Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Valkűr

addikt

válasz still2 #107079 üzenetére

Igazából az a baj, h ebben a szériában a JBL frontjaidhoz nincs nagyobb center ami jobban illene a képbe. Sajnos a legtöbb gyártó ebben az árszegmensben nem is úgy épiti őket, h a centerben alkalmazott hangszóró az méretben azonos legyen a frontokkal, ami szerintem sok esetben fontos szerepet játszik a hangzásban. Sokan azt mondják nem fontos az azonosság, pedig szerintem az lenne a legfontosabb. Erre egy hülye, de jó példa, h az egyik frontot kösd ki és tedd a helyére a centert, meglátod mennyi fontos a homogenitás a rendszerben. A hangja még csak hasonlítani sem fog a másik oldalon szóló frontéhoz. Sokan azt is mondják, h a centernek nem kell mélyen szólnia, csak a középhangokat kell megszólaltatnia, ez sem teljesen igaz. A center gyakorlatilag az egyik legfontosabb hangsugárzó a moziban, majd a frontok. Ezek egységessége, homogenitása az egyik legfontosabb a hang szempontjából. Itt azért hozzátenném, h ez természetesen csak az én véleményem, másnak ettől még lehet eltérő a meglátása.

Új hozzászólás Aktív témák