is elfelejtettem említeni amúgy, hogy amikor több HDMI is be volt kötve és egy "kört" építettem, akkor minden más is fura dolgokat csinált. Lehet, hogy ez valami kóbor áramot vitt és attól hülyült meg?
A rendszer az alábbiak szerint áll össze:
Ilyenkor többször előfordult, hogy a PC pl nem bootolt be (bios előtt még megáll, de a ventik elindulnak), ha monitor mellett az erősítő és a tv is be volt dugva. az erősítő hdmi-jét kihúzva azonban már indul gond nélkül. Utólag ha bedugom a hdmi-t, akkor azon is megy minden gond nélkül, de restartnál simán megint nem indul.
Ha a pc ment, és pl az erősítőt kikapcsoltam, de a tv is be volt kapcsolva, akkor a pc monitorja állandóan villogott (mintha azt érzékelné a gép, hogy állandóan csatlakoztatok majd kihúzok egy kijelzőt a videókártyából, így állandóan újrarendezné a megjelenítőket). Ha viszont az erősítő is be volt kapcsolva, akkor nem volt gond.
Esetleg előfordulhat, hogy kontakthibás volt a HDMI, ez most jutott a fentiek végiggondolása alapján az eszembe. Nade ez okozhatja az erősítő ventilátorának felpörgését...?
@Joshi: sajnos nem garis már.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
zsoika #155981 üzenetére
Ezért vittem el a Totelhez, csak az a baj, hogy nehéz reprodukálni, és azt mondták, hogy addig nem szívesen bontják, amíg nem generál hibát.
Ami még jellemző, hogy a venti felpörgést többnyire egy "relés behúzás" csattanás/kattanás előzi meg, utána kezd el egyből süvíteni. -
-KP-
addikt
válasz
zsoika #155926 üzenetére
vagy rossz az ülőpozició, vagy az akusztika. Ahol 60hz-re 6db-t kell adni, egy dupla 20-as méllyel szerelt állódobozra, ott komoly gondok vannak. Nálam egyébként a szobám egyik fő rezonanciája 64hz, szóval ha én rápakolok egy képzeletbeli jbl-re 6dB-t, kb. kirepülök a szobából.
-
Hikvision
senior tag
válasz
zsoika #155924 üzenetére
Van is benne, ott van a távirányítóján a gomb hozzá, de a lényegen nem változtat, alapból sokkal kevesebb mélyet ad a marantz mint amennyit a 290-esek tudnak, és az volt a kérdés, hogy miért szól úgy ahogy.
Mivel nekem pont ilyen rendszerem van, és végigpróbáltam a dolgokat, ezért írtam, hogy miket állítson be próbára.
Ez nyilván nem szentírás, csak iránymutatás volt, az adott konfighoz.
-
Hikvision
senior tag
válasz
zsoika #155668 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, én is be tudom írni jófogásra a "bowers" szót
, hfp, és avx et is nézem egy ideje, de a fent említett és linkelt 2 típust nem találtam még meg. Nem feltétlenül használtban kell, csak véleményre vagyok kíváncsi, hogy kinek van esetleg a linkelt 2 típussal tapasztalata.
-
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
zsoika #155527 üzenetére
Nálam a Denon avr-6200w bemérés elején megvizsgálja a sub hangerejét, és mutatja, hogy halkabbra vagy hangosabbra kell e állítani (a subon). Ha ez megvan, csak azután indul el a bemérés.
mint itt: https://youtu.be/o0VKVEeh3Ww?t=52 -
B.F.G.
senior tag
válasz
zsoika #155519 üzenetére
Van hely ezek elférnek és már meg is vannak (úgyhogy már nincs mit átgondolni):
2 x S 809 frontsugárzó
2 x S 801 polcsugárzó a surround hangzáshoz
1 x S 81 CEN center
2 x S 8 ATM atmos sugárzó
Ezt a kettőt kell még elhelyeznem 2x Jamo S810 úgy hogy ne nappaliban a szekrények előtt legyenek, mert útban vannak és a felső szett az fehér színű és sajnos a 2 mély pedig dió színű...
Egyszerűen még a mai napig nem elérhető a Jamos S810 fehér színben, de az ára bezzeg emelkedett.
Majdnem 4 hónapig vártam, hogy fehér színűben elérhető legyen ez a típusú mély... hát nem vártam tovább ezért lettek dió színűek.Egyébként a mélyek nélkül is nagyon jól szólt csak a fenti szett, meg voltam vele elégedve, de azért leesett az állam miután beüzemeltem a 2 mélyet.
Viszont úgy néz ki, hogy majd a 2 mélyet külön polcra kell tennem...
Majd készítek fotót.
-
B.F.G.
senior tag
válasz
zsoika #155512 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nagyszerű!
Erre azért próbálok törekedni, hogy amennyire lehet a nézési pozíció felé nézzenek a hangsugárzók a megannyi tipp és javaslat között, amiket bizonyos körülmények között nehéz betartani vagy alkalmazkodni hozzájuk a sok befolyásoló tényező miatt.Tettél valamit a hangfal és a csavar közé amivel rögzíted? (a kép alapján úgy látom, hogy nem)
Ha nem tettél akkor nem sérül a hangfal ha rögzíted?
Nekem ez nagyon stabilnak tűnik így a képek alapján.
Engem meggyőztél, szerintem veszek én is egy párat.Továbbá kell a hely, mert még el kell helyeznem 2 db Jamos S810-et is a szobában abban is majd kérném a segítségeteket, de először megpróbálom magam elhelyezni őket és kitesztelni, viszont az elhelyezésnél sajnos eléggé meg van kötve a kezem, mert a bútorok és a front sugárzók elég sok helyet foglalnak.
Majd elolvasom a rá vonatkozó cikket amit készítettetek és majd azután kérdezek.
A vicc az egészben, hogy ahol most vannak ott nagyon jól szólnak (közvetlenül a bútor előtt a földön ), csak ott nem maradhatnak, mert útban vannak, mind esztétikailag és fizikailag.
Köszönöm a segítséget.
Köszi zsoika!
-
B.F.G.
senior tag
válasz
zsoika #155508 üzenetére
Hát azért ez elmegy itt ez a téma... most beleolvastam kezdő topikba hát épp a villany kábelt kötik az erősítőbe....
Az a lényeg, hogy ha nem lehet egyszerre forgatni és dönteni a VLB 200-at akkor felejtős, viszont alap pozicióban lehet billenteni, bár ez a leírás nem említ ilyet itt azt írja, hogy 90 fokban forgatható és 15 fokban dönthető az állvány:
[link] -
B.F.G.
senior tag
válasz
zsoika #155506 üzenetére
úgy érted, hogy vertikálisan/vízszintesen lehet forgatni?
Azt nem értem, hogy miért billen át ha lefelé billented?Köszi a segítséget, meglesem használtan is a tartókat, meg még azon agyaltam, hogy házilag készítek fali konzolt az lenne a legolcsóbb és az pont olyan lenne amit szeretnék.
-
PodMAN
senior tag
válasz
zsoika #155409 üzenetére
Igen, ez egy őskőkorszaki megoldás ami régen igaz volt és amire ma már egyáltalán nincs szükség. Ha egy mai modern 2-3 rétegű hőszigetelt ablak párásodik, az már régen rossz és nem az alá rakott radiátor a megoldás, hanem az egész ház/lakás szellőztetése.
A friss építésű ház amennyiben jól le lesz szigetelve, úgy felesleges ennyi radiátor. Főleg hogy estünkben minőségi drága alumínium radiátorról van szó. Az, hogy 40 fokos langyos vizet keringetsz benne, az a hatásfognak nem tesz jót.
Személyes véleményem szerint a baloldali nagyobb radiátor tökéletesen elegendő lehet egy nappali (4,83*5m, 24nm) befűtéséhez. A szemközti két radiátor nélkül az akusztika is javul és a látvány is. A proji bármenyire is fókuszál a vászonra, azért a "világító" radiátorok látványa nem lesz az igazi. SZERINTEM.De ez nagyon OFF.
-
-
Hohocali
aktív tag
válasz
zsoika #155230 üzenetére
Hason fekve??
Nem feltétlen kell lejjebb fúrnod szerintem. Nálam a magassugárzó 25cm-el van a fülem felett (115cm magasan). Próbálj egyet előtte.
Az ülésed háttámlája is befolyásolhatja a magasságot. Ha a nyakad fölé nyúlik, akkor lefoghatja a hátsó hangokat. A fülednek legyen közvetlen rálátása a hangfalra (nem csak a magassugárzóra). Én levágtam a székem háttámlájából, nem lóg a nyakam fölé.Aludni így nem lehet benne, de nem is szoktam. Arra van külön ágy a hálószobában.
-
Tonyka 2
tag
válasz
zsoika #155225 üzenetére
Atmos esetén meg aztán egyértelműen. De amikor nem volt Atmos akkor sem tudtam fent elviselni. A hang irányítottsága gazdagon hallatszik a háttérsugárzó tartományában. Minden felfelé kanyarodik ezzel én sosem tudtam megbékélni. Mindig veszettül zavart. Azt gondolom nem muszáj minden ajánlást szigorúan azonnal betartani. Érdemesi a usernek többféle magassággal meghallgatni. Persze olyan anyagokkal, amik hátsó effektben gazdagok. Ezek is többféle hátsó effektben. Nem csak repülő, meg helikopter propelleres. Mondjuk egy Deadpool, ül a hídon, és elmennek az autók a mi szintünkön mellette. Nah annak nem sok keresnivalója van fent. Aztán lehet csak én vagyok erre beállítva érzékenyen, az is benne van.
-
mettek
addikt
válasz
zsoika #155225 üzenetére
Nálam a surroundok polcsugárzók...ráadásul olyanok amik önmagukban megállnak sztereózásra is. Na én ezeket alapból fülmagasságba helyeztem el saját készítésű állványra mert ugy gondolom h ha a frontoknak is ugy kell lenni akkor a háttérnek is. Plusz a forgalmazó is azt mondta hogy ha magasabban is van kicsit akkor dönteni kell a fej irányába.
Nálam így tökéletes a surround hangzás. Sokkal jobb mint dipollal volt..bár az lehet rosszul volt elhelyezve. -
Hohocali
aktív tag
válasz
zsoika #155134 üzenetére
Talán mert hátul még ennyi hely sincs? Vannak képek az Arendal oldalán még erről a szobáról, meg némi leírás is. A szobát másra is akarja használni, azért nem fekete minden.
Ahogy kiveszem ebből, ezek lelkes emberek, akik saját pénzükön építették ezeket (értsd: senki nem finanszírozza meg nekik pl. a Nordost Heimdall kábelt), de szívesen látnak vendégeket. Kb. mint ha én elmennék hozzád.
Legalábbis nekem úgy tűnik.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoika #155130 üzenetére
A sok értelmetlen, ésszerűtlen megoldás egyike. Nem talált állványt a frontsugárzókhoz, azért tette a szubládára. Kizárt, hogy gyurmával meg lehessen oldani az elcsatolást. Még SoundPath-szal sem. Tutira megmozgatja a mélynyomó a ráhelyezett hangdobozt.
Elrettentő példának kiváló! -
tomyka74
senior tag
válasz
zsoika #155058 üzenetére
most úgy nézek filmet projin,hogy a tv-t leveszem az állványról kihúzok belőle minden kábelt hdmi-t is és ha végeztem a projizással akkor vissza teszem a helyére kábeleket vissza dugom és ennyi mehet a tv-zés.
én nem hinném ,hogy attól baja lenne,hogy néha kihúzom belőle a hdmi kábelt.
de javíts ki ha tévedek! -
makkai
aktív tag
válasz
zsoika #154921 üzenetére
És az nem gond, ha alulra teszem a centert, akkor a frontok síkja alá kb 100cm-el kerülne, ha fölé menne, akkor meg csak kb. 65cm lenne. Még a 65cm-el is bőven kívül van a 7 fokos szögön a frontokhoz képest.
"Próbáld ki lent és fent is a centert és kiderül melyik tetszik neked jobban"
Előtét fal készül, akkor védőcsövezzem be inkább fentre és lentre is?
-
mettek
addikt
válasz
zsoika #154716 üzenetére
Na vegre valaki megerősíti a tapasztaltakat. Katasztrófálisak ezek a hobbiprojekt lejátszó szoftverek. Most teszek egy próbát a CE nightyval aztán még talán a LibreEleckel és ennyi. Ha nem szólal meg rendes minőségben akkor ezzel a vonallal végleg felhagyok. Marad a BR asztali.
-
arcitec
addikt
válasz
zsoika #154211 üzenetére
(B)a tudomány mai állása szerint is veszélyesek, vagy veszélyesek lehetnek. (/B)
No akkor erre tudományos dokumentumot, ha nem tudsz, akkor meg ne terjessz olyat ami nem bizonyított.
A gyártó szerint nincs káros hatása, pláne becsomagolva: [link]
Nem keverendő az üveggyapottal, orvos szerint az is csak irritáló hatású ... nyilván nem oxigén helyett... -
arcitec
addikt
válasz
zsoika #154205 üzenetére
Látod látod ezzel van a baj az ilyen tudománytalan, úgy gondolom megalapozatlan okfejtegetések, értelmetlen és esetlegesen a tudatlanság terjesztése .. Amit állítasz abból kiindulva(labor) tutira több haszontalan dolgot lélegzel be, amit kintről engedsz szűretlenül be ...
Nálunk ez nem gond mert van komoly és rendes légtisztító és még csak nem is a kínai ..
-
dhcodoki
senior tag
válasz
zsoika #153962 üzenetére
A többiek jól, de sztem Te félreértettél. Én meg ctraltdel13 hozzászólását sarkítottam ki véletlen.
A lényeg, amit átszerettem volna adni: Ha elől drága kábeleket alkalmazunk, egyáltalán nincs szükség hátra is ugyanazt behúzni. Még akkor sem, ha a hangsugárzók megegyeznek. Mert nem halljuk ugyanúgy. Egyrészt a fülünk, másrészt a szoba kialakítása (azaz hangsugárzó más pozicíója) miatt. De a sokcsatornás hangzásnak (különböző effektek tömkelege) köszönhetően is lehetetlen kiámozni a kilógó kábelminőséget.
De ugyanezt vallom atmos esetén is. Persze nem azt mondom, hogy húzzunk be 100forintos kábelt. De teljesn felesleges több ezer HUF/m-ig elmenni.
-
-KP-
addikt
válasz
zsoika #153953 üzenetére
ATC-vel kapcsolatban, ezerszer le van írva, hogy mailcímre küldj kérdéseket
Ott a lista alján is, nagybetűvel
Az olcsó Cav vonalat én annyira nem erőltetném...Nem muszáj quadral vagy dali vonalon maradni. Csak két példa volt a sok közül. Ez lehet Canton, Wharfedale vagy akármi más német. 30-40 ezer körül bőven találni jó fajta monitor sugárzókat és centert is. Főleg ha hajlandó vagy a hátáron túlra is tekinteni... Picit többért már újonnan is találni ezt azt...
hecot nem ismerem sajna, hogy ott mi jó. egyébként azt látom a német márkák elég sokat fejlődtek az utóbbi időben jó irányba...
-
-KP-
addikt
válasz
zsoika #153946 üzenetére
Én a Quadral Platinum base centerem adtam el olyan 40 körül, nem emlékszem a pontos összegre. De volt többször pl. Phonar Veritas center is eladó avx-e ilyen áron. Monitornak szintén ajánlom pl. a régebbi Quadral Platinum monitorokat, 100 euró környékén be lehet szerezni. Én pl. Swans RM600R-t vettem 30 ezerért. Most amolyan tartalék hangfal, de volt hogy bekötöttem frontnak és döbbenet milyen jól szólt. Nyilván mélye nincs, kell mellé a szub, de simán együtt tudnék élni vele.
Ha megnézed pl. az ATC akciós listáját onnan is lehet szemezgetni pl:
Most is van épp avx-en egy Quadral Ascent center eladó:
De elég gyakran vannak Dali Concept, Quadral Argentum modellek is eladósorban. Meg rengeteg más. Ugyan egyik sem a világ közepe, de százszor inkább bármelyik,mint egy konzervdoboz szett. Csak nyitott szemmel kell járni és bőven lehet jó dolgokat vásárolni.
-
-KP-
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
zsoika #153905 üzenetére
2 lehetőséged van a beton plafonnal szemben. Álmennyezetet készítesz - léteznek erre kész előregyártott elemek beton födémre nincs is nagyon más megoldás. De neked van még egy ilyen megoldás,ami akár jobb is, mivel jobban beépül a meglévő síkba. [link]
Illetve lehet kreálni megfelelő dobozt és azt beépíteni,igényesen el lehet készíteni,vatelinnel kibélelni stb.. Majd nyilván abba beépíteni a hangszórót.[link] Állítom a "mennyezeti akusztika" nagyon jó lesz, mintha a padláson mászkálnának ( persze ha olyan a film ). -
-KP-
addikt
válasz
zsoika #153885 üzenetére
én azért írtam ezeket, mert ezek normál áron 3-400 eurós darabáron mentek németországban, ahhoz képest meg bagóért megkapod. elhiszem hogy szerinted elég az 5-ös is, de én hangyafaroknyi árkülönbség mellett egyértelműen a legnagyobbakat venném... De ha számít az a 10.000 forint difi, akkor vedd a kisebbet..
-
Hohocali
aktív tag
válasz
zsoika #153868 üzenetére
Nálam lapos hangfal van irányítva. A "bevágós" hangszóróhoz nálam nem volt meg a mélység, ezért nem akartam lejjebb hozni a plafont. Lehet még lokál "púpot" csinálni kartonból, és abba belevágni. Nálam adottak voltak a "lapos" hangfalak, és külön szoba, így nem kell megfelelni "nappali" követelményeknek.
Bennem van egy kis kétely amiatt, hogy a "bevágós" módszer előttem "lövi" a talajt valahol. A magasa ugyan "tekergethető", de a keresztváltás általában 3kHz. Ezalatt még bőven irányított a hang. -
zsoika
addikt
válasz
zsoika #153858 üzenetére
#153856) -KP-
Visszaolvasva ezt találtam [link]
Csak külföldről lehet rendelni ? Melyik típust ajánlanád?(#153869) hunaqua: Nekem mennyezeti Atmos-ra kell , nem hátra, de az elv ua. Azon agyalok hogy melyik lenne a legolcsóbb,de mégis szép megoldás. Valószínűleg a gipszkartonba vágott a legszebb ,de attól félek hogy kongana és berezonálna a karton.....mert nincs semmilyen szigetelőanyag ott. Vagy kéne rakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Proxmox VE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest