- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Valkűr #117755 üzenetére
Én nem erre gondoltam.
Inkább Bentley vs BMW 7. Mindkettő remek autó, de a Bentley mindenből többet ad. Nagyobb a csend az utastérben, több lóerő, több extra, nemesebb anyagok, nagyobb komfortérzet, stb.
Szerintem ezek azok a dolgok, ami miatt valami megkaphatja az UHE jelzőt. Kb.
-
Smiley
addikt
válasz
Valkűr #117620 üzenetére
Most kicsit irigy lettem... Nights from the Alhambra DTS-ben nagyon fasza lehet ezen a rendszeren...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Valkűr #117572 üzenetére
Igen értem...Én arra gondoltam hogy a 779 azért már jóval combosabb mint a 479...a 479 csak 1-el van feljebb az alap 379-től!Nem biztos hogy a Dalikat úgy megszóllaltatná,ahogy azt kell...vagy hülyeségeket beszélek?
Közben szerkesztetted,de kapizsgálom!De a H/K és a JBL(AKG,Lexicon,Crown....stb) egy cég nem?
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Valkűr #117560 üzenetére
Nemigazán volt alkalmam,bár kitudja...Értem én miről beszélsz amúgy!De ha lenne rá se adnák mondjuk fél milkát egy AVR-ért.Biztos jó meg minden...Aztán kitudja,mert lehet később már máshogy gondolkodnék.Én egy yamaha rxv371-el kezdtem,de azt is csak azért mert kiállított darab volt stb és 137euróert megkaptam mikor 230euroert mentek akkor.Aztán fél év után már gyengének éreztem és a topik javaslatára vettem egy Denon 1912-őt...na az nekem nagyon tetszett!Csak közben megszületett a ksifiam és szinte semmit nem használtam,mert nem is lehetett tőle.Ugy döntöttem eladom,mert sajnáltam hogy 500eurom csak ugy ott áll és eladtam.Közben ugy hozta a sors,hogy szétmentünk a fiam anyjával így nem velem lakik nyugodtam zenézhetek filmezhetek stb...Most vettem egy Yamaha RXV479-et nekem bőven elég,holnap hozza a futár.
Idáig nem akartam,egyenlőre venni hozzá 5.0 szetett,de mondjuk már furdal az is hogy jó lenne valami.De már meg se merem kérdezni milyent ajánlotok hozzá... -
BBéci
legenda
válasz
Valkűr #117543 üzenetére
"A nagyobbiknál volt az az érzésem amit mindig hiányoltam a kisebb modellekben, az az igazi mozis érzés, erő, dinamizmus."
"Ezeknél is a kisebb modellekkel ugyan az a problémám volt, nem volt meg az a hűha érzés, hiányzott a mozis érzés.."Erről van szó, ezért szoktam írni, hogy a bögreszetteknek (és a belépő kategóriába tartozó komponensek egy részének) semmi közük a házimozihoz. Nem attól házimozi a házimozi, hogy minden irányból jönnek a hangok.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Valkűr #117463 üzenetére
Igen, van egy szint, de nálatok ez nagyon magas. Mert ott tartotok ajánlásban, hogy 190 000 Ft-os erősítőt linkeltek kapásból, azalatt az erősítő már nem is erősítő, használthatatlan, kukába való, nem jó semmire, mert csere lesz belőle úgyis a jövőben, tehát pénzkidobás. Ezzel a vásárlót véditek. Hát ezt túlzásnak tartom. Inkább elképzelhetőbb, hogy fölösleges költségekbe veritek.
A régi Yamahám 50 000 Ft volt újonnan és tökéletesen megfelelt. Az új Pioneer-om újonnan 160 000 Ft és nem érzem, hogy akkora különbség lenne a régihez képest, ha az embernek nincs szüksége csatlakozók tömkelegére, sok beállítási lehetőségre.
Nem mindenkinek egyformák az igényei. Az átlagembernek ez túlzás! Átlagember alatt nem titeket értelek, hanem aki bemegy a Media Marktba például házimozi vásárlás céljából, vagy ebbe a topikba téved.
Az én haverom olcsóbb hangprojetort használ és azzal is tökéletesen meg van elégedve, eszében sincs lecserélni. Pedig megtehetné, de fölöslegesnek tartja. Ettől még nem igénytelen, csak erre nincs igénye. És a legutolsó, amire energiát fordítana, de ettől még használ valamit, a hangprojektort, mert szüksége van rá, csak elég neki az a szint bőven. Ezer dolog fontosabb számára, mint ez: nők, kocsik, ruhák, parfümök, utazás, Apple cuccok stb.
Volt akivel priviben még arról beszélgettem, hogy drága Onkyo erősítőt ajánlottatok neki és semmivel nem érzi jobbnak a régi Pioneer-jétől, csak a HDMI, beállítási lehetőségek miatt érzi előnyét.
Szasanyinak hasonló a véleménye, mint nekem.
Itt persze, hogy azonos a véleménye mindenkinek, mert ez az élete az itt fórumozó emberek nagy részének fontosabbank tartják más dolgoktól.
Ezzel nem azt akarom mondani, nem úgy gondolom, hogy bármilyen sz@rt kell ajánlani az ide tévedő embereknek, csak túlzásokba nem kell esni. És nem kell félrevezetni azzal, hogy 180 ezerért nem tud csak használhatatlan rendszert venni, mert annyi csak az erősítő. Én 25-ért adtam el a régi Yamaha erősítőm, plusz 25-ért a Jamo 5.0 rendszert, kábelekkel együtt, ami már használható rendszer volt. A semmitől az is jobb! Olyan, mintha tegyük fel, valakinek csak egy Suzikira van pénze és inkább járna egész életében gyalog, mert a Suzuki az nem Bmw? Vagy lehet van Bmw-re pénze, de fölöslgesenek találja, mert megelégszik egy Suzukival vagy egy Opellel. Kinek mi a fontos az életben. De attól még vesz autót, mert nem akar gyalog járni. Ugyanez a helyzet a házimozival is.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Valkűr #117293 üzenetére
Azon már nem tudok segíteni, így is jobb sokkal, mint volt eddig. De bizonyos dolgokat már nem áldozhatok be a házimozi érdekében, mert azok még fontosabbak attól is.
Moziszoba kell ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, ami csak mozizásta van használva.Póbáltam befordítani, akkor a szék rettentő rossz helyen lesz, a hangfal mellett. Plusz az íróasztal belelóg az ajtóba.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Valkűr #117286 üzenetére
De nem tudom sajnos áthelyezni, már megtettem volna, ha lehetne.
A kanapéból leginkább kihúzva nézzűk a filmet, úgy meg jó lesz. Vagy ha éppen nem húznánk ki, előrébb tolom. Alig kell igazából ehhez előre tolni. Zenét szinte örkké hallgatok a székből, filmet pedig hetente max kétszer nézek, akkor kintebb tolom a kanapét, vagy kihúzom ággyá és kész is.
Tarlóbetyár: Nem állok negatívan a dolgokhoz, de az asztalt csak max a plafonra tudom felszögelni, mert máshol nincs hely. A konzol pedig nem fordul jobban, ez a max.
-
kabar
senior tag
válasz
Valkűr #115569 üzenetére
Azért ennyire nem kell elrémiszteni. Egy TX-NR 609 (okos) is szól már valahogyan, nemrég volt fent CA540R (hülye, de jól szól) ötvenért, és jobban fog szólni, mint sokaknak itt a kezdő cucca. Láttam fent igen értelmes hangfalkészletet 60-80 körül. Tehát a korábban írt 150-160-ból már azért lehet garázdálkodni szerintem, bár kétségtelen, hogy határ a csillagos ég.
-
marton.m
tag
válasz
Valkűr #115212 üzenetére
Köszönöm a tipped, ha lenne rá felesleges keretem, akkor beszereznék egy normális erősítőt, de mivel nincs, így ebből szerettem volna kihozni amit lehet.
Szóval már annak is örülnék, ha az összes hangszóróm szólna, mert jelenleg csak porfogók a szobában.
Kicsit nézelődtem a témában, és nekem az jött le, hogy létezhet szoftveres mód arra, hogy a PC a sztereó hangot az összes hangszóróra elküldje, bár még nem teljesen tiszta számomra ennek a mikéntje.
Valaki esetleg próbálkozott már ilyennel? -
kigyi_23
addikt
válasz
Valkűr #115212 üzenetére
40 rugóból már kap egy használt erősítőt mondjuk Denon, Onkyo egyes típusait, akár HDMI hibásat ebből amit olcsón adnak és neki nincs is rá szüksége, mert el vannak látva digitális bemenetekkel amiket aztán lehet használni mindenről. A kérdés az aktív sub-al van, mert ehhez nem tudom mit adtak gyárilag.
-
szasanyi
félisten
-
mettek
addikt
válasz
Valkűr #113338 üzenetére
Rossz az elhelyezés is mert a nappalinak a hosszabb oldalán van a rendszer (nem tudom érthető e...mondjuk a szoba 5x4 méteres és a tv az 5 méteres falon van így szűk a tér a hangzásnak) a másik hogy volt egy advance acoustic xi60 sztereo erősítőm ami tisztább, kivehetőbb, sokkal kevésbé effektelt hangot adott de azzal se voltam annyira elégedett így eladtam. A lényeg hogy nincs hangszínpad, nem összpontosul a tér középre és nem részletes, tiszta a hang hanem olyan mint egy mezei multimediás hangzás.
Patice:
A gépem játékorientált: win10, Corsair RM750 táp, Asus p8 z68 vpro alaplap, 8 gb ram, Asus d1 hangkártya stb. Van rajta jriver lejátszó de az itunest is használnám. Tehát nem csak flacot. -
mettek
addikt
válasz
Valkűr #113331 üzenetére
Annyi hogy most Nas-ról megy a zene az Onkyo 818-on...amihez ugye a hm erősítő a saját dacját használja...nem? Azonban szgépről szeretnék lejátszani jobb minőségben mint most.
Audiofül:
Az a kis hangfal kiváló értékeléseket kapott, sőt azt is állítják róla hogy a kétszer ennyibe kerülő versenyzőknél is jobb. Én viszont annyit tudok csak biztosan hogy a jelenlegi felállás zenére nem jó. -
rayoliviero
veterán
válasz
Valkűr #113312 üzenetére
Na ilyen konzolt se lenne akkor konnyu talalnom, vagy lehet dragabb lenne, mint maga a hangfal.
Mi a legolcsobb es legegyszerubb megoldas akkor, hogy rogzitsem a falra?
ez lenne a legidealisabb hozza. A csavar remelhetoleg pont belevalo, igy ranezesre igen.
Az arat sokallom. -
szasanyi
félisten
válasz
Valkűr #113309 üzenetére
Nyíregyházán, de nem értem miért gondoljátok, hogy az utánvét jobb / biztonságosabb. Ugyan úgy csak a kifizetése után látom mit kaptam (vagy mit nem) és az milyen állapotban van.
Miután már több esetben is megtapasztaltam, hogy egyeseknél a "megkímélt, jó állapotú "az olyan állapotot jelent, mint ahogy nálam kb. 20 év használat után nézne ki...És a műszaki állapotból még nem is esett szó, ami megint csak jelentős szempont és csak tesztelés után derül ki.
Találkoztam itt a HA-n pár emberrel, akik az PH!-s "előéletem" alapján megelőlegezték a bizalmat, és előre elküldték az adás-vétel tárgyát. Na, ott valóban mindig minden olyan volt, mint amit előre megbeszéltünk és - de ezek az értékeléseimben is fellelhető. -
szasanyi
félisten
válasz
Valkűr #113259 üzenetére
Apropó... nemrég kérdeztem a Taga harmony hangfalak minőségét. Most Te itt arra utalsz, hogy az sem képvisel jó minőséget?
-
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Valkűr #112111 üzenetére
Eddig és sem foglalkoztam vele és megelégedéssel használtam 4,5 évet, nagyon sok órát ment. A HDMI panel tűzforró szokott lenni. A fórumokon is több száz HSZ van panaszkodó userektől, a Youtube DIY Hdmi board javítós videó nézettsége és kommentszáma is magáért beszél. Eddig én is abban a hitben voltam, hogy az enyém nem romlik el, most eljött az ideje.
Így első blikkre a ONKYO TX-NR636 elég jónak tűnik, de van jó pár esélyes erőlködő még ezen a szinten (Pioneer, Sony, Yamaha).
-
Panthera
őstag
válasz
Valkűr #110799 üzenetére
Hát nem egészen erre az árfekvésre gondoltam, mert nekem 3500Ft/m induló árakat dob ki.Ezt a kábelt csak a frontra gondoltad (esetleg center)? Mert akkor egy jobb hangfalhoz bevállalnám teszt után.
Tervben van egy "jobb" 5.0 szett (max 100e-t szánok rá, akár használtan is), de hátra akkor sem vennék meg 20+ métert ebből.
Amire használom: elektronikus zene, mozi. Onkyo-hoz milyen hangfal márka menne így?A jelenlegi hangszóróknál meg inkább az lenne a lényeg, hogy az erősítővel valahogy arányban legyen a keresztmetszet, javítani a minőséget nem biztos hogy fogja.
Fémes hangszórók alatt mit értesz?
-
dethroner
veterán
válasz
Valkűr #107430 üzenetére
Köszi a hozzászólásod és az építő gondolataid, de Bécinek igaza van, jelenleg nem tervezem hogy lecserélem a jelenlegi rendszerem. Úgy látom amennyi pénzt rá kéne szánnom, az egy darabig fontosabb tervek miatt másra kell, de ezt most nem részletezném. De köszi mégegyszer a normális hangvételt és segítő szándékot.
(#107432) BBéci Igen, valóban volt már téma ez a lejátszó dolog. De ahogy fogalmazol, vagyis hinni abban hogy a beépítettől van jobb, hát tudod hinni olyan dologban amit nem tudsz bebizonyítani csak állítod hogy jobb, az olyan vallás szerű
Ha hozol egy kalibrált 55H6400 az enyém mellé és hozzá valami media playert, egymás mellett megnézhetjük a két lejátszó közötti különbséget valós időben
-
axwel18
senior tag
-
still2
tag
válasz
Valkűr #107080 üzenetére
Ha jól értelmezem a szavaid akkor itt semmi esély a hangzásjavításra kisebb lépésekkel. Ha jobbat szeretnék komplett csere a megoldás. Amúgy jelenleg meg vagyok elégedve a Jamo 606 után. Azért nem értem a gyártókat mert ezt a rendszert lehet egyben megvenni. tehát az ember azt gondolja hogy az egységek harmóniában vannak egymással. Mondjuk azt hiszem az ES90 mellé Es30 van párosítva. Ezért is gondoltam a cserére.
-
Valkűr
addikt
válasz
Valkűr #106224 üzenetére
Nem tudtam már módosítani, de szerettem volna még pár szót mondani a használt vasakról. Nem értem mi a bajod a használt termékekkel, főleg ami komolyabb darab. A drágább nagyobb erősítők alkatrészei komolyabbak, minőségibbek mint a boltban újan kapható 50-80 ezres darabokban. A bolti cuccokra a garancia egy év, ennyit még a leghitványabb Tescoban kapható Millenium is kibír, utána ott is fizetsz a szervizelésért.. A nagyobb használt vasak hibalehetősége sokkal alacsonyabb a minőségibb alkatrészek végett és a gondosabb megépítés végett is. Megjegyezném itt nem azt jelenti, hogy a nagyobb vasak nem romolhatnak el, csak kisebb az esélye.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Valkűr #100658 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond. Nem is kell mindenkinek ajánlgatni, mert abból nem sok jó szokott kisülni. Arról nem is beszélve, hogy tényleg eltérőek az igények -ahogy írtad is. Csak sokan úgy gondolják tévesen, hogy vesznek egy 30.000 Ft-os 5.1-es szettet, hozzá erősítőt 70.000 Ft-ért és akkor szuper házimozi élményben lesz részük. Egyébként tényleg csak annyi, hogy helyén kell kezelni a dolgokat és akkor senki nem fog megsértődni. Engem is "fikáztak" a cikkem alatt, hogy minek ilyen "drágán" HTPC ház? Tök felesleges, pénzkidobás, há' jó a 10.000 Ft-os is táppal együtt.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Valkűr #98286 üzenetére
Értem ... és ugyebár úgy tudom a sub-ra bízni, ha mind az 5-öt sugárzót Small-ra állítom, hiszen ha Large-on lennének, akkor a teljes frek. tartományt kapnák meg, beleértve a mély hangokat is.
Small-ra állítva meg manuálisan tudom állítani a levágási frekvenciát ... akkor legyen 100 Hz ... ami azt jelenti, hogy a 100 Hz alattiakat átengedi a sub-nak. Igaz?A sub. leírása szerint LFE-jelek, Dolby Digital és DTS formátumok lejátszásakor a CUT OFF FREQ-et ajánlott 200 Hz-re (max-ra) tekerni, hogy ... idézem: "az alacsony jelszintet átalakító funkció a legjobban tudjon működni".
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Valkűr #98282 üzenetére
és ha mind Small-ra teszem, akkor milyen keresztezési frekiket állítsak be az egyes sugárzókhoz?
kicsit nehezen áll ez össze a fejemben!
illetve a sub hátoldalán is van egy tekerhető "Cut Off Freq" gomb, 50 - 200 Hz ... ezt mennyire tekerjem?Szerk: a mélynyomó ilyet tud: 28-200 Hz
-
Winne
nagyúr
válasz
Valkűr #98077 üzenetére
Az a baj, hogy azért nem is akarom mókolni addig a gépet, amíg lesz másik 5let, mert ezekkel a beállításokkal egyébként meg megy ki hang, mert most még itt van az előző erősítő is mellettem és abba átdugva meg megy a hang és vált egyből, ezért gondolom, hogy az új erősítőnél van valami, csak én láma vagyok hozzá.
A dvd lejátszóról ad ki sztereót digit coaxon.
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Valkűr #87709 üzenetére
1 hónapja adtam el a NAD erősítőmet, azóta azt a hangot keresem. Sajnos meguntam a kábeldugdosást, ezért szerettem voln egy minden funkcióban erős HM erősítőt vásárolni. Kezdem úgy érezni, hogy hiú ábrándokat kergetek...
Felmerült lehetőségkén egy Dussun D9 egy Rotel vagy Emotiva hangprocesszorral (HDMI ésHD hangok miatt), de az +150 ezer lenne.
-
válasz
Valkűr #87696 üzenetére
"Ha sokat hallgatsz zenét és elég vájtfülü vagy akkor nem javaslom az öszvér megoldást."
Vagy jobb sztereó hangú AVR-t kell beszerezni. Én sok zenét hallgatok, a minőséget is nagyon szeretem, de elég jól elvoltam a már tök olcsón beszerezhető Arcam AVR 250-el, most meg pláne a Denon-al. Naná, hogy van feljebb, de nagyon jó minőségű kompromisszumokat be tud szerezni elérhető áron az, aki nem akar vagy tud 2 rendszert fenntartani. (Természetesen alapvetésnek gondolom én is, hogy a legminőségibb a 2 rendszeres felállás lesz, ha jól vannak megválogatva az összetevők, de ehhez komoly pénz és komoly elkötelezettség is kell.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Marantz SR-39
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest