-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Igen azt, 5 db Jamo D6-ot.
Lycrabol pl tudsz venni minta darabot is (1,5m x 1m).
Én vettem fehéret meg szürkét. Csak még mindig nem csináltam hozzá keretet,hogy tudjam tesztelni milyen a képe a fehér vászonnak nálam.( mert ugye én ALRe vetítek most)
Akár azzal is tudsz tesztelni.Az XYScreenek meg WhatsAppon tudsz írni és ott megmondják az árát a kiválasztott vászonnak.
-
python1
veterán
Jamo d6 ha jól emlékszem.
Ha egyszer próbára Lykrából összedobnál egy ilyen vásznat, és hosszabb távon tesztelnéd, kiderülne, hogy tetszik-e a kapott végeredmény.
Egyszerűen nincs alternatívája az ilyen kialakításnak, már a 4.-5. filmet nézztük meg az "új LCR" beállításokkal, egyszerűen nincs az a rossz keverés sem, amit ne lehetne élvezni a rendszeren, 2.0-ás hangfot is szépen felkeveri a HTPC 5.1-re. -
python1
veterán
Igen, nálam sem tökéletes minden, de úgy összességében hozza azt az igazi nagy mozis hangot, több energiát inkább a 3D-s térábrázolásra fektettem, na és a dinamikára.
Tulajdonképpen semmi zavaró, fárasztó hangszín nem zavarja meg a filmezést, nem kell semmin állítani filmek alatt, csak a nagy kép és a hozzá illő nagy hang, szinte eltűnnek a szoba falai.
Nálam a koregráfia az mikor filmet kezdünk nézni, hogy 1-2 előzetest benyomok a társaságnak, kicsit bemelegítsem a dobhártyákat, aztán hadd szóljon. -
I'am Dony
őstag
Egy pár darab még elérhető belőle, az utód a C250 7G, ami nem tudja ugyanazt adni egybehangzó vélemények alapján. Ez egy kompromisszum lett a 3 út-kisebb méret érdekében a C350-hez képest. A Silver C150 6G center sem dobozhangú már mint az elődje volt, de a 3 utasok megérik a felárat. Demózni én már csak otthon szoktam. Kényelmesebb és olcsóbb is, mint rohangálni 3-4 helyre, 2-3 doboz miatt és legalább a végső környezetben mutatják meg magukat. A Bronze szeriával nem éri meg keverni, mert teljesen más karakter a két széria.
-
ctrlaltdel13
őstag
Zene hallgatásra szerintem nem kell eq.
Legalábbis én még nem hallottam olyan eq-zott hangot sztereón, ami tetszett.Nálam zene hallgatásnál 8-ason van a pc kivezérlése a 100-ból, gyerek szokta 25-30-ig feltekerni,de akkor már hallom az udvaron.
Igaz ez nem avr-el, pc-végfokok.
Hangfalak érzékenysége mit sem változott. -
I'am Dony
őstag
Az Aria 906-ról lebeszélnélek mert egy nagy nulla az árához képest. A Silver 100 sokkal jobb választás az áráért, háttereknek pedig a Silver 50 tökéletes. A C350 már kifutott, de kintről lehet még korlátozott színválasztékból intézni, az egyik legjobb center amit hallottam, jóval drágábbaktól is.
-
törölt tag
Régen mondom, hogy cseréld le azokat a dobozokat!
Nem véletlen van velük teli a használtpiac, nálam a C1 center volt egy darabig, de nem bírtam vele együttélni.
Egyébként külföldi fórumon olvastam, hogy a Cinema EQ lenne az alapbeállítás, mert alapból az erősítők többsége túlzottan flat. A mozis szabvány a reference görbe+Cinema EQ.
Nem tudom tényleg így van-e?? -
BBéci
legenda
A Cinema EQ csökkenti a magastartomány szintjét, ami nekem nem szimpatikus. Ahogy az olyan hangdoboz sem, amit ilyen módon lehet vagy kell megzabolázni.
Megjelenése óta tervezgetem és halogatom annak a filmnek a megnézését, adtál egy lökést, hogy végre rászánjam magamat. -
devil-k
nagyúr
Epson TW9400. Semmi "komolyabb" vas.
A sztereó zenét eddig nem igazán képviseltem (most sem igazán), de a zenehallgatás is nagyon szuper így. Főleg, ha valami FLAC anyagot teszek be.#180276 m3ss
Minden attól függ, mennyi a keret rá, no meg menny is a fizikális tér. Nálam 2 karton akusztikus gipszkarton van felrakva mindenhova, mögötte 5 cm-es gyapot. Én azt gondoltam, hogy nem fog majd a hangon annyit, de piszok módon tévedtem. 3 szintes a családi házunk, ebből a szuterén-földszinten van a mozi. A ház többi részében nem igazán hallani a mozit, néha-néha egy kis morajlás, igazából az is kevés. 1 tábla akusztikus gipszkartont nem igen lehet fölkapni a hónad alá egykönnyen, sokkal nehezebb, "sűrűbb", mint hagyományos változat, no meg drágább is.Egyébként ha rendelkezésre állna "végtelen" (hahahaha) tér, akkor biztos, hogy 4 réteg kartont raknék fel és mögé egy 15 cm-es gyapotot. Minél többet és jobban és hatásosabban akarsz szigetelni, annál több pénzt lehet elégetni erre a mutatványra is.
-
BBéci
legenda
Pár éve a Házimozi Stúdió kapott megrendelést egy komplett rendszerre és hangszigetelt szoba megépítésére egy hatalmas pincében. A tulaj extrém hangerővel szerette nézni a filmeket, az volt a kívánsága, hogy abból a felső szinteken tartózkodó felesége semmit ne halljon. Sikerült, de belekerült pár millióba. Van róla cikk az AVO-n.
-
VoidXs
nagyúr
Mélyeket nem lehet bent tartani, és a visszaverődéseiket is borzasztó nehéz kezelni, tehát ilyen szobák mellett is azt hihetik a szomszédok, hogy vihar van. A mélyek egyenletességét ilyen kaliberű szobákban úgy javítják, hogy 4 sub van, nem éri meg tovább csökkenteni az élhető részt miatta (a szigetelés vastagsága/sűrűsége a legfontosabb). Egyetlen módszer van a mélyek teljes elcsatolására: levegő, tömeg, levegő, tömeg, levegő, minden tengelyen, ez azt jelenti, hogy az egész szoba rugókon áll egy másik szobán belül. A négyzetméterára vetekszik Budapesttel.
-
python1
veterán
12cm vastag, OSB + gipszkarton, alul gumibakokon a falhoz szintén gumibakos érintkezéssel az 5x5Cm-es párnafák alatt.
Ajtót ha teheted, érdemes 2db-ot tenni, külső ill belső falsíkra, így nyugodtan mozizhatsz, nekem még ez van hátra.
Egyébként nálam, élvezhető hangerő lett a végeredmény, vagy a beígért 15-éves börtönbüntetésem hozta meg a gyümölcsét. -
python1
veterán
Nálunk a hálószoba határos a nappali hátsó falával, míg nem szigeteltem le valamennyire, este már élvezhető hangerőnél, minden 5 percben majdnem asszonygyilkos lettem.
Miután készítettem egy könnyűszerkezetes falat a téglafal elé, kicsit hangosabban tudok filmezni mint amikor 5 percenként rám szakították az ajtót.
Szerencsére én belsőépítészettel is foglalkozom, úgyhogy minden adott, csak éppen az időm kevés.Dorian
Mennyire tudtam, hogy vágysz egy előtétfalra. -
Dorian
félisten
Felhallatszik az emeleti hálókba, de csak ha valaki fülel. Zavaró mértéket messze nem éri el, és persze álmából sem ébreszt fel senkit.
Falaim elég sötétek de van bőven ablak, így nappal van bőven elég fény. Cserébe falbaépített cuccom nem lesz, mert ahhoz kéne ablaknélküli fal. -
Dorian
félisten
-
Rp526
aktív tag
Szerencsére nem vagyunk egyformák, mert akkor csak ugyan olyan alkotások születnének. Személy szerint mindkét iránnyal elvagyok. Drámaibb, életszerűbb, húsba vágóbb filmeket pontozok általában 8 fölé. Akció dúsabb, könnyen kiszámítható, hatásvadász filmekkel nehezebb nagyot húzni. Az általad említett Bullet Train és korábban említett John Wick szerintem magasan megugorja a gagyi CGI akciókat, amik ma mennek. A Bullet Train egy hatalmas tisztelgés Tarantino előtt, ízig vérig Tarantino a karakterektől a véres jelenetekig minden. A John Wick széria pedig az egyik legjobb "realista" akciófilm, hatalmas koreográfiákkal, élethű fegyverkezeléssel, elég komoly stunt munkával vsz.
-
-
Q
senior tag
Ami biztos, hogy a projektor és a lejátszók range beállítási egyeztek és a projektor nem váltott. Ettől még lehet user error, de én nem fogom megtalálni a hibát ha van egyáltalán. Kerestem már.
A márka mindegy, nem akarok vitát belőle.
#179969BBéci
Itt biztosan van különbség, látható.#179970BIGi75
Igen, pont olyan a különbség. Valószínű, hogy a gamma jobb és a sharpness erősebb alap beállításon is "B"-nél, de sharpness biztosan 0-án volt. Arra már nem emlékszem, hogy "A"-nál honnan indul a beállítás, "B"-nél a nulla középen van. Onnan van + és - irány is. "A"-t próbáltam állítani, de csak zajosodás lett belőle.
A képek az Avatar egyik 4k remux változatából vannak. A vetítő csak full HD (PD FL32).#179973VoidXs
Igen két nagyon eltérő márka készülékei. A képek nagyon csalnak, a gyenge kamerám miatt is. De a lényeg látszik, nagyon sokat jelent a szoftver. A mondás igaz, a jól beállított madvr hozhat a konyhára. Az asztali lejátszók korlátosak. Eszed amit főztek. -
Q
senior tag
Csak annyit akartam szemléltetni, hogy mennyire nem mindegy a lejátszó. A vetítő ugyanaz, egy időben fotózva, semmi nem állítva rajta. Az "a" lejátszóval próbálkoztam még, hogy a kép megközelítse a másikat, de csak rontani tudtam rajta. Én lennék a legboldogabb, ha sikerülne ugyanazt elérnem, mert akkor egy csomó pénz maradna a zsebemben. És egyik sem PC. Csak sima asztaliak. Egy drágább és egy olcsóbb, amik papíron ugyanazt ígérték.
-
BIGi75
senior tag
Olyan képkülönbséget, amit #179959python1 linkelt a madVR envy A/B összehasonlításnál én kb. akkor látok, ha le/fel kapcsolgatom a villanyt vetítés alatt. Tone mapping-al szórakoztam már párszor, de én sok mindent nem látok a képkülönbségben ha 4K HDR-ben engedem ki a jelet, csak annyit, hogy van az a beállítás, amivel megfogom a gépet. Persze lehet hogy csak én nem látom, vagy nem jól állítom be a madVR-t, vagy alkalmatlan a VW520-as a különbségek megjelenítésére.
-
python1
veterán
Igen, színteret, ku... telefon.
Spiky03
Most teszteltem vègig egy rakás konfigot, szerver-től kezdve mondjuk a rysen van hátra, de addig nem kell elmenni. Jelenleg nagyon olcsón jutni fèlkonfighoz, lehet már 40-ből szűkösen èlvezni a HDR--SDR közötti különbsèget, igaz nagyon szerèny beállítások mellett. -
Tamoo
nagyúr
Lehetne hogy ezeket az eredményeket a logout cikk alá irkáljátok inkább? Nem csak Neked szól, mindenkinek.
-
VoidXs
nagyúr
Ahogy egy mozi minőségénél is, itt sem számít egyáltalán, hogy milyen kábelt használsz. Minél inkább flat fülessel vagy hangszóróval hallgatod, annál könnyebb dolgod lesz. Az első két kört gyorsan ledarálom, utána drasztikusan nehezedik, mindegyik tömörítésnek más része nem megy a zenének, ezeket szoktam keresgélni. Van, amelyikkel egy percet is eltöltök.
-
VoidXs
nagyúr
Az én fájlom YouTube-ról van, a topikjában épp arról van szó, hogy kell letölteni. Az összes ilyen teszt valóban elektronikus zenével a legkönnyebb, annál jobban semmi nem adja ki a különbséget rendszerek között sem. Kevés hangot kell kiadni, ezért minél inkább nehezére esik egy-egy hang a rendszernek, annál jobban esnek szét. Egy komplex felvétel, főleg nagyzenekarral, rendkívül megbocsátó, egy szűk sávnyi eltérést észre se lehet bennük venni. Ezért még csak megközelíteni se tudom a rekordomat például John Powell-től a Test Drive-val:
(épp jönnek új módok, változott a kiírás, de a validátor az új verziókkal is működik)
Nuance 1.0 with a 9.1.6 layout
Next codec: Vorbis, 64 kbit/s
Round 1, score: 1/1
Round 2, score: 2/2
Round 3, score: 3/3
Next codec: MP3, 128 kbit/s
Round 4, score: 4/4
Round 5, score: 5/5
Round 6, score: 6/6
Next codec: Vorbis, 128 kbit/s
Round 7, score: 7/7
Round 8, score: 7/8
Round 9, score: 8/9
Next codec: Opus, 64 kbit/s
Round 10, score: 9/10
Round 11, score: 10/11
Round 12, score: 11/12
Next codec: MP3, 256 kbit/s
Round 13, score: 11/13
Round 14, score: 12/14
Round 15, score: 13/15
System time: 2022.05.18 15:40:22.3933
Validity: HbuYNtUI1TIUna2l9S70eQ==Hangszórón valószínűleg jobb lesz, nekem ott sikerült foobar abx-ben a 256-os Opusra 14/14.
-
BIGi75
senior tag
+lagot elméletileg nem okoz, mivel csak 1 kapcsoló, nem alakít át semmit. Nem kell 3-4db splitter/switch, ha 1db matrixot használsz. De mivel nem alakít át semmit, tudtommal a "legbutább" output készülék edid-jét továbbítja a forrásnak, ezért nem lesz 4k hdr kimeneted, ha a másik kimeneten csak fhd/sdr képes készülék van. Át kell ezt gondolni v. ki kell próbálni netes vásárlással...
-
BIGi75
senior tag
Vannak un. matrix switch-ek, amivel a több bemenet, több kimenet is kapcsolható pl.link Még mindíg olcsóbb és egyszerűbb, mint 3 hdmi kábelt húzni a projektorhoz és a hangot is le tudod választani.
Nálam egyébként pont a keretednek megfelelő árú AVRt hallottál (Yamaha RXV685) de lehet ez hangban kevesebb, mint a jelenlegi erősítőd. -
BBéci
legenda
-
Dorian
félisten
Nekem nagyon gyenge a gépem, biztos nem vinné a madvr-t.
Tervben van, h ezt zenelejátszásra használom (ezt úgyis linux alatt teszem, így nem kell majd boot során váltogatni), filmre meg veszek egy másikat. De akármit is tud a madvr csakis olyant akarok venni, ami teljesen csendben van. Ha így nem lehet madvr-hez való teljesítményt kapni, akkor inkább nem kell madvr.
De egyszerűen nincs időm ilyesmivel foglalkozni, utánanézni pontosan milyen gép jó, feltelepítgetni, utánanézni a beállításoknak, kísérletezgetni vele stb. Örülök ha este ledőlök egy film elé. Feleségem laptopja is gatya, de inkább adtam neki egy másikat, mintsem mindent újratelepíteni, stb.Hangcucc védelemre húzz elé gyerekrácsot. Egy ideig kell csak, utána már nem érdekli annyira.
-
VoidXs
nagyúr
-
Dorian
félisten
-
-KP-
addikt
Hát az anthemen nagyon korrekt az all channel stereo. Denonról nem tudok nyilatkozni. PLII-nél nekem mindig az volt az érzésem, hogy nem korrekt a keverés, a hangok nem szakadnak le normálisan a dobozokról, beszűkül az egész. Úgyhogy az Anthemnél ki se próbáltam már, egyből all channel stereora tettem. De majd teszek egy próbát újra. Bár nagyon ritka, hogy sztereó hangsáv van csak egy filmhez.
Ami viszont köröket vert a PLII-re az a régi Anthemen a Logic7 volt. Azt tényleg szerettem.
-
BBéci
legenda
Nem csak magamból, hanem tucatnyi ismerősömnél tett látogatásomból indulok ki.
Miért játszik valaki, amikor nincs egyedül, amikor otthon van a felsége, kedvese? Ha pedig egyedül van otthon, akkor elvonulhat a mozi részlegbe.
Tegyük hozzá, sosem játszottam tévén, hacsak a 30-35 évvel ezelőtti Commodore 64 és társai nem számítanak annak, de akkor az 55 centis TV volt elterjedt, nem az 55 colos. -
Hohocali
aktív tag
A bemérés a hangfalak hangerejét egymáshoz képest állítja be, nem a referencia hangerőre. Persze lehetnek olyan elméleti célok, ha 0dB-re tekered a hangerőt, akkor legyen referencia hangerő bizonyos esetben, stb. Mivel az AVR-ek -3dB beállításra törekszenek, ebből látható, hogy nem foglalkoznak olyan külső körülményekkel a hangerő állításakor, mint pl. a hangfal távolsága.
Hogy ezután mekkora hangerőt kapsz a hallgatási pozícióban, az a főhangerő szabályzó állásától, és a hangfalak távolságától függ. Meg még attól, hány hangfal szól egyszerre. -
BBéci
legenda
Értelemszerűen újra kell méretni. Viszont a frontsugárzók hangzása simán eltérhet a centerétől, sőt, az a ritka, amikor egységesre sikerül összehozni. Éppen ezért tartom jobb megoldásnak az elő/végfok párosokat, igaz, több pénzbe kerünek.
Azok számára jó választás a plusz kétcsatornás végfok, akik a sztereó zene minőségére fokozottan igényesek. Alternatív megoldás a háromcsatornás végfok, az tudja hajtani a centert is, vagy 3 db monó végfok. -
Hohocali
aktív tag
Kérdezted, ki mit használ, én a JRiver-t használom mozira és zenére is. Viszi a BD3D-t, BD menü is működik. Ha beállítod, hogy madvr-t akarsz, automatikusan letölti és telepíti, ugyanígy az összes többi komponenssel. Egy dolog nem megy: BD3D menüt nem kezel, azt menü nélkül játssza le. Igaz nem ingyenes, de nekem bejött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest