- iPhone topik
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Minap rájöttem hogy jobb lenne a DVD-ket a hangfalaimon "hallgatni" mert sokkal nagyobb mint a TV hangszóró
A hangfalak, sima kábeles úton csatlakoznak az erősítőre.
A kép alapján látszik hogy miképp gondolom! A probléma az, hogy ha az erősítőre rádugom a 1-1 általam vásárolt HAMA Subwoofer-Adaptert (ami leosztja az 1db RCA kimenetet, 2db RCA bemenetre) akkor fogja magát a hangfal és halkan adja le a DVD által kibocsájtott hangot!
Magyarul (totál hangerőn is) épp hogy hallani valamit! Ezzel szemben a számítógépről jövő hang, tökéletesen átjön! Illetve ha lecsatlakoztatom a gépet, akkor ugyan úgy a DVD hangereje megerősödik! Lehet ez a megosztó kábel nem bírja a kettőt?
További képek hogy miképp csatlakozik a sok kábel:
erősítő hátlapja
erősítő hátlapja
elosztók
a dvd hátuljaEgy másik ismerősöm javasolta, hogy lehet az elosztóval van a gond és azt mondta inkább EZT vegyem meg!
Van értelme?
Mit rontok el?
Köszi
ÜDv -
djnyakesz
aktív tag
Köszönöm a választ!
Azt meg tudod nekem mondani, hogy a másik két bemenetnek mi a neve, esetleg hol tudok olyan kábelt venni, aminek egyik fele OLYAN a másik meg RCA esetleg JAG? (csak mert akkor azt a gépre kötném)
Sajnos nem tudom a megnevezését, annyira nem vagyok pro benne
[ Szerkesztve ]
-
-
djnyakesz
aktív tag
Nos hazaérve a következő a helyzet:
Vettem olyan elosztót, illetve nem pont olyat hanem EZT
Na most a helyzet az, hogy ha bedugom az erősítőbe ezt a csodát, és rányomom az RCA-kat akkor mind a PC mind a DVD szól...DE!!!
A PC azt csinálja hogy ha be van dugva a dvd hogy MONO lesz (csak az egyik hangfal szól), és visszafelé ugyan ez! Ha a PC van bedugva, akkor a DVD lesz mono! de amint kihúzom egyből stereo!
Na most??
Úgy csináltam ahogy mondtad!
PC az erősítő hátoldalába simán, DVD pedig ezen a csatin keresztül (2db ilyen csatit vettem, és a LEFT és RIGHT-ba külön dugtam be)!
Mono lett minden féle variációban! Félreértettem valamit?
Segítsetek pls
köszi[ Szerkesztve ]
-
djnyakesz
aktív tag
Srácok valaki megoldást erre?
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok,
Teljesen amatőr vagyok a témában és szeretnék segítséget kérni tőletek! Itthon van egy TV-m amihez szeretnék venni házimozi rendszert.Van egy LG 42lb650 TV-m kérdésem az lenne felétek , hogy ha egy ilyet vennék, akkor azt a TV fel tudná erősíteni vagy mindenképp kell vegyek egy erősítőt is?
Esetleg tudnátok javasolni hangfal rendszert 5.1-st? Nem tudom milyen szemponokat kell figyelembe venni, de egy kis "félszobába" lesz a cucc, ahol kb csak a TV van és egy bitang nagy ágy.
Köszi
-
djnyakesz
aktív tag
válasz Ragadozó #115740 üzenetére
Közben egy másik topikban szemezgetve meggyőztek hogy ha már házimozi akkor miért külön hangfalakat akarok venni miért nem veszek egyből egy szettet... logikus végülis, elkezdtem nézelődni, és szeretném kérni a segítségeteket hogy egy kb 20nm-es szobába milyen típust érdemes venni? A szoba mondhatnánk hogy hermetikusan zárt, kvázi ha becsukom az ajtót akkor a hanghatás maximalizálható...
Ti melyiket vennétek meg? A cél az lenne hogy filmezés közben meglegyen a kellő hanghatás. Zene hallgatásra nem használnám. (vagy csak keveset)
Gagyik ezek?
1) LG DH4530T DVD
2) Panasonic SC-BTT465EG9 3D SMART Bluray
3) Samsung HT-J4530/EN 3D SMART Bluray
4) LG LHB645 3D SMART BlurayKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
djnyakesz
aktív tag
válasz BBéci #115776 üzenetére
Nem konkrétan ezeket ajánlották csak egy Bluray szettet... Na de ha nem ilyet veszek akkor muszáj leszek külön venni hangfalat és külön erősítőt, így persze árban nem lesz kifizetődőbb...nem vagyok benne biztos hogy ez a bóvli rom nem szolgálna e ki engem Nem értek hozzá... ennyi a bajom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest